» »

Problem z pregrevanjem 7600GT Silent

Problem z pregrevanjem 7600GT Silent

drjaxx ::

Živjo vsem...

Pred parimi dnevi sem nabavil grafiko 7600Gt silent od Asusa (s samo pasivnim hlajenjem) in imam dokaj velik problem z pregrevanjem. Da razložim situacijo: Pri usaki bol zahtevni igri se zadeva pregreje do tam okoli 90-100°c (hladilnik je tako vroč da se ga praktično nemoreš dotaknit) vsaj po podatkih drajverjev od nvidie. Pri nekaterih igrah traja to dlje - pri konkretni Oblivionu pa zadeva teče samo 10 min. nato pa se mi slika na zaslonu razbije na mjhne trikotnike in pike in zadeva zamrzne, včasih se tudi resetira. (procesor po biosu ostane na 50° kar mislim da za atlona ni problem)

Grafiko sm enkrat že zamenjal v trgovini in z to so se težave ponovile. Bi blo lahko kaj narobe z mojo kišto? Imam Asusovo matično A8NE-FM s pci ex, 1GB Rama kingston HyperX, Athlon 64 3200+, napajalnik Sagem 420WAT, Mini tower ohišje, pa inštalirane kokr vem tanove driverje za matično in grafiko

Je imel že kdo že podoben problem? Se da dobit kakšen program da se magari zniža temperaturo pri kateri se upočasni jedro grafike? Bi blo bolš nabavt 7600GT z ventilatorjem? :)

Kakršen koli nasvet bi biu dobrodošel...;)

GaS ::

Usmeri nanjo en 80+ vent, naslednic si pa raje kupi ne-silent varijanto;)

kuglvinkl ::

Airflow je odgovor.

Zgodovina sprememb…

TheOne21 ::

jaz mam 6600gt geforce in glej ga zlomka jaz imam celo 2 velika ventilatorja in pri zahtevnejših igrah pride do 115°C.To ni za verjet.Računalniki v k.....;(

pivo ::

115 STOPINJ!?A SE TI HECAŠ?! :O
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne

Carmack ::

mooooooooooooooooooooooooooooo............haha,ti si res hard ej.....115 stopinj....jao....jsjca speč gore....8-O :(

Pyr0Beast ::

Hmm, 80°C ma hladilnik, zarad slabga stika ene 30°C pa si hitro na 110 :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

AndrewSmith ::

Imam Asusovo matično A8NE-FM s pci ex, 1GB Rama kingston HyperX, Athlon 64 3200+, napajalnik Sagem 420WATMini tower ohišje

Airflow je odgovor.

Se strinjam.
Za pasivno hlajene komponente mora
bit dober airflow,ce ne kuha.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ta teden kupim - vendar kaj?