Forum » Igre » Steam - Nakup iger
Steam - Nakup iger

matic492 ::
Pri cenah sem jaz rekel da je OB IZIDU bila previsoka cena, potem sem pa rekel, da je TO REALNA cena.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Jerry000 ::
Če je nekomu 6 evrov preveč za Dishonored, potem je z njim nekaj narobe.
Zakaj pa narobe? Če mi igra ni toliko všeč in pač se mi ne zdi ok za 6EUR je z mano nekaj narobe? Svašta...pa ti veš da nimamo vsi istega okusa za igre? Sej vrjamem da je ql igra...ampak pač jaz jo želim za 3EUR...če je teb vredna več dobr teb, jo kupi, jaz ne bom
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()

Mavrik ::
Je razlika med tem, da ti nekaj ni všeč in dajanjem kvalitetnega produkta v nič.
"Ne bom kupil, ker ne maram takih iger." vs. "To ni vredno, da se avtorja plača."
Ja nekaj je narobe s tabo.
"Ne bom kupil, ker ne maram takih iger." vs. "To ni vredno, da se avtorja plača."
The truth is rarely pure and never simple.

Ne zmišljuj si stvari, ki niso bile nikoli povedane.

Je razlika med tem, da ti nekaj ni všeč in dajanjem kvalitetnega produkta v nič.
Am...avtorja bom plačal, samo z ceno meni primerno. Bom pa kupil ker imam rad SP igre...ampak ne bom kupil za takšno ceno. Če pa še kar meniš da je kaj narobe pa naj bo, misl si kar češ, men je useen

MATiCEK ::
Am...avtorja bom plačal, samo z ceno meni primerno. Bom pa kupil ker imam rad SP igre...ampak ne bom kupil za takšno ceno. Če pa še kar meniš da je kaj narobe pa naj bo, misl si kar češ, men je useen
Maš prav, vsak dela po svoje ... nič ni narobe s tabo, če pač ne daš več €. Sam mislim, da je pri nas še vedno več kot 50% folka, ki sploh ne kupujejo iger ampak samo "vlečejo".

dottor ::
Jaz ponavadi igre ki me zanimajo poskusim najprej travniško verzijo in če mi je igra všeč grme v nakup le-te. So ap igre ki kupim brez da bi jo prej proval iz travnika, že zaradi imena in prejšnjih delov če so mi bli všeč.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

igor0203 ::

miteq ::
Zakaj pa narobe? Če mi igra ni toliko všeč in pač se mi ne zdi ok za 6EUR je z mano nekaj narobe? Svašta...pa ti veš da nimamo vsi istega okusa za igre? Sej vrjamem da je ql igra...ampak pač jaz jo želim za 3EUR...če je teb vredna več dobr teb, jo kupi, jaz ne bom
Glej, to mi je jasno, da ima vsak svoj okus. Ne mislim se spustit v debato "če je meni ta igra kul, bi morala biti tudi tebi", ker to ni moj point in sem zgornje napisal na splošno. Point je samo v tem, da je igra dobila critical acclaim, in da absolutna razlika med 6 in 3 evri ni velika.

Glej, to mi je jasno, da ima vsak svoj okus. Ne mislim se spustit v debato "če je meni ta igra kul, bi morala biti tudi tebi", ker to ni moj point in sem zgornje napisal na splošno. Point je samo v tem, da je igra dobila critical acclaim, in da absolutna razlika med 6 in 3 evri ni velika.
Mas prav, ni velila razlika, ampak jaz razmislam u smeri da lahko na steamu med sales dobim 2igri za 6eu k so pa mi usec
Jaz ponavadi igre ki me zanimajo poskusim najprej travniško verzijo in če mi je igra všeč grme v nakup le-te. So ap igre ki kupim brez da bi jo prej proval iz travnika, že zaradi imena in prejšnjih delov če so mi bli všeč.
Se tut js podpisem pod to:)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()

Tr0n ::
No, omejitev tega sistema je, da sheras cel svoj library in ne posamezne igre, tako da lahko igra samo en igralec naenkrat, s tem da ima originalni uporabnik prednost.
Baby steps. :)
Baby steps. :)

