» »

Remote desktop - težava

Remote desktop - težava

dunda ::

Nikakor mi ne uspe rešiti naslednje težave. V službeno domeno se povežem in prijavim preko VPN. Na domeni sem, imam IP, dosegam mrežne diske ...

Ko želim uporabiti Remote desktop do svega delovne postaje, se zadeva začne, potem pa obvisi - v 90% še pred prijavo (pokaže se le tista vrstica zgoraj z imenom delovne postaje). Tako je tudi, če želim dostopati do drugega računalnika (oba Win XP, Win XP tudi doma, strežnik je Win 2003). Če pa želim dostopati do strežnika preko Remote desktopa, pa ni težav. Prav tako lahko potem celo na strežniku poženem Remote desktop in dostopam svoj sistem. Za test sem izključil tudi vse varnostne zadeve in je vse enako.
Hec je v tem, da je povezave nekajkrat vendarle uspela, zato zagotovo ni kakšna varnostna omejitev.
Poskusil sem tudi "telnet postaja 3389" in se takoj javi (oz. ni napake). Remote desktop pa v 90 ali 95% zamrzne. Kdaj se celo prijavi, vendar potem obvisi, ko že imam sliko. Nekajkrat pa celo deluje - res redko.

Kakšna ideja?

SasoS ::

Na strežniku kamor se prijavljaš je narobe nastavljen MTU ali pa se blokira ICMP promet.
Povezava zmrzne ker je MTU VPN povezave 1492 (oz. še manj če imaš ADSL ki ima zaradi PPPoE 1492) namesto 1500 kot je po mreži.

Roadkill ::

Si probal naložit kak VPN server?
Ü

dunda ::

MTU je pomagal. Hvala.

Potem se poiskal nekaj strani in videl, da je to precej pogosta težava.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

oddaljen dostop - kateri program?

Oddelek: Programska oprema
125591 (4552) A_A
»

VPN

Oddelek: Operacijski sistemi
91096 (844) Testman42
»

Skrbništvo 25 uporabnikov - predlogi in mnenja !

Oddelek: Pomoč in nasveti
333596 (2284) SasoS
»

VPN

Oddelek: Omrežja in internet
71498 (1342) arch5
»

Remote desktop connection

Oddelek: Programska oprema
323266 (2854) CaqKa

Več podobnih tem