» »

[c++] STL list

[c++] STL list

robotek87 ::

LP,

Spravil sem se poskisit delat s temle STLom. In imam problem že na začetku.
Naredim svoj struct.. npr.

struct student
{
string ime;
string priimek;
int indeks;

void vpisi();
void izpisi();
};

in v glavnem programu naredim list

list<student> seznam;
student temp;

//vpis
temp.vpisi();
seznam.push_front(temp);
.
.

zanima me pa kako lahko izpisem potem tak seznam. Delal sem samo s stevili (int) in stvar je nekak delala.. s struct pa noče ;(

hvala 8-)

PS. Ma kdo kakšno idejo kako z zvezdicami izrisati krog v c++ ?

Gundolf ::

Le iz dejstva da ti nekaj noče delat se bo bolj težko kdo znašel in ti znal pomagat. Povej kakšen error vrne prevajalnik in kako sploh poskušaš izpis naredit.

Za krog pa obstaja en dobro znan algoritem: Bresenhamov algoritem za krog. Enostavnejši algoritem za krog je kar x=sin(i), y=cos(i), za i=0..2*pi, vendar je rezultat slabši. Ko imaš pa enkrat točke naračunane (s katerimkoli algoritmom), jih pa le še izpišeš v konzolo vrstico po vrstico.

robotek87 ::

Gundolf hvala za odgovor. Glede kroga ta Bresenhamov algoritem sicer deluje. Koda iz wikipedie sicer narise bolj jajce kot krog (tocke izrisujem z gotoxy) :D

vendar je tole zlo kompleksna zadeva... a se da kako nardt cist preprosto, da izrisujes presledke in * (kot za npr. kvadrat.... )?

Glede seznama pa sem rešil problem... težava je bila v tem da sem imel interator tipa int :\ :\ :)

hvala, lp

Gundolf ::

Problem je, ker fonti v terminalu niso kvadratni. Ta koda pa to predvideva. Lahko pa pogledas velikost fontov, izracunas razmerje visina/sirina in potem narises elipso v obratnem razmerju, pa bo videt okrogla ;)

P.S. Ce noces gotoxy uporablat, potem si vnaprej naracuni tocke, pa jih potem izrisi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gundolf ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

enojno povezan seznam -izpis nazaj

Oddelek: Programiranje
243860 (3400) Randomness
»

C#, Dodajanje podatkov v Arraylist z Gumbom

Oddelek: Programiranje