Forum » Programiranje » [C++]Dvosmerni seznam, razredi in datoteke
[C++]Dvosmerni seznam, razredi in datoteke
Moravče ::
4. V 1. nalogi uporabite namesto strukture, ki opisuje študenta, razred s kopirnim in
pretvorbenim konstruktorjem. Implementirajte operator # (znak "manjše, levo od tipke Y; html ne dovoli da ga tle napišem...), ki vrne true, ko je ime in priimek prvega študenta pred drugim in ta operator uporabite pri urejanju. Implementirajte tudi operator ## (2 znaka "manjše"), ki študenta zapiše v tekstovno datoteko.
--------
1. Napišite program, ki iz datoteke bere podatke o študentih. Podatki so shranjeni v tekstovni datoteki v sledeči obliki:
Ime Priimek
Vpisna številka
Datum rojstva
Letnik
Ocene (cifre, ločene z vejico: 6, 7, 10, 6, 8, 8, ...do konca vrstice )
Smer
Program naj vsebuje dvosmerno povezan dinamični seznam vseh študentov v datoteki. Program naj omogoča dodajanje novega študenta, brisanje študenta po vpisni številki, izpis najboljšega glede povprečne ocene ter urejanje po imenu in priimku. Ko se program zakljuci, se naj trenutna vsebina seznama študentov zapiše nazaj v datoteko. Struktura za študenta mora imeti kazalec na polje ocen, ki se alocira dinamično.
Za nalogo pri programiranju imam tole nalogo in čist po pravici povedano nimam veliko pojma kako se je lotiti :confused:
Vem, da je treba pač napisat razred (.h datoteko) pa pač implementacijo posebej pa 2 smerno povezan seznam.
Hotel sem pogruntati kako se naredi ampak sem danes izvedel, da imam v ponedeljek en drug kolokvij (nisem vedel da se je prestavil...) in se moram pač včiti.
Če mi je kdo pripravljen napisati sem pripravljen plačati 5ksit ;) (ZS prosim)
Do sobote če bi šlo, pa naj vem če se boste spravili :-)
Aha, če ima kdo kakšen podoben primer že napisan, ali lahko pošljete?
Prosim obvestite me na email: [...] ali ZS :-)
Hvala!
- spremenil: Primoz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++] Naloga seznamOddelek: Programiranje | 3287 (2562) | Matic1911 |
» | BASH skripta za ustvarjanje uporabnikovOddelek: Programiranje | 1060 (829) | golobich |
» | Pomoč pri programiranju z javoOddelek: Programiranje | 3549 (2476) | milc |
» | [Java][Naloga] Seznam študentov, majčken problemOddelek: Programiranje | 2317 (2004) | VASkO |
» | c++ datotekeOddelek: Programiranje | 4044 (3533) | Vesoljc |