Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi
zee ::
Potem pa hibernacije ne uporabljaš sploh. Saj se sistem itak prej naloži iz nule kot iz hibernacije.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
pilatus ::
Imel sem v mislih prav prenosnik. Na mojem nekaj dni starem Macbook Proju se sistem za vse prakticne potrebe nalozi v hipu. SSD pogon je Intelov 160 GB G2.
zee
_Dejan_ ::
Imel sem v mislih prav prenosnik. Na mojem nekaj dni starem Macbook Proju se sistem za vse prakticne potrebe nalozi v hipu. SSD pogon je Intelov 160 GB G2.
Hibernacija je v večini primerih veliko hitrejša kot pa navaden boot. Sploh če more po bootu zagnati še kakšen Photoshop in kakšne druge požrešne programe in dokumente/projekte. Pri hibernate ti ostanejo ti programi/dokumenti/projekti odprti in to je največja prednost... Če nimaš odprtega nobenega programa je boot hitrejši...
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)
Jst ::
Ne pozabit, da pustite ene 20% prostora vedno praznega.
Hibernate in SSD je no-go. Nekdo je zgoraj lepo opisal zakaj. In razlagati še enkrat... raje poiščite, easy sploh če imaš 500postov / stran, kot jaz.
Hibernate in SSD je no-go. Nekdo je zgoraj lepo opisal zakaj. In razlagati še enkrat... raje poiščite, easy sploh če imaš 500postov / stran, kot jaz.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Ne vidim razloga zakaj nebi smel uporabljati hibernate v navezi z SSD-jem...
Jaz osebno uporabljam hibernate na Intel 80GB G1 cca. 2 leti in dnevno gre pc(2GB rama) minimalno 2x v hibernate/resume -> zjutraj ko grem v službo in popoldne ko grem iz službe, če grem v kakšno trgovino pa še večkrat(carpc) poleg tega je izpostavljen različnim temperaturam (Pozimi do cca. -15°C poleti tudi do 40-50°C). Pomoje skrbi uporabnike write rate ki pa če dnevno pišeš 10GB naj bi bil okoli 5-10let takrat pa bo večina že zdavnej menjala SSD-je...
In v tem primeru bi normal boot + skripta ki zažene ASIO VST Host + plugine + CarPC frontend rabila več časa kot pa hibernate...
Jaz osebno uporabljam hibernate na Intel 80GB G1 cca. 2 leti in dnevno gre pc(2GB rama) minimalno 2x v hibernate/resume -> zjutraj ko grem v službo in popoldne ko grem iz službe, če grem v kakšno trgovino pa še večkrat(carpc) poleg tega je izpostavljen različnim temperaturam (Pozimi do cca. -15°C poleti tudi do 40-50°C). Pomoje skrbi uporabnike write rate ki pa če dnevno pišeš 10GB naj bi bil okoli 5-10let takrat pa bo večina že zdavnej menjala SSD-je...
In v tem primeru bi normal boot + skripta ki zažene ASIO VST Host + plugine + CarPC frontend rabila več časa kot pa hibernate...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Dejan_ ()
Ne da ga ne smeš, ni ga priporočljivo uporabljati. Evo, quote IZIjevega posta, ki je lepo opisal zakaj.
Jaz bi samo še dodal, da vsakodnevno pisanje vsebine rama na ssd ne more biti ravno blagodejno za problem speed degradation.
Je pa res, da sam nimam SSDja, ker si ga enostavno še ne upam uporabljati. Ob misli na razne novice o problemih, kot so speed degradation, opeke, komplikacije z trim in garbage collectorjem oziroma z vsemi trenutnimi metodami za ohranjanje kondicije SSDja, dobim cmok v grlu. Ko se bo stanje normaliziralo, jih bom takoj nabavil za moje računalnike.
Na SSD-jih se Hibernacije ne uporablja !
Za izklop Hibernacije v Windows 7 zaženeš komando: powercfg -h off
in potem iz enote izbrišeš hibernacijsko datoteko, ki je velika toliko kolikor imaš RAMA.
