» »

SSD za sistemski disk

SSD za sistemski disk

Temo vidijo: vsi
««
255 / 507
»»

iloveboobz ::

Zato pa samsung in sandisk simulirata le delček tega prostora (3-12GB pri samsungu, ~7% pri sandisk), ravno dovolj, da vsi benchmarki pokažejo boljše hitrosti :)

WarpedGone ::

Zanimivo bi blo, če bi lahko hkrati kupil oboje.
Zadeva je lahko zelo hitra 80GB al pa samo hitra 250GB. Od začetka probaš z zelo hitrim 80gb, če pa rata plac problem globoko vdihneš in preklopiš radio button ...
Zbogom in hvala za vse ribe

V teoriji bi to blo kamot izvedljivo. Enostavo bi turbowrite cache razpotegnal čez celotn pogon.
Ampak seveda niso nori, da bi ti dal pogon z enterprise endurancom za mali dnar :)

Izi ::

Ja, ampak če smo čisto pošteni lahko isto "foro" sam izvedeš že sedaj. Kupiš 3 enake SSDje in jih daš v RAID 0 polje. Učinek bo verjetno enak.

Endurance bo še vedno manjši od simuliranga SLCja..
Performance je pa druga stvar.

LuiIII ::

Hm jaz iščem Intel S3700 200GB varianto (za cache). Pogledal sem povsod v bližnji okolici (EU) pa nikjer nič! Ali kdo ve kje se da dobit dotično reč? Dostava ni problem (Avstrija pa to).

Dami ::

Ne vem kaj si ti gledal, vendar tu kaže da ga majo skoraj vsi na zalogi oz. je dobavljiv.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

antonhac ::

Kateri SSD v notebook za najbolj splošno uporabo kar je možno. Največ je pisanja v Wordu ali podobnem, malo filmov (najnižja kvaliteta kar gre), muzika (samo na vgrajene zvočnike). V bistvu ne rabim nič bolj hitro kot je do sedaj na S-ATI. Velikost okrog 250GB. Najbolj važno je, da je kvaliteten z dolgo življenjsko dobo.
Hvala za priporočila!

840EVO ali m500; kar je ceneje..

antonhac ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: antonhac ()

jap..

Belcebub ::

Ta vikend sem na novo inštaliral operacijski sitem (Win7) na SSD - Toshiba Q 128 GB.
Stari HDD sem po inštalaciji, spet priklopil in sformatiral staro paticijo C na njem ter razširil staro particijo D čez celi HDD (stvar navade po C in D particiji).
Je potrebno po sveži inštalaciji sistema na SSD, kakšne zadeve izklapljat/vklapljat, da bi SSD najbolj optimalno in dolgo deloval?
Če ja, mi lahko potem kdo napiše kako, kaj in kje se to naredi?
Če si srečen, in če srečo rad bi še delil z nekom, če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan!

pri win7 ni treba nič naštimavat. More delat vse tiptop out of the box..

Belcebub ::

Hvala!
Še to: na starem operacijskem sistemu sem imel inštaliran še TuneUp Utilities, ki je enkrat na dva tedna "spucal" C: (clean registry, defragment registry, remove broken shortcuts, delete temporary files, optimize startup and shutdown, brez defragmentiranja-to sem ročno naredil 2-3x letno).
Programe pa sem vedno odinštaliral z Your Uninstaller-jem.
Zadevi sta, vsaj po mojem občutku delovali, saj je sistem laufal kot ob inštalaciji 2011.
Ali je pri SSD-ju še potreba po kakem takem programu?
Če ja, je kateri "boljši" od TuneUp-a?
Če si srečen, in če srečo rad bi še delil z nekom, če si srečen, brž z dlanjo udari v dlan!

nobenih tuneupov, vse to je samo še dodatna smet na PCju..
Kak CCleaner vsake tolko in je to to..

BorutK-73 ::

Belcebub je izjavil:

Je potrebno po sveži inštalaciji sistema na SSD, kakšne zadeve izklapljat/vklapljat, da bi SSD najbolj optimalno in dolgo deloval?

Zaženi Windows experience advisor(Indeks izkušnje sistema Windows) in bo windows sam nastavil vse.

Newholland ::

Kateri SSD bi bil best buy za 150€, velikosti 240GB?

evo/m500..

jajca, beži stran..

Kakšen konkreten razlog, zakaj?

Kaj pa Samsung 840 EVO-Series 250GB, za 115€?

ta je dober, tega vzam..

Newholland je izjavil:

Kakšen konkreten razlog, zakaj?

sandforce krmilnik..

