» »

Matična in CPU za 150 kSIT

Matična in CPU za 150 kSIT

castro ::

Ker je že 1000 tem na to temo, pa naj bo še 1001 :)

Ker sem malo out iz sveta hardwera, bi vas prosil za par nasvetov, namigov, mnenj...

Za začetek potrebujem matično in CPU; vrednost obojega naj bi bila okrog 150.000; zadeva je lahko dvoprocesorska. Glavna kriterija sta stabilnostl in linux kompatibilnost; kakšno navijanje in podobne čarovnije zame ne pridejo v poštev. Stroj se po v prvi vrsti uporabljal za procesiranje velikih količin matematičnih podatkov. Upam da sem povedal dovolj.

Hvala za vsako mnenje!
  • spremenil: castro ()

drejc ::

kakšen Athlon X2 4400 + SLI plata?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Jan987 ::

zakaj pa sli plata če ne bo igral iger. Vzemi enga amd-ja x2 recimo 4200+ pa pol še eno fajn plato. mogoče bi dobil tudi že 4400+ k ma več predpomnilnika pa recimo asrock dual sata plato k je baje ful vredu.

whatever ::

Tlačit procesor, vreden več kot 100 jurjev na plato, vredno 15 jurjev se mi zdi neumno. Čeprav z Asrock plato verjetno ni nič bistvenega narobe, pa se mi zdi tudi s stališča Linux kompatibilnosti bolje vzet Nforce 4 Ultra chipset.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

pol pa vzemi kakšno gigabyte al pa recimo jest sm za mojo asusko v podpisu ful zadovoljen ker je res zlo stabilna sploh če ne boš navijov ker ji gre fsb samo do 250 (nažalost) ampak če neboš navijal je to itak vseeno.

Dr Evil ::

V čem pa je plata,ki stane 25k(ne sli) bolša od take,ki stane 17k?

Mel sem A7N8X deluxe,verjetno najdražjo plato svojega časa,pa ti povem,da nisem videl nobene razlike ko sem presedlal na asrockovo.Pravzaprav ma ta asrockova celo manj jumperov in jo je enostavneje sestavit kot asusovo,pa še s prve mi je bootala,kar o asusovi ne morem rečt.

Cena ni vedno upravičena!

ja jest sem mel prej asusoco a7n8x pa je crknla sm šel na gigabyte pa sm skor dol padu k ni blo nč zravn tko da sm spet pol asusko vzel k je full enih kablov pa tega zraven (kar pri gigabyte ni)

AndrewSmith ::

Asrock 939DualSata2 in AMD X2 4400+ Toledo.
Ce pa ti ni panike dat kaj vec pa je Asus tudi
solidna plata.
1)Venice3200/DfiUltraD/2x512UltraX-BH5/X800Xl/LG DVDRW/Seagate320Gb
2)3xTechnics1210MK5/FinalScratch/DJM600/SennheiserHD25/
2xProel15A@250rms/1xB&C 15"@750rms

frudi ::

če ga lahko dobiš, potem Opteron 165 in eno nf4 ploščo. sicer tudi z Asrock 939DualSata2 ni nič narobe, če veš da v prihodnosti ne boš potreboval firewire, Gb mrežne in več kot en Sata2 priključek...
dobra plošča za nizko ceno (24k sit) je DFI nf4 Ultra Infinity, ki se dobro navija in ima vse dodatke, ki manjkajo Asrockovi.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: frudi ()

castro ::

OK hvala fantje za tak odziv. Procesor naj bo torej Opteron 165, plata pa ena od Asusa:

Asus

Predvidevam, da bo to uredu. Tukaj izgleda, da pri Asusu lahko izbiram samo med dvema: SK8N in SK8V. Asus pač zato, ker imam samo z njim izkušnje.

a niso eni opteroni tud na 939. zdej za dvojedrnike ne vem ampak za enojedrnike sm sigurn da so. Da ne boš slučajno kupu 939 proca in pa 940 plate ker pol boš mel brezvezne komplikacije

Jaffa ::

Jp, tud dvojedrni opteroni obstajajo za S939.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

frudi ::

castro, v mislih sem imel opterona za socket 939 :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o konfiguraciji

Oddelek: Kaj kupiti
101040 (922) Turtle
»

Katero matično ploščo

Oddelek: Kaj kupiti
222037 (1465) GrimReaper
»