Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
DarwiN ::
Ja, 144Hz, ampak 24-colska jajca, ki spada v leto 2006.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Argica ::
Seveda so Hz dobrodošli, ampak če se prav spomnim je fant namenil pičlih ~200€ budgeta za monitor, in potem je ta 32" AOC najboljši nakup.. Dobiš primerno velikost in resolucijo, žrtvuješ pač Hz, ki so najmanj pomembni, a ne..
Drgač so pa 34"@1440p monitorji verjetno najboljši nakup.. Dejansko jih ne uspejo dovolj hitro proizvajat. Zaloge pešajo in cene gredo gor.
Gledam Banggood in imajo XIAMI Mi Surface za ~460€ s kodo (BG121XM34).. 34", VA, 144Hz.
mamljivo, samo 22% ddvja...+ garancija je kakšna?
neo5468 ::
Niti ne. 24 inch je najboljše za gaming, če hočeš vse kote vidt udobno. Pač igram competitive igre in mi je to pomembno, definitivno nisem edini. 1440p je placeholder resolucija, zato tega ne bi nikoli kupil. Rajši 24inch 1080p 144hz monitor in počakaš da pride hdmi 2.1 in postanejo 27inch 4k 144hz monitorji bolj popularni. Z novimi konzolami se bo 4k gaming še bolj pushov, zdej ko bojo dejansko lahko poganjale to resolucijo. Ko bom imel 27inch monitor se bo pa verjetno black bars dalo.
Pa 27inch 1080p monitor ne priporočam. Pixel density je premajhen. Mnogo lepša in bolj ostra slika bo na 24 inch.
Pa 27inch 1080p monitor ne priporočam. Pixel density je premajhen. Mnogo lepša in bolj ostra slika bo na 24 inch.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: neo5468 ()
mamljivo, samo 22% ddvja...+ garancija je kakšna?
EU priority line dostava bojda pokriva vse stroške (carina, davek, poštnina), ker grejo paketi najprej v Nemčijo, od tam pa naprej po Evropi.. Garancija je pa jeba, ker moraš nazaj pošiljat in so stroški visoki.. Pač tveganje.
SlimDeluxe ::
Hvala vsem za odgovore.
Sestava na mindfactory stane 150€, na computeruniverse te opcije ne vidim.
@yayo
Sem preveril, vse nekaj drago?
@Kvinta
Nemško znam toliko da mi rata skozi checkout brez prevajalnika :)
@Darwin
Še tega smo našli, mislim da je tudi dober p/p?
https://www.otto.de/p/captiva-highend-g...
PC-Gehäuse Aerocool Cylon RGB
- Netzteil Thermaltake SMART RGB 500W / 600W
- AMD Ryzen 5 3600
- Cooler Xilence A250
- MSI B450M PRO-M2
- 16384MB DDR4
- VGA RX 5700 XT 8GB GDDR6
- SSD 240GB
- HDD 1TB
Sestava na mindfactory stane 150€, na computeruniverse te opcije ne vidim.
@yayo
Sem preveril, vse nekaj drago?
@Kvinta
Nemško znam toliko da mi rata skozi checkout brez prevajalnika :)
@Darwin
Še tega smo našli, mislim da je tudi dober p/p?
https://www.otto.de/p/captiva-highend-g...
PC-Gehäuse Aerocool Cylon RGB
- Netzteil Thermaltake SMART RGB 500W / 600W
- AMD Ryzen 5 3600
- Cooler Xilence A250
- MSI B450M PRO-M2
- 16384MB DDR4
- VGA RX 5700 XT 8GB GDDR6
- SSD 240GB
- HDD 1TB
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS
SlimDeluxe ::
Cca ekvivalentna sestava na mindfactory pride 870€. Tam, kjer ni točno navedena komponenta, sem izbral najbolj cheap varianto. Kaj pa, če je res to not? :) Se človek vpraša, zakaj nimajo enostavno objavljene specifikacije.
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Otto ne glej ravno zaradi tega, ker nimajo znamk in modelov pripisanih.. Niti frekvence pri ramih ni.. Grafična zna bit z usranim referenčnih hladilnikom... Skratka, odpadni material... Skoraj tako kot bi šel v Big Bang kupit, le da je cena malo bolj sprejemljiva. ;)
edit: ram je 2400Mhz, torej drek na palci.
edit: ram je 2400Mhz, torej drek na palci.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Twixz ::
Jaz sem dost nezahtevno zahteven gamer.
