Forum » Kaj kupiti » Nov računalnik (še bo), nove dileme (že so)...
Nov računalnik (še bo), nove dileme (že so)...
phuntaox ::
Prvo kot prvo, lep pozdrav vsem skupaj!
Torej, kot sem omenil, si nameravam sestavit računalo, ampak sem še glede tega devičnik, in ne bi rad, emm, na#%bal zaradi neznanja, hehe. Zato pa imam enih par vprašanj. zamislil sem si pa tako konfiguracijo:
Matična: Gigabyte GA-965P-(D??) S3 (v čem je sploh razlika)?
Procesor: Core 2 Duo E6300
Spomin: 1*1024mb 800mhz (zaenkrat samo en -> proračun ma zgornjo mejo dobrih 200 tisoč)
Trdi disk: HDD Western Digital WD1600YD (v kišto bom vtaknil še starega 80gb parallel ATA)
DVD-enota: pojma nimam, imate kaka priporočila?
OHišje: ne vem.
Grafična: Kolebam med 7900GS in x1950PRO.
Napajalnik: LC6560T "Titan" 2.0. ali pa LC6550GP "Green power" v2.0 (prvi se mi bolj dopade)
-Včeraj sem videl enga tipa, ki prodaja intel bad axe plato za majhne denarje, in me zanima, če je 975 chipset opazno boljši od 965?
-Zanima me, če ma kdo izkušnje (+ in -) konkretno s tema napajalnikoma, ker sem opazil, da veliko ljudi nima LC power-ja preveč v čislih. Tagan se mi zdi malce drag. Je pa res, da je dober napetosni vir podlaga za dober sistem...ampak..blaah...res ne vem kaj naj.
-Fora je v tem, da bom ziher overclockal, VSAJ na 2,3Ghz, zato kupujem E6300 (zaradi cene). Zato moram vedeti, koliko moči bo vse skup porabilo, ker hočem stabilen sistem. (Torej, ali ma kdo podobno kofiguracijo in lepo laufa?)
-Ali ti dve grafični potrebujeta kakšen extra priključek? (6-pinski PCI Express?)
Za hitrost se mi zdi, da je ATI-jeva boljša. Kako pa je glede kvalitete slike? Ali ATI podpira vse iste fore in standarde, kot Geforce? Torej, so slika in efekti enako "lepi" v igrah?
-Hmm. Kaj je boljše pri trdem disku, da ima krajši dostopni čas, ali da ma več cache pomnilnika?
Ful vam hvala vsem za vaše odgovore in lep pozdrav, Jernej
Torej, kot sem omenil, si nameravam sestavit računalo, ampak sem še glede tega devičnik, in ne bi rad, emm, na#%bal zaradi neznanja, hehe. Zato pa imam enih par vprašanj. zamislil sem si pa tako konfiguracijo:
Matična: Gigabyte GA-965P-(D??) S3 (v čem je sploh razlika)?
Procesor: Core 2 Duo E6300
Spomin: 1*1024mb 800mhz (zaenkrat samo en -> proračun ma zgornjo mejo dobrih 200 tisoč)
Trdi disk: HDD Western Digital WD1600YD (v kišto bom vtaknil še starega 80gb parallel ATA)
DVD-enota: pojma nimam, imate kaka priporočila?
OHišje: ne vem.
Grafična: Kolebam med 7900GS in x1950PRO.
Napajalnik: LC6560T "Titan" 2.0. ali pa LC6550GP "Green power" v2.0 (prvi se mi bolj dopade)
-Včeraj sem videl enga tipa, ki prodaja intel bad axe plato za majhne denarje, in me zanima, če je 975 chipset opazno boljši od 965?
-Zanima me, če ma kdo izkušnje (+ in -) konkretno s tema napajalnikoma, ker sem opazil, da veliko ljudi nima LC power-ja preveč v čislih. Tagan se mi zdi malce drag. Je pa res, da je dober napetosni vir podlaga za dober sistem...ampak..blaah...res ne vem kaj naj.
