Forum » Programiranje » [JAVA] client server aplikacija
[JAVA] client server aplikacija
l0g1t3ch ::
Delam client server aplikacijo zo preprost chat programcek.
Server dela uredu in ce se gor povezem z telnetom si lahko lepo dopisujem. Pač vse kar napišem prejmejo ostali ki so z telnetom povezani gor in kar pišejo ostali dobim jaz, do tu stvar šiba.
Problem je z client delom ki ga hocem pravtako sam narest vendar zadeva niakokr ne deluje.
Uspe mi narediti clienta za echo server tako da recimo pošljem inz in počakam na odgovor pa spet pošljem nov niz in čakam na nov odgovor.
Tu za chat bi pa verjetno rabil 2 niti. V eni niti v neskoncni zanki sprejemam sporočila iz serverja ter jih prikazujem v drugi niti pa berem iz vnosnega polja ter pošiljam na server.
Je to pšravilno razmišlanje ali se da to kako drugače rešit ? Pišem v socket in berem iz njega verjetno lahko hkrati ali moram to sinhronizirat da naenkrat samo pišem ali berem ?
Dobrodošli vsi nasveti/ideje/predlogi/primeri ...
Hvala
Server dela uredu in ce se gor povezem z telnetom si lahko lepo dopisujem. Pač vse kar napišem prejmejo ostali ki so z telnetom povezani gor in kar pišejo ostali dobim jaz, do tu stvar šiba.
Problem je z client delom ki ga hocem pravtako sam narest vendar zadeva niakokr ne deluje.
Uspe mi narediti clienta za echo server tako da recimo pošljem inz in počakam na odgovor pa spet pošljem nov niz in čakam na nov odgovor.
Tu za chat bi pa verjetno rabil 2 niti. V eni niti v neskoncni zanki sprejemam sporočila iz serverja ter jih prikazujem v drugi niti pa berem iz vnosnega polja ter pošiljam na server.
Je to pšravilno razmišlanje ali se da to kako drugače rešit ? Pišem v socket in berem iz njega verjetno lahko hkrati ali moram to sinhronizirat da naenkrat samo pišem ali berem ?
Dobrodošli vsi nasveti/ideje/predlogi/primeri ...
Hvala
- spremenilo: snow ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Socket ServerOddelek: Programiranje | 2421 (1614) | fx |
» | [JAVA] zaustavitev niti (threadov)Oddelek: Programiranje | 3166 (3166) | morbo |
» | Postfix, MySQL, Courier-IMAP poštni sistemOddelek: Izdelava spletišč | 1035 (903) | Vanquish |
» | SMTP Relay; delovanje boot, ki to izkoriscajoOddelek: Omrežja in internet | 2088 (1885) | BigWhale |
» | Težavica z Telnet povezavo na router, na katerem teče FreeBSDOddelek: Operacijski sistemi | 1403 (1373) | Meamoto |