Igram F1 relativno kompetitivno, od strategij AoE DE (1 in 2) včasih kakšen turnir, ostalo bolj kot ne for fun. RDR, GTA obvezno ko prideta ven moram "koštat".
Nevem, čas me je povozil, kar imam v trenutni kišti vem da bo delalo za sina čudeže še en čas, kaj pa trenutno od hardwara gre skupaj pa ne vem.
Kar se monitorja tiče... 24" je čist super. Ne bom se preseraval da me vrat boli. Imam pa še itak šanso HDMI priklopa na TV, za kakšen multiplayer v stilu FIFE, NBA, ali kaj podobnega
Igram F1 relativno kompetitivno, od strategij AoE DE (1 in 2) včasih kakšen turnir, ostalo bolj kot ne for fun. RDR, GTA obvezno ko prideta ven moram "koštat".
Nevem, čas me je povozil, kar imam v trenutni kišti vem da bo delalo za sina čudeže še en čas, kaj pa trenutno od hardwara gre skupaj pa ne vem.
Kar se monitorja tiče... 24" je čist super. Ne bom se preseraval da me vrat boli. Imam pa še itak šanso HDMI priklopa na TV, za kakšen multiplayer v stilu FIFE, NBA, ali kaj podobnega
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
sajmonsaz ::
Pozdravljeni, vem da se je nekaj pisalo o ramih, vendar ne najdem. Rad bi nadgradil ram na 2x8Gb,imam pa msi b450m pro-vdh plus matično in Amd Ryzen 5 2600 procesor. Torej, kupil bi kit rama 2x8Gb, ali bo vredu če je 3200MHz ali mora biti 3000MHz in pa kaj vzeti, G.skill ali Crucial bx sport ali kaj drugega?
Primer:
https://www.mimovrste.com/pomnilniki/g-...
https://www.mimovrste.com/pomnilniki/cr...
Trenutno je notri Crucial 8Gb,3000MHz.
Hvala,lp
Primer:
https://www.mimovrste.com/pomnilniki/g-...
https://www.mimovrste.com/pomnilniki/cr...
Trenutno je notri Crucial 8Gb,3000MHz.
Hvala,lp
matobeli ::
nabavše eno isto (zarad dual chanell) palčko kot jo že maš pa bo OK.
Bi blo bolš met 2x3200? itak, sam ne prav velik.
Bi blo bolš met 2x3200? itak, sam ne prav velik.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
edi45 ::
Se najde tu kakšen lastnik i9 9900/K/KF? Me namreč zanimajo stopinje in kateri hladilnik uporabljate.
dromzie ::
rad bi si kupil gaming racunalnik, ki bi zdrzal vsaj 5 let. Poleg tega mi je tudi zelo pomembno da je tih, imel bom dualboot z linuxi, kjer bom potreboval malo vec rama, zato mi 16 ni dovolj. Prebral sem zadnjih nekaj strani in prisel nekako do teh komponent:
link
Zanima me naslednje:
1) ali je v teji konfiguracija kaj nekompatibilnega?
2) rabim kak ventilator za hladit?
3) predlog kake druge izboljsave?
4) manjka se ohisje (se ne spoznam na velikosti, kompatibilnosti z izbrano opremo), katera pridejo v postev za ta izbor?
5) kako je z dostavo? bral sem da preko nekih posrednikov, sam s tem nimam izkusenj pa me zanima postopek kako folk to naredi ter koliko stane
Hvala ze vnaprej za pomoc!
link
Zanima me naslednje:
1) ali je v teji konfiguracija kaj nekompatibilnega?
2) rabim kak ventilator za hladit?
3) predlog kake druge izboljsave?
4) manjka se ohisje (se ne spoznam na velikosti, kompatibilnosti z izbrano opremo), katera pridejo v postev za ta izbor?
5) kako je z dostavo? bral sem da preko nekih posrednikov, sam s tem nimam izkusenj pa me zanima postopek kako folk to naredi ter koliko stane
Hvala ze vnaprej za pomoc!
mihec87 ::
Ni ta cpu isti(https://www.mindfactory.de/product_info... in cenejši?
Pa še z hladilnikom je, ki sicer ni ne vem kaj oz se ga z malo nastavitvami krivulje obratov da stišat...Mogoče kupiš kakšen boljši hladilnik vsaj v bližnji prihodnosti..
