» »

[c++]brisanje elementov v polju

[c++]brisanje elementov v polju

M4T3J ::

Zanima me ali obstaja kaki ukaz, ki bi izbrisal določen element v polju?

for(int i = 0, i<velikost, i++)
{
  if(polje[i]==iskano)

//tu pa bi želel zbrisati element

)
Ni nam lahko!

SasoS ::

Odvisno od podatkov...če recimo ne uporabljaš vrednosti 0 ali manjše od 0, lahko vrednost na tem mestu nastaviš na 0 (oz. -1). Če pa hočeš da zgleda kot da ta element ni nikoli obstajal, potem moraš vse elemente do konca polja premakniti za eno pozicijo navzdol in zmanjšati velikost polja za 1.

BigWhale ::

Zadnjega v arrayu postavis na mesto ki ga hoces pobrisati in potem zmanjsas array za ena... ;)

Problem nastane samo, ce imas array sortiran... ;>

BigWhale ::

Naceloma je pa prestavljanje celotnega polja za eno mesto navzgor hitrejsa operacija kot sortiranje. Saj lahko stvar uredis kar z memcpy...

M4T3J ::

V bistvu mam seznam v enodimenzionalnem polju.Znotraj maina mam pa pol funkcijo, ki poišče določeno število in ga izbriše.Tak da polje ni sortirano.

Če sem prav razumel torej ko najdem število zamenjam indekse polj( tistega ki ga želim zbrisat dam na konec in velikost polja za ena zmanjsam)?
Kaj pa ce imam velikost polja doloceno kot konstantno spremenljivko ali lahko vseeno spremenim velikost polja(torej zmanjsam)?
Ni nam lahko!

Vesoljc ::

imej svoj stevec, ki ti pove koliko elementov uporabljas, tistega const pa uporabli za hard limit
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[Java] new Boolean ?

Oddelek: Programiranje
5582 (513) darkkk
»

[C++]Polje neznane velikost

Oddelek: Programiranje
71084 (977) Senitel
»