Forum » Programiranje » javascript nerazumljivo
javascript nerazumljivo
SellAlej ::
lep pozdrav!
zadnje dni sem se bolj poglobil v ucenje javascript-a in sicer prisel sem do tocke kjer mi ni nekaj jasno, sem iskal po google-u wendar nisem nasel nicesar kar bi razlozilo mojo situacijo ali pa le nisam prav iskal
in sicer nekje sem zasledil neko kodo ki izgleda nekako tako
var login=prompt("Vnesi geslo!","");
if (login.length == 15)
{
var p1 = login.charAt(2);
var p2 = login.charAt(3);
var p3 = login.charAt(4);
var p4 = login.charAt(5);
var p5 = login.charAt(6);
var p6 = "login.charAt(1)";
var pass= p1+p4+p3+p2+p5;
window.location.href ="./index.php?pw="+pass;
}
tukaj mi ni vec jasno kako ta koda deluje, kako se iz tega recimo preracuna geslo
if statement mi je jasen da mora bit login enak dolzini 15 ker sta 2 =
vendar pa potem kako javascript preracuna iz variable-ov ta password, namrec ni mi jasno kaj so pri charAt stewilke v oklepajih oziroma na kaj se navezujejo
Hvala lepa vnaprej
zadnje dni sem se bolj poglobil v ucenje javascript-a in sicer prisel sem do tocke kjer mi ni nekaj jasno, sem iskal po google-u wendar nisem nasel nicesar kar bi razlozilo mojo situacijo ali pa le nisam prav iskal
in sicer nekje sem zasledil neko kodo ki izgleda nekako tako
if (login.length == 15)
{
}
tukaj mi ni vec jasno kako ta koda deluje, kako se iz tega recimo preracuna geslo
if statement mi je jasen da mora bit login enak dolzini 15 ker sta 2 =
vendar pa potem kako javascript preracuna iz variable-ov ta password, namrec ni mi jasno kaj so pri charAt stewilke v oklepajih oziroma na kaj se navezujejo
Hvala lepa vnaprej
MaCoFaCo ::
login.charAt(0); //prva črka
login.charAt(1); //druga črka
var pass= p1+p4+p3+p2+p5; //iz nekaj črk originalnega niza sestavi skupaj nov niz
login.charAt(1); //druga črka
var pass= p1+p4+p3+p2+p5; //iz nekaj črk originalnega niza sestavi skupaj nov niz
aha hwala za odgovor to mi je jasno .. tukaj sem mislil da je ogin.charAt(1); prva crka je pa le 0:>
samo se vedno pa ne dojamem tega iz katere besede dobi geslo ... ker password.js file vsebuje ubistwu samo to kodo (stevilke sem spremenil)
if (login.length == 15)
{
}
lhagt
... kaj dela ta ta lhagt na koncu datoteke?
aja source koda za JS pa izgleda v PHPju tako
a href="./index.php" Neki tekst za povezavo /a
center
script language="javascript" type="text/javascript" src="password.js" /script
(kodo sem pisal brez lomljenih oklepajev drugace ne morem poslati posta)
in to je vse ... iz kje potem lahko izracuna pass?
hvala
samo se vedno pa ne dojamem tega iz katere besede dobi geslo ... ker password.js file vsebuje ubistwu samo to kodo (stevilke sem spremenil)
if (login.length == 15)
{
}
lhagt
... kaj dela ta ta lhagt na koncu datoteke?
aja source koda za JS pa izgleda v PHPju tako
a href="./index.php" Neki tekst za povezavo /a
center
script language="javascript" type="text/javascript" src="password.js" /script
(kodo sem pisal brez lomljenih oklepajev drugace ne morem poslati posta)
in to je vse ... iz kje potem lahko izracuna pass?
hvala
AndrejS ::
Zgleda da nekak črke premeče in potem password pošlje na index.php. Password je nekje v PHPju... i
kyusss ::
To ti vrže ven popup ki te vpraša za geslo. Kar vpišeš shrani v spremenjivko "login".
