» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
319 / 507
»»

iloveboobz ::

res je, da je MLC in tudi m550 "bolj" preverjena zadeva. Ampak spet, če bi bil 850EVO tak šrot, nebi dal 5 let garancije.
Itk se tisti TLC problemi nanašajo na tastar 1xnm 2D nand (katerih btw še vedno niso v celoti popravl).
Dvomim, da bo mel 3D tlc iste probleme, ker je stvar zgrajena na precej "starejšem" proizvodnem procesu (40nm class proti 10nm) torej bi mogu bit leakage precej manjši.

Če ti ni škoda tistih 20EUR, kr pograb samsunga. 2 leti več garancije je kr majka. Na te težave se pa ne preveč sekirat. Itk backup je vedno nuja, no matter what.

Zgodovina sprememb…

AvtoR ::

AvtoR je izjavil:

Evo moji rezultati ta 128gb Intenso:

-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 Shizuku Edition (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 243.459 MB/s
Sequential Write : 140.503 MB/s
Random Read 512KB : 210.935 MB/s
Random Write 512KB : 105.515 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 20.436 MB/s [ 4989.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 32.229 MB/s [ 7868.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 106.955 MB/s [ 26112.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 87.425 MB/s [ 21344.1 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 21.1% (25.1/118.9 GB)] (x9)

gre za 6 let star prenosnik MSi sata 2,core2 duo t8300 (2.4GH), 3gb rama.

Bo to vredu, se da še kaj nastaviti, pospešiti?

@Hojnik in ostali SSD mojstri. kakšni se vam zdijo tile rezultati?

Dr_M ::

Ce te pride 850Evo 200€ s postnino vred, je to le 10€ vec, kot bi dal za M550 iz mindfactory.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DarwiN ::

Jap, naročil in je že na poti.:P Oziroma 12-13 februar je predvidena dostava, če sem prav razumel francosko.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

SuperVeloce ::

AvtoR je izjavil:

AvtoR je izjavil:

Evo moji rezultati ta 128gb Intenso:

CrystalDiskMark 3.0.2 Shizuku Edition (C) 2007-2012 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]

Sequential Read : 243.459 MB/s
Sequential Write : 140.503 MB/s
Random Read 512KB : 210.935 MB/s
Random Write 512KB : 105.515 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 20.436 MB/s [ 4989.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 32.229 MB/s [ 7868.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 106.955 MB/s [ 26112.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 87.425 MB/s [ 21344.1 IOPS]

Test : 1000 MB [C: 21.1% (25.1/118.9 GB)] (x9)

gre za 6 let star prenosnik MSi sata 2,core2 duo t8300 (2.4GH), 3gb rama.

Bo to vredu, se da še kaj nastaviti, pospešiti?

@Hojnik in ostali SSD mojstri. kakšni se vam zdijo tile rezultati?

za sata2 laptop so super.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

random hitrosti so nekam švoh..

gusto ::

Na hitro rabim enega 256GB SSDja za sistemski disk. Na enaA imajo CRUCIAL MX100 SSD disk 256GB za 99,99€. Je to best buy ali predlagate kaj drugega?

M-XXXX ::

gusto je izjavil:

Na hitro rabim enega 256GB SSDja za sistemski disk. Na enaA imajo CRUCIAL MX100 SSD disk 256GB za 99,99€. Je to best buy ali predlagate kaj drugega?

To je to!

Mare2 ::

Vpiši še enaa kodo za popust. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Hvala obema, ravno sem se spomnil na kodo ja, jo že iščem.:D

Mare2 ::

PARFUMI15
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

pograbi, dokler je še 100€. Dolar kr raste (oz. evro zgublja vrednost), tko da bo roba zdej kvečjemo bol draga ;)

Sem naročil, koda pa ni prijela, sem večkrat poskusil. Nej majo za kufe.:)

AvtoR ::

iloveboobz je izjavil:

Tudi meni se zdi precej počasnejši ta Intenso, kot pa Samsung 830, ki ga imam v stacionarni mašini-prav tako sata2.
Sicer je pa prenosnik po vgradnji tega intensa vseeno občutno hitrejši.
Hvala za komentarje.

