Forum » Igre » Steam - Nakup iger
Steam - Nakup iger

prenasalec ::
Obstaja možnost, da na Steamu ne bi naložil vseh DLCjev? Iz Groupees bundla sem dobil vse epizode Grimma, ki zasedejo 12 GB

_Denny_ ::
Lol, ni tu izbiranja v libraryju...edini dve izbiri sta download špila z vsemi dlcji, ali pa ga sploh ne downloadaš. Najhujše je, ko dobiš dlc, ki ti spremeni celo igro (npr. Saints Row 3 Bloodsucker pack) in ne moreš rešiti situacije drugače kot z brisanjem/preimenovanjem fajlov.
Grimm z vsemi 23 dlc-ji zgleda tako:
@prenasalec: če imaš probleme s prostorom, ti priporočam ntfs kompresijo...uporabljam že od začetka in 73 inštaliranih iger mi zasede ~120gb namesto ~140. V času, ko sem bil pripravljen na apokalipso brez interneta in sem imel inštaliranih 800+ iger pa je bila razlika v velikosti še večja (zasedlo je skoraj 1/2 manj).
Grimm z vsemi 23 dlc-ji zgleda tako:
@prenasalec: če imaš probleme s prostorom, ti priporočam ntfs kompresijo...uporabljam že od začetka in 73 inštaliranih iger mi zasede ~120gb namesto ~140. V času, ko sem bil pripravljen na apokalipso brez interneta in sem imel inštaliranih 800+ iger pa je bila razlika v velikosti še večja (zasedlo je skoraj 1/2 manj).
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, TCL 55C7K 144Hz

Hvala vama, očitno bom Grimm igral, ko dobim nov računalnik :)
Je pa za nekatere igre poskrbljeno glede DLCjev, ki spremenijo celo igro, kot si omenil ti, Danny. Npr. za The Binding of Isaac se na internetu dobi launcher, kjer lahko izbereš, če boš igral z DLCjem ali brez.
Je pa za nekatere igre poskrbljeno glede DLCjev, ki spremenijo celo igro, kot si omenil ti, Danny. Npr. za The Binding of Isaac se na internetu dobi launcher, kjer lahko izbereš, če boš igral z DLCjem ali brez.

BorutK-73 ::
-75% na Humble Bundle store
https://www.humblebundle.com/store?utm_...
https://www.humblebundle.com/store?utm_...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

prenasalec je izjavil:
W. T. F.![]()
LOL. Verjetno bo free za 1 april (fools day)
Key Features
"You can be a goat"

Get points for wrecking stuff - brag to your friends that you're the alpha goat
Steam Workshop support - make your own goats, levels, missions, game modes, and more!
MILLIONS OF BUGS! We're only eliminating the crash-bugs, everything else is hilarious and we're keeping it
In-game physics that spazz out all the time
Seriously look at that goat's neck
You can be a goat
Zgodovina sprememb…

Trainz Simulator 12 + 8 DLCjev
- Trainz Simulator 12
- Blue Comet DLC
- The Duchess DLC
- PRR T1 DLC
- Coronation Scot DLC
- BR Class 14 DLC
- Aerotrain DLC
- SS4 China Coal Heavy Haul Pack DLC
- Nickel Plate High Speed Freight Set DLC
- Trainz Simulator 12
- Blue Comet DLC
- The Duchess DLC
- PRR T1 DLC
- Coronation Scot DLC
- BR Class 14 DLC
- Aerotrain DLC
- SS4 China Coal Heavy Haul Pack DLC
- Nickel Plate High Speed Freight Set DLC

prenasalec je izjavil:
Tukaj je Goat Simulator Preorder, torej ne gre za šalo. I guess.
Še Goat Simulator Wiki obstaja :P
Počakajte z nakupom

