Forum » Programiranje » [VC#] Slika v 2D array
[VC#] Slika v 2D array
Neon Dei ::
Sploh ne vem, kako se naj tega lotim ...
Rad bi torej naložil sliko z diska, verjetno v tip Image, in nato ta Image pretvoril v dvodimenzionalni array tipa byte, ali kakšnega podobnega tipa. Cilj je samo to, da bi imel v tem arrayu podane intenzitete barv vsakega piksla v sliki, tako da bi lahko potem s tem računal naprej.
Nimam pojma!
Uspelo mi je pretvoriti Image v enodimenzionalen byte array ampak se mi sanja ne kako je ta array povezan s samo sliko, ker ima manj polj kot pa ima slika pikslov.
Na pomoč :)
Rad bi torej naložil sliko z diska, verjetno v tip Image, in nato ta Image pretvoril v dvodimenzionalni array tipa byte, ali kakšnega podobnega tipa. Cilj je samo to, da bi imel v tem arrayu podane intenzitete barv vsakega piksla v sliki, tako da bi lahko potem s tem računal naprej.
Nimam pojma!
Uspelo mi je pretvoriti Image v enodimenzionalen byte array ampak se mi sanja ne kako je ta array povezan s samo sliko, ker ima manj polj kot pa ima slika pikslov.
Na pomoč :)
"Honest disagreement is often a good sign of progress."
-Mahatma Gandhi
- spremenil: Neon Dei ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [c#] shrani text, tabele, slikeOddelek: Programiranje | 1511 (1117) | klemen93 |
» | c# - pretvorba short[2] v floatOddelek: Programiranje | 3879 (3492) | KernelPanic |
» | Dll napisan v C++ importan v C# aplikacijoOddelek: Programiranje | 3871 (3658) | cikopero |
» | [java] Kako v memoriji pretvoriti String objekt v File objekt ? - neka metoda ga zahtOddelek: Programiranje | 2264 (2264) | infiniteLoop |
» | [C#] IndexOutOfRange ExceptionOddelek: Programiranje | 1303 (1148) | ql000 |