» »

Modri ekran in slaba odzivnost - mogoče pomnilnik?

Modri ekran in slaba odzivnost - mogoče pomnilnik?

polde66 ::

Skratka imam sestavljen računalnik: asus P5K, E 6750 procesor, sata disk in sata dvd rw ter gaeil ultra 2x giga ram. Dogaja pa se sledeče. Po insataciji windowsov pri nalaganju programov je slaba dozivnost kompjutra, se pravi miška zaostaja kot da bi bil na ful obremenjen procesor, če poslužam takrat glazbo le ta precej zaostaja, jo trese skratka vsak dodaten proces je precej obremenjen. Sesul sem že parkrat winse, jih ponovno naložil z novimi biosi, novimi driverji za matično ploščo ter vsem kar se pač expširementirat da. Nič boljše.
Sočasno sem sestavil tudi drug komplet z gigabytovo matično za podnožje am2, 4400 amd x2 procesor, podobno zasnovo, s sata diski in dvd pekači. Uporabil sem pa isti ram ker pač še čakam na nove in so nekje na poti ( dobavni rok malce šepa ),
skratka najprej se mi je pojavil modri ekran kmalu po inštalaciji windovsov, ok sem pač vse driverje naložil kot treba in je bilo ok
Šel pa sem zapečt iso format na dvd, tam pa se mi je sistem že 2x sesul, se pravi če je malce bolj obremenjen ( kar za take mašine nebi smel biti niti najmanjši problem) se pojavi modri zaslon z opozorilom na psihical memory.
Najbolj sumim ram, žal pa še ne morem sprobat z nvimi, da vidim kako novi reagirajo na obremenitev.
Me pa zelo zanimajo vaše izkušnje in nasveti
hvala za odgovor
polde

solatko ::

Predvsem poglej, če tvoji rami sploh ustrezajo tem ploščam.Ravno to ujemanje komponent, je čedalje večji problem, zato imaš na uradnih straneh proizvajalcev specifikacije in če jih ni gor je lahko problem tu. Kaj pa napajalnik imaš dosti močen in kvaliteten (ni samo moč važna, bolj stabilnost linij pod obremenitvijo. V prejšnjem SW Power imaš teste napajalnikov.

polde66 ::

Napajalnik je LC 550 W
polde

g. Oden ::

LC 550W je za ta sistem čisto dovolj močan in kvaliteten. Ja, praviš da si sestavil novo koniguracijo, le rame si pustil. Potem je seveda glavni osumljenec RAM. Tukaj imaš več možnosti, kako preverit, če je res RAM. Memtest86 je tisto, kar v tem trenutku rabiš. Poženi ga za nekaj ur (po 5h bi najverjetneje moral že kaj najt, glede na to da bi moral bit v tem primeru ram res hin). Če nič ne najde, probaj zamenjat vrstni red modulov, včasih se nekako ne ujameta (čeprav si verjetno že to naredil). No, je pa tudi možnost, da ram sploh ni kriv. Tukaj je pomembno, da si si zapomnil kakšen BSOD si dobil in ali ti je izpostavil kakšen gonilnik, ki dela težave. Lahko gre tudi za trdi disk, vsekakor pa bi bilo dobro, da napišeš še nekaj podrobnosti npr. chipset matične, firmo diska (če gre za nForce4 in Seagate/Maxtor, potem imamo verjetno drug problem.

polde66 ::

Matična je asus P5K z čipovjem intel 35, disk je WD 320 sata2, procesor je intel E 6570, dvd rw je samsung sata, napajalnik la cl 550W
na drugi kombinaciji je Gigabyt M55S3 - S3 AM2 s čipovjem 550 , napajlnik je isti, dvd rw je isti, disk pa je hitachi dekster 120 ide.
skupen jim je ram Gail 6400 2x1 giga 800 mhz ultra.
Po povpraševanu na funtechu pravi da moram zvišat frekvenco rama na 2.1 v.
No še to bom sprobal popoldan ko pridem s službe. Upam da je to to.
polde

polde66 ::

povišal voltažo po predpisih, na amd kompu dela ok, zgleda pa da je Asus plata P5K malce bugasta, pa bo treba še kak popravek počakat, ker mi še vedno malce šteka, šteka mi pa z njihovimi driverji za raid in matično ploščo.
polde


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupujem računalnik, sam sestavim

Oddelek: Kaj kupiti
244159 (4159) BillieJoe
»

Kakšno računalniško konfiguracijo imate? (nasplošno vaš hardware) (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
937333 (5781) ialexxb
»

nakup racunalnika predlogi? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
744529 (3456) msedem
»

Kašn komp naj kupim za 250k

Oddelek: Kaj kupiti
422750 (1651) pavlopavlin
»

FunTech INTEL Back To Game E6300 1GB DDR2 7600GT

Oddelek: Kaj kupiti
141876 (1218) nomad

Več podobnih tem