Zgodovina sprememb…

Humble Weekly: Celebrating open source
$1:
- Magical Diary
- NEO Scavenger (Early Access Game)
- Offspring Fling!
- Planet Stronghold (drm-free)
$6:
- Anodyne
- Defender's Quest: Valley of the Forgotten
- Evoland
- Incredipede
$1:
- Magical Diary
- NEO Scavenger (Early Access Game)
- Offspring Fling!
- Planet Stronghold (drm-free)
$6:
- Anodyne
- Defender's Quest: Valley of the Forgotten
- Evoland
- Incredipede

RejZoR ::
Kdor si lasti igro Need for Speed Rivals, na Origin si lahko zastonj ubodete nov avto, Koenigsegg One:1:
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/...
Nimam pojma kolk časa bo trajal deal, zato si ga hitro "kupite". Cena je trenutno 0 EUR.
https://www.origin.com/en-ie/store/buy/...
Nimam pojma kolk časa bo trajal deal, zato si ga hitro "kupite". Cena je trenutno 0 EUR.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Ena zanimiva statistika z imenom "Do we actually play and finish the games we buy?"
To, da večina ne pride dlje od tutoriala/prve misije oz. igre sploh ne proba, opažam že dlje časa. V HL2 je recimo le 1/3 prišla do pajserja, 1/5 Skyrima še ni lvl 5, 35% Borderlands 1 igralcev ni naredilo niti 5 začetnih misij, itd. Ne vem zakaj kupujejo in potem ne igrajo...se mi zdi isto, kot, da kupiš sendvič, enkrat ugrizneš, preostanek pa zavržeš. Sam preigram čisto vse (razen MP iger), neglede na to koliko sem plačal in ali mi je igra všeč, ker stvar niti pod razno ni bila zastonj. Zgleda so še ljudje vedno preveč bogati, ker stvar s tako lahkoto zavržejo...
To, da večina ne pride dlje od tutoriala/prve misije oz. igre sploh ne proba, opažam že dlje časa. V HL2 je recimo le 1/3 prišla do pajserja, 1/5 Skyrima še ni lvl 5, 35% Borderlands 1 igralcev ni naredilo niti 5 začetnih misij, itd. Ne vem zakaj kupujejo in potem ne igrajo...se mi zdi isto, kot, da kupiš sendvič, enkrat ugrizneš, preostanek pa zavržeš. Sam preigram čisto vse (razen MP iger), neglede na to koliko sem plačal in ali mi je igra všeč, ker stvar niti pod razno ni bila zastonj. Zgleda so še ljudje vedno preveč bogati, ker stvar s tako lahkoto zavržejo...

Dr_M ::
Zanimiva statistika, ampak mene res ne preseneca prevec.
Steam je sploh tak, ima veliko kompletov iger, kjer ziher pri vsakmu ostane kaksna nepreigrana.
Imam na seznamu eno igro, ki sem jo kupil stamostojno, jo zacel igrat, ampak mi jo je muka nadaljevat, ker mi ubistvu ni usec. To je FC3 Blood Dragon, medtem ko mi je FC3 res hud spil.
Steam je sploh tak, ima veliko kompletov iger, kjer ziher pri vsakmu ostane kaksna nepreigrana.
Imam na seznamu eno igro, ki sem jo kupil stamostojno, jo zacel igrat, ampak mi jo je muka nadaljevat, ker mi ubistvu ni usec. To je FC3 Blood Dragon, medtem ko mi je FC3 res hud spil.

Kenpachi ::
Kupovanje na vest.
Sam sem tako tudi nakupil večino naslovov, ki sem jih piratiziral kot najstnik.
Zaraki Kenpachi.