Gogyto ::
Ja, vendar kakor razumem, si bo 'izposojevalec' še vedno moral DL špil, ki ga bo potem lahko špilal... Tako da je tu neka opcija, da igraš posamezne špile...

men je pa to zakon da ko boš izposojen špil igral se bodo achivmenti in ure tebi štele in ne originalnemu lastniku:)

prenasalec ::
Na HIB9 strani piše, da se dobi Eets Munchies Beta. Kako se to dobi? Na Steamu te igre še ni ... Se dobi ključ naknadno?

dr.Akula ::
prenasalec je izjavil:
Na HIB9 strani piše, da se dobi Eets Munchies Beta. Kako se to dobi? Na Steamu te igre še ni ... Se dobi ključ naknadno?
Ne, dobiš ključ takoj. Igraš jo tudi lahko, samo igra je pač še v beta fazi.
ni podatka

Jaz imam glede Steama eno vprašanje. Na mojem Steam accountu imam cel kup iger. Ali je možno biti prijavljen v Steam iz dveh različnih računalnikov isto časno in an obeh hkrati igrat različne igre? Recimo, da bi očetu posodu moj account, da igra DiRT3, sam bi pa hotel igrat CS:GO. Je možno da se preko enega accounta istočasno igra več iger?

Jaz imam glede Steama eno vprašanje. Na mojem Steam accountu imam cel kup iger. Ali je možno biti prijavljen v Steam iz dveh različnih računalnikov isto časno in an obeh hkrati igrat različne igre? Recimo, da bi očetu posodu moj account, da igra DiRT3, sam bi pa hotel igrat CS:GO. Je možno da se preko enega accounta istočasno igra več iger?
Mogoče če gre on v offline način, ti pa si na svojem kompu online...? Sam tega še nisem počel, tako da niti ne vem če bi delovalo.
EDIT: Disclaimer; ne vem kakšno politiko ima Valve glede tega, če to zaznajo (ban...). Mogoče bo kdo drug vedel.
ni podatka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dr.Akula ()

def0r ::
Malce zgoraj preberi sharing. Steam bo kmalu nekaj taksnega implementiral. Trenutno pa je edino mozno ce gres offline mode na steamu na enem pcju kjer bi dirt 3 igral in ti potem na svojem online CS:GO.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: def0r ()

Pol bom počakal na ta family sharing, pa mu bom šeral cel library pa bo si on samo Dirt3 namestil.
EDIT: Niti z FamilySharing ne bo mogoče. Library lahko uporablja le en uporabnik na 1x... Upam da bo Steam omogoču sposojo posameznih iger.
EDIT: Niti z FamilySharing ne bo mogoče. Library lahko uporablja le en uporabnik na 1x... Upam da bo Steam omogoču sposojo posameznih iger.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dottor ()

bajsibajsi ::
Sej ko prej bo Steam moral omogociti share posamezne igre in ne celotne knjizice. Saj potrosnik kupi igro in ne cel paket (iger) knjizice naenkrat.

SlimDeluxe ::
In kakšen je razlog, da z družinskim članom ali prijateljem ne bi delil celotne knjižnice? Mu ne privoščiš?
Ne morem verjeti, da se nekdo pritožuje, da zadeva dela "preveč dobro".
Ne morem verjeti, da se nekdo pritožuje, da zadeva dela "preveč dobro".
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

SlimDeluxe ::
Ja lihkar prebral FAQ... Sedaj razumem kaj je mislil bajsibajsi.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W

bajsibajsi ::
Direktiva EU striktno doloca moznost prodaje/izposoje (rabljene) programske opreme. Jasno je, da Steamu zadeva ne disi - zato tudi polovicen ukrep.

