» »

Steam - Nakup iger

Steam - Nakup iger

««
180 / 245
»»

Seljak ::

Torej naj ne bi bil napad? Je Valve podal kakšno izjavo?

miraldi ::

Men dela normalno zdj :)
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

erunno ::

Seljak je izjavil:

Torej naj ne bi bil napad? Je Valve podal kakšno izjavo?

Prikazovalo je narobne accounte, ker se je nastavitev za caching podrla. Očitni ni bil niti session v cache, ampak samo acount info page v cache. Še vedno te je stran zaznavala kot ne-logiranega, kar pomeni da nisi bil v sessionu nekoga drugega.

Kar pa je verjetno bilo posledica verjetnega ddos napada.

Valve, kot ponavadi ni še napisal nič. Pri njih je ponavadi nekaj dni (če sploh) preden naredijo kako obvestilo.

prenasalec ::

Uradna izjava:
"Steam is back up and running without any known issue. As a result of a configuration change earlier today, a caching issue allowed some users to randomly see pages generated for other users for a period of less than an hour. This issue has since been resolved. We believe no unauthorized actions were allowed on accounts beyond the viewing of cached page information and no additional action is required by users."

Dr_M ::

Pri meni vse stima.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Jerry000 ::

Mi lahko nekdo pomaga, kje lahko vidim katere karte še potrebujem iz tega salea? Včasih si kliknil na progress in si videl kere karte že imaš kere pa še rabiš. Zdaj pa za boga ne najdem. Ali se sploh lahko craftajo v badge te karte? (od winter sale)

Ah že imam, prehitro napisal :). Torej imam karte za menjavo:

IMAM:
Twinkle (2x)
Mystery Card 5
Mystery Card 7
Mystery Card 8

POTREBUJEM:
Santa's Workshop
Holly
Mystery Card 6
Mystery Card 10

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

dottor ::

Jerry:

dottor je izjavil:

Ima kdo kej kart za zamenjat?
Imam:
Holly (3)
2x Twinkle (4)
10
Rabim:
7
8

Imam isti nickaname kot tukaj ;)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dottor ()

Seljak ::

Komplet ARMAII za 6€. Sem moral nabaviti,saj še kar nekaj ljudi igra to strelsko simulacijo.

oo7 ::

Jaz sem kupil

Mark of the Ninja
The long dark
Back to the fufture
CAT interstellar

suhi ::

Mark of the Ninja je noro dober in noro podcenjen špil.

Snail ::

Za enkrat sem vzel le:
- Grim Fandango 2,99EUR
- Talos Principle 2,49EUR
Bli najcene do zdaj :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Snail ()

opeter ::

Najbolj varno je, če nisi na Steamu. ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Talos principle je pri meni 4,99 eur -75% popusta

Snail ::

oo7 je izjavil:

Talos principle je pri meni 4,99 eur -75% popusta

kak mesec nazaj so pri alienware talali 50% kupone, ki je primu tud na popuste.

yoco ::

Zanimivo, na steamu je Middle-earth: Shadow of Mordor Game of the Year Edition 15€, na G2A pa lahk dobiš za 8€. Zakaj taka razlika v ceni oz. popustu?

Steam je že od nekdaj med najdražjimi razpečevalci špilov, G2A pa je 'siva' trgovina, tako da ni to nič pretresljivega.

r3dkv1c4 ::

suhi je izjavil:

Steam je že od nekdaj med najdražjimi razpečevalci špilov, G2A pa je 'siva' trgovina, tako da ni to nič pretresljivega.

res je, samo black friday ponudbe so ugodne ostalo je pogreb
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Steam ima cisto enake cene, kot vse ostale legit trgovine. Vse poceni je pa loterija.

Netrunner ::

suhi je izjavil:

Steam je že od nekdaj med najdražjimi razpečevalci špilov

Po rednih cenah mogoče, vendar z 75% popusti je precej ugodno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Netrunner ()

bajsibajsi ::

Netrunner je izjavil:

suhi je izjavil:

Z iznajdljivostjo lahko dobis večino popularnih iger ceneje.

