Forum » Programiranje » Risanje v C#
Risanje v C#
Beezgetz ::
Jaz sem nov v programiranj na sploh, je prišlo iz nuje ker še ni tega kar rabim, pa sem se odločil narest svoje,... predlagali so mi c#, in zdaj se že pol leta ukvarjam s tem...
Me pa zanima, kako se izriše pravokotnik z danimi stranicami in kako se nariše črta z dano dolžino pod določemim kotom, na določeno površino (kako sploh določim to površino?) ter seveda naj se vse ohrani v sorazmerju, če dolžine stranic in črte presegajo dano površino.
Računski del sem opravil, imam rezultate, zdaj bi jih rad samo še grafično predstavil.
Recimo da je program tak, da te sprašuje po stranicah pravokotnika, ter po dolžini in kotu daljice, potem bi pa rad to še videl narisano na dani površini. Če dani podatki presegajo dano površino, naj se pravokotnik in daljica sorazmerno pomanjšata v okvir dane površine...
Sem že gledal po netu, ampak sem našel samo za pitice in slikce, ne pa za izris z danimi podatki.
Tenk juri veliku mačku!!!
Me pa zanima, kako se izriše pravokotnik z danimi stranicami in kako se nariše črta z dano dolžino pod določemim kotom, na določeno površino (kako sploh določim to površino?) ter seveda naj se vse ohrani v sorazmerju, če dolžine stranic in črte presegajo dano površino.
Računski del sem opravil, imam rezultate, zdaj bi jih rad samo še grafično predstavil.
Recimo da je program tak, da te sprašuje po stranicah pravokotnika, ter po dolžini in kotu daljice, potem bi pa rad to še videl narisano na dani površini. Če dani podatki presegajo dano površino, naj se pravokotnik in daljica sorazmerno pomanjšata v okvir dane površine...
Sem že gledal po netu, ampak sem našel samo za pitice in slikce, ne pa za izris z danimi podatki.
Tenk juri veliku mačku!!!
delfy ::
Riše se lahko na Graphics objekt. Tega pa lahko dobiš iz form
ali pa kreiraš prazno sliko in ustvariš Graphics objekt:
Zgornja koda NI preverjena, tako da si ogled manual za to. Definitivno pa se riše po Graphics objektu.
Graphics g = objekt_forme.CreateGraphics();
ali pa kreiraš prazno sliko in ustvariš Graphics objekt:
Bitmap b = new Bitmap( 100,100);
Graphics g = Graphics.FromBitmap( b );
Zgornja koda NI preverjena, tako da si ogled manual za to. Definitivno pa se riše po Graphics objektu.
Živjo Delfy,
Tenx, sam sem zmeden. Mislim,prav bi mi prišel primer, tako se najbolje razvejam.
Glede manuala pa nimam. Help je neuporaben, saj z eno/dvo vrstičnimi kodami še ne znam.
Rabim že na začetku nek using Neki.še neki.kr še neki, pa še kej predno pridem do Graphics g = objekt_forme.CreateGraphics();
"Riše se lahko na Graphics objekt. Tega pa lahko dobiš iz form" kje najdem te grafične objekte? Na add new data source/object? tam me vpraša (če prav razumem) kje ga naj najde, nič ni o kreiranju novega objekta...
Zelo bi bil vesel konkretnega primera!
tenk juri veliku mačku!
Tenx, sam sem zmeden. Mislim,prav bi mi prišel primer, tako se najbolje razvejam.
Glede manuala pa nimam. Help je neuporaben, saj z eno/dvo vrstičnimi kodami še ne znam.
Rabim že na začetku nek using Neki.še neki.kr še neki, pa še kej predno pridem do Graphics g = objekt_forme.CreateGraphics();
"Riše se lahko na Graphics objekt. Tega pa lahko dobiš iz form" kje najdem te grafične objekte? Na add new data source/object? tam me vpraša (če prav razumem) kje ga naj najde, nič ni o kreiranju novega objekta...
Zelo bi bil vesel konkretnega primera!
tenk juri veliku mačku!
Hej Delfy!
Hjah, ko zaženem C# :
-odprem nov projekt windows application (druzga si nisem uspel/upal ogledat)
-imenujem in že delam...
a si to mislil?
Uporabim tudi eno class:
-add new item/class
...pa tudi z sql in new source se igram...
Drugač pa sem si že enkrat prej ogledal stran ki si jo dodal, sem tudi kopiral te kode, sam mi zmeraj nekaj manjka... zdaj si jo bom še enkrat podrobneje ogledal! (no jutri, ker je že ura...)
tenk juri veliku mačku!
Hjah, ko zaženem C# :
-odprem nov projekt windows application (druzga si nisem uspel/upal ogledat)
-imenujem in že delam...
a si to mislil?
Uporabim tudi eno class:
-add new item/class
...pa tudi z sql in new source se igram...
Drugač pa sem si že enkrat prej ogledal stran ki si jo dodal, sem tudi kopiral te kode, sam mi zmeraj nekaj manjka... zdaj si jo bom še enkrat podrobneje ogledal! (no jutri, ker je že ura...)
tenk juri veliku mačku!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pomoč pri programiranju z javoOddelek: Programiranje | 3545 (2472) | milc |
» | [visual C#] Na drugem računalniku se ne zaženeOddelek: Programiranje | 1627 (1457) | Beezgetz |
» | [c#] enostavna Igrca -> poraba procesorja 95%Oddelek: Programiranje | 2157 (1521) | elKaktus |
» | Program za risanje električnega vezjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3540 (3386) | Beezgetz |
» | C#, Dodajanje podatkov v Arraylist z GumbomOddelek: Programiranje | 2282 (2121) | Beezgetz |