» »

VENTILATOR mi ga serje

VENTILATOR mi ga serje

deejay2 ::

Mi lahko nekdo prosim pove, kje bi lahko dobil samo ta del ventilatorcka za graficno kartico, ki je na spodnjih dveh slikah? Namrec ne bi rad se menjaval tistih rez od ventilatorja zraven (Ce je to sploh mogoce), ker nisem nek ekspert za hardvare. Sem pa bil v dveh trgovinah, kjer samo taksnega dela ne prodajajo.

Bi pa res rad zrihtal ta ventilator, saj je svinjsko glasen.

Klik
Klik

kuglvinkl ::

Kristus, na uč je tole 40mm ventilator. Ki jih dobiš npr. v cool-pc.org, techtrade itd itd.

AngelOfDeath ::

kakšne pa so kaj mere te "zverinice"
edit: Slovnica

Jackal ::

Tudi če boš zamenjal ventilator z novim, neke hude tišine ne pričakuj. 40mm ventilatorji se morajo vrteti z visokimi vrtljaji, da premaknejo ustrezno količino zraka.

Najenostavnejša (in tudi najtišja) rešitev bi bil kakšen 80mm ventilator, priklopljen na 5V, na nosilcu, ki bi pihal z razdalje 2-3cm na ladilna rebra kartice.

Dobro bi bilo, da poveš tudi na kakšni grafični kartici se je nahajal ta ventilator.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

deejay2 ::

Nahaja se na Radeonu 9600. Kartico pa imam priblizno ze 2 leti. Tako da je res, da ta kartica ni najnovejsa, ampak sem dokaj nezahteven uporabnik kar se graficne tice, tako da mi ni do tega, da bi jo menjal. Je pa res, da je bila sprva precej tisja, sedaj pa je ta ventilator zacel ze zelo grdo brencati. Sem ga tudi ze dostikrat vzel ven iz graficne in ga posprical z wd-jem ali pa mehanskim oljem, a v zadnjem casu tudi to vec ne pomaga.

Kako so pa sicer kaj glasne danasnje graficne? Recimo tiste v rangu 100 eurou ali malo manj? Sam imam sicer zelo zelo tiho masino in se mi v bistvu samo graficno slisi, zato bi jo rad "popravil".

Jackal ::

Današnje grafične niso ravno neslišne - sploh z originalnimi hladilniki - razen če kupiš takšno s pasivnim hladilnikom. Nvidia vs Ati za okoli 100€. Seveda je tu pogoj, da imaš na ohišju še kakpen ventilator, ki povzroča prepih skozi računalnik.

Drugače pa če si s kartico zadovoljen, bi se ti mogoče splačalo razmislit kaj v tej smeri - Arctic-Cooling ATI Silencer 1.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

iskra ::

Probaj poiskati kakega rabljenega 9600(PRO), X600 ali X1600 s pasivnim hlajenjem (brez ventilatorja) in bo rešeno. Imaš PCI-E ali AGP vodilo? Predvidevam, da AGP. Vsi Radeoni, X600, X1600 in 9600, se dobijo na AGP, edino nastane problem cene - nov x1600 na AGP vodilu stane okrog 130 € in gor. 9600 ni več v prodaji, X600 pa nisem nikjer zasledil.

Lahko pa kupiš kak Zalmanov hladilnik ( ~27 €), pri čemer pa si moraš ogledati listi kompatibilnosti in nekompatibilnosti. "Navadni", takšen, kot ga imaš sedaj na kartici, stanejo od 15 € gor ampak niso tako tihi, kot omenjeni Zalman. Oglej si še sistem montaže tukaj, da ne pride do incidentov ;)

Še klik 1 in klik 2. Zgolj informativno.
Ajow! 5 metru drow ...
Če bi imel Ronaldinho izvenzakonskega sina, bi se klical Bastardinho.

deejay2 ::

Okj hvala. Bom nekej zrihtal.

asus ::

Ti daj en 12cm vent na nosilec, in tako, kot je Jackal že povedal, ga odmakni kake 2-3 cm od reber in zadeva bo zelo tiha;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Club 3D 6600 GT in Zalman VF700-AlCu

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
61151 (1005) gunserman
»

Hlajenje GeForca 6600GT AGP

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
192607 (1819) m.i.h.a.
»

Kateri ventilator/hladilnik za grafično kartico GeForce 6600GT AGP?

Oddelek: Kaj kupiti
162601 (2436) DMX
»

GF 6600GT AGP cooler?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
282376 (1619) 5pellfire
»

Volcano ali Zalman?

Oddelek: Kaj kupiti
71002 (897) boštjan

Več podobnih tem