Zgodovina sprememb…

Hvala za pomoč, naročil sem Samsung 840 EVO-Series 250GB, domov pa bo prišel za 156€ (z poštnino in vsem kar spada zraven). Upam da bo zadeva "letela".

dogo ::

Newholland je izjavil:

Kaj pa Samsung 840 EVO-Series 250GB, za 115€?

Tiskarski škrat al je dejansko kje za dobit tole za 115e

SuperVeloce ::

151€ + poštnina

Han ::

Kje je 151€ + ?€ poštnina? Pri nas stane 250GB EVO ca. €160 za gotovino.

Je 115€, ni tiskarski škrat ;), vendar sem se prenaglil in pozabil ceni prišteti poštnino ter ostale stvari (verjetno carina), pride več. Drugače pa 157$, saj piše free shipping, vendar šele ko sem ga dal v košarico sem videl kje sem :), tako da sem potem naročil iz Nemčije, kar bo s poštnino 156€.

http://www.amazon.com/Samsung-Electroni...

Zgodovina sprememb…

katimm ::

Lahko kdo pomaga prosim za izbiro ssdja? Vzel bi nekje 256gb, za osebni računalnik. Budget do nekje 140€. Povsod v Nemčiji je poštnina 10€ ali več. Ni nikjer ceneje, ali kaj se priporoča? Pomoje itak izbira med Cruicalom in Samsungom ane?

Lp

katimm je izjavil:

Lahko kdo pomaga prosim za izbiro ssdja? Vzel bi nekje 256gb, za osebni računalnik. Budget do nekje 140€. Povsod v Nemčiji je poštnina 10€ ali več. Ni nikjer ceneje, ali kaj se priporoča? Pomoje itak izbira med Cruicalom in Samsungom ane?

Lp

Kaj in za koliko sem kupil, sem že napisal. So mi pa svetovali tudi to, vendar sem bolj za samsung, sicer verjetno ta ravno tako dober, pa še cenejši:

http://www.amazon.de/gp/product/B00BQ8R...

trnvpeti ::

iloveboobz je izjavil:

http://www.alternate.at/Crucial/M500_2,...?

kolk pride pa postnina?

še cenej
http://www.hardwareversand.de/articlede...

+20€ ppt in si glih pod 140€ _:)

Zgodovina sprememb…

iloveboobz je izjavil:

še cenej

+20€ ppt in si glih pod 140€ _:)

uff dobra cena, pa se postnina je 10€. a v praksi bo zdrzal par let al je bolje da vzamem samsung-a ki je malo dražji? Imam pa še sata 2 plato, tako da glede hitrosti bo malo omejevala ssd :)

V teoriji bi moral m500 zdržat dalj časa, ker ima MLC flash (3k prepisov proti 1k prepisov na EVOtu) ;)

tureavanture ::

Zdravo.
Pravkar sem naročil Crucial M500 240GB in ga imam namen vgraditi v dodatno bay mojega hp elitebooka. Nič pa ne piše da pride zraven še kakšen nosilec... a potrebujem kakšen dodaten okvir za vgradnjo v prenosnik?

(ker npr. pri M500 120GB piše da pride zraven še nosilec 9mm za v "prenosnike")

lp

scenic16 ::

klemenSLO ::

tureavanture: SSD je 7mm. Zraven dobiš 2.5mm plastični 'spacer', ki ga nalepiš na ssd.
 spacer

spacer

Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

a se na hardwareversand.de res ne da plačat s paypalom al kaj?

mile ::

katimm je izjavil:

jaz sem danes plačal s paypalom...

scenic16 je izjavil:

http://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/ko...

Uf, škoda da nisem prej videl. Na mimovrste je 157€ :)

kdo še sploh kupuje pri teh nategunih ?

iloveboobz je izjavil:

kdo še sploh kupuje pri teh nategunih ?

jaz, mislim da mi bo teh 30e v dober poduk :O

mile je izjavil:

katimm je izjavil:

jaz pa sem dobil samo invoice na mail... kaj delam narobe?

katimm je izjavil:

mile je izjavil:

katimm je izjavil:

jaz pa sem dobil samo invoice na mail... kaj delam narobe?

Nima veze, sem plačal kar s položnico vsaj ni provizije za paypal :)

scenic16 ::

scenic16 je izjavil:

So če malo pocenili ...

Se 5€ sel dol, jaz pa ravnokar placal :S pa se na zalogi ni...

zgleda da 20nm flashu konkretno pada cena >:D

trnvpeti ::

in nekateri prodajajo star SSD, pol manjsi (120G) za skoraj isti denar

SuperVeloce ::

še hujše so cene rabljenih 240/250, ki celo presegajo večino novih (razen če se ravnajo po cenah comshopa :)), potem je ugodno). Sedaj pa res nimam več izgovora, da opremim čisto vse družinske računalnike z novimi ssd

Zgodovina sprememb…

««
255 / 507
»»