Forum » Kaj kupiti » Wireless AP
Wireless AP

RostFrei ::
Kateri AP mi priporočate za resno uporabo, s stalnim priklopom cca 10 uporabnikov? Razmišljam o Linksys VAP54G ali o Netgear WG302. Zanimiva se mi zdi tudi Linksys VAP200 (predvsem zaradi večjega dometa), ampak je nikjer v sloveniji še nisem videl na razpolago.

IceIceBaby ::
WG302 je iz ProSafe serije, kar pomeni, da je namenjen poslovni uporabi za razliko od teh Linksysov, ki so za consumerje. Imaš lifetime garancijo, odstotek reklamacij je pa res zanemarljiv.
Od Netgeara so primerljivi AP recimo
- WG602 (navaden, 54mb)
- WPN802 (MIMO, Rangemax...ima precej boljši domet)
- WN802T (N-draft, 270mbps in dosti boljši domet od navadnega g AP.)
Če imaš za kakšno firmo, kjer imate od interneta odvisno poslovanje ti predlagam da kupiš ProSafe serijo (WG302 ali WG102) in boš brez skrbi precej let. Drugače pa bo 10 uporabnikov hendlal kateri koli od omenjenih AP.
Od Netgeara so primerljivi AP recimo
- WG602 (navaden, 54mb)
- WPN802 (MIMO, Rangemax...ima precej boljši domet)
- WN802T (N-draft, 270mbps in dosti boljši domet od navadnega g AP.)
Če imaš za kakšno firmo, kjer imate od interneta odvisno poslovanje ti predlagam da kupiš ProSafe serijo (WG302 ali WG102) in boš brez skrbi precej let. Drugače pa bo 10 uporabnikov hendlal kateri koli od omenjenih AP.

RostFrei ::
Hvala za odgovor, mi je precej v pomoč. Zanima me še razlika med WG302 in WG102. Po tehničnih specifikacijah naj bi bila prednost uporabe WG302 bolj v primeru, če uporabljaš več AP. V primeru da bom imel le eno, pa ni bistevnih razlik. Ali ap je mogoče še kaj, kar ni zapisano v tehničnih podatkih?

IceIceBaby ::
WG302 ima 2 anteni in je lahko naenkrat tako AP kot tudi bridge. Pa malo bolj robusten firmware ima.
Če boš imel samo 1 AP je WG102 povsem dovolj.
Če boš imel samo 1 AP je WG102 povsem dovolj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | router za adsl + simobil umtsOddelek: Omrežja in internet | 3518 (2934) | Vanadium |
» | Primerjava routerjev Linksys in CiscoOddelek: Omrežja in internet | 1622 (1457) | Yacksy |
» | Težave z Linksys Routerjem WRT54GOddelek: Omrežja in internet | 1423 (1245) | Andy18 |
» | Nastavitev ROUTER za igranje TAROKAOddelek: Omrežja in internet | 1805 (1653) | amigo_no1 |
» | printer router brezžična povezava?!?Oddelek: Strojna oprema | 2419 (2389) | ricola78 |