Forum » Programiranje » [VC++] MFC - kako narisati lik? (elipso,krog,...)
[VC++] MFC - kako narisati lik? (elipso,krog,...)
Matjazzek ::
Zdravo,
Imam problem pri risanju preprostih likov v MFC (V okolju VS 2005), kot so elipsa, krog in kvadrat...Ker pa prvič delam z VS 2005 ,bi prosil za pomoč, če kdo slučajno ve kako se to naredi..
sem pa našel neko kodo za risanje, vendar je ne znam uporabiti.., koda je sledeča(za elipso):
CPaintDC dc(this);
CBrush nova;
nova.CreateSolidBrush(RGB(0,0,255));
CBrush* stara = dc.SelectObject(&nova);
dc.Ellipse(50,50,50,50);
dc.SelectObject(stara);
Lik se more narisati ob kliku na gumb...
Prav tako me zanima , kako lahko spremenim ozadje v nekem dialogu?
Hvala za vse odgovore,
Lep pozdrav,
M
Imam problem pri risanju preprostih likov v MFC (V okolju VS 2005), kot so elipsa, krog in kvadrat...Ker pa prvič delam z VS 2005 ,bi prosil za pomoč, če kdo slučajno ve kako se to naredi..
sem pa našel neko kodo za risanje, vendar je ne znam uporabiti.., koda je sledeča(za elipso):
CPaintDC dc(this);
CBrush nova;
nova.CreateSolidBrush(RGB(0,0,255));
CBrush* stara = dc.SelectObject(&nova);
dc.Ellipse(50,50,50,50);
dc.SelectObject(stara);
Lik se more narisati ob kliku na gumb...
Prav tako me zanima , kako lahko spremenim ozadje v nekem dialogu?
Hvala za vse odgovore,
Lep pozdrav,
M
DamijanD ::
Riši v OnPaint (WM_PAINT) eventu. Handler tega eventa že ima v parametru dc objekt.
Praktično skoraj celo kodo, ki si jo napisal daj v OnPaint funkcijo. V funkciji OnButtonClick (pač funkcija, ki se sproži ob kliku gunmba) pa kliči Invalidate (ta zahteva ponovno risanje dialoga in s tem se kliče OnPaint funkcija).
Tole je malo po spominu in sintaksa je samo približna...
Praktično skoraj celo kodo, ki si jo napisal daj v OnPaint funkcijo. V funkciji OnButtonClick (pač funkcija, ki se sproži ob kliku gunmba) pa kliči Invalidate (ta zahteva ponovno risanje dialoga in s tem se kliče OnPaint funkcija).
Tole je malo po spominu in sintaksa je samo približna...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [VC++, MFC] OnPaintOddelek: Programiranje | 986 (953) | whatever |
» | mfc problemOddelek: Programiranje | 1635 (1199) | FuI2cY |
» | [C++] izris v [x,y]Oddelek: Programiranje | 1153 (855) | DuleKrtola |
» | [C++ Visual Studio] kako narisati krog?Oddelek: Programiranje | 1464 (1231) | c0dehunter |
» | [c#] enostavna Igrca -> poraba procesorja 95%Oddelek: Programiranje | 2151 (1515) | elKaktus |