Forum » Omrežja in internet » Postfix in alias lokalnega uporabnika
Postfix in alias lokalnega uporabnika
Self-Defence ::
Pozdravljeni imam manjši problem s Postfixom, ki ga ne razumem čisto. In sicer Postfix deluje in uporabniki brez problema dobivajo elektronsko pošto v svoje mailboxe. To se pravi če pošljem email na user1@domena1 dobi ta mail user1 tukaj ni težav. Težave nastopijo, ko v aliases file nastavim za user1 alias npr. krneki@domena1 dobim odgovor [ Undeliverable Mail ] če pa nastavim alias ime.priimek@domena1 dobim pa odgovor [ Server replied: 550 ime.priimek@domena1: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table ].
Kakor jaz razumem zadevo bi morala vse lepo delovati, če dodam v aliases file alias na nekega userja.
Upam, da bo kater bolj advanced uporabnik znal rešit moj problem.
Hvala za pomoč
LP
Kakor jaz razumem zadevo bi morala vse lepo delovati, če dodam v aliases file alias na nekega userja.
Upam, da bo kater bolj advanced uporabnik znal rešit moj problem.
Hvala za pomoč
LP
Gwanaroth ::
Pa zatem, ko narediš spremembe v /etc/aliases, poženeš tudi 'newaliases' ukaz ?
Lights often keep secret hypnosis..
Ja tudi 'newaliases' poženem, sej zato mi ni jasno zakaj ne deluje.
v aliases file pa napišem:
user1: user1@domena1,user1@domena2(do sem deluje),ime.priimek@domena1,krneki@domena1
user2: user2@domena1,user2@domena2(do tukaj deluje),kvakva@domena2
itd.
No ideas on my part.
LP
v aliases file pa napišem:
user1: user1@domena1,user1@domena2(do sem deluje),ime.priimek@domena1,krneki@domena1
user2: user2@domena1,user2@domena2(do tukaj deluje),kvakva@domena2
itd.
No ideas on my part.
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Self-Defence ()
Ne vse domene kažejo na prav naslov. Sporočilo dobim pa če poskušam poslati lokalno preko webmail od svojega strežnika to se pravi [ Server replied: 550 ], če pa poskušam od drugje pa dobim [ Undeliverable Mail ].
Ni mi jasno.
Ni mi jasno.
[root@localhost ~]# postconf | grep local_recipient_map
local_recipient_maps = unix:passwd.byname $alias_maps
proxy_read_maps = $local_recipient_maps $mydestination $virtual_alias_maps $virtual_alias_domains $virtual_mailbox_maps $virtual_mailbox_domains $relay_recipient_maps $relay_domains $canonical_maps $sender_canonical_maps $recipient_canonical_maps $relocated_maps $transport_maps $mynetworks
Tole vn vrže.
local_recipient_maps = unix:passwd.byname $alias_maps
proxy_read_maps = $local_recipient_maps $mydestination $virtual_alias_maps $virtual_alias_domains $virtual_mailbox_maps $virtual_mailbox_domains $relay_recipient_maps $relay_domains $canonical_maps $sender_canonical_maps $recipient_canonical_maps $relocated_maps $transport_maps $mynetworks
Tole vn vrže.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mail strežnik na linuxuOddelek: Omrežja in internet | 1916 (1615) | x.sci |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9158 (8128) | shorvat |
» | Postfix Relay access deniedOddelek: Programska oprema | 1966 (1884) | jype |
» | Postfix MX lookupOddelek: Omrežja in internet | 2309 (1908) | Bakunin |
» | Linux (sendmail) SMTP noče poslat emaila...Oddelek: Operacijski sistemi | 1083 (1032) | urarrr |