Forum » Izdelava spletišč » Pošlji komentar
Pošlji komentar
Gonzales2 ::
Meni še kar ni uspelo izdelati stran s obrazcem za vnos komentarja, ki ti ga pošlje direkt na mail.
Problem je ko klikneš Pošlji mi odpre MS Outlook, rad bi da pošlje direkt na mail, brez pomoči outlooka, vsaj da uporabnik tega ne vidi. Drug problem je pa, da namesto komentarja na mail pride tole, če še v outlooku kliknem pošlji:
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject: Poslan obrazec iz programa Firefox
Sent: 6.12.2007 12:45
koda:
< form method="post" action="mailto:youremail@email.com" >
< textarea rows="5" cols="20" wrap="physical" name="comments" >
Vpiši svoj komentar
< /textarea >
< input type="submit" value="Pošlji" >
< /form>
Problem je ko klikneš Pošlji mi odpre MS Outlook, rad bi da pošlje direkt na mail, brez pomoči outlooka, vsaj da uporabnik tega ne vidi. Drug problem je pa, da namesto komentarja na mail pride tole, če še v outlooku kliknem pošlji:
Your message did not reach some or all of the intended recipients.
Subject: Poslan obrazec iz programa Firefox
Sent: 6.12.2007 12:45
koda:
< form method="post" action="mailto:youremail@email.com" >
< textarea rows="5" cols="20" wrap="physical" name="comments" >
Vpiši svoj komentar
< /textarea >
< input type="submit" value="Pošlji" >
< /form>
Atos ::
MS Outlook ti odpre, ker ga imaš nastavljenega kot privzet program za e-mail na računalniku. Da pa se sploh odpre Outlook pa je "kriv" tale del: "mailto:youremail@email.com". Pove namreč da bi rad poslal email s privzetim poštnim odjemalcev.
Da bi pa to naredo na način kot ga ti želiš pa se bo potrebno vrečt v PHP. Drugače enostavno ne gre. V PHP uporabiš že vgrajeno funkcijo mail() oz. če želiš malce boljšo stvar uporabiš PEAR. Je precej vodičev na internetu o pošiljanju e-mailov preko spletnih obrazcev. Kaj več se mi zdi, da je bv govorit, ker itak ne boš razumel preden se ne naučiš osnov PHP (če jih še ne veš, če pa ja pa povej).
Da bi pa to naredo na način kot ga ti želiš pa se bo potrebno vrečt v PHP. Drugače enostavno ne gre. V PHP uporabiš že vgrajeno funkcijo mail() oz. če želiš malce boljšo stvar uporabiš PEAR. Je precej vodičev na internetu o pošiljanju e-mailov preko spletnih obrazcev. Kaj več se mi zdi, da je bv govorit, ker itak ne boš razumel preden se ne naučiš osnov PHP (če jih še ne veš, če pa ja pa povej).
w00tnes ::
Najbolj simpl (pomoje kot wannabe programerja) bi blo da priredis ta form in nastavis action="" name="prejemnik"
Pa pol pod html kodo dodas
(rabis php podporo na serverju pa preimenovat fajl da ma potem koncnico php - nekak me nima ta forum rad...una vprasaja sta zraven < in >)
Hope it helps :)
Lp
Pa pol pod html kodo dodas
< ?php
if((isset($_POST['submit']) && !empty($_POST['prejemnik']) && !empty($_POST['comments']))
{
$subject = "Lalala test";
if (mail($_$POST['prejemnik'], $subject, $_POST['comments'])) {
echo("Sporocilo uspesno poslano
");
} else {
echo("Sporocilo zaradi napake ni bilo poslano!
");
}
}
? >
(rabis php podporo na serverju pa preimenovat fajl da ma potem koncnico php - nekak me nima ta forum rad...una vprasaja sta zraven < in >)
Hope it helps :)
Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | html/PHP kontakt obrazecOddelek: Izdelava spletišč | 2039 (1584) | Netrunner |
» | Kako preveriti ali so vnosna polja izpolnjena?Oddelek: Izdelava spletišč | 1989 (1643) | bluefish |
» | PHP - nujno! - email formaOddelek: Izdelava spletišč | 2025 (1707) | DonMatejo |
» | email še enkratOddelek: Izdelava spletišč | 1531 (1322) | Taras_Bulba |
» | obrazec za pošiljanje pošteOddelek: Izdelava spletišč | 1252 (1151) | tec |