Forum » Operacijski sistemi » Linux iSeries ClientAccess (šumniki)
Linux iSeries ClientAccess (šumniki)
marx ::
Pozdravljeni,
gre za naslednji problem, ker se mi že poleg meša v 3 prekrasne prosim za pomoč:
Klient Linux (Fedora Core 5 testirano tudi na 4) bi rad dostopil do IBM iSeries AS/400 strežnika s pomočjo konzole 5250,
ker tn5250 (pride skupaj z distribucijo linuxa) ni dovolj funkcionalen smo instalirali IBM iSeries ClientAccess for Linux.
http://www-03.ibm.com/servers/eserver/iseries/access/linux/guide/index.html#faqs
problemi, ki nastopijo so: pri delu z ClientAccessom ne dovoli vnašanja šumnikov v omenjeni emulator
(v konzoli se prikaže error in koda znaka) medtem, ko je prikaz šumnikov brezhiben.
Če je imel kdo podobne probleme ga prosim za pomoč. Samo delovanje emulatorja je drugače vredu.
Mimogrede ClientAccess potrebuje za samo delovanje rabi knjižnico => OpenMotif 2.0 (sumim da je kaj v zvezi z omenjeno knjižnico)
Glede na to da IBM da toliko na linux mislim da bi to zadevo morali delati kolko tolko brezhibno tudi za šumnike.
Kolega google mi zaenkrat ni dal poštenega odgovora.
Za pametne predloge in odgovore se že v naprej zahvaljujem.
lp,
marko
gre za naslednji problem, ker se mi že poleg meša v 3 prekrasne prosim za pomoč:
Klient Linux (Fedora Core 5 testirano tudi na 4) bi rad dostopil do IBM iSeries AS/400 strežnika s pomočjo konzole 5250,
ker tn5250 (pride skupaj z distribucijo linuxa) ni dovolj funkcionalen smo instalirali IBM iSeries ClientAccess for Linux.
http://www-03.ibm.com/servers/eserver/iseries/access/linux/guide/index.html#faqs
problemi, ki nastopijo so: pri delu z ClientAccessom ne dovoli vnašanja šumnikov v omenjeni emulator
(v konzoli se prikaže error in koda znaka) medtem, ko je prikaz šumnikov brezhiben.
Če je imel kdo podobne probleme ga prosim za pomoč. Samo delovanje emulatorja je drugače vredu.
Mimogrede ClientAccess potrebuje za samo delovanje rabi knjižnico => OpenMotif 2.0 (sumim da je kaj v zvezi z omenjeno knjižnico)
Glede na to da IBM da toliko na linux mislim da bi to zadevo morali delati kolko tolko brezhibno tudi za šumnike.
Kolega google mi zaenkrat ni dal poštenega odgovora.
Za pametne predloge in odgovore se že v naprej zahvaljujem.
lp,
marko
- spremenil: marx ()
PaJo ::
Iz windows masine pa je vnos normalen?
Sicer pa je podpora za Series i masine pri nas bolj slab, glede na to, da jih je bolj malo v celi Sloveniji, je pa cudno, da IBM nima nobene primerne resitve za ta problem.
Ko sem nazadnje mel blem z AS400 so mi uspeli pomagat, res pa da iz tujine. Tako, da mogoce probaj na njihovo pomoc poklicat, verjetno tak imas kako vzdrzevalno pogodbo za to kisto
Sicer pa je podpora za Series i masine pri nas bolj slab, glede na to, da jih je bolj malo v celi Sloveniji, je pa cudno, da IBM nima nobene primerne resitve za ta problem.
Ko sem nazadnje mel blem z AS400 so mi uspeli pomagat, res pa da iz tujine. Tako, da mogoce probaj na njihovo pomoc poklicat, verjetno tak imas kako vzdrzevalno pogodbo za to kisto
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
Iz windows masine pa je vnos normalen?
ja v winsih dela ok, glej windows ClientAccess je skupaj z iSeries Navigatorje in to skupaj je komercialna zadeva - zato ($$$), medtem ko je linux ClientAccess free z istimi funkcionalnosti (res da brez iSeries Navigatorja) . Je pa ta Linux ClientAcces v bistvu port windows programa.
Kar se podpore tiče bi se kar strinjal, da je podpora bolj švoh. Je pa že en kolega pošiljal spraševal na IBM(slo) za ta problem samo za enkrat nobenega odgovora. Pač pa je tudi res da si pri tem (alternativne zadeve) bolj ali manj prepuščen sebi., ker bi te zadeve ziher niso del ppgodbe (poizkušamo pač vzpostaviti neko alternativo - MS). Dvomim pa da mamo edini probelem oz da se bi edini linux - iSeries povezave lotili tak da mislim da odgovor za to zadevo obstaja. Sem pa tudi zasledil da majo čehi podobne probleme sam zaenkrat noben ne podaja rešitve.
Ni pa se mi z onimi iz tujine trgal, ker se jim tak ali tak o naših problemih na sploh o šumnikih niti malo ne sanja.
PaJo ::
Bom moral preverit zadev pri meni v firmi, moram samo nek linux spravit na kako kisto pa bomo videli. Ce ne bo delalo, jim bom tako dolgo tezil, da bo zacelo delovati
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
če ti bo uspelo se priporočam
Zdaj zaenkrat sem sprobal nekaj drugega in sicer web access preko Websphere portala , samo to ni to ni to, "ni hitrosti"
v primerjavi s konzoljakom (Client Access) .
Zdaj zaenkrat sem sprobal nekaj drugega in sicer web access preko Websphere portala , samo to ni to ni to, "ni hitrosti"
v primerjavi s konzoljakom (Client Access) .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: marx ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postfix MX lookupOddelek: Omrežja in internet | 2302 (1901) | Bakunin |
» | SMTP Relay; delovanje boot, ki to izkoriscajoOddelek: Omrežja in internet | 2092 (1889) | BigWhale |
» | blacklisted: list.dsbl.orgOddelek: Omrežja in internet | 2337 (2136) | Bakunin |
» | OpenOffice.org na strežnikih POWEROddelek: Novice / Pisarniški paketi | 2305 (2305) | CCfly |