» »

Steam - Nakup iger

Steam - Nakup iger

««
147 / 245
»»

nooby ::

Zdravo.

Eno vprašanje imam za vas.

Ko hočem na Steamu kupiti igro preko PAYPALA(potem ko se že vpišem v pp račun) nekaj sekund melje nato pa vrže tole:

Your billing address doesn't look like it matches up with your current country. Please contact support for assistance or use a payment method registered to your current address.

Je pa še nekaj na PAYPALU mi kaže tole pod profile:

Drugače State / Province / Region - Slovenia
City - Ljubljana.
Country - Slovakia???

Zakaj SLovakia? Je to krivo da nemorem plačati Steamu? Na steamu imam SLovenia. Sem pa nov tako na Paypalu kot na Steamu. Tam predno kupim moram obklukati Province SLovenia.
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

Bor H ::

Očitno moraš na paypalu popravit svoj naslov.

--MiRaLdInJo ::

Zmajc je izjavil:

BorutK-73 je izjavil:

Netrunner je izjavil:

Lahko ja. Jaz imam Bad Company 2 na steamu in Originu. BC2 je vezan na tvoj origin profil. Jaz sem pisal na origin support če mi lahko BC2 katerega sem kupil na steamu vstavijo v Origin in so mi to uredili v par urcah.

Ko sem bral tole, sem probal v originu kar redemat CD key ki ga imam v steamu in mi je redemalo takoj.

Na steamu sem mel Mass Effect 1 pa sem za finto probal CD key redeemat na opriginu, prijelo je takoj. Obratno verjetno ne dela ne :P?

Sem kupil Bad Company 2 na Steamu. Dal instal in nato takoj Game CD KEY. Tega sem nato prepisal v Origin in to je to :)

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 ::

bubanstix je izjavil:

Imam Rage Anarchy Edition steam key, če ima kdo kaj pametnega za menjat

To je dlc ali je celotna igra RAGE, ker na steam-u jo ne najdem?

Zgodovina sprememb…

Zmajc je izjavil:

Na steamu sem mel Mass Ef:)fect 1 pa sem za finto probal CD key redeemat na opriginu, prijelo je takoj. Obratno verjetno ne dela ne :P?

Obratno ne gre. Probal z Mass Effect 2 in Mirrors Edge (obe igre so tudi na steamu) in ne gre.
Aktiviral na Originu še Mass Effect 1.:)

GamersGate sale:
http://www.gamersgate.com/

Zgodovina sprememb…

Test Drive Unlimited 2 - €4.06
http://www.bundlestars.com/store/test-d...

matic492 ::

Kupil sem bundle pa že mam guns of icarus online, torej prvi pride prvi melje:

Slika zato da nebo res kak bot pobral :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

nooby ::

matic492 je izjavil:

Kupil sem bundle pa že mam guns of icarus online, torej prvi pride prvi melje:

Slika zato da nebo res kak bot pobral :D

NAJLEPŠA HVALA :)
i7 9990k | Msi 2080ti |
Crucial 32gb |
Asus Z390 |

prenasalec ::

Za vse tiste, ki kupujete na Humble Bundle: Steam ukinja podporo za OAuth, z drugimi besedami, HB ne more več aktivirati igre z enim klikom, temveč bo spet serviral Steam ključe.

bajsibajsi ::

http://www.pcgamer.com/humble-bundle-on... Kaj pa v primeru kupljenih in neaktiviranih iger v preteklosti?

Zgodovina sprememb…

Naj bi pokazalo ključe. Baje.

Furbo ::

Še bolje.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zgodovina sprememb…

LOL, mamo kakega junaka?
 GTA5 preorder

GTA5 preorder

scipascapa ::

nuveem je občutno ceneje.

Ko pade na 4,99€ ga kupim :D

LowOffer3 ::

Živjo!

Mam en manjši problem.Lani sem kupil 4 pack igre Verdun.Eno sem sam inštaliral,ostale 3 pa dal na prodaj na Ebay(se mi zdi da sicer to ni dovoljeno,ups).Včeraj pa nekdo kupi vse 3 igre,eno mu takoj pošlje in jo lahko sprejme,pri ostalih dveh pa se enostavno ne zgodi nič,ko mu pošljem na mail.Tudi na Steamu mi ne piše kot da je poslalo.Se je kdo že ubadal z podobnimi problemi?
LP

F474N ::

LowOffer3 je izjavil:

Živjo!