Razlogov proti uporabi Hibernacije na SSD je cel kup, za uporabo pa niti enega:
- SSD so trenutno povprečno veliki med 64 GB in 80 GB in nesmiselno je porabiti za tisti hibernacijski file med 4 in 8 GB prostora, kolikor je trenutna povprečna količina RAMA.
- hitrost zaporednega pisanja nekaj GB velikih datotek ni na SSD nič kaj dosti hitrejša kot na HD
- po nepotrebnem pišeš velike količine podatkov na SSD, kar po nepotrebnem izrablja celice, ki imajo omejeno število ciklov zapisovanja
- najpomembnejši razlog pa je, da SSD-ji zelo hitro berejo in je zagon sistema iz popolnoma ugasnjenega računalnika hitrejši od zagona iz hibernacije
Brez hibernacije na SSD torej prihraniš ogromno dragocenega prostora, ne izrabljaš SSD celic za nepotrebno pisanje, pa še čas prihraniš.
Na SSD je najbolje med delom uporabljati "Sleep" funkcijo, kjer se računalnik skoraj v celoti ugasne, edino vsebina RAMA pa se ohranja z napajanjem RAMA, zagon je potem trenuten. Za daljše brezdelje pa se enostavno uporabi "Shut down", celotni zagon skupaj z nalaganjem BIOSA traja okoli 20 sekund (Nalaganje BIOSA in zaznavanje priključenih naprav s strani BIOSA okoli 15 sekund in nato še okoli 5 sekund zagon Windows 7).
Dodal bi še, da je "Sleep" funkcija na SSD precej bolj uporabna kot na HD. SSD je namreč pripravljen na delo v trenutku ko se dotakneš tipke na tipkovnici, zagon HD pa traja najmanj 5 sekund in medtem poslušaš visokofrekvenčno piskanje motorčka, ki počasi povečuje obrate
Jaz bi samo še dodal, da vsakodnevno pisanje vsebine rama na ssd ne more biti ravno blagodejno za problem speed degradation.
Je pa res, da sam nimam SSDja, ker si ga enostavno še ne upam uporabljati. Ob misli na razne novice o problemih, kot so speed degradation, opeke, komplikacije z trim in garbage collectorjem oziroma z vsemi trenutnimi metodami za ohranjanje kondicije SSDja, dobim cmok v grlu. Ko se bo stanje normaliziralo, jih bom takoj nabavil za moje računalnike.
Jaz sam osebno ne opažam nobenih problemov na dveh sistemih v katerih uporabljam SSD. 1. Je CarPC ki vsakodnevno dela hibernate/resume večkrat dnevno(vsakič ko ugasnem/prižgem avtomobil) in ima Intel x25-M 80GB G1 SSD. 2. je strežnik ki ima 4x OCZ Vertex Turbo 30GB(FW1.50) na LSI 9260-8i RAID kartici ki dela 24/7, gostuje web strani, mysql strežnik in oboje dela BP.
V mojem carpc primeru:
Imam 2GB rama. In cca. 40GB prostega prostora na SSD-ju. Hibernate na HDD ne pride v poštev ker ga ni.
Je pa zato resume(branje) hitrejše. Hibernate mi naredi v cca. 5-15s.
Preden se bodo izrabile celice bo SSD in vse ostale komponente zastarele in jih bo potrebno menjati...
V mojem primeru traja dlje boot + zagon vseh programov kot pa resume iz hibernate...
V mojem carpc primeru:
- SSD so trenutno povprečno veliki med 64 GB in 80 GB in nesmiselno je porabiti za tisti hibernacijski file med 4 in 8 GB prostora, kolikor je trenutna povprečna količina RAMA.
Imam 2GB rama. In cca. 40GB prostega prostora na SSD-ju. Hibernate na HDD ne pride v poštev ker ga ni.
- hitrost zaporednega pisanja nekaj GB velikih datotek ni na SSD nič kaj dosti hitrejša kot na HD
Je pa zato resume(branje) hitrejše. Hibernate mi naredi v cca. 5-15s.
- po nepotrebnem pišeš velike količine podatkov na SSD, kar po nepotrebnem izrablja celice, ki imajo omejeno število ciklov zapisovanja
Preden se bodo izrabile celice bo SSD in vse ostale komponente zastarele in jih bo potrebno menjati...