Pa še z hladilnikom je, ki sicer ni ne vem kaj oz se ga z malo nastavitvami krivulje obratov da stišat...Mogoče kupiš kakšen boljši hladilnik vsaj v bližnji prihodnosti..
voltaire ::
Mi lahko prosim en razloži fizično razliko pri uporabi rama s frekvenco 2400Mhz,3000Mhz in 3200Mhz?
Se to toliko pozna pri igrah in programih?
Mi lahko prosim en razloži fizično razliko pri uporabi rama s frekvenco 2400Mhz,3000Mhz in 3200Mhz?
Največja razlika med rami v igrah je med 2400mhz in 3200mhz. Čeprav Za AMD Ryzen procesorje je sweet spot 3600mhz. Se kar pozna razlika, predvsem pri 1080p ali še manjši resoluciji. Saj hitrejši kot so rami, bolj lahko procesor "zadiha" in obdela več podatkov. Najbolj prijazni za denarnico so 3000-3200mhz, potem pa se drastično veča cena, za vsakih par 100 mhz. Več kot 3600mhz dvomim da bom kdaj kupil, ker se preprosto ne splača, ker ni take razlike nikjer razen v ceni
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: edi45 ()
winko12345 ::
Razmišljam da bi nadgradil pc - nekaj sem zasledil da je najbolj pametno počakati do septembra, oktobra zaradi novih amd procesorjev? Zato sprašujem (ni mi še nujno nadgraditi) če se splača počakati recimo do oktobra, novembra
Han ::
@dromzie: menjaj SSD za 512GB NVMe, box procesor je cenejši, hladilnik zanj npr. Pure Rock; razmisli še o grafični, ker so s 5700(XT) kar problemi. Glede naročila, posrednika in cen pojdi v namensko temo za MindFactory.
Winko, ne splača se čakat, ker bodo novi procesorji ~15% hitrejši in ~40% dražji kot danes.. V vsakem primeru bo najboljša rešitev nadgradnja na 12-16 jedrni procesor čez ~5 let, saj vendar "vse" današnje AM4 plošče omogočajo to nadgradnjo.
printer ::
Frekvenca rama je pomembna zato, da dobis infinity fabric frekvenco procesorja 1:1 z NB frekvenco rama.
Potem pa so se CL timings tu se najbol pri ceni pozna bol kot pri frekvenci, sweet spot je 3600 mhz CL16-19-19-39 cenovno dokaj ugodni pa priporocajo se koliko sem gledal g.skill TridentZ neo DDR4 3600 mhz CL16-19-19-39 1,35V ali pa skoraj identicni cenejsi G.Skill Ripjaws V
Ne vem pa ce ista razlika velja za intel procesorje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: printer ()
AlexLoow ::
Živijo!
Nadgrajujem si računalnik. Kupil bom MSI B450 Tomahawk in Ryzen 5 3600. Zanima me samo če bi bil ta RAM dober za to matično in procesor https://www.mimovrste.com/ram-za-osebne...
Nadgrajujem si računalnik. Kupil bom MSI B450 Tomahawk in Ryzen 5 3600. Zanima me samo če bi bil ta RAM dober za to matično in procesor https://www.mimovrste.com/ram-za-osebne...
Živijo!
Ja super je ta ram
yayo ::
Živijo!
njet, ne bo dober
na Crucialovi strani imaš iskalnik za kompatibilnost z osnovnimi ploščami, tole je recommended, ram, ki si ga linka l ni.
https://www.crucial.com/compatible-upgr...
Če bi menjal plato, procesor in grafo, je nujno da se komp formatira ali lahko samo od plate driverje in vse driverje naložim in bi šlo?
draski ::
Ekipa, najlepše vas prosim za pomoč pri sestavi namiznega računalnika. Na žalost res nisem na tekočem glede posameznih komponent in posledično optimalne konfiguracije, zato bom res hvaležen za vsak nasvet. Sicer redno spremljam tole temo, a mi vseeno to ni pomagalo, da bi si lahko kaj sam sestavil...
Budget za škatlo je nekje do 1.300 evrov max. Računalnik se bo primarno uporabljal za:
- zelo obsežno delo z office programi (Access, Excel, PowerPoint, Word) - obsežne tabele, makroji, predstavitve, istočasno odprtih mnogo zavihkov
- obsežno brskanje/raziskovanje po internetu
- gledanje tv (HBO, Netflix), youtube in filmov v visoki kvaliteti (ekran je Dell U2715H 1440p)
- stream-anje medijskih vsebin na LG C9 OLED tv (preko SmartShare)
Računalnik se torej ne bo uporabljal za igranje iger. Pričakovanja so, da bo računalnik dobro delal vsaj nadaljnjih 5-7 let, ostale želje pa so (po prioritetah):
- popolnoma tekoče in čim hitrejše delovanje
- da bo čim čim tišji
- 500 GB SSD + 3 TB HDD
- najmanj 16 GB RAM-a (če bi koristilo 32 GB, tudi ok)
- ne prevelika škatla
Kupil bi iz Slovenije (funtech, mlacom) s sestavo vseh komponent ter operacijskim sistemom.
