Forum » Kaj kupiti » Sistem za punco
Sistem za punco
kozmy ::
Punca kupuje nov računalnik in bi vas prosil, da malo pokomentirate. Ni zahteven uporabnik, tako da mislim, se ji bolj splača vzeti Athlona (ceneje pride skozi).
ASUS M2N-Sli Deluxe
Athlon 64 X2 3800+
Gigabyte GeForce 8600GT
Ram Patriot 2×1GB 800Mhz
WD 320GB
DVD-RW NEC
LC POWER 550W + ohišje
Vse skupaj pride 716 EUR.
BI bilo to to?
ASUS M2N-Sli Deluxe
Athlon 64 X2 3800+
Gigabyte GeForce 8600GT
Ram Patriot 2×1GB 800Mhz
WD 320GB
DVD-RW NEC
LC POWER 550W + ohišje
Vse skupaj pride 716 EUR.
BI bilo to to?
koyotee ::
prisparas samo se pri ramih ce vzames kake 667mhz, ki so pravtako dobri, ker dvomim da se bo sistem navijal
lp
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Grimlord ::
Morem rečt da si kr dobro sestavil skupaj. Da boš punco pripravil na DX10
Ploščo bi raje vzel M2N-E, je še malenkost cenejša. Poglej še za kakšno Gigabyte ali Abit ploščo ki niso slabe.
Ploščo bi raje vzel M2N-E, je še malenkost cenejša. Poglej še za kakšno Gigabyte ali Abit ploščo ki niso slabe.
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.
Saj že toti 800Mhz rami so 130€, tak da to ni dosti Edino za osnovno ploščo še nisem 100% katero naj vzamem
Čmrlj ::
SLI ploščo je nesmiselno vzemat.Povsem dovolj bo že kakšna MSI K9N-NEO( cca 80 eur) ali K9N-ULTRA( cca 100 eur), tudi M2N-E ni slaba izbira.
SLI me mika, ker mogoče kdaj v prihodosti, še dokupima eno grafično, pa rajši zdaj dama 30€ več za osnovno ploščo
koyotee ::
v prihodnosti bo vse drugace...
Rear DVD collector!
JTD power!
JTD power!
Čmrlj ::
Igre več ali manj itak neznajo iskoristit SLI, tiste ki pa znajo, pa drugo karto izkoristijo le cca 30%.V 3d markih pa tudi do 80%.
GrimReaper ::
Pozna kdo koga ki je pozneje dodal grafično? Se mi je zdelo da ne.
SLI ploščo le če imaš namen takoj kupit dve grafični. Zdej, dve mid-range v SLI je itak bedarija. Zato se SLI največ uporablja v high-end sistemih.
SLI ploščo le če imaš namen takoj kupit dve grafični. Zdej, dve mid-range v SLI je itak bedarija. Zato se SLI največ uporablja v high-end sistemih.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
gruntfürmich ::
ja, jst imam to plato kot si si jo zaželel, vendar je 'E' cenejša in z enakim jedrom: 570 se mi zdi. ta sli ima še par fint več kot E varianta. če se ti tisti dodatki dopadejo, si jo pa privošči. mislim da ima več priključkov sli, pa 2 mrežne itd.
in pa še: nece odsvetujemo. -> lite-ion
in pa še: nece odsvetujemo. -> lite-ion
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
DJ MartiNi ::
Ryzen 7 7700/ASRock B650 LiveMixer/2x16GB G.Skill Ripjaws S5 5200/RX 580 8GB
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
Athlon X2 BE-2400/Foxconn A7DA-S/2x2GB Mushkin PC2-6400/Radeon HD3300
dela ::
Vzami najbolj poceni grafiko, za razliko v denarju pa nabildaj procesor in dokupi še kak giga rama. Ženske bi naj bile najbolj nezahtevni uporabniki računalnikov, a še zdaleč ni tako. Prav one najbolj potrebujejo peklensko močne procesorje in tono rama, ker jim vedno znova prekleto dobro uspe zasmetiti računalnik z nepotrebnim balastom.
