Forum » Kaj kupiti » Namizni PC za domači video in slike
Namizni PC za domači video in slike
AlesZib ::
Pozdravljeni!
Iščem računalnik za obdelavo domačih video posnetkov posnetih z poceni kamero z midiDV kasetami. To bi rad montiral v filme z prehodi, efekti, .... Prav tako bi ga uporabljal za urejanje slik (jpg format, 6M) in druge manj zahtevne stvari. Za igre ga ne bom rabil.
Upal sem, da bi kaj primernega dobil za od 500 do 800 EUR.
Lep pozdrav,
Aleš
Iščem računalnik za obdelavo domačih video posnetkov posnetih z poceni kamero z midiDV kasetami. To bi rad montiral v filme z prehodi, efekti, .... Prav tako bi ga uporabljal za urejanje slik (jpg format, 6M) in druge manj zahtevne stvari. Za igre ga ne bom rabil.
Upal sem, da bi kaj primernega dobil za od 500 do 800 EUR.
Lep pozdrav,
Aleš
dzinks63 ::
Nekaj takega bi kar zadostovalo za domačo uporabo, npr:
i30-AMD X2 5200*HD2600XT*4096MB-MEGA PONUDBA za 599€
i30-AMD X2 5200*HD2600XT*4096MB-MEGA PONUDBA za 599€
Hvala!
Ja, to zgleda kar ugodno. Sem pa ugotovil, da bo morda potrebno kupiti prenosnika. Kak bi bil še tak, da bi nekako zmogel domačo montažo. Verjetno rabi vsaj ločeno grafično, kajne?
Lp,
Aleš
Ja, to zgleda kar ugodno. Sem pa ugotovil, da bo morda potrebno kupiti prenosnika. Kak bi bil še tak, da bi nekako zmogel domačo montažo. Verjetno rabi vsaj ločeno grafično, kajne?
Lp,
Aleš
opeter ::
Rabiš ločeno grafično (oz. niti ne... razen za pohitritev prikaza realnočasovnih prehodov in drugih učinkov), ampak kar je bistveno: primerljiv prenosnik je vsak še enkrat dražji oz. celo več.
Že če pogledaš količino pomnilnika: v zgornji ga imaš 4 GB-e. V boljših prenosnikih je dandanes neko nadpovprečje 2 GB. Je pa seveda res, da tudi prenosnike lahko BP razširiš na 4 GB-e. Je pa spet treba ta RAM dokupiti, točneje večino 2x2 GB-ne module. Ampak potem pa boš imel odvečne module... pa še to: RAM za prenosnike je praviloma dražji.
Če govorimo o ekranu: na namiznika lahko priklopiš ekran po želji.
Sicer se da tudi na prenosnika priklopiti dodatni zunanji monitor, ampak primarni monitor je vseeno vgrajen in omejen na mere prenosnika.
Jaz bi vsekakor še enkrat premislil o namizniku.
Že če pogledaš količino pomnilnika: v zgornji ga imaš 4 GB-e. V boljših prenosnikih je dandanes neko nadpovprečje 2 GB. Je pa seveda res, da tudi prenosnike lahko BP razširiš na 4 GB-e. Je pa spet treba ta RAM dokupiti, točneje večino 2x2 GB-ne module. Ampak potem pa boš imel odvečne module... pa še to: RAM za prenosnike je praviloma dražji.
Če govorimo o ekranu: na namiznika lahko priklopiš ekran po želji.
Sicer se da tudi na prenosnika priklopiti dodatni zunanji monitor, ampak primarni monitor je vseeno vgrajen in omejen na mere prenosnika.
Jaz bi vsekakor še enkrat premislil o namizniku.
A bi se kaj takega (i30-AMD X2 5200*HD2600XT*4096MB-MEGA PONUDBA za 599€) našlo tudi kje bližje domžal ali ljubljanje - zaradi servisa (če gre kaj narobe, nebi raje do putja se vozil)
LP,
Aleš
LP,
Aleš
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup Grafične kartice?? Se splača?Oddelek: Kaj kupiti | 1234 (1026) | vevrca |
» | HD 2600XT vs. GF8600GT vs. GF7600GTOddelek: Kaj kupiti | 1702 (1579) | strictom |
» | Katero grafo do 100 evrov??Oddelek: Kaj kupiti | 1159 (951) | GrimReaper |
» | Dober sistem? DA ali NE?Oddelek: Kaj kupiti | 1370 (1094) | Melanholija |
» | Predlog za nov računalnik - NUJNOOddelek: Kaj kupiti | 1968 (1679) | bluefish |