dj_uro ::

gusto je izjavil:

Sem naročil, koda pa ni prijela, sem večkrat poskusil. Nej majo za kufe.:)

tudi jaz sem kakšno uro nazaj opravil isti nakup..in tudi meni ni prijela koda parfumi15... najbrž je samo za kakšne parfume =) nič hudega, vseeno zelo poceni!
vw-klub.si

AvtoR je izjavil:

iloveboobz je izjavil:

Tudi meni se zdi precej počasnejši ta Intenso, kot pa Samsung 830, ki ga imam v stacionarni mašini-prav tako sata2.
Sicer je pa prenosnik po vgradnji tega intensa vseeno občutno hitrejši.
Hvala za komentarje.

Brez skrbi, so razlike tudi pri sata2, sploh pri določenih prenosnikih. Sem imel dva prenosnika s T8300 cpujem od dveh različnih proizvajalcev in so bile hitrosti na istih ssdjih drugačne.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

to je pa zato, ker če hočeš najbolše rezultate, je treba met intel sata driverje, izklopit varčevalne funkcije ala LPM in proper alignemnt

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

to je pa zato, ker če hočeš najbolše rezultate, je treba met intel sata driverje, izklopit varčevalne funkcije ala LPM in proper alignemnt

seveda, se razume... aja toliko, en chipset je bil P35 mobile, drugi i965m.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

No ja, 100 € za MX100 ni ravno TAKO poceni, če je bil moj M500 pred skoraj letom pri Top Solutions prav tako 100 €...

evro pada oz. dolar raste, tko da...

pri nas je kjub 100EUR še vedno med cenejšimi ssdji.

kar se pa tiče tujine, je pa tale vragec kr steal
http://geizhals.at/eu/ocz-arc-100-240gb...

Zgodovina sprememb…

Vem da se spreminja, a vseeno bi v enem letu pri stvari, kot so SSD-ji, morda pričakoval nekaj več premika. No, očitno počasi dosegamo cenovni plato... :/

mah cene padajo, samo ne tako hitro kot bi si ćlovek želel. In ta rast dolarja jasno nič ne pomaga nam evropejcem.

Recimo amerikanci so mel prejšni teden adata sp610 128GB za 39.99$ + tax 8-O *droool*

Boobiz ::

Boobiz je izjavil:

Meni so se začele na M4 dogajat čudne stvari. Vsak delete še tako male zadeve (20mb), bodisi iz SSDja ali HDDja zraven, sproži poplesavanje prostora na disku gor in dol, dokler se vedno ne ustavi nekje nižje. Npr. nazadnje sm brisal nekaj 20mb dol, odžrlo pa mi je 900mb prostora na sistemskem SSDju. Enaka stvar če kej odstranim iz HDDja. In vse to sranje skupaj mi je zdele spizdlo že najmanj 20gb prostora.

iloveboobz je izjavil:

backup nared..
updejt na najnovejši fw (če že ni)
secure erase
restore backupa..

Poročaj

The funniest thing. Sem prenašal zadeve na eHDD pred backupom in med tem fasal BSOD. Po restartu pa je disk space na SSDju spet tak kot mora bit. V linku prilagam mini dump.

http://prntscr.com/6095ui

Wut the heck?!
I'm drunk, what's your excuse?

dej rukni tale ssd v kak drug komp in nared backup...

Duhec ::

Boobiz je izjavil:

Boobiz je izjavil:

Meni so se začele na M4 dogajat čudne stvari. Vsak delete še tako male zadeve (20mb), bodisi iz SSDja ali HDDja zraven, sproži poplesavanje prostora na disku gor in dol, dokler se vedno ne ustavi nekje nižje. Npr. nazadnje sm brisal nekaj 20mb dol, odžrlo pa mi je 900mb prostora na sistemskem SSDju. Enaka stvar če kej odstranim iz HDDja. In vse to sranje skupaj mi je zdele spizdlo že najmanj 20gb prostora.

iloveboobz je izjavil:

backup nared..
updejt na najnovejši fw (če že ni)
secure erase
restore backupa..
Poročaj

The funniest thing. Sem prenašal zadeve na eHDD pred backupom in med tem fasal BSOD. Po restartu pa je disk space na SSDju spet tak kot mora bit. V linku prilagam mini dump.
http://prntscr.com/6095ui
Wut the heck?!

