» »

Steam - Nakup iger

Steam - Nakup iger

««
101 / 245
»»

def0r ::

To je najbrz bolj zaradi velike promocije iz strani yogscast. Ce tega nebi bilo najbrz noben nebi povohal.

Jerry000 ::

No more games for 1$=no more buy, simple:)

dottor ::

Nekako tako ja. Ker pomoje so en kup bundlov prodali lih na ceno enega dolarja. S to odločitvijo bi sami sebi zaprli pipco.

Drugače pa en Steam FAIL. Borderlands 2 GOTY je bil od kar je na Daily Sales pa do ene ure nazaj -75%, zdej pa je -50%. Steamovci so nekaj zaj*bli ;((
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

def0r ::

Jerry000 je izjavil:

No more games for 1$=no more buy, simple:)

Jaz sem vedno vzel BTA pri humblih, nekako si vedno dobil value ven 100% tudi kasneje ko so bili se kaksni spili unlockan. Samo ta bundle ima kr neki notri v bundlu.

Zmajc ::

90% iger v teh bundlih je tak ali tak samo šrot ki ga ljudje kupujejo samo da si boostajo steam kolekcijo ali tradajo za kaj drugega.

Furbo ::

Komi najdeš eno dobro igro te dni, ne pa da bi jih kar nekdo 7 ali več skupaj dal za drobiž. Ampak folk naseda na to in zakaj ne če se jim splača.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Zmajc je izjavil:

90% iger v teh bundlih je tak ali tak samo šrot ki ga ljudje kupujejo samo da si boostajo steam kolekcijo ali tradajo za kaj drugega.

Jah, ce mi je ena igra samo vsec ostalo pa srot, bom 1$ takoj razkiral, ostale igre pa pac ne bom preigral. Ampak za 1$ se sploh ne bom sekiral

Dr_M ::

Men se pa prav smili folk, ki da cel $1 za komplet iger in potem se jamra kako veliko je to...

_Denny_ ::

Zmajc je izjavil:

Kakor za koga. Do zdaj sem kupil skoraj čisto vsaki bundle in mi za niti en špil ni bilo žal (ok, razen Ironclads Collection, ki je dobesedno sranje), medtem, ko sem obžaloval skoraj vsaki nakup direkno na Steamu...pa še to samo zaradi tega, ker so se ti špili čez nekaj časa pojavili v 10x cenejšem bundlu. Za tradanje je vse skupaj neuporabno, ker vsi pravijo "bundle games ain't worth nothing" in jih hočejo skoraj zastonj; sam raje odvečne igre podarim tu ali pa na Gameminerju, kjer vsaj nekomu s tem narediš veselje.

So pa bundli zelo dobra stvar za spoznavanje novih iger, ki jih drugače ne bi nikoli pogledal. Bom naštel kar vse, ker imam čas in bom s tem tudi mogoče komu pomagal - Air Conflicts serija, Analogue, Deathspank serija, Bastion, Ben There Dan That , Blocks That Matter, Children of the Nile serija, Containment: Zombie Puzzler, Breath of Death VII & Cthulhu Saves the World, DLC Quest, Eufloria, Fortix serija, Garshasp serija, Grand Ages: Rome, Hoard, I-Fluid, Ignite, Legendary, McPixel, NecroVisioN, Osmos, Penny Arcade serija, Pickers, Puzzle Agent serija, Q.U.B.E., Serious Sam Double D, Super Meat Boy, Super Sanctum TD, Tiny Bang Story, To The Moon, Trine serija, The Walking Dead, World of Goo.

Res, da mi vsak bundle poveča zbirko za vsaj 4 in sem tako prišel na 1013 iger, mi pa je to vseeno, ker imam namen čisto vse preigrati...itak nimam nič boljšega za početi.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

krOOokO ::

Zadnjič sem kupil na sale-u Electronic Super Joy za 60 centov iz 6€ in je ena izmed boljših indie iger. :)

Pa CS:GO 2,5€ oz. zastonj za takšno igro.

Jaz sem si učeraj uzel Trine enko za 79 centov, ker imam dvojko iz HBja, pa ta prvi The Witcher za 1,99€ ker sem ga imel namen uzet že en lep čas pa sm čakal na kak HB pa ga nisem dočakal.

Drugače kar se HB tiče si igre vedno aktiviram, pa kdaj ap kdaj kej provam, kar imam že podarim bratu, DLCje za igre ki jih ne igram in me ne zanimajo pa dam na steamgift. Edino DLC od ta novega Batmana sem si pustu ker ga imam namen uzet.

Dr_M je izjavil:

Men se pa prav smili folk, ki da cel $1 za komplet iger in potem se jamra kako veliko je to...

