Forum » Omrežja in internet » Suse 10.0 in dns-ji
Suse 10.0 in dns-ji
Djuro ::
Zdravo!
Za potrebe filtriranja spama in AV sem si postavil suse 10.0 s postfix in spamassasin-om.
Zdej pa imam eno težavo, ki je povezana z dnsjem:
dns mi kaže na W2k3, ki je eden od domenskih strežnikov.
Ko grem z nslookup-om gledat, kako resolva imena, resolva vse pravilno, tako zunanje domene, kot imena računalnikov v domeni.
Zanimivo je, ko recimo želim pingat:
1. ko pingam www.google.com je vse OK (dobim odgovore)
2. ko pingam katerega koli od računalnikov v domeni (po imenu), sploh ne zna resolvati imena (pa čeprav nslookup pa dela). Jasno, če pingam ipje, dela OK.
Zaradi tega smtp od postfixa , če ga kličem z enega od domenskih PCjev čaka 30 sekund (raje kakšno več) da se odzove.
Se komu sanja, kje se skriva napaka?
LP
Za potrebe filtriranja spama in AV sem si postavil suse 10.0 s postfix in spamassasin-om.
Zdej pa imam eno težavo, ki je povezana z dnsjem:
dns mi kaže na W2k3, ki je eden od domenskih strežnikov.
Ko grem z nslookup-om gledat, kako resolva imena, resolva vse pravilno, tako zunanje domene, kot imena računalnikov v domeni.
Zanimivo je, ko recimo želim pingat:
1. ko pingam www.google.com je vse OK (dobim odgovore)
2. ko pingam katerega koli od računalnikov v domeni (po imenu), sploh ne zna resolvati imena (pa čeprav nslookup pa dela). Jasno, če pingam ipje, dela OK.
Zaradi tega smtp od postfixa , če ga kličem z enega od domenskih PCjev čaka 30 sekund (raje kakšno več) da se odzove.
Se komu sanja, kje se skriva napaka?
LP
Djuro ::
Hvala vseeno, sem našel napako.
V fajlu /etc/nss_mdns.conf
je bilo potrebno odstraniti vrstico
domain local
LP
V fajlu /etc/nss_mdns.conf
je bilo potrebno odstraniti vrstico
domain local
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [ubuntu] DNS lookup ne delaOddelek: Operacijski sistemi | 1161 (1065) | MrStein |
» | Win7 Domena Remote: Ni Windows Security dialogaOddelek: Operacijski sistemi | 1578 (1432) | MrStein |
» | Vista OpenVPN - Windows DomainOddelek: Omrežja in internet | 1186 (1062) | Daedalus |
» | Počasen zagon XP-jev v strežniškem okolju ??Oddelek: Operacijski sistemi | 1441 (1238) | solorajder |
» | Windows XP; tezava z LAN in posiljanjem/prejemanjem podakov...Oddelek: Operacijski sistemi | 1257 (1119) | Microsoft |