Forum » Zvok in slika » Prosim za hitro pomoč pri prenosniku in mikrofonu !!!
Prosim za hitro pomoč pri prenosniku in mikrofonu !!!
V-i-p ::
Stvar je sledeča. Kolega bo jutri imel rojstni dan svoje hčerke in ker bi tamali radi imeli tudi neke karaoke ali kaj, pa muziko in to, se je oča odločil in si sposodil laptop, poln muzike. No, to vse štima, muzika dela na zunanjih zvočnikih, ima tudi zunanji mikrofon, s katerim se lahko petje lepo posname, ne morem mu pa nikakor nastavit, da bi lahko preko mikrofona govoril, slišalo pa bi se direktno iz zvočnikov. Prenosnik Dell D520 v zvočnih nastavitvah nima nikjer tega in mu nikakor ne znam tega nastavit. Ima mogoče kdo kakšno idejo, kako narediti, da bo lahko predvajal glasbo, obenem bi pa otroci lahko zraven peli, oz. da bi se pač slišalo poleg glasbe še govor. Hvala lepa za morebitne nasvete!
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Revenant ::
khm, kako da nima? A so gor XPji? No, pol greš nadzorno ploščo, zvoki in avdio naprave, podrobno, ter nastaviš pri predvajanju da tudi mic predvaja. pol se bo slišalo direktno kar rečeš v mikrofon tudi na zvočnikih. Je to to?
Bolje golob v roki kot kurac na strehi.
Saj to je to. Prenosnik nima toliko nastavitev, kot jih ima PC. Pod record ima samo na izbiro: vgrajeni mikrofon, zunanji mikrofon ter line-in, to je pa vse. Sem že posodobil driverje za zvočno, pa je isto :(
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
ti gledaš nastavitve za snemanje! Rad bi pa PREDVAJAL zvok, ki ga sprejema mikrofon, ne? Torej glej nastavitve za predvajanje, sem že napisu .
Eno gajbo mam u dobrem
Eno gajbo mam u dobrem
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Revenant ()
Mislim, da nimaš prav. Imaš nastavitve za snemanje in predvajanje. Tam lahko nastavljaš samo glasnost, ali mute, drugega nič, vsaj tu je tako, so pa xpji gor, to pa ja :( Hvala vseeno.
pri predvajanju imaš samo glasnost, ali mute?
Si ziher da imaš obkljukane dodatne možnosti?
anyway, očitno bo moral nekdo od tastarih oponašeati zvočnike, no offense
Si ziher da imaš obkljukane dodatne možnosti?
anyway, očitno bo moral nekdo od tastarih oponašeati zvočnike, no offense
dustphoenix ::
Pri predvajanju, daj pri mikrofonu glasnost povečaj in ne sme bit na mute. Tovarniško je drugače mute vklopljen. In Revenant je imel prav. Drugače pa to nastavljaš popolnoma enako na laptopu on PCju!
EDIT: za par sekund si me prehitel...
EDIT: za par sekund si me prehitel...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dustphoenix ()
perci ::
vip: Control panel, audio device properties, advanced, v menuju izberi properties, poglej pod playback in obkljukaj microphone. Pojavil se ti bo nov drsnik za glasnost za microphone, kjer boš videl, da je obkljukan mute. No, odkljukaj ga.
Evo, perci si bolj zasluži gajbo kot jaz pa zoran.
Ne, ne, ste carji ker pomagate, ampak jaz vse to točno vem, kar govorite, dejstvo je, da tega v nastavitvah ni, le poglejte slike, sem šel nalašč slikat vse:
Ne štekam...
Ne štekam...
Stari, to je noro! Js tud ne štekam, predlagam znanstveni preizkus!
Eh, hec gor dol, to je pol druga fora. A je še kej drugega pod mixer device na voljo (blesavno vprašanje, i guess). Pa updajtanje ponavadi ni ravno zdravo, bolje je clean, reboot, jovo na novo ampak tud to je jasn, i guess. Probi.
Na add/remove programs preglej še avdio komponente, kaj maš naložen in česa ne. To bi mogl pomagat, men je v podobni situaciji (sploh nism mogu dostopat do nastavitev glasnosti). In potem sem zgruntu, da mi je driver on zvočne povozu nek dll, ki ga rabjo XPji za menu "nastavitev glasnosti". Mam slovenske winse pač
Eh, hec gor dol, to je pol druga fora. A je še kej drugega pod mixer device na voljo (blesavno vprašanje, i guess). Pa updajtanje ponavadi ni ravno zdravo, bolje je clean, reboot, jovo na novo ampak tud to je jasn, i guess. Probi.
Na add/remove programs preglej še avdio komponente, kaj maš naložen in česa ne. To bi mogl pomagat, men je v podobni situaciji (sploh nism mogu dostopat do nastavitev glasnosti). In potem sem zgruntu, da mi je driver on zvočne povozu nek dll, ki ga rabjo XPji za menu "nastavitev glasnosti". Mam slovenske winse pač
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Revenant ()
dustphoenix ::
LOL Simple ku pasulj; ta DELL nima mikrofon Jacka!
Kopiram:
I/O Ports:
Serial, docking connector, S-Video, IEEE-1394, 4 USB, VGA, headphone/speaker out, infrared port, RJ-11, RJ-45, AC power, integrated microphone
To je vse kaj ima. Še link na DEllovi strani.
Bodo mogli hrulit v integriran mikrofon...
Kopiram:
I/O Ports:
Serial, docking connector, S-Video, IEEE-1394, 4 USB, VGA, headphone/speaker out, infrared port, RJ-11, RJ-45, AC power, integrated microphone
To je vse kaj ima. Še link na DEllovi strani.
Bodo mogli hrulit v integriran mikrofon...
No, ni blo tako hudo. Prvo, ta dell ima čisto lepo možnost priklopa zunanjega mikrofona. Kot drugo, stvar sem rešil z enimi drugimi driverji za zvočno, inštalacijo winampa in inštalacijo dveh dodatkov za winamp in stvar precej dobro špila. Hvala vsem za pomoč!!!
Meizu ::
Ma čak. A ne bi vi stvari rešli tko, da bi pač enostavno priključli laptop na mešalno mizo? Zmeraj deluje, garantirano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tihi 80 mm ventilatorjiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1054 (902) | Mitch |
» | kje najti bios za grafično?Oddelek: Strojna oprema | 1122 (1027) | Mavrik |
» | kako narediti skupno rabo mape točno določeni osebi v omrežju?!Oddelek: Omrežja in internet | 2422 (2247) | kulSMS |
» | prikaz drop-down menija v FirefoxuOddelek: Izdelava spletišč | 1074 (1012) | ildo |
» | Tu objavite vase slikeOddelek: Loža | 3277 (1658) | mavec |