- najpomembnejši razlog pa je, da SSD-ji zelo hitro berejo in je zagon sistema iz popolnoma ugasnjenega računalnika hitrejši od zagona iz hibernacije
V mojem primeru traja dlje boot + zagon vseh programov kot pa resume iz hibernate...
*TV* ::
Hibernate dejansko ne vpliva blagodejno na ssd.
Najboljsa varianta je sleep (pri win7), ki dejansko napaja samo
ram, računalnik je izklopljen. Win-Win situacija.
Najboljsa varianta je sleep (pri win7), ki dejansko napaja samo
ram, računalnik je izklopljen. Win-Win situacija.
Dejan:
Našel si primer, kjer ti zadeva koristi. Super.
Sam SSDja še nimam, zato debato večinoma samo spremljam.
Ampak eno vprašanje: Praviš, da imaš CarPC. Ti ne bi Sleep še bolj koristil in pohitril vklop/izklop? Saj, kot rečeno, napaja samo ram. To bi ti akumulator verjetno celo leto držal, če bi avto in carpc pustil na miru.
Jaz tvoje situacije ne poznam, glavno, da si sam zadovoljen.
Ampak eno vprašanje: Praviš, da imaš CarPC. Ti ne bi Sleep še bolj koristil in pohitril vklop/izklop? Saj, kot rečeno, napaja samo ram. To bi ti akumulator verjetno celo leto držal, če bi avto in carpc pustil na miru.
Ashrack ::
Ker bi rad za Win7 sistem čimvečji disk (vsaj 128GB). POdatke bom imel na 2. navadnem disku SATA, me zanima kaj si mislite o KingStron SSD diskih:
npr. http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...
Ful ugodbno napram (boljsim ? zanesljivejsim?) Intelu ki je 400€ ?
Se splača investirat, ali je za prvi test (2 leti, pol pa menjam comp)
vseeno če dam ta Kingston ?
in btw. Je vam za WIn7 sistem dovolj 32GB disk ? Ja saj vem da je, a tudi
za prihodnje mesece da bo ? a programe snem,ate na 2. neSSD disk -- ker če ja, potem ja ni nič pohitritve.
shit!!! kaj pa igrce ?? te je tudi fajn met na SSD kajne :) ?
tukaj je tudi zelo ugoden:
http://www.demise-pc.si/product_info.ph...
....
Dejan:
Sem uporabljal sleep ampak imam probleme z zvočno kartico ker neha delat ASIO. V spanju je poraba carpcja cca. 1,2W Za samo porabo me ne skrbi ker imam notri AGM baterije(spredaj 75Ah zadaj 2x 100Ah)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Dejan_ ()
No sej, glavno je, da si sam zadovoljen.
Nekdo, z desktop pcjem, ki ima 6 ali 8GB rama, pa ne vem, če bi v trenutni situaciji z SSDji, večkrat dnevno brezskrbno hinerniral.
btw dejan: Kaj pa vse laufaš na CarPCju?
Nekdo, z desktop pcjem, ki ima 6 ali 8GB rama, pa ne vem, če bi v trenutni situaciji z SSDji, večkrat dnevno brezskrbno hinerniral.
krho ::
@Jst: Jaz ga 1x dnevno...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
No sej, glavno je, da si sam zadovoljen.
Če bi imel sam desktop in 8GB rama nebi uporabljal hibernate ker vprašanje kako bi se začel SSD obnašati po 3-5 letih(Izgubljati kapaciteto)...
Kar se tiče mojega projekta če imaš čas in te zanima si lahko ogledaš tukaj: LINK (Nove zadeve ki so zmontirane še niso objavljene)...
Dr_M ::
Jaz nikoli ne dajem sistema v hibernacijo, ker se hitreje ugasne in boota znova, kot pa da zapisuje podatke na disk in ponovno zbujanje..
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Jaz Entertainment PC nikoli ne ugašam. Ali je vedno prižgan ali pa Sleep.
Fora je, da če dam v w7x64 up-to-date, kupljen, Shut Down in potem prižgem, se med nalaganjem Windowsow ustavi. Tam ko se tisti krogci vrtijo. (Zanimivo, da če dam samo restart, je vse OK.)