Vnaprej hvala za pomoč!
Budget za škatlo je nekje do 1.300 evrov max. Računalnik se bo primarno uporabljal za:
- zelo obsežno delo z office programi (Access, Excel, PowerPoint, Word) - obsežne tabele, makroji, predstavitve, istočasno odprtih mnogo zavihkov
- obsežno brskanje/raziskovanje po internetu
- gledanje tv (HBO, Netflix), youtube in filmov v visoki kvaliteti (ekran je Dell U2715H 1440p)
- stream-anje medijskih vsebin na LG C9 OLED tv (preko SmartShare)
Računalnik se torej ne bo uporabljal za igranje iger. Pričakovanja so, da bo računalnik dobro delal vsaj nadaljnjih 5-7 let, ostale želje pa so (po prioritetah):
- popolnoma tekoče in čim hitrejše delovanje
- da bo čim čim tišji
- 500 GB SSD + 3 TB HDD
- najmanj 16 GB RAM-a (če bi koristilo 32 GB, tudi ok)
- ne prevelika škatla
Kupil bi iz Slovenije (funtech, mlacom) s sestavo vseh komponent ter operacijskim sistemom.
Vnaprej hvala za pomoč!
Živijo!
njet, ne bo dober
na Crucialovi strani imaš iskalnik za kompatibilnost z osnovnimi ploščami, tole je recommended, ram, ki si ga linka l ni.
https://www.crucial.com/compatible-upgr...
nima veze ram je ram. Nikoli se nisem oziral na to in je še vedno vse delalo, tako kot pri intelu tak na AMD.
yayo ::
razen, ko padeš v tisti 1 procent, ki ima potem probleme z xmp-jem. Enkrat se mi je zgodilo in od takrat sem raje previden
drugače si spraševal za cooler. Na Amazon.de ima Noctua svojo trgovino. Vzami od njih rabljenega "good condition". So v bistvu novi z garancijo. navadna poštnia je tri evre za rabljenega, pride v petih dnevih.
drugače si spraševal za cooler. Na Amazon.de ima Noctua svojo trgovino. Vzami od njih rabljenega "good condition". So v bistvu novi z garancijo. navadna poštnia je tri evre za rabljenega, pride v petih dnevih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
Kurzweil ::
Ni bilo rečeno, da bo ta 3000 serija Ryzen procesorjev zadnja na AM4... namreč zdej vidim, da bo tudi serija 4000 na tem podnožju, kar je seveda super, ampak zgleda, da sem nekaj pomešal? Ali je AMD vmes spremenil plane?
V glavnem, tole si nekako tako predstavljam, da če ni res nujno, se zdej ne kupuje proca, po drugi strani pa je do releasa, ki je scheduled nekje za september-oktober še pol leta!
V glavnem, tole si nekako tako predstavljam, da če ni res nujno, se zdej ne kupuje proca, po drugi strani pa je do releasa, ki je scheduled nekje za september-oktober še pol leta!
vratmatra ::
@dromzie: menjaj SSD za 512GB NVMe, box procesor je cenejši, hladilnik zanj npr. Pure Rock; razmisli še o grafični, ker so s 5700(XT) kar problemi. Glede naročila, posrednika in cen pojdi v namensko temo za MindFactory.
Če z 5700XT problemi misliš na razne težave pri nekaterih igrah z specifičnimi verzijami driverja, so to popravili par mescov nazaj, tako da je 5700XT best buy kar se tiče price/performance trenutno.
Procesor še bi imel od AMD, grafičnih pa ne. Trenutno imam na testiranju 5700XT in mi je že 3x za brezveze na namizju vrglo green screen in sem mogel resetirati računalnik. Rajše sploh ne omenim kako zelo se greje in kako je glasna
vratmatra ::
Nevem kateri model imaš, s Sapphire Pulse in novimi driverji jaz že par mesecev nimam težav. Tudi glasna ni tako, ampak to je odvisno od modela verjetno, se pa da fan curve tudi nastaviti kako ti paše.
