Forum » Strojna oprema » Računalnik se ne zažene
Računalnik se ne zažene
GrimReaper ::
Po montaži novega napajalnika se mi sistem ne zažene več. Ugotovil sem že da je bil procesor pritrjen samo na dva zatiča namesto štirih, najverjetneje je bil vzrok za to prekratek +12V kabel iz napajalnika ker mi je šel ravno čez hladilnik, in to zelo na tesno.
Sprobal sem že dve grafični, dvoje ramov, dva napajalnika, jih sprobal še v drugem računalniku, tako da sem to izključil in ostane samo še plošča in procesor.
Samo mi je čudno da se je lahko procesor uničil, ker sem gledal tale članek na Tomu, resda je že star, ampak vsi Inteli so preživeli brez hladilnika:
http://www.tomshardware.com/2001/09/17/hot_spot/index.html
Ploščo sem dal tudi ven iz računalnika, še enkrat montiral ploščo in procesor, tokrat sem se prepričal da so zaklenjeni vsi štirje zatiči, ampak računalnik ne boota več.
Vse kar dela je vent od grafične na 100% (tako 7600GT kot 8800GT na najvišji glasnosti), vsi ostali venti, vent od procesorja se začne vrtet po kakšni minuti, dve, na otip je hladen.
Priklopil pa mislim da sem vse, ATX 24pin, +12V 4pin, DVI na grafično, priključek za vent od CPUja in pač power gumb. Na 8800GT sem seveda priključil tudi 6pin PCI-E, samo potem sem dal noter raje 7600GT ker ne rabi napajanja.
Torej pošljem na servis plato in proc ali lahko še kaj naredim?
Sprobal sem že dve grafični, dvoje ramov, dva napajalnika, jih sprobal še v drugem računalniku, tako da sem to izključil in ostane samo še plošča in procesor.
Samo mi je čudno da se je lahko procesor uničil, ker sem gledal tale članek na Tomu, resda je že star, ampak vsi Inteli so preživeli brez hladilnika:
http://www.tomshardware.com/2001/09/17/hot_spot/index.html
Ploščo sem dal tudi ven iz računalnika, še enkrat montiral ploščo in procesor, tokrat sem se prepričal da so zaklenjeni vsi štirje zatiči, ampak računalnik ne boota več.
Vse kar dela je vent od grafične na 100% (tako 7600GT kot 8800GT na najvišji glasnosti), vsi ostali venti, vent od procesorja se začne vrtet po kakšni minuti, dve, na otip je hladen.
Priklopil pa mislim da sem vse, ATX 24pin, +12V 4pin, DVI na grafično, priključek za vent od CPUja in pač power gumb. Na 8800GT sem seveda priključil tudi 6pin PCI-E, samo potem sem dal noter raje 7600GT ker ne rabi napajanja.
Torej pošljem na servis plato in proc ali lahko še kaj naredim?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
- spremenil: GrimReaper ()
Že 16 dni in računalnik je še kar v mrtvem stanju. Nazadnje je delal pred menjavo napajalnika Enermax 500W, sam tistega nimam več.
Plato sem dobil v zamenjavo, s procem naj bi bilo vse v redu. To je sedaj že tretja Gigabyte 965P-DS3 REV1.0, prva se mi takoj ob nakupu ni zagnala. Plata je bilo rečeno da dela, torej ne vem kaj jest delam narobe.
Sprobal sem celo PCI grafično, rami preverjeno delajo, testiral z dvema napajalnikoma, priklopil PC speaker ki ne da nič od sebe.
Tko da bi zdej najraj šel po novo plato, ker 1 mesec pa ne mislim bit brez kompa. Gigabyte se mi je seveda zameril, 3 nedelujoče plate so pa že višek.
Plato sem dobil v zamenjavo, s procem naj bi bilo vse v redu. To je sedaj že tretja Gigabyte 965P-DS3 REV1.0, prva se mi takoj ob nakupu ni zagnala. Plata je bilo rečeno da dela, torej ne vem kaj jest delam narobe.
Sprobal sem celo PCI grafično, rami preverjeno delajo, testiral z dvema napajalnikoma, priklopil PC speaker ki ne da nič od sebe.
Tko da bi zdej najraj šel po novo plato, ker 1 mesec pa ne mislim bit brez kompa. Gigabyte se mi je seveda zameril, 3 nedelujoče plate so pa že višek.
Westix ::
Matična ti je šla, tud men se je neki podobnega zgodil, vsi ventilatorji so delal ampak sistem se ni hotu zagnat, to je blo pred in po menjavi napajalnika. Zgodil pa se je tak, da ko sm ga mel pržganga je preprosto crknu, se ponovno zagnal ampak samo ventilatorji so delal, nič drugega, in to je blo to, ko sm menju napajanik je blo isto in potem smo ugotovil da je šla matična plošča.
Plata je dobra, proc tud, se prav je problem da plata ne zazna ramov, drugače tud rami delajo na drugmu kompu.
Na prejšnji plati sem mel F12 bios, kle je najbrž kak starejši.
Na prejšnji plati sem mel F12 bios, kle je najbrž kak starejši.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali se mi splača kupiti X1950 PRO, 512MB, AGPOddelek: Kaj kupiti | 1843 (1041) | Melanholija |
» | Kako grafo do GF9?Oddelek: Kaj kupiti | 1847 (1219) | T-h-o-r |
» | Plata+procesor+ram za okoli 340€ (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4036 (2918) | x45 |
» | AMD 5600+Oddelek: Navijanje | 2125 (1405) | OChack |
» | katero grafično?Oddelek: Kaj kupiti | 1977 (1284) | Tilk |