Forum » Programiranje » C++ pomoč
C++ pomoč
Majs ::
Imam program v C++, ki ga izdelujem za šolo in imam majhem problem. Ne morem vpisat podatkov, kot so naprimer naslov z presledki. Probal sem tudi z funkcijo cin.getline in še nekaterimi, kar na žalost ni prineslo rešitve. Zato bi prosil, če ima kdo kakšno idejo?
Tukaj si lahko naložite kodo z mapo z datotekami ki so potrebne:
program-download
Hvala za pomoč
Tukaj si lahko naložite kodo z mapo z datotekami ki so potrebne:
program-download
Hvala za pomoč
Gundolf ::
Tko bom reku, tule nas je večina lenih in se nam ne da downloadad fajlov in potem testirat itd. Raje imamo, če kdo prilepi del kode, ki mu dela probleme in mu potem lahko direkt pomagamo :)
Drugače pa, če bereš eno celo vrstico iz std. vhoda, potem se to naredi takole:
std::string vrstica;
std::getline(std::cin, vrstica);
To je vse, presledki niso problem, prebere se cela vrstica.
Drugače pa, če bereš eno celo vrstico iz std. vhoda, potem se to naredi takole:
std::string vrstica;
std::getline(std::cin, vrstica);
To je vse, presledki niso problem, prebere se cela vrstica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gundolf ()
Majs ::
Ja to kaj si napiso drži vendar je moj problem da ne uporabljm STRING ampak CHAR. In to je moj velik problem
miha22 ::
Morda bi lahko prešaltal na string, drugače pa lahko tudi char* pa boš lahko po c-jevsko bral vrstico.
Gundolf ::
char* za string zamenjat je najmanjsi problem. Pa še zelo priporočljivo je za voljo pravilnosti kode - z uporabo char* napisat nekaj funkcionalno popolnoma pravilnega brez z varovalkami pred vsemi možnimi napačnimi inputi je lahko zelo težko.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++] vprašanja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Programiranje | 27552 (12098) | aljazko1995 |
» | Program ne deluje več (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6679 (5417) | Genetic |
» | [c++] uporaba char*Oddelek: Programiranje | 1014 (891) | zavger |
» | C++ in datotekeOddelek: Programiranje | 1186 (1102) | Gundolf |
» | [C++] tekst in vrsticeOddelek: Programiranje | 921 (867) | buba švabe |