Tudi v Safe Mode ne pridem.
Vedno moram dati not DVD, rescue system, dam restore, ki vedno faila, potem pa iz tega kliknim na X, da se računalnik resetira, potem pa normalno pride v Windowse. Zakaj mi to dela, pojma nimam. Je pa to še vedno prva inštalacija, kupil sem pa Ultimate takoj, ko je bil na voljo.
Format bi zagotovo pomagal, a se mi ne ljubi porabiti tedna dni, da si vse zadeve inštaliram, konfiguriram, customiziram in organiziram.
Imam HDD, ne SDD, a vseeno ne uporabljam Hibernate. Se mi sistem zažene hitreje, če ga resetiram. Sleep pa porabi par sekund.
100 ljudi 100 čudi.
Fora je, da če dam v w7x64 up-to-date, kupljen, Shut Down in potem prižgem, se med nalaganjem Windowsow ustavi. Tam ko se tisti krogci vrtijo. (Zanimivo, da če dam samo restart, je vse OK.)
Tudi v Safe Mode ne pridem.
Vedno moram dati not DVD, rescue system, dam restore, ki vedno faila, potem pa iz tega kliknim na X, da se računalnik resetira, potem pa normalno pride v Windowse. Zakaj mi to dela, pojma nimam. Je pa to še vedno prva inštalacija, kupil sem pa Ultimate takoj, ko je bil na voljo.
Format bi zagotovo pomagal, a se mi ne ljubi porabiti tedna dni, da si vse zadeve inštaliram, konfiguriram, customiziram in organiziram.
Imam HDD, ne SDD, a vseeno ne uporabljam Hibernate. Se mi sistem zažene hitreje, če ga resetiram. Sleep pa porabi par sekund.
100 ljudi 100 čudi.
verjetno bom kupil sledec disk za PC od DJDINO za 245EUR bundle:
SSD Kingston 2,5 128GB V PC (SNV425-S2BD/128GB)
Se ga da kje se ceneje dobiti?
SSD Kingston 2,5 128GB V PC (SNV425-S2BD/128GB)
Se ga da kje se ceneje dobiti?
....
Še en nasvet.
Namenjen tistim, ki spremljamo tole temo, čeprav (še) nimamo SSDja.
Če imate Win7, se vam zelo zelo splača uporabljati ReadyBoost. Prvo poglejte malo teste po internetu, kateri USB ključki so najboljši za ReadyBoost (razlika je OGROMNA), potem pa kupite ključek v velikosti rama, ki ga imate v PCju. Ali pa dvakrat večji, kot imate rama. Potem pa ključek foramtirajte v exFAT in v Properties izberite možnost "Dedicate this device..."
V Visti je ReadyBoost vsaj na začetku bil meaningless, meni je po tednu dni uporabe dejansko upočasnil računalnik. V W7 je pa razlika v odpiranju programov, ki se odpirajo dlje časa, očitna. Ne samo po štoparici ampak tudi pri občutku, ko klikneš do tega, ko je program pripravljen za delo.
Pagefile.sys pa tudi imejte v velikosti ReadyBoosta. Pri takšni konfiguraciji sem z trial and error našel, da mi res pomaga.
Edina slaba stran pa je, da so dobri USB ključki relativno dragi. (vsaj proti navadnim).
Namenjen tistim, ki spremljamo tole temo, čeprav (še) nimamo SSDja.
Če imate Win7, se vam zelo zelo splača uporabljati ReadyBoost. Prvo poglejte malo teste po internetu, kateri USB ključki so najboljši za ReadyBoost (razlika je OGROMNA), potem pa kupite ključek v velikosti rama, ki ga imate v PCju. Ali pa dvakrat večji, kot imate rama. Potem pa ključek foramtirajte v exFAT in v Properties izberite možnost "Dedicate this device..."
V Visti je ReadyBoost vsaj na začetku bil meaningless, meni je po tednu dni uporabe dejansko upočasnil računalnik. V W7 je pa razlika v odpiranju programov, ki se odpirajo dlje časa, očitna. Ne samo po štoparici ampak tudi pri občutku, ko klikneš do tega, ko je program pripravljen za delo.