Torej, čim manj za grafiko (ženske je ne cenijo) in čim več za procesor in ram. Po potrebi se lahko tudi disk zmanjša, ker ženske niso toliko talentirane za zapolnjevanje diska, kot so za zapolnjevanje pomnilnika in nepotrebno mučenje procesorja.
Torej, čim manj za grafiko (ženske je ne cenijo) in čim več za procesor in ram. Po potrebi se lahko tudi disk zmanjša, ker ženske niso toliko talentirane za zapolnjevanje diska, kot so za zapolnjevanje pomnilnika in nepotrebno mučenje procesorja.
nonenone ::
za 100 tisoč dobiš v big bangu lep HP btx računalnik, ki je več kot dovolj za navadno delo, je popolnoma tih in zanesljiv, tudi nadgradljiv, se splača pogledat, lp
MEDENA ::
fak no, pa ne moreš tak sistem kupiti ženski, a si normalen? max 500€ vrh glave pa še to pomoje več kot preveč.
jype ::
Kaj pa dela deklica (z računalnikom)? Meni se zdi to ključno vprašanje, ker je predvsem od tega odvisno, kakšen računalnik potrebuje.
nonenone ::
saj sem napisal 100 tisoč (SIT seveda) - to je cca 417 EUR, dober in zanesljiv računalnik, lp
mtosev ::
Haha 8600GT a igra igrice da rabi to grafiko?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
marvin42 ::
Glede na to, da je tvoja punca nezahteven uporabnik, je sistem precej predrag. Nabavi eno plato z integrirano grafično. Za razliko v denarju pa jo pelji na izlet.
Mostly Harmless
Tilen ::
Nekateri se obnašate tako, kot da punce ne igrajo iger. Tudi, če nekdo ni zahteven uporabnik še ne pomeni da samo word in MSN poganja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Tilen: potem bi moral napisati, da igra tudi igre. Pa je izrecno napisal, da ni zahteven uporabnik. Zame to pomeni, da ne igraš iger.
Mostly Harmless
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: marvin42 ()
Tilen ::
marvin42, nisi videl zajca v grmu?
SLI me mika, ker mogoče kdaj v prihodosti, še dokupima eno grafično, pa rajši zdaj dama 30€ več za osnovno ploščo
kOzMy, mašina je kul. Edino če ti ni odveč še raznisli o Intel [C2D] platformi. Še posebej, če boš kdaj res dokupil še eno grafično bo ta AMD definitivno premalo.
kOzMy, mašina je kul. Edino če ti ni odveč še raznisli o Intel [C2D] platformi. Še posebej, če boš kdaj res dokupil še eno grafično bo ta AMD definitivno premalo.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
v tem primeru se splača stegnit za quad-core, da bo novi MSN lepše laufal.
Mostly Harmless
Cveto ::
Eh, jest sm dal svoji bivšega barotna 2500@3200, NF7-S, 2x512 itd, edino Radeona 9800 sem zamenjal za eno pasivno hlajeno 9200 in je punca več kot zadovoljna. Simsi laufajo, pa net, office itd... tudi, za ostalo ji pa ni važno.
Saj res da ni zahteven uporabnik, samo problem je, ker računalnika nebo kupovala vsaj 5let In se mi ne zdi smisleno kupit kako integrirano grafično ali pa računalnik za 100k itd.. Sploh pa rada špila Simse, tak da pa tudi kaj drugega rada, pa ji trenutni računalnik ne dopušča No.. Včeraj sma že nakupovala.. Plato M2N-E, WD 320GB, DVDja, LC Power 550W, danes pa ravno iz Ljubljane naročujem grafo pa rame
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | koliko je vreden sledeci racunalnik (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6304 (4476) | vinkl25 |
» | Katera grafična AGP za ATHLONXP2400Oddelek: Kaj kupiti | 2067 (1690) | matfil |
» | Nakup računalnikaOddelek: Kaj kupiti | 1787 (1189) | strictom |
» | Komp do 150k (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7319 (6183) | asus |
» | Vaše mnenje o nakupu komponent za računalnikOddelek: Kaj kupiti | 1249 (1142) | skodric |