Forum » Kaj kupiti » SSD za sistemski disk
SSD za sistemski disk
Temo vidijo: vsi

libreus ::
Zanima me sledeče:
Če imam SSD 120gb disk za system in igre instaliram na drugi disk 1TB, bo pomagalo, da bo system deloval hitreje na SSD ali bi morale igre biti tudi na SSD, da bi bile deležne vseh "ugodnosti" le-tega?
Hvala.
Če imam SSD 120gb disk za system in igre instaliram na drugi disk 1TB, bo pomagalo, da bo system deloval hitreje na SSD ali bi morale igre biti tudi na SSD, da bi bile deležne vseh "ugodnosti" le-tega?
Hvala.

Assass1n ::
Sam imam točno tako kot bi ti naredil, ne rabiš iger na ssd dajat, sistem bo vseeno hiter. Lahko pa daš igro ali dve katere največ igraš na ssd ostalo imaš pa na drugem disku, vendar se pozna minimalno, eno sekundo ti prej odpre

še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

nightbird ::
Sam imam točno tako kot bi ti naredil, ne rabiš iger na ssd dajat, sistem bo vseeno hiter. Lahko pa daš igro ali dve katere največ igraš na ssd ostalo imaš pa na drugem disku, vendar se pozna minimalno, eno sekundo ti prej odpre![]()
hjah odvisno od igre. kakšne zahtevnejše igre tipa bf3, skyrim, crysis kar hitreje odpira. kakšne manj zahtevne kot je recimo fifa13 pa se ne pozna kaj dosti. vsaj v mojem primeru je tak blo.
lp

libreus ::
Če prav razumem, je torej pomembno, da je SISTEM na SSD-ju? To pomeni, da je velikost SSD-ja lahko manjša?

iloveboobz ::
Da. V večini primerov je ssd zato, da se na njega naloži sistem in programje, da se potem ti hitreje naložijo. Za kej takega je dovolj že 120GB.

Tudi z 60GB gre (vem ker imam dva taka ssdja), vendar glede na cene danes se ne splača kupit.

to je dober deal? ene 100 evorv bi dal zanjga.
sandforce hate i see ?
sicer ni najbolši deal za 240GB ssd, ni pa pretirano dražji od DE cen (tam je ~162€)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iloveboobz ()

not really
http://www.keller-computer.de/shop/de//...
če pa primerjamo slo-slo, potem pač vzameš tist ko preferiraš.samsung bo hitrejši, intel pa bolj vzdržljiv
http://www.keller-computer.de/shop/de//...
če pa primerjamo slo-slo, potem pač vzameš tist ko preferiraš.samsung bo hitrejši, intel pa bolj vzdržljiv

KoCcY ::
Fantje, zanima me ker SSD je best buy za tm do 150 EUR? Trenutni Transcender 120gb mi je crknil in iscem zamenjavo.

Qushaak ::
Iščeš 120GB al 250GB?
Ker za malo več že dobiš 250GB, za 120GB pa ti ni potrebno dajati toliko denarja.
Drugače glej Samsung 840 Basic ali 840 EVO (prenovljena serija Basic, ki pa ima isto ceno).
Ker za malo več že dobiš 250GB, za 120GB pa ti ni potrebno dajati toliko denarja.
Drugače glej Samsung 840 Basic ali 840 EVO (prenovljena serija Basic, ki pa ima isto ceno).

KoCcY ::
Naceloma 120gb, sam ce dobim 250gb za dokaj isto ceno se ne bom branu dodatnega prostora...

SuperVeloce ::
do 150eur pri nas ne boš dobil 240-256gb ssdja. V Nemčiji kvečjemu, vendar imaš še višjo poštnino...

kmetek ::
Počasi imam dovolj tega Intel 320 120GB....se mi zdi, da je kar počasen.....
Torej Samsung absolutno.....Basic / Evo ali Pro? 250GB itaq.
Torej Samsung absolutno.....Basic / Evo ali Pro? 250GB itaq.

Janac ::

še enkrat, nalimaj as ssd, ker zarad ssdja sigurn ni komp počasn. al te kej nastavitve hecajo al si pa fasu kako nesnago.