Tale screen kaže na problem z BitLockerjem (vsaj če googlaš volsnap in fvevol.sys). Izklopi ga.
http://blackbird.si/

Spock83 ::

A je kaj novega o BX100? Malo cvikam ker ni Marvelov kontroler. Samo če jim Crucial/Micron zaupa...

glede na to, kolk proizvajalcev uporablja siliconmotion, verjetno že ni tako slab

CyberPunk ::

Kaj pa se je zgodilo, da so se cene MX100 povisale? Je spet kaksen cunami unicil polovico edine tovarne na vasi?

ne, dolar raste oz. evro pada. Se pozna pri praktično katerikoli robi..

Klemenn ::

kater disk je trenutno aktualen (best price/performance)? bo za windowse, naj bo 120gb+ pa seveda ssd :)

Tale Mushkin mogoče.. Razen če imaš kaj proti sanforcu.. Potem bo treba plačat 15-20% več za Cruciala.

Ali pa Intenso.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

chronos fuj, to je sandforce...

Raje intensota za manj..

@Hojnik, najin Corsair ima tudi sandforca, in sam veš, da rula. :)

Jaz sem imel samo prvi dan težave z BSODi, dokler nisem FWja posodobil.. Danes je sandforce verjetno še bolj zrel in nima pubertetniških izpuščajev.. Ali pač?

Ker ta Chronos je hitrejši od Intensa... In tudi ceno ima enako kot v Nemčiji - že samo zaradi tega bi moral biti best buy..

V teoriji.

perci ::

Men pa ni jasn a so ti SSD-ji še dost v povojih in imajo porodne težave? Vsi mate neke težave z njimi.

>@Hojnik, najin Corsair ima tudi sandforca, in sam veš, da rula. :)

Tko rula, da me vsake tolko pozdravi z random BSODom :)

> Jaz sem imel samo prvi dan težave z BSODi, dokler nisem FWja posodobil.. Danes je sandforce verjetno še bolj zrel in nima pubertetniških izpuščajev.. Ali pač?

Zrel je samo v smislu, da je že dolgo na trgu. Ampak še _vedno_ niso odpravl vseh težav.

> Ker ta Chronos je hitrejši od Intensa... In tudi ceno ima enako kot v Nemčiji - že samo zaradi tega bi moral biti best buy..

hitrejši je samo na papirju. V resnici pa ima asinhroni flash in je nekje na ravni v300 :)

perci je izjavil:

Men pa ni jasn a so ti SSD-ji še dost v povojih in imajo porodne težave? Vsi mate neke težave z njimi.

Težave so samo, če se ne držiš preverjenih znamk/kontrolerjov :)

Zgodovina sprememb…

Tko rula, da me vsake tolko pozdravi z random BSODom :)

Kateri FW imaš?

Jaz imam 1.3.2 in vse špila kot v Nemčiji... Ti imaš verjetno kakšnega novejšega.. To je tvoja napaka. ;)

Najnovejšega. Ta težava ne izvira z firmware-a, ampak defektno narejen power logic v kontrolerju. Nothin' can fix that, samo popatchajo lahko malo za silo :)

Pač, ko kontroler rapidno preklapla iz idle v active, se temu delu enostavno zmeša in pač fašeš bsod (odkloplen disk praktično).
Sicer se da stvar ublažit z izklopom HIPM/DIPM, ampak še vedno to ni dovolj v določenih primerih

Zgodovina sprememb…

In ja, prste stran od mushkin chronos (deluxe je recimo ok, ker ima še sinhron flash). To je efektivno kingston V300 (torej nekje 200/100MB/s...)....