Zgodovina sprememb…

Tudi z -75% popusti niso cene nič posebnega oz. so drugje nižje. Steam je dražji od praktično vseh drugih večjih in manjših uradnih preprodajalcev (Amazon, GMG, DLGamer, GamesPlanet, GamesRocket, GetGames itd.). Ne rečem, da je razlika gromozanska, je pa. Sploh ne pomnim, kdaj sem nazadnje dejansko kaj kupil na Steamu, pa še takrat sem uporabil 'zastonj' denar iz Steam Walleta, ki se mi je nabral od kartic.

Jest pa redkokdaj kupim kje drugje, kot na steamu na razprodajah (razen iger, ki jih tam ni, pa so na uplay ali origin). Pred nakupom se vedno posvetujem z isthereanydeal. Izjemno redki so primeri, ko je drugje ceneje.

BorutK-73 ::

Ta najbolje razloži kaj se je zgodilo:

r3dkv1c4 ::

bajsibajsi je izjavil:

Netrunner je izjavil:

suhi je izjavil:

In recept je...mexico servers and shit like that.
No thanks.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Če kupiš worldwide key je tveganje dobesedno nično, tako da samo sebi pljuvaš v skledo. Itak pa je zdaj zlatih časov konec, ko je Nuuvem poostril nadzor.

suhi je izjavil:

G2A ni siva, je bolj črna kot siva trgovina. G2A poleg prodajajnja špilov brez Davkov, pogosto prodajajo ukradene račune, ali pa račune kupljene z ukradenimi kreditnimi karticami. Preostanek je pa kupljen na trgih z njižimi cenami (razne Rusije ipd).

"legitimni" GMG ima prav tako sumljive vire.

Steam je praviloma dražji ok klasičnih prodajalcev - razen na razprodajah, ki jih ima steam pa veliko, in jim fizični retailerji praviloma ne morejo konkurirati (še posebej slovenske trgovine z računalniškimi igrami). Je pa za razliko od vseh GMG, G2A and Kinguin strani legalen.

suhi je izjavil:

Če kupiš worldwide key je tveganje dobesedno nično, tako da samo sebi pljuvaš v skledo. Itak pa je zdaj zlatih časov konec, ko je Nuuvem poostril nadzor.

Razen če te banajo, ker si kupil ukradeno licenco ali pa licenco kupljeno z ukradeno kreditno kartico.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: erunno ()

Govoril sem le in samo o uradnih resellerjih, kar Nuuvem je. Tam ne moreš kupit ukradene licence. Z G2A, Kinguin itd. pa še nisem nikoli imel opravka in ga tudi ne nameravam imet. Tudi GMG ne gre metat v isti koš s temi napol piratskimi združenji, ker je še vedno na listi uradnih Steamovih resellerjev. Je pa res, da so imeli v preteklosti kar nekaj sumljivih scen, kot si že omenil.

Tudi sam sem se do nedavnega zelo ogibal Kinguina in G2A, potem pa me je le premamila nizka cena. Seller je imel 100% pozitivno oceno s 50 tisoč ocenami. Kupil ključe, plačal dvakrat manj, kot bi na Steamu, vse je delovalo, kot mora. Še bom tam kupoval.

suhi je izjavil:

Mislim da je bilo lani, ko so ukinili en kup FC4 keyev, ker so bili kupljeni z ukradenimi karticami, tako da je tveganje precej veliko.

Nuuvem je pa ql ja, vcasih imajo dobre cene, nabavil FC4 gold tam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

dottor ::

Danes spet ne dela community :P
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Pri uradnih resellerjih praktično ni tveganja, razen v kakih res obskurnih primerih (beri: GMG). Pa itak je Ubisoft potem celo nazaj aktiviral nekaj tistih ukradenih FC4 ključev.

Ampak uradni prodajalci niso bistveno cenejsi, kot steam. Ko so razprodaje, so tam tam.
Za FC4 so pa imel hudo sreco. Ne se zanasat na to za pest bakra.

Saj sem rekel, da ni neka gromozanska razlika, je pa. In PCjaši smo znani stiskači in hočemo prihranit sleherni cent :P Res pa je tudi, da je zdaj, ko sta EUR in USD praktično poravnana, razlika opazno manjša kot nekoč.

