Forum » Operacijski sistemi » Suse 10.1 in ADSL
Suse 10.1 in ADSL
StajercSSS ::
Em...Mam gor Suse 10.1 v GNome okolju...
Bi mi kdo natančno opisal,kak naj net gor nastavim... Maam Siol Adsl...
Po možnosti še slike prilož,če ne pa čim bolj podrobno...Ker sem še vedno n00b pri nastavljanju neta v linuxu...
Dinamiko mam...
Bi mi kdo natančno opisal,kak naj net gor nastavim... Maam Siol Adsl...
Po možnosti še slike prilož,če ne pa čim bolj podrobno...Ker sem še vedno n00b pri nastavljanju neta v linuxu...
Dinamiko mam...
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.
- spremenil: StajercSSS ()
root ::
Poženi YaST control center ali vpiši yast2 v comandno vrstico, tam poišči Network Devices, klikni na njega pa se ti na desni strani pojavi DSL, tam gor klikni pa vpiši username in gesla pa bi moglo delat.
Prej pa je fajn če še nardiš tole: Klikni na Network card, izberi Traditional method whith ifup ter naprej vpiši ipje svoji mrežni kartici (recimo 192.168.0.1), da ti ob zagonu nebo iskal ipjev pri mrežni kartici.
Prej pa je fajn če še nardiš tole: Klikni na Network card, izberi Traditional method whith ifup ter naprej vpiši ipje svoji mrežni kartici (recimo 192.168.0.1), da ti ob zagonu nebo iskal ipjev pri mrežni kartici.
kriko1 ::
Lahko pa nastaviš nastaviš router da se ti on prijavi na omrežje, ostalo kar storiš je da vpišeš ip mrežni (npr. 192.168.1.2).
StajercSSS ::
Probal tisto s prvim komentarjem in ni šlo..Sej..Tam še je kup nastavitev,ne sam up ime in geslo...Ta pomoč mi je pomagala,kao počena guma pri fuku...
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
kriko1 ::
StajercSSS: Ce delas kot je root napisal, drugo pusti kot je, preveri edino da je PPPoE ter activation nastavljen na željeno (boot recimo da se ti poveže ob zagonu).
Če nisi tako, potem poženi kinternet, ter tam klikni da se poveže pa poglej log (desni klik na kinternet, view log).
Če nisi tako, potem poženi kinternet, ter tam klikni da se poveže pa poglej log (desni klik na kinternet, view log).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Linux][SUSE] Dialup ne delaOddelek: Operacijski sistemi | 1030 (904) | kriko1 |
» | Suse linux 10.1 nekaj vprasanj!!Oddelek: Operacijski sistemi | 1623 (1174) | fx |
» | Internet dela ali ne dela (lnux)Oddelek: Operacijski sistemi | 1954 (1623) | root |
» | LAn povezava med dvema PC dela ne!!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1902 (1445) | Blisk |