Pagefile.sys pa tudi imejte v velikosti ReadyBoosta. Pri takšni konfiguraciji sem z trial and error našel, da mi res pomaga.
Edina slaba stran pa je, da so dobri USB ključki relativno dragi. (vsaj proti navadnim).
[MYTiX] ::
Naročil sem nov MBP, vendar brez ssdja, ker baje Apple uporablja neke počasne Toshibe. Kateri ssd velikosti 256GB priporočate? Sicer kot berem po raznih forumih je Intel še vedno najboljši. Škoda samo, ker ponujajo max 160GB. Sej zdej se nekako nagibam k X25-M.
podpis
Pejt na intelov forum, pa bos videl, kako so dobri inteli.
Imajo pa zelo dobro razmerje EUR/GB, tukaj pa ni debate.
Ce pa hoces absolutno najboljsi SSD, potem pa poglej SSDje s Sandforce kontrolerjem.
Ce pa hoces absolutno najboljsi SSD, potem pa poglej SSDje s Sandforce kontrolerjem.
Pejt na intelov forum, pa bos videl, kako so dobri inteli.
Stop, turn, explain.
zee
Pejt na intelov forum
Kaj tukaj ni jasno?
AFAIK so bile težave na začetku zaradi napake v firmware-ih, ki pa so bile kasneje odpravljene.
zee
Kako ste pa mountal SSDje 2.5in v PC ki je 3.5in? Je treba obvezno kupiti mounting kit ali se da kako drugace?
....
Glede na to, da SSD pogoni nimajo gibljivih delov, jih lahko v ohišje namestiš praktično kamorkoli. Načeloma lahko tudi visijo na kablih.
zee
M-XXXX ::
Kot si že rekel imajo zelo dobro razmerje price/GB ob enem pa so tudi zelo zmogljivi. Kaj človek še hoče:)?
Glede na to, da SSD pogoni nimajo gibljivih delov, jih lahko v ohišje namestiš praktično kamorkoli. Načeloma lahko tudi visijo na kablih.
to vem. samo bi ga imel raje mountanga. se ga da prsraufat samo z dvema sraufoma ali rabis prou bracket kupt?
....
lahko uporabiš samo dva vijaka in ga privijačiš na eno stran v 3,5'' mesto.
zee
lahko uporabiš samo dva vijaka in ga privijačiš na eno stran v 3,5'' mesto.
ce je tako pritrjen 2 leti. Bo kaj narobe z njim?
....
Ampak ne človeška depresija; predstavljaj si depresijo pokrajine. Torej tisti del, ki ne bo prišraufan, bo depresiven - nižje, kot tisti, ki bo (prišraufan).
WarpedOne: Dober dvojni pomen. (Kako se že temu reče? Da ima izraz več pomenov... na koncu jezika imam, da me kar srbi.)
WarpedOne: Dober dvojni pomen. (Kako se že temu reče? Da ima izraz več pomenov... na koncu jezika imam, da me kar srbi.)
Kaj človek še hoče:)?
Sandforce.
TeraTM ::
Jaz imam antec 300, ta ima na podnu za "PRŠRAUFAT" 2.5" disk, kamor sem tudi svoj SSD "PRŠRAUFU".
Kako ste pa mountal SSDje 2.5in v PC ki je 3.5in? Je treba obvezno kupiti mounting kit ali se da kako drugace?
Jst sem kupil ohišje ki zasede eno 5.25" režo in imam v njem 4 SSD-je
[MYTiX] ::
@Dr_M
Kateri modeli konkretno naj bi bili boljši od Intela? Pa da so trenutno ali v bližji prihodnosti na trgu in so vsaj 160GB (že to me mal skrbi)?
