Forum » Kaj kupiti » Core2 Duo + katera plošča (ne za navijanje)
Core2 Duo + katera plošča (ne za navijanje)
stric ::
Zdravo,
odločil sm se da kupim nov Intelov procesor Core2 Duo E6600.
Malo sem bral po forumu pa vidim da skoraj vsi kupujete sisteme, katere kasneje navijate. No sprašujem zato ker jaz mojega sistema nimam namena navijat, ampak bi rad da zadeva deluje solidno. (ne pravim, da naviti sistemi ne delujejo solidno)
Sedaj sem v dilemi in me zanima katero ploščo bi mi svetovali? Malo sem gledal plošče z 975X chipsetom, ampak na intelovi strani pa piše da je najboljši (za Core2 Duo) 965 Express.
Malo sem v dilemi tudi glede grafike saj sem bil bolj pristaš ATI-ja, sedaj ko pa ga je kupil AMD nisem ravno prepričan da bo v prihodnosti najbolje deloval z Intelom. Prihodnost me zanima ker bi sedaj vzel neko grafično kartico do max 30.000 SIT in jo kasneje nadgradil s kakšno, ki bo podpirala DirectX10 (in Aero :D).
Zanima me tudi zakaj so tako "dobri" GoodRam RAM-i? Le pri navijanju?
odločil sm se da kupim nov Intelov procesor Core2 Duo E6600.
Malo sem bral po forumu pa vidim da skoraj vsi kupujete sisteme, katere kasneje navijate. No sprašujem zato ker jaz mojega sistema nimam namena navijat, ampak bi rad da zadeva deluje solidno. (ne pravim, da naviti sistemi ne delujejo solidno)
Sedaj sem v dilemi in me zanima katero ploščo bi mi svetovali? Malo sem gledal plošče z 975X chipsetom, ampak na intelovi strani pa piše da je najboljši (za Core2 Duo) 965 Express.
Malo sem v dilemi tudi glede grafike saj sem bil bolj pristaš ATI-ja, sedaj ko pa ga je kupil AMD nisem ravno prepričan da bo v prihodnosti najbolje deloval z Intelom. Prihodnost me zanima ker bi sedaj vzel neko grafično kartico do max 30.000 SIT in jo kasneje nadgradil s kakšno, ki bo podpirala DirectX10 (in Aero :D).
Zanima me tudi zakaj so tako "dobri" GoodRam RAM-i? Le pri navijanju?
bluefish ::
Verjetno bodo tudi prihajajoče ATI kartice dobro združljive z Inteli, kljub prevzemu s strani AMD-ja. Verjetno pa bo najbolje, da kupiš GeForce 7300 (GT ali GS).
EDIT: dobrodošel na Slo-tech-u.
EDIT: dobrodošel na Slo-tech-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()
Shark-357 ::
Vzami najcenejšo plato z 965 ala Asus P5B,Biostar T-Force 965 Deluxe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Shark-357 ()
stric ::
Aha kaj pa RAM-i? Pa še nekaj. Se nVidiine kartice kaj razlikujejo, ker gledam da je kar precej proizvajalcev(3D Club, Asus,...), oziroma od katerega se najbolj splača vzeti? Uporabljam dual screen (dva ekrana), igro zelo redko naložim kakšno.
bluefish ::
če imaš dva ekrana potem vzemi takšno, ki ima dva DVI priključka (če ga monitorja podpirata). Glede proizvajalcev - razlikujejo se po kvaliteti vezja, hlajenja, nekateri še malenkost navijejo stvar,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katere komponente kupiti za sestavo računalnika (1000€)? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5020 (5020) | Saiyajin |
» | nov C2Duo based PCOddelek: Kaj kupiti | 2132 (1100) | Turtle |
» | računalnik gre v predelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7061 (4936) | aodius |
» | sistem intel/amdOddelek: Kaj kupiti | 1447 (1256) | Carmack |
» | Conroe procesorji so med nami (strani: 1 2 3 4 … 39 40 41 42 )Oddelek: Strojna oprema | 100988 (34856) | asus |