Forum » Izdelava spletišč » odpiranje novega iframe-a s pomocjo combobox-a
odpiranje novega iframe-a s pomocjo combobox-a
kocba ::
imam sledeco strukturo index strani.
header: flash animacija
body:
footer: text
potem pa imam posamicno definirano iframe_0.html, iframe_1.html.....
ki se odpirajo spodaj pod headerom in prikazejo vsebino, ko kliknem na gumb v flashu.
iframi so definirani sledece:
Na iframe_4.php imam dinamicen combobox, ki prebere vsebino iz database. To dela vredu. Zdaj pa bi rad, da ko kliknem na combobox (onchange) spremeni vsebino tega iframe. Vsebina je prebrana iz baze. Ce uporalbjam samo php strani brez iframe-a in flasha mi dela ta postopek:
tukaj pa ni ne dela, saj se stran osvezi v celoti in me vrze na osnovno(index) stran. Jaz bi rad dosegel, da se samo notranji frame spremeni. Kako lahko to dosezem?
header: flash animacija
body:
ifame name="cont" width="0px" height="0px" src="iframe_0.html" frameborder="0" style="visibility:hidden" > ifame
//main div
footer: text
potem pa imam posamicno definirano iframe_0.html, iframe_1.html.....
ki se odpirajo spodaj pod headerom in prikazejo vsebino, ko kliknem na gumb v flashu.
iframi so definirani sledece:
script type="text/javascript" language="javascript">
function load_content () {
if (parent.document.getElementById('main_div')) {
parent.document.getElementById('main_div').innerHTML=document.getElementById('inner_frame').innerHTML;
}
if (!parent.document.getElementById('main_div')) {
window.location=('index.html') ;
}
}
script>
body onload="load_content()">
div id="inner_frame">
nekaj pač
div>
body>
Na iframe_4.php imam dinamicen combobox, ki prebere vsebino iz database. To dela vredu. Zdaj pa bi rad, da ko kliknem na combobox (onchange) spremeni vsebino tega iframe. Vsebina je prebrana iz baze. Ce uporalbjam samo php strani brez iframe-a in flasha mi dela ta postopek:
onchange="window.location='izpisProdukta.php?category='+this.value"
tukaj pa ni ne dela, saj se stran osvezi v celoti in me vrze na osnovno(index) stran. Jaz bi rad dosegel, da se samo notranji frame spremeni. Kako lahko to dosezem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JavaScript offsetTop in brskalnikiOddelek: Izdelava spletišč | 1005 (937) | shorvat |
» | Iframe pomočOddelek: Izdelava spletišč | 1231 (1092) | opeter |
» | Prilagoditev frameov resolucijiOddelek: Izdelava spletišč | 1387 (1225) | c0dehunter |
» | Internet strani kot slideshowOddelek: Izdelava spletišč | 2121 (1872) | sverde21 |
» | Iframe in OnClickOddelek: Izdelava spletišč | 1338 (1282) | Road Runner |