Mam en manjši problem.Lani sem kupil 4 pack igre Verdun.Eno sem sam inštaliral,ostale 3 pa dal na prodaj na Ebay(se mi zdi da sicer to ni dovoljeno,ups).Včeraj pa nekdo kupi vse 3 igre,eno mu takoj pošlje in jo lahko sprejme,pri ostalih dveh pa se enostavno ne zgodi nič,ko mu pošljem na mail.Tudi na Steamu mi ne piše kot da je poslalo.Se je kdo že ubadal z podobnimi problemi?
LP

Nič takega še nisem videl. Je prvo kopijo že aktiviral? Morda je hotel samo eno in te nategnil. Piše pa se mi zdi da itak ne, da je gift poslan, če tisti drugi ne sprejme. Lahko pa ga dodaš za Steamu in mu trejdaš gift.

Zgodovina sprememb…

Nategnil je potem sam sebe,ker je že plačal prek Paypala :D Bom poskusil še da ga dodam preko Steama.Pri 1. kopiji mi je sicer pisalo v Inventoriju pod igro Sent:mail prejemnika,pri drugih dveh ne več.

opeter ::

A ni tako, da lahko z enim mailom/Steam accountom aktiviraš samo eno igro? Ostale dve mora poslati naprej oz. uporabiti druge maile/račune.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Je,ampak on je ne aktivira,saj jo dobi kot gift v inventory.

Machete ::

Niti ni nujno da se je nategnil, če ti da dispute boš pušnil kode in keš, brez debate, sploh ker gre za digital goods, ki jih ni dovoljeno prodajt.

Boone ::

Bor H je izjavil:

LOL, mamo kakega junaka?
 GTA5 preorder

GTA5 preorder

Bi mislil, da zaradi te nove uredbe o DDVju. Ne vem zakaj imajo potem vsi sosedje ceno 59€.

Exactly, in zakaj če kupiš direkt od R* stane 60€, pomoje gre za napako. V vsakem primeru smeh, verjetno smo najdražja regija na Steamu za GTA kupt. Sicer pa, kdor je pripravljen tolk plačat za GTA naj, imaš pa za ta denar ob kakšni razprodaji za celo leto iger.

SimplyMiha ::

Bor H je izjavil:

LOL, mamo kakega junaka?
 GTA5 preorder

GTA5 preorder

Poglej Top Sellers.

Čudno, da je na storu cena 78€, na SteamDB piše, da stane 60€ :S Še nikoli nisem videl, da bi se ta podatka razlikovala.

Prenasalec, zato ker SteamDB verjetno pobere ceno za samo eno evropsko državo in jo prikaže. Cena 78€ je samo na Slovenijo (verjetno no, nisem preveril vseh evropskih držav, sem pa preveril vse naše sosede in par naključnih in je povsod bilo 59€).

F474N ::

Pri meni piše 59,99€. Trenutno živim na Hrvaškem. Da bi bilo v Sloveniji toliko dražje je totalno neverjetno. Novi DDV pravite, katastrofa ;((

Malo sem brskal po forumih na Steamu in pravijo, da smo glede cene za petico nasrkali v Sloveniji, Turčiji, Novi Zelandiji, Avstraliji in na Norveškem.

Zgodovina sprememb…

lopov ::

O kakšnem DDV je govora?

dr.Akula ::

Eh itak ni važno kakšna je cena na Steamu. Na Nuuvem piše da se igra aktivira na Rockstar social club sistemu, zato je bz kupovati na Steamu, ker bo samo še en drm layer več. Kot pri Ubisoft-ovih igrah, kjer je vedno prisoten še Uplay.
ni podatka

RejZoR ::

prenasalec je izjavil:

Malo sem brskal po forumih na Steamu in pravijo, da smo glede cene za petico nasrkali v Sloveniji, Turčiji, Novi Zelandiji, Avstraliji in na Norveškem.

Kero nategunstvo s cenami. Še tisto kar je folk pripravljen plačat ti namerno dvignejo ceno v nerazumljive višave.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Dejan99 ::

Spremenjene cene. Lahko smo ponosni, da imamo slovenci najdrajzji pre-order :P.

dottor ::

A ima Slovenija tako visok standard da imamo najvišjo ceno?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

LowOffer3 je izjavil:

Živjo!

LP

Kupec ni sprejel vseh 3 iger. Ce nekomu giftas preko Steama 10 iger v nekem zaporednem doglednem casu, dobi tisti uporabnik 10 notifikejsnov desno zgoraj. Ko pa klikne na enega in odpre prejeti gift, mora pa scrolati nizje, saj je vseh 10 giftov od istega posiljatelja na isti "strani". Tako on scrolla nizje in dodaja gifte v svoj inventory.