dottor ::
Enako. Jaz še zdej delam neki podobnega. Najprej poizkusim igro na travniku in če mi je ušeč jo kupim ko so ta velike razprodaje na steamu in na raznih bundlih.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Jerry000 ::
@_Denny_ , jaz sem tak, kupim igre in jih mam kar nekaj nepreigranih. Zakaj? Zato ker izhajam iz 80 let, torej stare igre so mi še vedno on the top in nostalgične. Ko pride tomb raider 4 z ceno 1,75 si ne morm pomagat in kupim. To igro sem igral kot mulc, ta igra vem da mi bo dala užitke in nostalgijo. Imam se pa tudi za nekakšnega "zbiratelja". Ampak za danes ko so igre po smešnih cenah 1$, 2€...poleg tega pa ne kadim, ne pijem alkohola in raje kupim igro na primer. Saj ni drago. Vem pa da bo na mojmu računu in ko se mi zalušta bom lahko jo preigral (tako kot to zdaj delam). Ampak moje edino pravilo za nakup iger, ne kupujem v polnih cenah, torej vedno čakam na summer sale, winter sale, haloween sale, pri škatlenih verzijah prav tako, čakam na akcijo, igro sem v polni ceni kupil pred ko je izšel BF3 (1-2 leti nazaj?). Nekaterim to drugim alkohol:), 100 ljudi 100 čudi:)

Filmska industrija si naj vzame Steam za vzor. Kupujemo njihove izdelke brez da bi jih sploh uporabljali!

Ang3lo ::
Jaz sem jih tudi kar nekaj nabavil za nazaj (včasih se vprašam koliko ima od tega dejansko razvijalec in koliko Steam), pa ni nujno da jih bom sploh kdaj na Steamu igral, ker dostikrat rad zmodam po svoje. Psihološka meja opažam, da je okrog 10EUR. Na prvo žogo pa ne kupim nikoli več, tudi če poznam razvijalca in franšizo in folk igro hvali na veliko. Absolutno moram prej sprobat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ang3lo ()

dottor ::
Zato jaz najprej iz travnika poberem da vidim, če mi je igra sploh ušeč. Na prvo žogo sem edino preorderal CS:GO pa Kerbal Space Program ko je bil "v akciji". Drugače, ko vidim dobre igre za 1-3€ ponavadi kupim in če ima več delov si delam počasi "zbirko". Je pa tudi nekaj iger ki jih dobiš poleg v bundlu pa si rečeš, da če si že plačal si boš pa vse aktiviral.

Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|

No ja, zgleda mi ni z notepada prekopiralo celega posta in mi manjka kar nekaj mojega "ranta". Sem imel kar nekaj web archive linkov in statistik igranja dražjih AAA iger pred 10-33% akcijami in po njih, ki se mi jih zdaj ne da iskati po historyju. Recimo F1 2013 (9.1.2014) - min. ne regijsko zaklenjena cena do tega datuma je 30EUR/$30, 46% sploh ni končalo tutoriala, 26.5% ljudi ni niti inštaliralo igre oz. so jo ugasnili še pred koncem prve dirke (ker ni silver in bronze achievementov sklepam, da moraš obvezno biti prvi...mogoče se motim), dnevno povprečje januarskih zagonov pa je 668. Škoda, da niso nikjer dostopne točne številke prodanih kopij, ker bi to naredilo vso statistiko bolj zanimivo.
Zadnji odstavek bolj velja za tiste, ki kupijo igre po polni ceni in se je potem ne dotaknejo oz. jo probajo par minut pa zbrišejo. Eno je, ko kupiš stvar za par eur, drugo pa je, ko daš 50EUR ali celo več; tako drago stvar bi igral vsaj 40h že samo zaradi občutka, da nisem te vsote zapravil zastonj, pa naj še bo kako grozna...npr. za Witcher 2 sem dal samo 10EUR, stvar mi sploh ni všeč in jo bom vseeno končal z vsemi achievementi že zaradi tega, ker je bila 5x dražja od mojega povprečnega Steam nakupa.
btw: Amazon ima price match ameriških Steam cen iz Square Enix akcije, tako da...navalite
Zadnji odstavek bolj velja za tiste, ki kupijo igre po polni ceni in se je potem ne dotaknejo oz. jo probajo par minut pa zbrišejo. Eno je, ko kupiš stvar za par eur, drugo pa je, ko daš 50EUR ali celo več; tako drago stvar bi igral vsaj 40h že samo zaradi občutka, da nisem te vsote zapravil zastonj, pa naj še bo kako grozna...npr. za Witcher 2 sem dal samo 10EUR, stvar mi sploh ni všeč in jo bom vseeno končal z vsemi achievementi že zaradi tega, ker je bila 5x dražja od mojega povprečnega Steam nakupa.
btw: Amazon ima price match ameriških Steam cen iz Square Enix akcije, tako da...navalite