Invictus ::
Moj kolega je kupil Samsung 840 Pro.
$30 MB write.
Nikoli bil bolj zadovoljen
$30 MB write.
Nikoli bil bolj zadovoljen
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x

Invictus ::
ja, 430 ...
ne morem več popravit
ne morem več popravit
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

AvtoR ::
Saj ko greš na SSD kake res hude pohitritve ne opaziš (nekaj že ni pa drastično), zato pa toliko bolj (drastično)opaziš počasnost HDD, če greš iz SSD nazaj na HDD. Taki smo pač ljudje.
Vglavnem, poti nazaj ni več.

Vglavnem, poti nazaj ni več.

http://wccftech.com/intel-showcase-ssd-...
hehe finally
zdej bi sam blo fino, če bi se dal te cenejše kontrolerje navit (phison, jmicron), ko so tak garbage.
hehe finally
zdej bi sam blo fino, če bi se dal te cenejše kontrolerje navit (phison, jmicron), ko so tak garbage.

kmetek ::

Imaš to na sata2? Meni se zdijo tole zelo podobne cifre mojemu TLC-ju, ki je na sata2 (amd).

Qushaak ::
ker software uporabljate za nesnago?
Ali pa že v štartu zdravo pamet in odstranit kljukice pri inštalacijh za razne toolbar-e ipd.
Pa jasno, da se ne zapiči ravno v vsak program tipa "YouTube Downloader" in se prej mal razišče kateri so zaupanja vredni produkti, ki ne inštalirajo še sto procesov, ki se zaženejo samo da prideš v Windows-e.

Samsungov TLC bo počasi že 1 leto na trgu. Me zanima, koliko podatkov ste slo-techovci do sedaj zapisali nanje, razpišite se 
Jaz sem v laptop od punce dal 840 250gb (kot sistemski disk, zraven sem obdržal HDD), notri je dva meseca in bo ravno sedaj 0.5TB. Zadnje čase ga veliko tudi jaz uporabljam za Visual studio in podobno. Sistem je bil kloniran (samo sistemska particija cca. 60gb podatkov) iz HDDja. Zaenkrat ne vidim težav s TLC kot sistemskim diskom za širšo uporabo.

Jaz sem v laptop od punce dal 840 250gb (kot sistemski disk, zraven sem obdržal HDD), notri je dva meseca in bo ravno sedaj 0.5TB. Zadnje čase ga veliko tudi jaz uporabljam za Visual studio in podobno. Sistem je bil kloniran (samo sistemska particija cca. 60gb podatkov) iz HDDja. Zaenkrat ne vidim težav s TLC kot sistemskim diskom za širšo uporabo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()

D3m ::
A je kdo rekel, da so težave? S TLC-jem ni nič narobe.
Aja no mogoče bo hojnikb pa še kdo rekel obratno.
Aja no mogoče bo hojnikb pa še kdo rekel obratno.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Kdaj sem rekel, da je kej narobe z tem TLCjem, ki ga uporablja 840ka...
Narobe z njim ni nič, vendar ma pač 3x manjši endurance. Razn če zelo veliko pišeš, ni noben problem..
Narobe z njim ni nič, vendar ma pač 3x manjši endurance. Razn če zelo veliko pišeš, ni noben problem..

3x manjši endurance je na papirju, ampak v praksi je praviloma bolje. Samsung svoje čipe sortira in za 840 TLC da najboljše, ostalo gre verjetno v usb flash ključke in podobno. 3party proizvajalci imajo načeloma manj sreče pri izbiri čipov, četudi je ta MLC.
Anyway, spraševal sem, koliko ste lastniki TLC do sedaj zapisali na sistemskih ssdjih. Če me spomin ne vara, so v različnih testih na vseh straneh dosegali čez 300TB (mislim da ravno tale 250gb), tako da je endurance za client-users itak bv razpravljat. Po pravici povedano me je ob nakupu (in izbiri) bolj skrbelo, da bom izbral ssd, kateremu ne bo controllerja odneslo v roku pol leta ali bom popušil pri firmware.
Anyway, spraševal sem, koliko ste lastniki TLC do sedaj zapisali na sistemskih ssdjih. Če me spomin ne vara, so v različnih testih na vseh straneh dosegali čez 300TB (mislim da ravno tale 250gb), tako da je endurance za client-users itak bv razpravljat. Po pravici povedano me je ob nakupu (in izbiri) bolj skrbelo, da bom izbral ssd, kateremu ne bo controllerja odneslo v roku pol leta ali bom popušil pri firmware.