» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
257 / 507
»»

Pat_MaGroin ::

Torej mi razlika 10 eur v prid Samsungu ne da nič?

iloveboobz ::

nep

Pat_MaGroin ::

Hvala.

BladE_ ::

P5Q pro, je važno na kateri SATA priklopim SSD?

Akcija - Reakcija

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

tak da gre preko intel kontrolerja..

Torej na enega od rdečih priključkov... mi je jasno zdaj :)
Akcija - Reakcija

leeon ::

zdravo. ravno nabavil samsung 840 in imam težave pri namestitvi windowsov. pojavljajo se trije scenariji:

1.v biosu nastavim na AHCI. poženem namestitev winsow in pri točki extracting ostane vse na 0%.SSD mi v tem primeru računalnik prepozna, vendar se winsi ne namestijo na SSD.
2.v biosu nastavim na IDE (tako kot je bilo pri starem, sata disku). ne dela, SSD-ja računalnik ne prepozna. pričakovno.
3.v računalniku imam oba, novi SSD in stari SATA disk. v biosu imam nastavljeno na IDE. windowsi se inštalirajo na SSD. vendar mi pri ponovnem zagonu nato boot-a s starega, SATA diska. če v tem primeru odstranim SATA disk in v biosu nastavim na AHCI, mi javi 'no bootable device'.

pomoč, pls. hvala.

resetiraj bios, vklopi samo ssd in nastavi na achi ter prvi boot disk ssd. Poročaj če pomaga.
Pa updejt biosa ponavadi tudi ne škodi...

N4m31355 ::

v 3. primeru probej popravt bmr. js uporablam grub2.
live boot linuxa,
terminal sudo apt-get install grub2
ce se ne motim bo sam reconfiguriral use image. res pa je da bos potem mel grub meni..
seveda lahko kako drgac probas porihtat :)

AglioAlio ::

pozdravljeni.
V tgovini kjer bi nabavil računalnik nimajo samsung in CRUCIAL ssd diskov, ki jih tukaj najbolj hvalite. Imajo pa Intel http://www.ceneje.si/Izdelek/3866047/ra...

Kaj menite, bo vredu za ta računalnik http://www.avtera.si/src/article.php?ar... ?

Hvala, lp

ne kupit tega intla... raje menjaj trgovino.

AglioAlio ::

kako pa je z garancijo , v primeru da ja kupim računalnik in si sam vgradim disk? A morem to na uradnem servisu?

lp

BorutK-73 ::

AglioAlio je izjavil:

kako pa je z garancijo , v primeru da ja kupim računalnik in si sam vgradim disk? A morem to na uradnem servisu?

lp

Če kupiš po komponentah, ne bo problemov, ker je garancija za vsako komponento posebej. Se pa izogibaj trgovin kjer devajo garancijske nalepke na ohišja.

SuperVeloce ::

Kupuje prenosnika

BorutK-73 ::

SuperVeloce je izjavil:

Kupuje prenosnika

ups, my bad.

kmetek ::

INTEL SSD 120GB 320

po 10 mesecih mi je padlo na 99% SD LIFE.....normalno, prehitro?

ne. Imaš samo še 80 let da ga izrabiš :)

Včeraj sem prvič uspel uporabit SSD kot sistemski disk... zadeva je res hitra, boota se nekje v 30-40sec, na SATA2 dobim cca 270mb read/write :)

Sem pa sledil tudi temu vodiču za dodatno optimizacijo...

BTW kako se obnesejo SSD v RAID? Se splača?
Akcija - Reakcija

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BladE_ ()

BladE_ je izjavil:

Včeraj sem prvič uspel uporabit SSD kot sistemski disk... zadeva je res hitra, boota se nekje v 30-40sec, na SATA2 dobim cca 270mb read/write :)

Sem pa sledil tudi temu vodiču za dodatno optimizacijo...

BTW kako se obnesejo SSD v RAID? Se splača?

ne splača se. Razn če maš velik fetiš na velike številke.

Splača se kakšna video/audio obdelava (1TB/s), mogoče še kakšna ostala profi orodja, ostalo pa ne glih. Vendar kupovat še en SSD za raid na stari platformi je brezveze, dvomim da je to prva stvar, ki jo moraš nadgraditi.

SuperVeloce je izjavil:

Splača se kakšna video/audio obdelava (1TB/s), mogoče še kakšna ostala profi orodja, ostalo pa ne glih. Vendar kupovat še en SSD za raid na stari platformi je brezveze, dvomim da je to prva stvar, ki jo moraš nadgraditi.

nope :)

Mad_Lion ::

Torej iščem en SSD disk za laptopa. Budget 50-80EUR, velikost pa vsaj 120GB ali 128GB. Lahko tudi več. (Dobro to je verjetno že malo preoptimistično glede na budget?)Pa da je zadeva spodobno hitra. Ker se na SSDje ne spoznam veliko vas prosim za nasvete.