RejZoR ::
Kupovanje na vest.
Same. Takrat ni bilo denarja, starši pa veste kakšni so. Tko da sem sedaj pokupil praktično čist vse špile iz mladosti, ki sem jih takrat dobil po alternativni poti. Sem in tja pa jih še enkrat preigram. Velik je tud indie špilov, ki so se mi zdeli zanimivi in sem jih kupil iz firbca al pa za podporo razvijalcem. Sem pa tak, da lahko nekaj časa igram zadevo, pa jo kar neham in lahko čez 1 leto spet nadaljujem. Bioshock 2 je bil tak. Sicer sem ga nehal igrat zarad buga, ki mi je preprečil nadaljevat zgodbo, ampak sem ga po nekje enem letu pogruntal po naklučju in zadevo dokončal. Tko da se zna zgodit, da na večih mestih padem v statistiko čeprav slednja ne odraža dejanskega stanja mojega načina špilanja.
Pri The Elder Scrolls seriji je pa itaq tko, da vedno lazim naokoli in delam vse drugo kot glavni quest. Pol pa se čez kakšno leto spomnim, da je še nisem dokončal in jo nadaljujem (in ne nujno tud dokončam). Imam dober spomin in se vedno spomnim za kaj se je šla zgodba, tko da je vseeno al jo preigram v enem šusu al pa z enoletno pavzo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgleda imajo napako, ker je pri vseh ostalih cena vsaj 50% nižja.
Zdaj sem še opazil, da imajo daily/weekly deali tudi price match in takoj vzel Arkham Origins Season Pass za 3,64€.
Zdaj sem še opazil, da imajo daily/weekly deali tudi price match in takoj vzel Arkham Origins Season Pass za 3,64€.

Kupovanje na vest.
Same. Takrat ni bilo denarja, starši pa veste kakšni so. Tko da sem sedaj pokupil praktično čist vse špile iz mladosti, ki sem jih takrat dobil po alternativni poti. Sem in tja pa jih še enkrat preigram. Velik je tud indie špilov, ki so se mi zdeli zanimivi in sem jih kupil iz firbca al pa za podporo razvijalcem. Sem pa tak, da lahko nekaj časa igram zadevo, pa jo kar neham in lahko čez 1 leto spet nadaljujem. Bioshock 2 je bil tak. Sicer sem ga nehal igrat zarad buga, ki mi je preprečil nadaljevat zgodbo, ampak sem ga po nekje enem letu pogruntal po naklučju in zadevo dokončal. Tko da se zna zgodit, da na večih mestih padem v statistiko čeprav slednja ne odraža dejanskega stanja mojega načina špilanja.
Mislim da to dela zdaj večina tukaj na S-T, jaz sploh ne bi vedel da so igre tako poceni če nebi bilo S-T
Pri The Elder Scrolls seriji je pa itaq tko, da vedno lazim naokoli in delam vse drugo kot glavni quest. Pol pa se čez kakšno leto spomnim, da je še nisem dokončal in jo nadaljujem (in ne nujno tud dokončam). Imam dober spomin in se vedno spomnim za kaj se je šla zgodba, tko da je vseeno al jo preigram v enem šusu al pa z enoletno pavzo.
Pri Skyrim sploh ne vem več kateri je glavni quest.

