Forum » Igre » Steam - Nakup iger
Steam - Nakup iger

ahac ::
gamemen:
Ti bi DVD odnesel nekam, kjer ni interneta in tam inštaliral igro?
Mislim, da to ne bo šlo, ker se boš moral pri inštalaciji logirat v Steam.
Ti bi DVD odnesel nekam, kjer ni interneta in tam inštaliral igro?
Mislim, da to ne bo šlo, ker se boš moral pri inštalaciji logirat v Steam.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Jst ::
Ampak dovolj je DialUp, ki ga potrebuješ samo prvič.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

gamemen ::
sej prvič bi si igro inštaliral nekje kjer je internet na voljo.
nato pa bi si jo zapakel na DVD in inštaliral iz DVD-ja vsakič ko bi želel ponovno igrati.
pa še zanima me ko bi se igre navolil in bi jo želel prodati ali bi lahko prodal spečen DVD ali bi moral prodati celoten steam račun?
nato pa bi si jo zapakel na DVD in inštaliral iz DVD-ja vsakič ko bi želel ponovno igrati.
pa še zanima me ko bi se igre navolil in bi jo želel prodati ali bi lahko prodal spečen DVD ali bi moral prodati celoten steam račun?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gamemen ()

Drugače pa jaz kupujem igre IZKLJUČNO preko Steama. Odkar obstaja ta servis, nikjer drugje nisem kupil igre - digitalno ali v trgovini, pa čeprav je dostikrat ceneje v trgovini ali pa lahko najdeš drug servis na internetu, ki določeno igro ponuja ceneje.
To pa zato, ker nočem imeti zmede. Retail (škatle) - jih imam že dovolj na omari od hardware-a. Pa tudi DVDji se pri meni radi zgubijo. Red Alert mi manjka en CD (od dveh) že celo večnost, Myth pojma nimam kje je, Civ2 isto,...
Druge internetne servise razen steama pa ne uporabljam zato, ker nočem dajati svojih podatkov ravno vsakemu, ki mi ponudi nekaj $$$ ceneje od Steama. Pa tudi neumno se mi zdi imeti inštaliranih več programov za kupovanje. Dovolj je že, da moram imeti "Games for Win" od MSja, ki se mi zdi totalna neumnost.
Heh, kakšen hvalospev Steamu. Jaz sem ga pred leti (ko je izšel HL2 - Uh, že kar dolgo ga uporabljam...) izbral zato, ker je bil prvi ali eden izmed prvih, ki je to storitev ponujal.
Ima pa slabo stran (vendar to po mojem mnenju ni kriv Steam), ki je, da ima ponekod visoke cene, ter konverzija $=EUR.
Sicer pa, vsakemu svoje.
To pa zato, ker nočem imeti zmede. Retail (škatle) - jih imam že dovolj na omari od hardware-a. Pa tudi DVDji se pri meni radi zgubijo. Red Alert mi manjka en CD (od dveh) že celo večnost, Myth pojma nimam kje je, Civ2 isto,...
Druge internetne servise razen steama pa ne uporabljam zato, ker nočem dajati svojih podatkov ravno vsakemu, ki mi ponudi nekaj $$$ ceneje od Steama. Pa tudi neumno se mi zdi imeti inštaliranih več programov za kupovanje. Dovolj je že, da moram imeti "Games for Win" od MSja, ki se mi zdi totalna neumnost.
Heh, kakšen hvalospev Steamu. Jaz sem ga pred leti (ko je izšel HL2 - Uh, že kar dolgo ga uporabljam...) izbral zato, ker je bil prvi ali eden izmed prvih, ki je to storitev ponujal.
Ima pa slabo stran (vendar to po mojem mnenju ni kriv Steam), ki je, da ima ponekod visoke cene, ter konverzija $=EUR.
Sicer pa, vsakemu svoje.