Preko Steama lahko nekomu posredujes igro (kupljeno na Steamu) na vsaj tri nacine:
- preko Steam trade sistema
- Steam gift direktno nekomu, ki ga imas na friend listi
- Steam gift preko mejla "neznancu", kjer ni potrebno da je na friend listi

Bor H je izjavil:

LOL, mamo kakega junaka?
 GTA5 preorder

GTA5 preorder

Sem jo dobil za 29$.

Jo bom zdilal naprej, saj je najverjetneje ne bom igral.

lopov je izjavil:

O kakšnem DDV je govora?

Podjetja od 1. januarja letos zaračunavajo DDV glede na lokacijo
kupca.

Od kar je Steam uvedel EUR, je eden od razlogov (sicer neuradno) za to, da je 1$=1€ bil tudi ta, da naj bi evropske cene vsebovale davek, ameriške pa ne.

Ogledal sem si trailer. Tako lesenih animacij in modelov pa še ne, sploh v primerjavi z drugimi igrami (Shadow of Mordor, Dragon Age: Inquisition...). In to hočejo prodati za blizu 80€?

kje imaš trailer za gta v pc?

RejZoR ::

Boone je izjavil:

lopov je izjavil:

O kakšnem DDV je govora?

kupca.

Od kar je Steam uvedel EUR, je eden od razlogov (sicer neuradno) za to, da je 1$=1€ bil tudi ta, da naj bi evropske cene vsebovale davek, ameriške pa ne.

Torej ne samo to da nas oberejo z 1:1 pretvorbo, na to dodajo še DDV. Well fuck you. Mogoče je spet čas, da se vrnemo nazaj k piratstvu...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

to je edina rešitev, ali ugodne cene na uk straneh.

lopov ::

RejZoR je izjavil:

Boone je izjavil:

lopov je izjavil:

O kakšnem DDV je govora?

kupca.

Od kar je Steam uvedel EUR, je eden od razlogov (sicer neuradno) za to, da je 1$=1EUR bil tudi ta, da naj bi evropske cene vsebovale davek, ameriške pa ne.

Torej ne samo to da nas oberejo z 1:1 pretvorbo, na to dodajo še DDV. Well fuck you. Mogoče je spet čas, da se vrnemo nazaj k piratstvu...

Thx, nisem vedel. Razlika v ceni vseeno ni pravi razlog za tak znesek, nemci imajo 19% davek in plačajo 59,99 EUR, mi pa 22% in 77,99 EUR. Madžari s 27% davkom prav tako plačajo 59,99 EUR.

Vir: http://steamcommunity.com/app/271590/di...

IMO tole ni OK, udini v EU z drugo ceno??? Če ni pomota bi želel pojasnilo od Valve :/
Kam je treba pisat?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lopov ()

V Bruselj. Za razliko od nekaj kupcev lahko EU zgrabi Valve za jajca.

Cena je tako visoka ker bo prodanih nekaj 10komaeov zgolj. Igra pa vsebuje izbirno govorjeno Slovenščino ter seveda ves interface v Slovenščini.
Sarkazem off

scipascapa je izjavil:

kje imaš trailer za gta v pc?

Na steamu
http://store.steampowered.com/app/27159...

opeter ::

Mislim, da je ena izmed trenutno najdražjih iger ta - Pillars of Eternity - Royal Edition:
http://store.steampowered.com/app/29165...
http://www.gog.com/game/pillars_of_eter...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mavrik ::

SimplyMiha je izjavil:

V Bruselj. Za razliko od nekaj kupcev lahko EU zgrabi Valve za jajca.

A 4-6% razlike v DDVju prinese za 18EUR razlike pri celotni ceni 78€? MRŠ NAZAJ V OSNOVNO ŠOLO ker ne vem kdo te je spustil čez matematiko v 4. razredu.
The truth is rarely pure and never simple.

A je mogoče kdo napisal vprašanje Steamu zakaj tako?
Bi sam ampak me ne gane, ker nisem GTA fan, me pa malo firbec zakaj taka odločitev.
Je mogoče BigBang pritisnil na Steam, da bodo prodali več svojih kitajskih kopij? :) (info iz Joker, December 2014)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

45,20 prednaročila v slo drugače ;)
««
147 / 245
»»