» »

Kavalirstvo

Kavalirstvo

1
2
»

jype ::

Saša> No, jaz sem to videl v stripu. Hudič babji pa se je skoraj utopila v "luži".

Hm. Jaz sem to videl v burleski Laurela in Hardyja :)

Cameron> Sovražim če se moram s tipom vedno prepirat pred natakarjem, češ kdo bo tokrat plačal. Pač naj bo tako - enkrat jst, drugič ti.

Absolutno - po moje največ dosežeš tako, da ga vprašaš, kako bi se počutil, če mu bi vedno ti plačala pijačo. Če reče, da mu bi bilo všeč, potem že veš, da ni gentleman :)

Čustvena in socialna inteligenca nimata razen družbeno vsiljenih vlog s spolom nikakršne zveze.

kekz ::

Sicer pa verjamem, da metanje suknjica v blato izhaja iz baroka ali kaksnega podobnega obdobja

Morda na predasfaltnih časih, ko so babe izstopale iz kočij v blato s svojimi do tal segajočimi 100 plastnimi krili? :\

username ::

Kar se tiče zadnjih par postov... Ženske nismo nikakršna "študija", da bi morali moški iz nje doktorirat :\ In NE tudi moški niste tako preprosta bitja za kakršne se imate :D Prav tako pa tudi ženske nismo tako "zakomplicirana bitja" katerega bi morali analizirati kot vzorec pod mikroskopom.
Zaznavam ogroženost. Po eni strani sem sicer že navajen na take negativne reakcije nekaterih žensk na poskuse moških, da bi se kaj naučili (ne pa da ostajajo taki trotlni). Čeprav bi ravno ženske imele veliko od tega. Vsaj tiste, ki imajo v glavi pošlihtano - ampak saj pravim, na teh področjih je družbena realnost tako fucked up, da že poskus malo drugačnega razmišljanja od tropa naleti na zgražanje. Že zato, ker je drugačno razmišljanje.

Res pa smo tudi moški zakomplicirani, ja. Samo drugače. In moramo tudi sami sebe najprej naštudirat, potem pa v red spraviti - kar lahko naredi vsak zase oziroma drugače ne gre. Dodatna razlaga za intelektualce: malo verjetno da vas lahko kaka ženska spravi v red, niti vam ne more povedati, kaj je treba storiti in kako.

In tudi žensk ni treba analizirati pod mikroskopom. Treba je pokapirati le osnovne stvari, še teh večina moških ne ve/ noče sprejeti.

Vesela novica za tipe: v prihodnosti se obeta projekt, ki bo marsikomu ponudil možnost naučiti se, kako čim lažje opraviti neizbežno nujno spremembo v pravega moškega, ki bo lažje prišel do take ženske, ki si jo zasluži. No, sicer je pa to še boljša novica za ženske, ker bo na voljo več takih tapravih descev, ker zdaj jih je bore malo... skratka win-win za vse.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

BigWhale ::

A to na upload mislis? :P

Saladin ::

Meni je bolj zvenelo na kak nizozemski pristop z razširjeno ponudbo in popusti ;)
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

username ::

Upload?.. Aja, ne. :))

Ne ne, stvar je precej bolj preprosta, vsaj s tehnološkega vidika, heh. Pač naučiti se je treba, tako kot vožnje avta - najprej teorija, potem pa se učimo vozit, ne.


Kakšen nizozemski pristop si pa ti Saladin mislu? (res ne vem, ampak poslušam, mogoče je vmes kaka dobra ideja).
Ja, bo pa na nek način nizozemska v tem smislu: nizozemci so blizu protestantstvu/kalvinizmu, torej vedo da je treba delati. In da kaj dosežeš, se je treba potruditi. Nič čarobnih formul ali uspeha čez noč, žal...
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Thomas ::

Taprav kavalir mehko servira pri tenisu tudi profesionalnim igralkam. Taprav kavalir drugemu kavalirju (s katerim se bojujeta na smrt za eno gospodično, ki še sladko spi ob tej četrti uri zjutraj) pobere in poda meč, ki mu je nesrečno izpadel iz roke.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

username ::

Lol Thomas :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

Sicer pa, če greš gledat izvor besede "kavalir": pride iz cavaliere (it.) oziroma chevalier (fr.), kar pomeni "vitez" oziroma natančneje nekaj kot "konjenik".

Angleški izraz "gentleman" pa nikakor ne pomeni "gentle man", kot marsikdo zmotno misli. Tisti "gentle" je v bistvu preoblikovani "gentile", kar izvorno pomeni človeka iz določenega (višjega sloja). To s seboj potegne tudi, da se mora "gentleman" obnašati svojemu visokemu statusu primerno - sicer uglajeno, a nikakor s tem ne submisivno - z mirnim, a odločnim obnašanjem dokazuje svoj višji položaj.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Gandalfar ::

Thomas: cetrta ura zjutraj? :)

Tear_DR0P ::

cetrta ura zjutraj?

ob zori pa to - da gospodicno novice o sreci boljsega kavalirja zadanejo ze ob vstajanju :)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Thomas ::

> Thomas: cetrta ura zjutraj? :)

Tapravi kavalirji se dvobojujejo najkasneje takrat. Evariste Galois, naprimer. Kakšen dvoboj pri OK koralu .. to pa niso bili perfektni kavalirji, ampak kavbojci in kmetje.

> da gospodicno novice o sreci boljsega kavalirja zadanejo ze ob vstajanju :)

Tole pojasnilo je povsem ustrezno. Povsem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

Tapravi kavalirji se dvobojujejo najkasneje takrat.

Tapravi kavalirji gredo dandanes šele spat ob tej uri. Gospodične pa tudi. Tako da imam potem cajta tam do poldne ali pa še malo dlje.:D
OM, F, G!
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Kam peljati punco na pijačo v Ljubljani?

Oddelek: Loža
4514543 (4008) Cveto

Več podobnih tem