-Fora je v tem, da bom ziher overclockal, VSAJ na 2,3Ghz, zato kupujem E6300 (zaradi cene). Zato moram vedeti, koliko moči bo vse skup porabilo, ker hočem stabilen sistem. (Torej, ali ma kdo podobno kofiguracijo in lepo laufa?)
-Ali ti dve grafični potrebujeta kakšen extra priključek? (6-pinski PCI Express?)
Za hitrost se mi zdi, da je ATI-jeva boljša. Kako pa je glede kvalitete slike? Ali ATI podpira vse iste fore in standarde, kot Geforce? Torej, so slika in efekti enako "lepi" v igrah?
-Hmm. Kaj je boljše pri trdem disku, da ima krajši dostopni čas, ali da ma več cache pomnilnika?
Ful vam hvala vsem za vaše odgovore in lep pozdrav, Jernej
mtosev ::
Ne 975 ni opazno boljsi od P965 je celo novejsi kot 975X.
Ne 975 ni opazno boljsi od P965 je celo novejsi kot 975X.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
koyotee ::
Disk vsaj 250gb ce ne 320 od WD, vzemi kar radeona
lp
lp
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
bluefish ::
cene diskov so res tako nizke, da se ti ne splača omejevati s kapaciteto. Ne vem, kako se obnesejo LC-ji na Core2, vendar pa na mojem AMD 64 deluje brez problemov. Za DVD pa izberi kakšnega NEC-a. Lahko vzameš najnovejšega, če pa ne rabiš LightScribe, pa lahko vzameš malo starejšega in prihraniš nekaj tisočakov.
Ja mate prav...tri jurje več, pa mam 250gb. Sem se nekako bolj nagibal k radeonu...zdaj pa še bolj. ampak ali podpira HDR lightening? mislim da pr nVidii piše, da ma "true hdr". v čem je to fora?
aja..precej sem brskal na slo-tech, videl sem lestvico navijalcev (in ker se bom ziher tudi jaz spustil v navijanje, računam nekje do 2.8 Ghz), opazil pa sem, da majo vsi Asusova P5B deluxe plate za tovrstno početje. Mate kake komentarje glede tega? Resda je več kot deset jurjev dražja, ampak...če je res veliko boljša za navijat...pol jo vzamem. torej, je? LP, jernej
aja..precej sem brskal na slo-tech, videl sem lestvico navijalcev (in ker se bom ziher tudi jaz spustil v navijanje, računam nekje do 2.8 Ghz), opazil pa sem, da majo vsi Asusova P5B deluxe plate za tovrstno početje. Mate kake komentarje glede tega? Resda je več kot deset jurjev dražja, ampak...če je res veliko boljša za navijat...pol jo vzamem. torej, je? LP, jernej
batista ::
Jaz bi raje dal 10k več za proc in vzel gigabyte DS3 + E6400 in boš lahko navil na 3,2Ghz in več.
Razlika med S3 in DS3 je pa da naj bi mela S3 slabše kondenzatorje gor, ostalo je pa več al manj enako. Lahko pa razmisliš še o Biostar 965TP plati za 28k. Baje se dobr navija za mal gnarja.
Razlika med S3 in DS3 je pa da naj bi mela S3 slabše kondenzatorje gor, ostalo je pa več al manj enako. Lahko pa razmisliš še o Biostar 965TP plati za 28k. Baje se dobr navija za mal gnarja.
Guardian ::
Ne vem, če se ti splača kupiti E6400?! Sam imam E6300 + P5B (brez deluxe) in dela brez problema na 3.0 GHz pri 1,25 V, greje pa se do max. 46°C. Seveda 3.0 ni zadnja meja, se ga da še kar fajn prek 3.0 spravit... ampak ga nočem preveč obremenjevat. :)
Glede diska menim, da je trenutno nesmiselno kupovati manjše od 320 GB, saj so cene res ugodne, placa pa itak nikoli ni preveč .
Btw. komponente ki jih kupuješ, sem sam pred dnevi nabavil v Pelugi in DiTechu, ki je nekaj 100 m pred Pelugo ter tako prišparal okrog 60 ksit pri kopletu. Priporočam ti, da se (če le imaš možnost) zapelješ k sosedom in prišpraš vsaj 25%.