Day of Defeat - 0,91EUR + mogoče še dela koda za dodaten 20% popust UKMAR20OFF
Stvar je v resnici "Day of Defeat Pack" in vsebuje:
- Counter-Strike 1.6
- Team Fortress Classic
- Day of Defeat
- Deathmatch Classic
- Half-Life: Opposing Forces
- Ricochet
- Half-Life
- Half-Life Blue Shift
Seveda dokler ne ugotovijo napake
- Counter-Strike 1.6
- Team Fortress Classic
- Day of Defeat
- Deathmatch Classic
- Ricochet
- Half-Life
- Half-Life Blue Shift
Seveda dokler ne ugotovijo napake

Zgodovina sprememb…
- spremenil: _Denny_ ()

matic492 ::
Folk zaenkrat še poroča o uspehu.
Ma ***** njih, sm kupu, pa so mi zdej napisali da me bojo kontaktirali preko telefonske ali emaila da potrdijo nakup wtf?
A je to zato kr sm prvič tam kupu?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

AndreAS ::
Same here, se kupon je prijel. 0,75 EUR vse skup.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AndreAS ()

matic492 ::
Dear Gamer,
Thanks for your recent order on GameFly! We are hoping to speak with you directly to verify this purchase. We will reach out to you as soon as possible using the email address or phone number located on your account during the following times, Monday -Friday from 8AM CST to 7PM CST and Saturday/Sunday from 8AM CST to 6PM CST.
You are also welcome to call us directly at 888-986-6400 Monday-Friday during our phone hours of 12:00PM-4:00PM CST.
If there is a time that works best for you, please let us know and we would be more than happy to reach out to you to authorize this order so you can start enjoying the game!
We look forward to assisting you.
Thank you,
The GameFly Tech Team
And now we wait.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Dear Gamer,
Thanks for your recent order on GameFly! We are hoping to speak with you directly to verify this purchase. We will reach out to you as soon as possible using the email address or phone number located on your account during the following times, Monday -Friday from 8AM CST to 7PM CST and Saturday/Sunday from 8AM CST to 6PM CST.
You are also welcome to call us directly at 888-986-6400 Monday-Friday during our phone hours of 12:00PM-4:00PM CST.
If there is a time that works best for you, please let us know and we would be more than happy to reach out to you to authorize this order so you can start enjoying the game!
Thank you,
The GameFly Tech Team
And now we wait.
Dobil isto sranje.

js ne morm kupit, dam paypal ali kartico pa mi javi:
Please try a different payment method, as we cannot process the info you entered. Either there is a problem with the info you entered, or your bank/credit card company has declined your payment method.

Ok, uspelo. So mi poslali email:
V kokem času to dobiš?
Thank you for shopping at GameFly. We'll e-mail you once your digital items are processed and ready to download.
V kokem času to dobiš?

jaz še vedno nimam nič...sem pa ta email dobil:
Dear Gamer,
Thank you,
The GameFly Tech Team
Online help: http://digitalsupport.gamefly.com
IMPORTANT: To ensure a timely resolution, please reply directly to this e-mail with any additional questions you have regarding this inquiry. Please do not fill out the support online form multiple times for the same request. It may delay our response to you. If you do send a new e-mail regarding the same request, please include the incident number in brackets in the subject line.

GabrieLeo ::
Še malo pa bo SUMMER SALE! Mogoče ve kdo, če je kje kak seznam ali pa kako predvidevanje kaj se bo vse pocenilo? GTA, COD in Steam špile ziher

Day of Defeat - 0,91EUR + mogoče še dela koda za dodaten 20% popust UKMAR20OFF
- Counter-Strike 1.6
- Team Fortress Classic
- Day of Defeat
- Deathmatch Classic
- Ricochet
- Half-Life
- Half-Life Blue Shift
Seveda dokler ne ugotovijo napake![]()
Sam neki...od kje teb da Day of defeat vsebuje vse to? Kupil sem day of defeat in dobil samo to igro brez teh katere si navedel. In ja, naročil sem točno to kar si na linku dal-.-