» »

Mal svetovanja pri nakupu novega računalnika

Mal svetovanja pri nakupu novega računalnika

miska96 ::

Čaw,
jest sm se odločila, da zamenjam svojo staro masinco, ki je nazalost ze dotrajala :)
zdej sm se bl osredotočla na pentium Core 2 Duo (ker naj bi bil boljsi :) )

Nej pa se povem, da bi masina bla predvsem za Office programe, filme, glasbo, pa autocad pa photoshop in za brata da bo lahko spilu igrce (vse novejse tudi)

Navijala pa nebi nc, recmo da ga bo mogoce kdaj brat sam bl mal dvomim

Intel konfiguracija:
Procesor : Core2Duo E6600
Osnovna plošča: ASUS P5B Deluxe ali ASUS P5W DH Deluxe (zanima me predvsem kera je bolša, pa ce je kej uporabnega pr P5W DH deluxe tist daljincek in tist za raid)
Rami: za rame pa nevem keri bi pasal gor neki sm gledala na funtech strani od teamgroup
( Ram DDR2 TeamGroup 2GB (2*1GB) PC6400 800 Xtreem CL4 DC kit s hladilnikom retail )
(Ram DDR2 GoodRam 2GB kit (2*1GB) PC6400 800 DC kit s hladilnikom retail)
kaj je sploh razlika med tema dvema, k vem da nei ful govorijo da so goodram ful dobri
zdej me pa zanima kere bi mi se priporocal, tko da so dobri, hitri, brat mi je neki govoru o latenci al neki takega
Grafiko bi mi bratranc prodal Nvidia 7950 za 200€ (je to dost ok cena al ?)
Diske ze mam, dvd pekač tudi, napajalnik mi bo bratranc prodal Enermax liberty 500w
Za dinarcke recmo da ni "problem" sam nebi pa res neki full pretiravala ampak nebi pa tud neki zanic kupla in bi rada da mi dela kar nekaj casa.
Rada bi mela dobro masino da bo vse lepo delal pa tud Vista.

Kar me najbl zanima je pr osnovni plošči in ramih ( zanima me kere komponente bi vi "friki" :) kupl zase da bi blo ful dobr, pa da vam nebi blo tok skoda dinarckov, sam ne pa une extreme ta najdrazje )

najlepša hvala pa upam da mi bo kdo ful pripomogu pr tem nakupu

ciw buc baw :)
  • spremenilo: miska96 ()

muzičar ::

Nevem katere čipe majo zdej v Funtech na TG in Goodram ampak za vaju dva niti ni pomembno in najbolje da vzameta cenejše. Ostalo je super razen grafikluja ni. To je DX9.0c grafikluja, ki jo bo kmalu zamenjala cenejša srednje razredna DX10 grafikulja tako da do takrat priporočam nekaj v stilu 7600GS oz. x1650pro/7600GT.

Ok grafika me niti najmanj ne skrbi, k jo dobim sorazmerno pocen glede na to da je stara sam 1 tedn.
najbl me zanima glede ramov in plate
ker nebi rada kupla neki zanic (pocen) slabe izkusne , dam raj mickn vec dnarja pa da bo vse ok pa ceprav nebom nikol navijala al pa kej podobnega, no nikol se ne ve mogoce pa se bo kdaj brat spravi navijat pa da bo slo tud to

jest10 ::

Če bo brat nekoč navijal, bi bil mogoče boljši nakup E4300. Je kar opazno cenejši in tudi ceneje prideš skozi pri navijanju.

ma za procesor sem se ze odlocla, bo za neki casa dost mocn in ga tud ne bo treba navijat, k un je pa dost ssvohnej k si mi ga predagu pa dobis bolsi izkoristek pr navijanu sam ga je pa terba navit...

tko da bl me zanima zdej za plato kero bi mi priporocl pa ramcke

Smo ti že odgovorili. Plata je super rami pa praktično vseeno. Tisti ki ima več garancije (če se ne motim imata oba isto).

sej ne da nebi bla hvalazna :) sam sej ves kako smo punce...da skos rade neki vrtamo hihi
zanima me glavna razlika med tema dvema platama a se splaca dat par tisocakov vec za P5W DH Del.
pa se zanimajo me izkusen drugih ce ma kera kako hibo al pa kej...oz kere bl hvaljo
Kukr sm neki gledala je ta plata na 975x una P5B deluxe pa na 965 a je to dost razlike

Pa se to zdej mam doma raid dva diska zdruzena v 1ga, pa me zanima, k sm neki TUKI brala da ne rabs nikjer nc nastavlat in da ti raid ze od prej prepozna in da dela vse normalno... funkcija se imenuje ASUS EZ-Backup
K zdej kukr vem bom mogla vse podatke spravt nekam k se mi bo raid zbrisu k nimam istega cihpseta al neki takega?!?

Uglavnem full hvalezna sm :) da ne bo kdo mislu da sm tecna pa da hoecm se pa se pa se

U sori nism vidu da si obe plati navedla. Am P5W DH Deluxe bo boljša. P5B je bojda boljša za e6300 in e6400.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787065 (4940) aodius
»

Katere DDR2 Rame priporocate?

71443 (1242) Robert_S
»

P5B deluxe ali P5W DH Deluxe

81209 (1127) jevigor
»

Kašn komp naj kupim za 250k