1$ pa res ni nic. Ok ce so igre taksne da mi niso vsec pol je tut men bedno dajat 1$

Jaz jebljem bundle ki imajo vsaj 2-3 zanimive igre. V nasprotnem primeru provam najdet nekoga ki mu je ostalo všeč, pa se zmeniva za "skupni nakup".

CoreySteel ::

_Denny_ je izjavil:

btw če smo že ravno pri Humble Bundlu - po Caspianovih (Puppygames developer) besedah HB tipi nekaj eksperimentirajo z novim sistemom "pay more than the average to unlock Steam redemption" in ga bodo verjetno uvedli za vse bundle, če se bo stvar v trenutnem weeklyju dobro obnesla...glede na številke se je, tako da ne bo nič več s špili za $1.

Zakaj ne? Če plačaš pod average, dobiš v tem primeru zadevo DRM free. Če nad average pa še Steam key. Kot da rabiš nujno Steam, da lahk igrce igraš :)
Meni osebno je ravno obratno bolje, raje imam "DRM free" zadevo, s parimi izjemami.

Zgodovina sprememb…

Večji problem pri tem je, da je čedalje več njihovih bundlov Steam-only. Potem pa maš na izbiro above average, da sploh dobiš katerokoli igro ali pa below average, če hočeš samo lažen občutek zadovoljstva, ker si daroval v dobrodelne namene. Pri vsem tem še ne pozabimo na posameznike in skupine tipa "Humble Brony Bundle", ki zberejo po par tisoč $$$ in tako zaradi pozicije v Top Contributors umetno zvišujejo celotno povprečje.
Glede DRM-ja pa mi (in tudi verjetno drugim) je zadnje čase več ali manj vseeno...nima veze, če je DRM-free, GOG, Uplay, Origin ali kaj drugega, dokler igra dela tako kot treba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: _Denny_ ()

prenasalec ::

Jst kakšnega bundla že lep čas nisem kupil. Mi pa veliko iger uspe dobiti na Tremor Games, kjer na veliko kupujejo bundle. Na tej strani jih nato zamenjaš za točke, ki jih pridobiš z igranjem iger ali z delanjem taskov (npr. Crowdflower). Edino, kar me matra je, da niso kupili tega bundla, ki ga res želim. Očitno bo treba seči v denarnico ;)
Poleg tega pa pri njih v zameno za tiste točke lahko prodaš Steam trading karte. Ki jih dobiš z igrami, ki jih imaš (si jih dobil pri njih :P).

Zgodovina sprememb…

XIIT ::

Na GreenManGaming je Valve Complete Pack za 18€ (25 USD). Portal bundle za 6,25 USD ter Half Life komplet za 10 USD :D

Men je pa ravno steam ql, da mam lahko igre na enem mestu + zelo rad mam da mi steje ure igranja. Ravno zato mi drm igre niso ok

SlimDeluxe ::

Kaj pa je Steam drugega kot DRManje
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

prenasalec ::

Pač se je zmotil, hotel je reči drm-free, ane?

Meni je tudi Steam ušeč lih zaradi tega, ker lahko imam igre na enem mestu in jih namestim kjer koli hočem.

prenasalec je izjavil:

Pač se je zmotil, hotel je reči drm-free, ane?

drm-free ja sorry

49106 ::

Obupna, predvsem bistveno dražja ponudba kot med summer sale-om. Upam bo da vsaj Brave new world deležen 75% popusta. Očitno bo treba prenehati z hordanjem iger in počasi aktivirati že kupljene.

_Denny_ je izjavil:

Večji problem pri tem je, da je čedalje več njihovih bundlov Steam-only. Potem pa maš na izbiro above average, da sploh dobiš katerokoli igro ali pa below average, če hočeš samo lažen občutek zadovoljstva, ker si daroval v dobrodelne namene. Pri vsem tem še ne pozabimo na posameznike in skupine tipa "Humble Brony Bundle", ki zberejo po par tisoč $$$ in tako zaradi pozicije v Top Contributors umetno zvišujejo celotno povprečje.
Glede DRM-ja pa mi (in tudi verjetno drugim) je zadnje čase več ali manj vseeno...nima veze, če je DRM-free, GOG, Uplay, Origin ali kaj drugega, dokler igra dela tako kot treba.

Hmm... Predvidevaš, da boš potem dobil igre le, če plačaš above average? Samo potem bo verjetno tudi average (precej) padel?
Sicer sem bolj nov v teh gaming zadevah, samo kakor sem do sedaj spremljal, cena ni bila nikoli nekaj pretirana? Tut če so ble igre bedne, je bila cena še vedno nizka, ni bilo tako?