gamemen:
Jaz tega še nisem probal, zato je možno, da se motim.
Torej, ti si na lokaciji.1 narediš backup na DVDje. Na lokaciji.2 se pa priklopiš na internet (magari preko mobilnega telefona), inštaliraš Steam, nato pa igro iz DVDja. (Nisem za EntertainmentPC, kjer imam Win in Steam, da bi pogledal, kako se imenujejo opcije)
To bi moralo delati. Potem pa menda ne potrebuješ več internetne povezave. Najbolje bi bilo, da prebereš kakšen FAQ, terms of service. Morda je pa to odvisno tudi od posamezne igre.
Jaz tega še nisem probal, zato je možno, da se motim.
Torej, ti si na lokaciji.1 narediš backup na DVDje. Na lokaciji.2 se pa priklopiš na internet (magari preko mobilnega telefona), inštaliraš Steam, nato pa igro iz DVDja. (Nisem za EntertainmentPC, kjer imam Win in Steam, da bi pogledal, kako se imenujejo opcije)
To bi moralo delati. Potem pa menda ne potrebuješ več internetne povezave. Najbolje bi bilo, da prebereš kakšen FAQ, terms of service. Morda je pa to odvisno tudi od posamezne igre.

Bananovec ::

sej prvič bi si igro inštaliral nekje kjer je internet na voljo.
Vsakič, ko inštaliraš igro rabiš internet (ampak samo za login).
Moral bi prodat cel račun, kar je sicer prepovedano:
You may not sell or charge others for the right to use your Account, or otherwise transfer your Account.
Lahko pa si dolpotegne pirata. Mislim, da je upravičen do njega, če si že lasti original.
Moralno upravičen? Ker glede na EULA (z katerim se je strinjal, ko je inštaliral Steam oz. kupil igro) verjetno ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()

Berserker ::
Danes sem hotel zaigrat malo ETW pa STEAM vrže spodnjo napako, tako zdaj sploh nemorem igrat igre ker se pač en program ne odziva.
Steam.exe (main exception): CMultiFieldBlob(pSerialized): Bad field - extends past end of blob
EDIT: problem rešen.
Steam.exe (main exception): CMultiFieldBlob(pSerialized): Bad field - extends past end of blob
EDIT: problem rešen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Berserker ()

torej za igranje iger ki si jih potegnem preko steama potrebujem inštaliran steam in internetno povezavo?

Bor H ::
Rabiš steam in ko igro prvič zaženeš (na tistem računalniku) rabiš internet, potem jo lahko na offline špilaš. Prodat pa računa ne morš oz. ni dovoljeno.
edit: še komu ne dela stran?
edit: še komu ne dela stran?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bor H ()

pa nebi jaz računa prodal.
jaz bi prodal DVD na katerega bi si zapekel igro.
je to dovoljeno?
jaz bi prodal DVD na katerega bi si zapekel igro.
je to dovoljeno?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gamemen ()

Kako zgledajo zadeve pri steamu:
ko kupiš špil je vezan na tvoj račun
z neta potegneš fajle za ta špil, te fajle lahko zapečeš na DVD, daš frendu whatever ampak more tudi on imeti steam račun s tem špilom da se podatki odklenejo
ker del zdj ni jasn? če boš prodal fizično špil ne boš dosegu nič, ker kupec še zmer rabi steam s to igro, igre preko accountov ne morš prenašat, račun je prepovedan prodat
ko kupiš špil je vezan na tvoj račun
z neta potegneš fajle za ta špil, te fajle lahko zapečeš na DVD, daš frendu whatever ampak more tudi on imeti steam račun s tem špilom da se podatki odklenejo
ker del zdj ni jasn? če boš prodal fizično špil ne boš dosegu nič, ker kupec še zmer rabi steam s to igro, igre preko accountov ne morš prenašat, račun je prepovedan prodat

Jao, gamemen.
Če ti še vedno ni jasno si inštaliraj Steam, downloadaj kakšen free špil ali demo in boš točno vidu kako se naredi backup na DVD. Potem pa lahko probaš tudi drugje inštalirat in boš tudi vidu, da se moraš takrat spet logirat z svojim usernameom.
Če ti še vedno ni jasno si inštaliraj Steam, downloadaj kakšen free špil ali demo in boš točno vidu kako se naredi backup na DVD. Potem pa lahko probaš tudi drugje inštalirat in boš tudi vidu, da se moraš takrat spet logirat z svojim usernameom.