Potem pa iz gesla, ki si ga vpisal vzame 3,4,5,6,7 in 2 črko in iz teh črk sestavi spremenjivko "pass". Če vpišeš 123456789abcdef je "pass" 456783.
Na koncu pa odpre index.php?pw=456783 Potem pa je stvar index.php kako pohendla posredovano spremenjivko $pw.
To ti vrže ven popup ki te vpraša za geslo. Kar vpišeš shrani v spremenjivko "login".
Potem pa iz gesla, ki si ga vpisal vzame 3,4,5,6,7 in 2 črko in iz teh črk sestavi spremenjivko "pass". Če vpišeš 123456789abcdef je "pass" 456783.
Na koncu pa odpre index.php?pw=456783 Potem pa je stvar index.php kako pohendla posredovano spremenjivko $pw.
ahaaa
@kyusss hvala za pomoc sedaj to razumem
se pravi iz gesla ki ga vpises seveda mora le-ta zarad login-lenght dolg tocno 15 znakov da je true
potem pa iz prvih 5 charAt variable-ov sestavi pass zaradi var p6 = "login.charAt(1)"; passwordu katerega sestavlja iz ostalih charAt doda se +1 tako da je potem ubistvu
var p1 = login.charAt(3);
var p2 = login.charAt(4);
itd
potem sem pa nekje se zasledil na neki strani kodo ki je pa imela pri charAt stewilko v oklepaju vecjo kot je pa login.lenght
recimo prejsna koda da bi izgledala nekako tako
var p2 = login.charAt(10);
var p3 = login.charAt(1);
var p4 = login.charAt(18);
var p5 = login.charAt(11);
kaj se pa sedaj zgodi z var p4? ko pride do konca gesla zacne ponovno steti od zacetka? imam 15 znakov od tega odstejem 14 za dolzino in potem pride od zacetka naprej 4 znak glede na to da je 18?
@kyusss hvala za pomoc sedaj to razumem
se pravi iz gesla ki ga vpises seveda mora le-ta zarad login-lenght dolg tocno 15 znakov da je true
potem pa iz prvih 5 charAt variable-ov sestavi pass zaradi var p6 = "login.charAt(1)"; passwordu katerega sestavlja iz ostalih charAt doda se +1 tako da je potem ubistvu
var p1 = login.charAt(3);
var p2 = login.charAt(4);
itd
potem sem pa nekje se zasledil na neki strani kodo ki je pa imela pri charAt stewilko v oklepaju vecjo kot je pa login.lenght
recimo prejsna koda da bi izgledala nekako tako
var p2 = login.charAt(10);
var p3 = login.charAt(1);
var p4 = login.charAt(18);
var p5 = login.charAt(11);
kaj se pa sedaj zgodi z var p4? ko pride do konca gesla zacne ponovno steti od zacetka? imam 15 znakov od tega odstejem 14 za dolzino in potem pride od zacetka naprej 4 znak glede na to da je 18?
netanyahu ::
Uradna JavaScript dokumentacija pravi:
Characters in a string are indexed from left to right. The index of the first character is 0, and the index of the last character in a string called stringName is stringName.length - 1. If the index you supply is out of range, JavaScript returns an empty string.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] sortiranje priimkov po slovenski abecediOddelek: Programiranje | 1571 (1382) | mihies |
» | [Java] While zankaOddelek: Programiranje | 2361 (1944) | kunigunda |
» | [javaScript] Preverjanje formata zapisa EMŠOOddelek: Programiranje | 2935 (2555) | win64 |
» | [JavaScript] Spreminjanje ozadjaOddelek: Programiranje | 844 (788) | Cvenemir |
» | Brute forcing :) in VB problemiOddelek: Programiranje | 1333 (1131) | StratOS |