ahac ::
Problem je v temu, da lahko samo en na enkrat dostopa do knjižnice.
Steam poskuša naredit nekaj podobnega kot če bi nekdo igral tvojo igro na tvoji konzoli in glede na to, da živi tam kot ti (zato je "family" sharing) ima dostop do vseh tvojih iger (razen, če jih zakleneš v omaro). Tukaj pa daš dostop do svojih Steam iger nekomu, ki ima itak že dostop do tvojih PCjev. Torej nič, kar ne bi bilo možno že zdaj... edino, da zdaj ne bo več igral pod tvojim accountom.
bajsibajsi je izjavil:
Direktiva EU striktno doloca moznost prodaje/izposoje (rabljene) programske opreme. Jasno je, da Steamu zadeva ne disi - zato tudi polovicen ukrep.
Mislim, da ta family sharing nima veze s tem.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()

Saj zato je lih totalno butasto. Jaz ne morm pustiti punci da igra Civilization 5 medtem ko jaz igram EU4, čeprav sta ločena špila.
Če ji dam moj account pa ona gre v offline mode pa lahko. Useless design.
Če ji dam moj account pa ona gre v offline mode pa lahko. Useless design.

Jaz ti dam lahko DRM free download. Steam sem pa že registriral.
hvala za ponudbo, vendar bi potreboval steam:/

Machete ::
tole sem dobil na mail, sicer v junk
z maila noreply@steampowered.com
Sicer mi razum govori, da je scam, niti ne mislim klikat ničesar pa tud ena slovnična napaka je not, samo čudno mi je ker se mi e-mail zdi legit?
wtf's this about?

Dear Steam User,
This is an automatic message by the system to let you know that you have verified the validity of e-mail within 24 hours.
Your account need to verified the validity of e-mail.
1- Disable the guard
2-When you sign in to your account will be validate e-mail.
Click here to verify the vaidity of Email
The Steam Support Team
https://support.steampowered.com/
This notification has been sent to the email address associated with your Steam account.
For information on Valve's privacy policy, visit http://www.valvesoftware.com/privacy.htm.
This email message was auto-generated. Please do not respond.
(C) Valve Corporation. All rights reserved. All trademarks are property of their respective owners in the US and other countries.
Sicer mi razum govori, da je scam, niti ne mislim klikat ničesar pa tud ena slovnična napaka je not, samo čudno mi je ker se mi e-mail zdi legit?
wtf's this about?

Truga ::
Poglej kater link se skriva pod "click here to verify". Grem stavit da je en phishing page.

Tr0n ::
Saj zato je lih totalno butasto. Jaz ne morm pustiti punci da igra Civilization 5 medtem ko jaz igram EU4, čeprav sta ločena špila.
Jah, ce bi lahko digitalno posojal in istocasno igral vse spile (oz. do max 10) na razlicnih accountih, potem bi prodaja kar lepo padla. :) Druga alternativa je casovna omejitev ali kaj podobnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

matic492 ::
Dear Steam User,
This is an automatic message by the system to let you know that you have verified the validity of e-mail within 24 hours.
1- Disable the guard
The Steam Support Team
This notification has been sent to the email address associated with your Steam account.
For information on Valve's privacy policy, visit http://www.valvesoftware.com/privacy.htm.
(C) Valve Corporation. All rights reserved. All trademarks are property of their respective owners in the US and other countries.
wtf's this about?
Jaz sem to dobival za WOW in sem enkrat odgovoril tak za hec, pa sem dobil nazaj odgovro od uradne WOW podpore, ker oni pošljejo iz nekega drugačnega maila ampak nekot zamaskirajo, kot da so poslali iz tega uradnega maila, in to mi je on povedu iz uradne podpore.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Dear Steam User,
1- Disable the guard
The Steam Support Team
wtf's this about?
Malo bolje poglej tam okoli noreply@steampowered.com naslova, ker sem precej prepričan da je tole samo maska. Gmail ti enega maila od Valva ne bo kar vrgel med spam. Plus tle je preveč slovničnih napak.
ni podatka

ahac ::
To je 100% scam.
Iz linka pod "Click here to verify the vaidity of Email" bi videl, da gre na neko drugo stran, ki ni od Valve.
Iz linka pod "Click here to verify the vaidity of Email" bi videl, da gre na neko drugo stran, ki ni od Valve.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