Bomo počakal. Jst bi pa sam vse opozoru da ne kupujte ta teden Batmana, ki je v akciji, saj ga dobite na britanskem amazonu za 15GBP torej če ga samega naročite bo s poštnino lih tm nekje, če pa vzamete še kak drug špil (wolfenstein mislm da je 8gbp, na steamu 50EUR) ste pa zmagal

http://www.techspot.com/news/39215-valv...
Napovedal bodo nekaj v zvezi z Icefrogovim delom za Valve.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()

VALVE ANNOUNCES MAKING GAMES IS HARD
June 9, 2010 -- Aperture Science, doing business as Aperture Laboratories LLC, in partnership with Valve today announced the successful completion of an ethics-review-panel-supervised release date restructuring process. Portal 2, the sequel to the ground-breaking title that earned over 30 Game of the Year awards despite missing its original ship date, is now targeted for a 2011 release.
Representatives from both companies acknowledged that public safety concerns factored into the decision. They went on to say that even though Portal 2 will arrive slightly later than planned, all life on earth won't instantaneously stop as every molecule in your body explodes at the speed of light, which is what would happen should a rip ever appear in the fabric of Valve Time.
"Also, the game will be even better," they added, missing an historic opportunity to create the first product delay press release to mention that a product is being delayed to make it worse.
June 9, 2010 -- Aperture Science, doing business as Aperture Laboratories LLC, in partnership with Valve today announced the successful completion of an ethics-review-panel-supervised release date restructuring process. Portal 2, the sequel to the ground-breaking title that earned over 30 Game of the Year awards despite missing its original ship date, is now targeted for a 2011 release.
Representatives from both companies acknowledged that public safety concerns factored into the decision. They went on to say that even though Portal 2 will arrive slightly later than planned, all life on earth won't instantaneously stop as every molecule in your body explodes at the speed of light, which is what would happen should a rip ever appear in the fabric of Valve Time.
"Also, the game will be even better," they added, missing an historic opportunity to create the first product delay press release to mention that a product is being delayed to make it worse.

Jaz bi pa rad zvedel, kako se konča hl2 episodes....

Hja. Fora je, da sem v bistvu že pozabil, o čem je tekla zgodba episodes. Za enko več prav res pojma nimam. Za dvojko se pa spomnim, da začneš tako, da se zbudiš ujet in te reši tista tvoja kolegica, ki jo potem na pol ubijejo in jo moraš pustiti z tistimi kreaturami.
To je vse, kar se spomnim.
To je vse, kar se spomnim.

IvoJan ::
kolko je pa HL2 v trgovini?
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoJan ()

dronyx ::
Da ne načenjam nove teme, bom vprašal kar tule.
Ali morda kdo ve, kako se da prenesti Steam mapo (velika prek 50 GB), če na novo naložiš drug OS (namesto XP Windows 7)?
Namreč ne bi rad iz interneta prenašal ponovno vseh iger, ki jih imam nameščene, ker mi to ne dopušča trenutno internet povezava (mobitel). Šlo pa bi, če se morda da že nameščene igre ponovno namestiti iz DVDja ter potem prenesti samo popravke.
Ali morda kdo ve, kako se da prenesti Steam mapo (velika prek 50 GB), če na novo naložiš drug OS (namesto XP Windows 7)?
Namreč ne bi rad iz interneta prenašal ponovno vseh iger, ki jih imam nameščene, ker mi to ne dopušča trenutno internet povezava (mobitel). Šlo pa bi, če se morda da že nameščene igre ponovno namestiti iz DVDja ter potem prenesti samo popravke.

destroyer2k ::
onyx
Lahko enostavni kopiraš tisto mapo v prenosni disk ali dvd. Če imaš pa še škatlo potem pa inštaliraš od tam in ti bo samo popravke potegnalo.
Lahko enostavni kopiraš tisto mapo v prenosni disk ali dvd. Če imaš pa še škatlo potem pa inštaliraš od tam in ti bo samo popravke potegnalo.

tsatthoggua ::
Tako kot je destroyer2k ze povedal - prenesi cel Steam folder na novo lokacijo. Ko imas sistem instaliran gres v folder Steam in zazenes .exe file. To je to.
Cez novi CSS popravek se folk zgleda dosti pritozuje. Tudi meni osebno achievements niso prevec pri srcu, killcam, domination, revenge system prav tako ne....
Res se trudijo pojebat in zajebat spil tako da bo folk to nehal igrat in sel kupit drug spil.
Cez novi CSS popravek se folk zgleda dosti pritozuje. Tudi meni osebno achievements niso prevec pri srcu, killcam, domination, revenge system prav tako ne....
Res se trudijo pojebat in zajebat spil tako da bo folk to nehal igrat in sel kupit drug spil.