Kateri modeli konkretno naj bi bili boljši od Intela? Pa da so trenutno ali v bližji prihodnosti na trgu in so vsaj 160GB (že to me mal skrbi)?
podpis
DaCHampR
Ta verzija je ze ven iz prodaja saj uporablja se ta star kontroler. Ta novo je se boljsa, oznaka SNV425 128GB. Drug teden ga dobim. Komi cakam da ga sprobam.-
Ta verzija je ze ven iz prodaja saj uporablja se ta star kontroler. Ta novo je se boljsa, oznaka SNV425 128GB. Drug teden ga dobim. Komi cakam da ga sprobam.-
....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ashrack ()
trnvpeti:
>jst
>splaca se samo pri 1G rama, vec pa ne
>lahko pa prilepis test,kjer priporocajo to
Jaz imam 4GB rama, 8GB pagefile.sys in 8GB ReadyBoost v W7. Tudi sam sem mislil, da razlike ne bo, a ker imam 2 tahitra usb ključka, sem enega za foro uporabil v celoti za readyboost. Potem sem pa z Resource Monitorjem gledal, kaj se dogaja. In zadeva JE aktivna pri vsakem zagonu programa in očitno pomaga.
Če imaš takšen ključek, te nič ne stane, če ga imaš ves čas priklopljenega zadaj, kjer se ga ne vidi in pozabiš na njega.
>jst
>splaca se samo pri 1G rama, vec pa ne
>lahko pa prilepis test,kjer priporocajo to
Jaz imam 4GB rama, 8GB pagefile.sys in 8GB ReadyBoost v W7. Tudi sam sem mislil, da razlike ne bo, a ker imam 2 tahitra usb ključka, sem enega za foro uporabil v celoti za readyboost. Potem sem pa z Resource Monitorjem gledal, kaj se dogaja. In zadeva JE aktivna pri vsakem zagonu programa in očitno pomaga.
Če imaš takšen ključek, te nič ne stane, če ga imaš ves čas priklopljenega zadaj, kjer se ga ne vidi in pozabiš na njega.
galu ::
No, jaz sem pa tega: http://geizhals.at/a453277.html naročil in ga jutri, če bo vse šlo vse po sreči, dobim.
Tako to gre.
Stra ::
Ne vem, če ste v tej temi že diskutirali, ampak glede na njeno dolžino težko najdem zadeve notri:
SSD + Windows XP.
Laufa vse OK?
Nekoč sem namreč zasledil, da moraš z OCZji zadevo najprej primerno pripraviti in šele potem namestiti XPje sicer zna priti do problemov.
Kako je s tem danes? Je treba kaj extra-special-voodoo-magic ali se XPji inštalirajo in laufajo normalno? Izkušnje iz prve roke dobrodošle.
SSD + Windows XP.
Laufa vse OK?
Nekoč sem namreč zasledil, da moraš z OCZji zadevo najprej primerno pripraviti in šele potem namestiti XPje sicer zna priti do problemov.
Kako je s tem danes? Je treba kaj extra-special-voodoo-magic ali se XPji inštalirajo in laufajo normalno? Izkušnje iz prve roke dobrodošle.
Ne vem, če ste v tej temi že diskutirali, ampak glede na njeno dolžino težko najdem zadeve notri:
SSD + Windows XP.
Laufa vse OK?
XP-ji ne znajo pravilno particionirati diskov zato jih je treba pravilno ročno particionirati...
WarpedGone ::
Je treba kaj extra-special-voodoo-magic ali se XPji inštalirajo in laufajo normalno?
XPji se inštalirajo in laufajo normalno.
Obstaja le neka znatna verjetnost, da če se boš šel merjenje k*rc* (laufanje benchmarkov) boš zmeril nižje cifre od oglaševanih. Eden izmed razlogov, pa zna bit neoptimalna pozicija začetka particije, ker XPji pač še ne vejo, da so SSDji en mau tečni glede tega.
Zbogom in hvala za vse ribe
TeraTM ::
Imam XP in windows 7 na mojem SSD-ju. XP instaliral brez porblemov, (instalacija in log-in je veliko počasnejši od instalacije in log-ina v W7) V biosu moram sperminjati iz AHCI v IDE da sploh hoče it v XP. (AHCI malce pohitri W7 + SSD, zato ga imam vklopljenega) Zaenkrat nisem imel problemov SSD + xp.
Garibaldi ::
Pa trim funkcije baje ni v XP-jih, al sem zamudil kak sestanek?
Res je ni. Sestanek je bil bol za zZZzZzZzz ;)
Sicer pa tudi ssd mora imeti trim podporo da to deluje. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Garibaldi ()