BALAST ::
Danes -75% na vse Tomb Raider igre!
17,49€ za celo generacijo iger je kar dober deal!
17,49€ za celo generacijo iger je kar dober deal!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

_Denny_ ::
https://www.humblebundle.com/weekly
$1
- Duke Nukem 3D Megatron Edition
- Serious Sam HD: The First Encounter
- Serious Sam HD: The Second Encounter
- Shadow Warrior Classic Redux
$6
- vse zgornje
- Hard Reset Extended Edition
- System Shock 2 (and the soundtrack)
$1
- Duke Nukem 3D Megatron Edition
- Serious Sam HD: The First Encounter
- Serious Sam HD: The Second Encounter
- Shadow Warrior Classic Redux
$6
- vse zgornje
- Hard Reset Extended Edition
- System Shock 2 (and the soundtrack)
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Machete ::
Danes -75% na vse Tomb Raider igre!
17,49EUR za celo generacijo iger je kar dober deal!
joj se spomnim ko je enka pršla kir raztur špil je bil to, 2jka pa sploh.. Takrat je bilo to še toliko bolj epsko, ker ni bilo toliko špilov in še kot mladinec drugače dojemaš svet po katerem si skakal. se ti kar nekak užge v možgane za zmeri :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

opeter ::
Jaz ti dam lahko DRM free download. Steam sem pa že registriral.
hvala za ponudbo, vendar bi potreboval steam:/
Zakaj Steam? Kupiš na GOG-u in imaš mir. Lahko naložiš na vse računalnike znotraj gospodinjstva in lahko naenkrat igra več oseb.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zakaj Steam? Kupiš na GOG-u in imaš mir. Lahko naložiš na vse računalnike znotraj gospodinjstva in lahko naenkrat igra več oseb.
Verjetno zato, ker pri ljudeh prevladuje mentaliteta "no steam, no buy" (če ni na Steamu, špil ni nič vreden...brez velikega library-ja in achievementov pač ne moreš biti frajer) oz. celo izjave tipa "bzv, isto lahko dobiš prek torrenta pa še plačat ne rabiš", ko sem drugim kazal svojo zbirko gog in bundle drm-free špilov.
Še en bundle - http://groupees.com/bmse
$1:
- Ravaged - Zombie Apocalypse
- MacGuffin's Curse
- Tower Wars
- Fortix in ostali bodoči bonusi
$5:
- vse zgornje
- Hamilton's Great Adventure + DLC
- Krater - Collector's Edition
- Zombie Driver HD + Soundtrack

Ta forum rabi opcijo za urejanje postov starejših od 30 min...
https://www.nuuvem.com.br/produtos/promo
Nekaj zanimivih:
Dishonored - 4,95€
Skyrim - 7,59€
Skyrim Legendary Edition - 19,81€
Fallout: New Vegas Ultimate - 3,30€
Doom 3: BFG Edition - 6,60€
Civilization V Gold - 8,25€
Bioshock Infinite - 14,86€
Noben od zgoraj naštetih špilov ni regijsko zaklenjen (btw regijsko zaklenjeni na nuuvemu imajo v imenu špila "(Brasil)") in se aktivira na Steamu; ostali na linku so za Origin (Nuuvemove EA igre se itak ne dajo kupiti izven Brazilije) in Uplay.
https://www.nuuvem.com.br/produtos/promo
Nekaj zanimivih:
Dishonored - 4,95€
Skyrim - 7,59€
Skyrim Legendary Edition - 19,81€
Fallout: New Vegas Ultimate - 3,30€
Doom 3: BFG Edition - 6,60€
Civilization V Gold - 8,25€
Bioshock Infinite - 14,86€
Noben od zgoraj naštetih špilov ni regijsko zaklenjen (btw regijsko zaklenjeni na nuuvemu imajo v imenu špila "(Brasil)") in se aktivira na Steamu; ostali na linku so za Origin (Nuuvemove EA igre se itak ne dajo kupiti izven Brazilije) in Uplay.