PARTyZAN ::
Vse te zadeve se da izklopit na serverju. Bodi raje vesel, da je Valve sploh povohal igro po parih letih zanemarjanja.

Novi update prinaša tudi nove težave. Pri nekaterih serverjih se mi noče povezati in mi napiše
Rešitev še iščem!
Edit: Našel rešitev.
Torej, server še se ni posodobil.
Invalid Steam key size.
Rešitev še iščem!
Edit: Našel rešitev.
Originally Posted by tmax).
I'm guessing the server hasn't updated yet
Torej, server še se ni posodobil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Bananovec ()

Tr0n ::
Steam Summer Sale!
Killing Floor [PC, Mac] - $5.00 (75% Off)
Aion Standard Edition [PC]- $19.99 (50% Off)
Trine [PC] - $4.00 (80% Off)
Unreal Deal Pack (Unreal, Unreal 2, Unreal Tournament, Unreal Tournament 2004, Unreal Tournament 3) [PC] - $13.60 (66% Off)
BioShock 2 [PC] - $14.99 (50% Off)
DiRT 2 [PC] - $10.00 (75% Off)
Counter-Strike: Source [PC, Mac] - $6.80 (66% Off)
Overlord Complete Pack (Overlord, Overlord: Raising Hell, Overlord II) [PC] - $4.50 (85% Off)
Valve Complete Pack - $66.99 (33% Off)
Atari - 66% Off
Ubisoft - 33% Off
Epic Games - 50% Off or More
Telltale Everything Pack - $49.99 (50% Off)
Introversion Complete Pack - $5.00 (87% Off)
THQ Complete Pack - $49.99 (50% Off)
Square Enix / Eidos Collector's Pack - $74.99 (25% Off)
Paradox Interactive - Most 50% Off
Rockstar Games - Most 25% Off
id Super Pack - $34.99 (50% Off)
NCsoft - 33% Off or More
Capcom - 33% Off
PopCap Games - 30% Off
SouthPeak Games - 50% Off
Star Wars Collection - $74.99 (55% Off)
Hi-Rez Studios - 33% Off
Viva Media - Some 50% Off
Rebellion - 50% Off
2K Games - Most 25% Off
1C Company - 75% Off
Strategy First - 66% Off
NovaLogic - 50% Off
Meridian4 - 75% Off
JoWood / DreamCatcher - 50% Off
Focus Home Interactive - 33% Off
Kalypso Media - 66% Off
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tr0n ()

Ker sem prednarocil Monkey Island 2 SE, sem dobil zastonj darilo The Secret of Monkey Island™: Special Edition.
Prvi, ki pravilno poimenuje (ime in priimek) spodnje gaming bejbe dobi igro na svoj Steam account!
Prvi, ki pravilno poimenuje (ime in priimek) spodnje gaming bejbe dobi igro na svoj Steam account!

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

Cestitke jan01. Sporoci tvoj Steam account ali email. :)
Zgodovina sprememb…

Nemoreš verjet kako ga je Valve posral z CSS updateom :S. Vsi serverji imajo zdaj TR66. Bunnyhopanje je zdaj prava umetnost, še posebej za tiste, ki so komaj začeli.

Fajn cena, sam ne vem....a bi? :D Mam enko pa je še nisem kej dost špilal, je tale bolš? Kaj je pa s tistim dodatkom k so ga pred kakim mescem izdal? Je vključen al je dodatno plačljiv?

opeter ::
Mene multiplayer igre nekako ne vlečejo ... sem si pa nabavil Bioshock 2. Fajn zadeva.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

69charger ::
Kupu enkp špilov dons,Painkiller,Alpha Prime,Alien vs Predator Classic,Necrovision,Chrome. Fajn roba za samo 13EUR. Škoda ker sem zamudu včeraj Serious Sam HD Double Pack za 7EUR.

lopov ::

opeter ::
Pa ima tale Chrome kakšen CO-OP ali pa kaj?
Kako misliš CO-OP? Po LAN-u/mreži?
Multiplayer ima ... zdaj koliko jih igra, je drugo vprašanje.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l