Zgodovina sprememb…

perci je izjavil:

Vsi? Če se par ljudi v množici dere še ne pomeni, da se dere cela množica. Čez par mesecev bo eno leto, odkar imam za boot drive SSD, nula problemov (razen problemov s kopiranjem obstoječe inštalacije na SSD, izkaže se, da je res le Acronis sposoben tega, clonezilla ni pretirano primerna za to.

ST-777 ::

PrimozR je izjavil:

perci je izjavil:

Vsi? Če se par ljudi v množici dere še ne pomeni, da se dere cela množica. Čez par mesecev bo eno leto, odkar imam za boot drive SSD, nula problemov...
Tudi z mojim Samsungom 830, ki je boot drive SSD, nimam nobenih problemov, uporabljam pa ga že več kot dve leti (od novembra 2012).

kuglvinkl ::

ST-777 je izjavil:

PrimozR je izjavil:

perci je izjavil:

Vsi? Če se par ljudi v množici dere še ne pomeni, da se dere cela množica. Čez par mesecev bo eno leto, odkar imam za boot drive SSD, nula problemov...
Tudi z mojim Samsungom 830, ki je boot drive SSD, nimam nobenih problemov, uporabljam pa ga že več kot dve leti (od novembra 2012).

Okrog 2010 (bi moral pogledat po temi...) sem nabavu Samsunga 40 GB, od takrat naprej sem na SSDjih. Zgolj plusi... Je pa res kot pravjo pobje, morjo preverjeni kontrolerji (Intel, Samsung, Marvel) in je ok. Čem rečt, SSDji zadnji dve leti niso nobena eksotika.
Your focus determines your reallity

Čeprav je realnost taka, da tudi preverjeni kontrolerji niso 100% garancija, da bo vse ok.
Case in point: 8MB intel bug, 840evo read bug, crucial 5k hour bug. Ampak k sreči je tukaj skoraj vedno šlo za fw bikse...

Pač, nobena storage naprava ni perfect, tudi že antični diski ne (*khm* 3TB seagate *khm*).

Backup, backup, backup in met v glavi omejitve določene tehnologije, pa bo vse ok.

Zgodovina sprememb…

Kar ima manj kot 3% moznosti okvare, je super.
Folk je pa smesen, ker mu ena stvar crkne in potem padajo izjave, da nikoli vec ne bodo kupili od te firme nic.
Sicer pa sem prvi SSD nabavil konec leta 2009, do sedaj sem jih zbral 6 (2x intel, 2x samsung in 2x crucial/micron). Vse brez vecjih tezav in brez okvar.

Klemenn ::

a če rečem da bo disk v laptopu kjer je ich8m kontroller je dovolj?

kateri disk je potem priporočljiv za ta laptop (nezahteven uporabnik)?

Insan3Lik3 ::

jaz imam Transcend-ov SSD SSD370 (256 GB) in deluje super, edini bug je da ne kaže pravilnih POH,
priporočal mi ga je kolega, ki dela v comshopu, rekel je da kar se tiče transcendovih stvari, so reklamacije prava redkost kar se tiče ssdjov in usb stickov, pa še poceni so
NZXT s340 White | Gigabyte GA-B85-HD3 | Intel i5-4690K | Corsair Vengeance 8GB
1600MHz DDR3 | Gigabyte GTX 970 G1 Gaming | Transcend SSD SSD370, 256 GB |
Western Digital Black 1TB | Corsair CS750M 750W

no biser ravno niso, sem mel že dva njihova kjučka, ki se jima je sesul firmware (sicer popravljivo z orodji)...

ssd370 je kul, ker je stvar efektivno bx100 oz force ls z drugim imenom.

Potem je tut medion krš, ker sta mi dva njihova usb ključka crknila.

naj še omenim, da je bilo to še iz časov usbest krmilnikov, ki so jih uporabljal praktično vsi, tako da jim ne štejem to ravno v slabo :)

NightHawk ::

Se še splača kupiti MX100 SSDje? So odkrili tisto napako za vse Bluescreen? Ali se bo to še dogajalo na random...

o kakem bluescreen ti to ?
««
319 / 507
»»