Zadnje čase so cene nekako nizke (avg pod $6), ker ni noben umetno zviševal povprečja. Recimo malo zgodovine:
 Humble Double Fine Bundle

Humble Double Fine Bundle

Humble Indie Bundle 2

Humble Indie Bundle 2

Humble Indie Bundle 1

Humble Indie Bundle 1

Humble Botanicula Debut

Humble Botanicula Debut

Humble Indie Bundle 5

Humble Indie Bundle 5

Kaj je bilo v njih lahko vidiš tu...skratka (razen HiB5) nič posebnega.

Za HiB1 in HiB2 je še razumljivo, vse ostalo pa je več ali manj komedija...še posebej notcheve (tip od Minecrafta) vojne s Humble Brony za prvo mesto na Top Contributors seznamu. Se pa je to dogajalo samo pri mac+win+linux DRM-free indie igrah; Deep Silver, WB in THQ Steam-only bundli so imeli kar majhen average.

----------------------------------

Da mi zaradi offtopica kak mod ne bo brisal posta:
Do 25.12.2013 11:30 po našem času -50% na vse Indie Gala bundle. Če še kdo nima IG Codemasters ga lahko zdaj dobi za $2,99 - splača se že samo zaradi obeh Overlordov.

A za Silvestrovo pride nov HB? :))

Novi bundle (dvomim, ker ni nič novega na SteamDB) ali pa 14-30 dnevna pavza, ki je že dolgo ni bilo. Čas bi že bil za Humble PopCap Bundle :'(

Hvala za pojasnila.

TrackMania 2 Stadium za 2,5€, jaz pa s premalo drobiža na PayPalu, jutri pa je banka zaprta :'(

Bomo pisali SMS božičku :))

Daj mi na ZS email pa ti stvar nabavim, pol pa mi na naslednjem salu vrneš nek drugi špil za 2,5€

medenko ::

vzamite 3 ali 5 kosov da delite skupaj?

Za 2,5EUR bi pa se jaz vzel:). Kaj ce nabavimo skupaj? Bi nas ceneje prslo:). Oziroma ne bom vzel...tezko se odrecem ampak ne:D. Upam da bo canyon kdaj tok. Sam cudno mi je da ni free, tko kot so nations forever

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Dr_M ::

Sam tale razprodaja je res bolj uboga.
Mogoce sem do sedaj videl 5 dobrih iger, 2 celo nabavil, pa se to eno zatom ker je bila po res smesni ceni.
Verjetno bom kar par spilov kar na gmg nabavil, ker imajo boljse cene.

Jerry000 je izjavil:

Za 2,5EUR bi pa se jaz vzel:). Kaj ce nabavimo skupaj? Bi nas ceneje prslo:). Oziroma ne bom vzel...tezko se odrecem ampak ne:D. Upam da bo canyon kdaj tok. Sam cudno mi je da ni free, tko kot so nations forever

Par minut po pisanju prejšnjega posta sem vzel 3-pack. Če še nimaš mi daj mail na ZS pa mi enkrat drugič vzameš nek špil za 2€.

_Denny_ je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Par minut po pisanju prejšnjega posta sem vzel 3-pack. Če še nimaš mi daj mail na ZS pa mi enkrat drugič vzameš nek špil za 2€.

Trejdaj s kom, sem se premislil, sem mislil da so to oni avti pa sem videl da niso:/. Sej pomoje bo kdo vzel ce imas samo pack 3

Np, sem itak nekaj časa po postu ugotovil, da si si premislil :))

Do zdaj sem vzel samo Spore Complete Pack, Bulletstorm, AOE II HD+DLC in pa Trackmanijo...bi vzel več stvari s community choice (npr. Long Live the Queen) pa folk glasuje samo za najcenejšo možnost. V trenutnem bo sigurno zmagal Hacker Evolution, potem pa bodo kupci videli kako je to, ko imaš game over že po manj kot 5min v tutorialu :))

oo7 ::

State of Decay je super igra;)
How to survive tudi ni slaba.

_Denny_ je izjavil:

Np, sem itak nekaj časa po postu ugotovil, da si si premislil :))

Do zdaj sem vzel samo Spore Complete Pack, Bulletstorm, AOE II HD+DLC in pa Trackmanijo...bi vzel več stvari s community choice (npr. Long Live the Queen) pa folk glasuje samo za najcenejšo možnost. V trenutnem bo sigurno zmagal Hacker Evolution, potem pa bodo kupci videli kako je to, ko imaš game over že po manj kot 5min v tutorialu :))

Če ne boš spravil trackmanie v promet mi sporoči, pa bom še jaz probal spravit v promet:). Bulletstorm je ql? Kok si pa dal?

Bulletstorm je kar ok streljačina, če ignoriraš GFWL. Sem pred jo leti v piratskih časih končal 2x zaporedoma. Kupil sem jo od enega rusa za 3,10€, ker pri nas GFWL iger ne vidiš...se verjetno spomniš community choica izpred nekaj dni, ki ni bil viden pri nas -> to je bil Bulletstorm.