PS: Rabljene zadeve se sploh splača kupovat? Npr kak OCZ Vertex 3 serija?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mad_Lion ()

Hayabusa ::

Kako visok hdd imaš sedaj ?

Imho http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko... .

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Mad_Lion ::

250GB. Malo me sicer skrbi ker bo ta toliko majnši in ker je bil 250GB dokaj poln ampak ok bomo meli majn stvari na disku pač. Sicer mi je pa crknil tako da kot zunanji disk ne pride v poštev.

Pa se nebo ta disk potem premikal in odklopil? Laptop nima lukenj za pritrditev diska takega tipa. Pravzaprav gre za caddy bay.
Zakaj pa ima tako nizek write performance?

Ker je 120gb. Sicer pa je napačen model dal, potrebuješ tole. Še bolje tole

Zgodovina sprememb…

thramos ::

V trenutnem računalniku imam že nekaj let star Corsair Force Series F80 (še SATA II). Računalnik bom menjal in SSD verjetno prenesel v novega. Bi se v praksi (vsakdanja uporaba, compajlanje, virtualke) poznala kakšna omembe vredna razlika, če kupim novejši SSD?

ne, razn če veliko kopiraš fajle okol..

technolog ::

kmetek je izjavil:

INTEL SSD 120GB 320

po 10 mesecih mi je padlo na 99% SD LIFE.....normalno, prehitro?

Jst sm po dveh letih na 288 ciklih, aka 92%. Ne sekiraj se :)

Texslo ::

AvtoR ::

V deklarirani vzdržljivosti celic.

PRO ima hitrejši write..

In other news... Intel ditches sandforce :)
http://anandtech.com/show/7803/intel-ss...

Skyman ::

as ga ze pre-order a hojknib? dei ga predn zmanka zalog zamenjaj svojega intla za tega 730 serijo :D

troll all u want, sam ta kontroler je kr step-up proti sandforce.

Kakšna bo potem razlika če bo v sistemu tisti 50€ cenejši od tistega dražjega? Ali bom kot uporabnik kateri bom imel to samo za programe na njem in še kaj drugega sploh opazil razliko?

Nep. Absolutno neboš opazo razlike.

A je to mišljeno kot resen odgovor?

Seveda.
Ampak v določenih situacijah se rab takšne in drugačne karakteristike in tukaj pridejo hitrejši ssdji še kako prav. Za tipičnega home userja je pa praktično vsak ssd ok kar se tiče hitrosti(z nekaj izjemami).

Zgodovina sprememb…

54j0 ::

Resno, ali ne. Res je.

Ok potem bo pa kar tega vzel ker je tisti PRO malo drag.

vzami m500..

kmetek ::

še vedno best-buy Samsung Evo?

trnvpeti ::

Best buy je m500

PrimozR ::

A ni tehle 270 MB/s Intelovega 730 v 240 GB verziji nekam malo? Vsaj za tako oh in sploh hud pogon seveda.

Dr_M ::

The SSD 730 actually uses 128Gbit NAND, which also expains the slow-ish write performance of the 240GB model.

Sem videl potem ja. Pa tudi da je zadeva počasna z razlogom, ker je zato toliko bolj enakomeren performance. Bolj tako-tako za domačo uporabo vse skupaj.

Also, M500 ni ravno primeren, če gre v laptop, ima 840 Evo BISTVENO nižjo idle porabo. M500 je v bistvu hudo požrešen.

Kaj je z vami in temi sekvečnimi hitrosti ?
A se zavedate, da proizvajalci uporabljajo trike, da pridejo do 500MB/s write pri tako malih ssdjih..

Zgodovina sprememb…

Zadeva je počasna, požrešna, draga, a ima enakomeren performance s filanjem kapacitete. To je to. Server class SSD za na mizo. Kar je uporabno v par robnih primerih. Nothing to see here, move along.

PrimozR je izjavil:

Sem videl potem ja. Pa tudi da je zadeva počasna z razlogom, ker je zato toliko bolj enakomeren performance. Bolj tako-tako za domačo uporabo vse skupaj.

Also, M500 ni ravno primeren, če gre v laptop, ima 840 Evo BISTVENO nižjo idle porabo. M500 je v bistvu hudo požrešen.

motiš se in to zelo..

The M500 supports the new Device Sleep standard which will see platform support with Haswell this year. Crucial claims DIPM enabled idle power as low as 80mW, however even with DIPM enabled on our testbed we weren't able to get anything south of ~1W at idle. I'm digging to see if this is a M500 issue or one specific to our testbed, but Crucial is confident that in a notebook you'd see very little idle power consumption with the M500. Supporting DevSleep is important as that'll quickly become a must have feature for Haswell notebooks.

Jah na Anandu je idle podatek precej visok, malce nižji od 730ke...

Also:
however even with DIPM enabled on our testbed we weren't able to get anything south of ~1W at idle.

Torej ti ne pomaga kaj fest fancy fičr, če ne deluje, kajne? ;)
««
257 / 507
»»