» »

Prodaja prednaložene windows viste ( na prenosniku)

Prodaja prednaložene windows viste ( na prenosniku)

bond007 ::

Torej kupil bom nov prenosnik in me zanima, če so ti prednaloženi windowsi že aktivirani? ČE še niso, se da normalno serijsko uporabiti na drugem (desktop) računalniku in nalepko s serijsko na spodnji strani prenosnika odstraniti in nalepiti na desktop računalnik?

Namreč visto dobim preko msdnaa čisto legalno, kolega bi pa rabil licenčne windowse za firmo.

hvala za odgovore!

BluPhenix ::

Navadno ne. Pri prenosnikih navado pridejo OEM windows, ki so vezani na matične plošče določenega proizvajalca. Taka preprodaja OEM Win navadno tudi ni bila legalna, samo nalepko boš pa težko prenesel.

Polek tega, windows ki pridejo polek prenosnika (pri recimo HP) so že nameščeni na disku in se nato le še prilagodijo določemin tvojim izbiram. Aktivacija ni potrebna. Polek prenosnika ne dobiš CDja z Windows VISTA, vse kar lahko narediš je to, da posnameš recovery DVDje.

Skratka zelo komplicirano in vprašanje če bo sploh kej delalo. Sej lahko kolega kupi ene Win .. sej to za podjetje pa ja ni noben strošek. Polek tega pa, licenca MSDNAA "preneha", ko nisi več študent.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

jamiroq ::

jaz svojih xp home, ki sem jih dobil zraven prenosnika (acer) nisem mogel aktivirati (pa sem probal vse različice xp home, ki sem jih lahko pobral z neta). ob namestitvi je ključ sicer sprejelo, aktivirali pa se niso, češ da je ključ neveljaven.
kar je po svoje škoda, ker je restore image, ki sem ga dobil zraven prenosnika en velik kakec; c: je formatiran v fat32, po obnovitvi sistema s cdjev navadno ne deluje dma na dvd-rw (je potrebno malo kvačkati, da začne delovati), pa windows update ne deluje in je spet potrebno kvačkanje, da začne delovati :/.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29056415 (38156) mtosev
»

Nova namestitev windowsa na prenosnik brez CDja z gonilniki

Oddelek: Operacijski sistemi
7960 (913) Hayabusa
»

Aktivacija windows-a 7

Oddelek: Operacijski sistemi
218543 (7074) PaJo
»

Ali imate licencne Winse?

Oddelek: Operacijski sistemi
452545 (1399) 20sdfj093f
»

Ali velja licenca WinXP home v ital. jeziku tudi za angl. verzijo?

Oddelek: Operacijski sistemi
152008 (1541) nurmaln

Več podobnih tem