MrGrozdek199 ::

ahac ::

Jaz sem Bulletstorm (že dolgo nazaj) kupil na Originu in je šlo brez problema, ampak imam na GFWL lokacijo nastavljeno na UK.
Vprašanje kolk časa bo sploh še možno igrat, glede na to, da se GFWL ukinja... 8-O
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

_Denny_ je izjavil:

Bulletstorm je kar ok streljačina, če ignoriraš GFWL. Sem pred jo leti v piratskih časih končal 2x zaporedoma. Kupil sem jo od enega rusa za 3,10€, ker pri nas GFWL iger ne vidiš...se verjetno spomniš community choica izpred nekaj dni, ki ni bil viden pri nas -> to je bil Bulletstorm.

Ampak kako bo pa sedaj z temi igrami ki imajo GFWL? Ker bodo umaknili to

Še nekaj me zanima, kako bi lahko kupil to zadevo: http://www.amazon.com/Age-Empires-II-HD...

Tole je najnižja cena kokr sm videl za to igro. Mapak piše na amazonu: Downloading: Currently, this item is available only to customers located in the United States and who have a U.S. billing address.

Kdo ve kako se to nabavi? Še nisem kupoval nikoli preko amazona, in ne vem kako je s tem. Je pa cena okoli 3,60€, kar je zelo dober deal se mi zdi (al se da kje še ceneje dobiti)? Se sploh splača nabavit ta špil?

Vpisat moraš nek naslov nekje v ZDA, najbolje v state brez sales tax (drugače ti ga bodo prištel).

bluefish ::

Jap, poišči nek hotel ali kaj podobnega v eni od zveznih držav brez davka.

@Jerry000: Dodaj Googlov naslov (ga imaš na prejšnji strani te teme se mi zdi; 1600 Amphitheatre Parkway) s tvojim pravim imenom in pravo št. kreditne kartice. Če nočeš Googla pa si naredi svoj naslov preko Borderlinxa.

Za GFWL - Bioshock 2, Batman Arkham Asylum in Arkham City so pred kratkim dobili Steamworks update (btw, če ima kdo original Bioshock 2 naj proba dodati serijsko v Steam ;)), Bulletstorm, GTA IV in ostale pa dvomim, da bo kdo posodabljal...GTA še gre z lokalnim profilom, Bulletstorm pa bomo zgleda mogli igrati s crackom.

_Denny_ je izjavil:

@Jerry000: Dodaj Googlov naslov (ga imaš na prejšnji strani te teme se mi zdi; 1600 Amphitheatre Parkway) s tvojim pravim imenom in pravo št. kreditne kartice. Če nočeš Googla pa si naredi svoj naslov preko Borderlinxa.

Za GFWL - Bioshock 2, Batman Arkham Asylum in Arkham City so pred kratkim dobili Steamworks update (btw, če ima kdo original Bioshock 2 naj proba dodati serijsko v Steam ;)), Bulletstorm, GTA IV in ostale pa dvomim, da bo kdo posodabljal...GTA še gre z lokalnim profilom, Bulletstorm pa bomo zgleda mogli igrati s crackom.

Ok sam a ni to mal bedno? Mam celoten pack GTA na steamu...in zdaj sem plačal igro in jo ne bom moral igrati? Kaj je sploh steamworks? Malo sem zmeden:). Torej če imam GTA na steamu (cel pack), bom lahko sploh igral? Al kje bom prikrajšan?

Hvala za info glede amazona, bom probal potem

Jaz sem imel tak Arkham City. Ko sem probal nekaj časa nazaj še ni šlo, zdaj (pred nekaj dnevi) ga je pa Steam lepo sprejel. Ampak za Bulletstorm pa očitno res ne mislijo nič naredit... ;((

Kaj je sploh steamworks?
To pomeni, da špil uporablja Steam za multiplayer, DLC, iteme, achievements, itd. in da se vedno aktivira na Steamu (tudi, če ga kupljen drugje).

Ok sam a ni to mal bedno?
Ja, orenk bedno je.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

Glede igranja bomo videli...v GTA IV in EFLC si lahko vedno narediš lokalni profil in pač pozabiš na multiplayer, pri Bulletstormu in drugih igrah pa te možnosti ni...tam bomo pa morali uporabiti cracke.

Steamworks. Po domače povedano - savegame v Steamovem cloudu, iskanje multiplayer serverjev direkno preko Steama, achievementi, kupovanje DLC-jev in nasplošno boljša integracija Steama v celotno igro...hah preveč Steamov v enem stavku :))

Aha, torej gta4 bo mozno igrati SP, ampak saj gta nima MP, razen gta5. Kaj pa pol tisti spili...na primer imam tudi gta4 v skatli kupljeno, torej lahko samo stran zabrisem cd?

««
101 / 245
»»