Glede diska menim, da je trenutno nesmiselno kupovati manjše od 320 GB, saj so cene res ugodne, placa pa itak nikoli ni preveč .
Btw. komponente ki jih kupuješ, sem sam pred dnevi nabavil v Pelugi in DiTechu, ki je nekaj 100 m pred Pelugo ter tako prišparal okrog 60 ksit pri kopletu. Priporočam ti, da se (če le imaš možnost) zapelješ k sosedom in prišpraš vsaj 25%.
Guardian hvala, glede na to, da tebi vse to lepo dela, bom verjetno kar podobno naredil. Zanima me edino, kateri in kolko rama imaš, in če uporabljaš priložen hladilnik CPU.
Ma stabilnih 3 Ghz za 40jurjev je dovolj pošteno, se mi zdi...
btw, ti si šel to v Graz to al na Dunaj? Ja ej, super, zadnjič sem ravno razmišljal, da mora bit taka roba v Avstriji precej bolj poceni. Če praviš, da je 25%, valda da se vsedem v avto in gas
Ma stabilnih 3 Ghz za 40jurjev je dovolj pošteno, se mi zdi...
btw, ti si šel to v Graz to al na Dunaj? Ja ej, super, zadnjič sem ravno razmišljal, da mora bit taka roba v Avstriji precej bolj poceni. Če praviš, da je 25%, valda da se vsedem v avto in gas
V Pelugi sem vzel 2× DDR2 DIMM PC2-800, 512MB, Aeneon (6400u-555-12), in sicer 57,99 € za komad, procesor sem kupil pa tray varianto, torej brez hladilnika ter v DiTech za 24,90 € dokupil COOLERMASTER Hyper TX - INTEL, ki je zares odlična in povrhu še poceni zadeva! E6300 sem testiral kakšne pol ure in pri polni zmogljivosti ter navit na 3.0 GHz ni prišel nikoli čez 46°C... hladilnik pa praktično niti topel ni.
Kupoval sem pa v Grazu,... in da še na to opozorim - zaloge objavljenje na spletnih straneh tako ene kot druge trgovine so točne, tako da ne skrbi da česa ne bi dobil, če kaže zaloga vsaj 3, 4.... lahko pa, da imaš smolo in ti kdo pred nosom pokupi.
Kupoval sem pa v Grazu,... in da še na to opozorim - zaloge objavljenje na spletnih straneh tako ene kot druge trgovine so točne, tako da ne skrbi da česa ne bi dobil, če kaže zaloga vsaj 3, 4.... lahko pa, da imaš smolo in ti kdo pred nosom pokupi.
hvala za uporabne podatke. Konec in začetek leta bosta sicer nabasana z izpiti...ampak februarja pa se spustim v Österajh s polnim gasom. Upam da se bo v mesecu in pol cena še spustila za malo...ker nažalost rač. oprema nikoli ni dovolj poceni, heh. Aja, glede zaloge...verjetno se da dogovoriti, da naročijo kako zadevo, ali ne? No, če ne pa se pač gre na Dunaj na izlet. Ajd, lep pozdrav! Jernej
S Pelugo je tako, da lahko online napolniš svojo košarico in oddaš "naročilo", oni ti nato pošljejo potrditveni mail in v primeru, da vse željene robe ni v trgovini, boš v roku nekaj dni dobil mail, da te vsi artikli čakajo v izbrani trgovini. Sicer pa zakaj bi šel na Dunaj, ker imaš itak nekaj 100 m stran od Peluge tudi DiTech, ki je po moje še bolje založenen in ima enako ugodne cene.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trgovine v avstrijiOddelek: Kaj kupiti | 4115 (3595) | clovecek |
» | Katero matično, procesor, napajalnik in ohišje? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5557 (4101) | T-Majo |
» | Conroe procesorji so med nami (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Strojna oprema | 100743 (34611) | asus |
» | Intel vs AMD konfiguracija (sem iskal!)Oddelek: Kaj kupiti | 2183 (1698) | OrlyTM |
» | Matična Plošča (Core 2 Duo)Oddelek: Strojna oprema | 1563 (1228) | micky84 |