Assassins creed rogue 11,99 eur
Assassins creed Unity 15,99 eur

Assassin s creed pack Unity/Rogue 34,99 eur :|

Ma kdo katre za menjat? Manjka mi samo še ena.

ZA MENJAT:
twinkle (3x)
Santa's Workshop (1x)
The Black Ice Boys (1x)

RABIM:
Mystery Card 6

Evolve 10 eur. Kdo igra sploh to igro?

Jerry000 je izjavil:

Ma kdo katre za menjat? Manjka mi samo še ena.

ZA MENJAT:
twinkle (3x)
Santa's Workshop (1x)
The Black Ice Boys (1x)

RABIM:
Mystery Card 6

Te kartice so zato, da si urejaš profil? Ali so že kaj drugega uporabne?

Iz njih narediš badge, kar ti viša Steam level, navidezni ugled in kratkotrajno zadovoljstvo. Pa za čas božične razprodaje ti na profil obesijo vejevje, mašnje, trakove in stresejo sneg.

prenasalec je izjavil:

Iz njih narediš badge, kar ti viša Steam level, navidezni ugled in kratkotrajno zadovoljstvo. Pa za čas božične razprodaje ti na profil obesijo vejevje, mašnje, trakove in stresejo sneg.

Samo moraš najbrž imeti vse. ker npr jaz imam pri igri Lords of the Fallen zbrane 3 kartice od petih.Zdaj, da bi jih zbral 5 bi moral druge dve kupiti ali pa še enkrat iti igrati igro, da bi dobil še druge dve?

Recimo da za badge rabiš 10 kart. Ko kupiš igro, lahko z igranjem te igre dobiš 5 kart (50%). Ostale karte lahko dobiš tako, da jih kupiš oziroma menjaš za karte od drugih iger ipd.
Če ima igra liho število kart, dobiš eno več. (7 kart - dobiš 4)

Tale steam ga ornk serje. Ničveč ne pusti trejdat...si naredim link za trade, katerega ti sam steam naredi za zunanje uporabnike (tiste ko nimaš pod frende), in mi sploh ne pusti trejdat, jamra prvo da rabim njihou autentikator, potem pa da ne morem trejdat ker sem na novi napravi in moram čakat 1 teden...naj se jebejo

Ko tale članek prebereš, se vsi te varnostni ukrepi ne zdijo več tako brezveze: http://store.steampowered.com/news/1961...

We see around 77,000 accounts hijacked and pillaged each month. These are not new or naive users; these are professional CS:GO players, reddit contributors, item traders, etc.

Zgodovina sprememb…

Ja ampak steam ravno zato naredi special trade link da lahko trejdaš z nefrendi...in ne morem. Sem želel trejdat z dottor-jem, ne morem...obenem ko želijo narediti zaščito škodujejo sam sebi in uporabnikom ker mi sam steam ne pusti trejdat trading karte

BorutK-73 ::

Jaz vse karte takoj prodam. Za steam lvl mi je pa vseeno.
Od kar se je začel winter salle imam 97 centov plus 2 karte še za prodat.

Zgodovina sprememb…

BorutK-73 je izjavil:

Ta najbolje razloži kaj se je zgodilo:

In tukaj je njegov podaljšani tweet: http://www.twitlonger.com/show/n_1so3l6a

bajsibajsi ::

r3dkv1c4 je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Netrunner je izjavil:

suhi je izjavil:

In recept je...mexico servers and shit like that.
No thanks.

Ne, receptov je precej... ampak saj sem rekel, z malo iznajdljivosti. Ostali pa seveda se naprej kupujte igre za 40 evrov.

krefi ::

no in kasen recept priporocas ? resno me zanima rad bi kupil cim ceneje kasn igro..
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

McClane ::

Ne razumem zakaj skrivate takšne stvari... evo za Origin je en recept ta da vzameš VPN in dostopaš do mehiške verzije Origina. Tam imaš precej cenejše EA špile. Original.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

krefi ::

McClane je izjavil:

Ne razumem zakaj skrivate takšne stvari... evo za Origin je en recept ta da vzameš VPN in dostopaš do mehiške verzije Origina. Tam imaš precej cenejše EA špile. Original.

mi lahko prosim razlozis postopek za origina kaj tocno storiti lahko v ZS
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s
««
180 / 245
»»