Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj mi XP skoz nekej melje po disku?
Zakaj mi XP skoz nekej melje po disku?
Fizikalko ::
Za znort. Menjal sem comp, postavil vse na novo (z vsemi fixi). Zdaj mi pa comp, ko NIČ ne dela, non stop (no ja, skoraj) nekaj melje po disku. Rama je čez glavo, tko da to ni to. Kaj bi lahko bilo?
Aja, še to: ko pa nato pritisnem ctrl-alt-del za task manager, pa takoj neha mlet.
Aja, še to: ko pa nato pritisnem ctrl-alt-del za task manager, pa takoj neha mlet.
krneki0001 ::
A si skos na net priklopljen? Mogoče logiraš vse karkoli se dogaja na mašini in ti potem logira logiranje. Ali pa logira net in ti potem skoks šraufa po disku.
No, zdejle ma premirje (vsake toliko časa da mir za nekaj cajta, potem pa spet začne, ko ga prime).
Men je logiral povezavo in mi je vsake 5 sekund nekaj na disk zapisal. Sem mislu, da bom znoru, ker nisem našel napake.
fizikalko, izklopi linijo pa boš videl, če še logira - takrat nebi smel. Najdeš pa logiranje pod opcijami za dostop do neta.
Tr0n ::
Izklopi indexing na vseh hard diskih (desni gumb / properties). Prav tako izklopit System Restore pri vseh diskih, razen pri sistemskem.
Izlopil sem "optimize disk when idle". Pa restore poninte sem tudi odjebal (razen na C)
Tr0n ::
V Task Managerju si pod Processes (View / Select Columns...) vklopis dodatne vrstice (IO Read/Write) pa vidis, kdo pise oz. bere
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | zakaj disk stalno potihem melje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1414 (1057) | Izi |
» | Disk - stalno brskaOddelek: Operacijski sistemi | 1541 (1225) | cekr |
» | [XP SP3] Zakaj mi disk v prenosniku vedno nekaj dela?Oddelek: Operacijski sistemi | 916 (798) | Jst |
» | Windows Vista Home PremiumOddelek: Operacijski sistemi | 1284 (1105) | SkIDiver |
» | drgnenje po diskuOddelek: Pomoč in nasveti | 980 (776) | Pyr0Beast |