Pač kakor komu, po forumih imajo tudi z nVidio nekateri težave, nekateri z AMD.
Pač kakor komu, po forumih imajo tudi z nVidio nekateri težave, nekateri z AMD.
dromzie ::
Ni ta cpu isti(https://www.mindfactory.de/product_info... in cenejši?
Res je, tnx
Kaksni problemi tocno in kaj bi bila po tvoje boljsa izbira? Hvala za ostale info
Procesor še bi imel od AMD, grafičnih pa ne. Trenutno imam na testiranju 5700XT in mi je že 3x za brezveze na namizju vrglo green screen in sem mogel resetirati računalnik. Rajše sploh ne omenim kako zelo se greje in kako je glasna
Glede na to da bi rad imel tih racunalnik me res zanima kako glasna je v primerjavi z ostalimi in kaj so dobre alternative
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dromzie ()
AlexLoow ::
Kaj pa tale RAM https://www.mimovrste.com/ram-za-osebne...
Je kopatibilen z MSI B450 TOMAHAWK in Ryzen 5 3600?
Je kopatibilen z MSI B450 TOMAHAWK in Ryzen 5 3600?
Mr.B ::
Pa se kregaj...pred 1h
https://m.youtube.com/watch?v=45Q8TVmzH...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Han ::
@dromzie: 5700XT karte z dvema propelerjema so vroče in glasne; še vedno so določeni problemi z zmrzovanjem, predvsem v nekaterih igrah. Stegni se do Aorus grafe.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
MeGreat ::
Kaj mislite o spodnjem računalniku? Uporabljal bi ga za delo, office, excel, programiranje, tudi kakšna igra.. ? Budget do 1k EUR.
https://www.csl-computer.com/csl-sprint...
Specifikacije:
Betriebssystem
kein Betriebssystem
Prozessor
AMD Ryzen 7 2700X, 8x 3700 MHz inkl. Xbox Game Pass
Prozessorkühler
Deepcool Gammaxx C40
Grafikkarte
Palit GeForce RTX 2060 Dual, 6 GB GDDR6, DVI, HDMI, DisplayPort
Mainboard
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Arbeitsspeicher
16 GB DDR4-RAM, Dual Channel (2x 8 GB), 3000 MHz, G.SKILL Aegis
1. Festplatte
512 GB M.2 SATA SSD Kingston (Lesen/Schreiben: max. 535 MB/s | 465 MB/s)
Laufwerke
kein Laufwerk
Cardreader
kein Cardreader
Gehäuse
BoostBoxx Mask, schwarz, RGB Beleuchtung mit Steuerung
Kabel Modding
kein Kabel Modding
Netzteile
500 Watt BoostBoxx Power Boost, 82% Effizienz, 80 Plus Bronze zertifiziert
WLAN
kein WLAN
Garantieerweiterung
24 Monate Herstellergarantie
Netzwerkkarten
onBoard LAN
Soundkarten
onBoard HD Sound
TV-Stick/TV-Karte
kein TV-Stick/TV-Karte
Game Voucher
https://www.csl-computer.com/csl-sprint...
Specifikacije:
Betriebssystem
kein Betriebssystem
Prozessor
AMD Ryzen 7 2700X, 8x 3700 MHz inkl. Xbox Game Pass
Prozessorkühler
Deepcool Gammaxx C40
Grafikkarte
Palit GeForce RTX 2060 Dual, 6 GB GDDR6, DVI, HDMI, DisplayPort
Mainboard
ASUS TUF B450-PLUS GAMING
Arbeitsspeicher
16 GB DDR4-RAM, Dual Channel (2x 8 GB), 3000 MHz, G.SKILL Aegis
1. Festplatte
512 GB M.2 SATA SSD Kingston (Lesen/Schreiben: max. 535 MB/s | 465 MB/s)
Laufwerke
kein Laufwerk
Cardreader
kein Cardreader
Gehäuse
BoostBoxx Mask, schwarz, RGB Beleuchtung mit Steuerung
Kabel Modding
kein Kabel Modding
Netzteile
500 Watt BoostBoxx Power Boost, 82% Effizienz, 80 Plus Bronze zertifiziert
WLAN
kein WLAN
Garantieerweiterung
24 Monate Herstellergarantie
Netzwerkkarten
onBoard LAN
Soundkarten
onBoard HD Sound
TV-Stick/TV-Karte
kein TV-Stick/TV-Karte
Game Voucher
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MeGreat ()
MrStein ::
winko12345 je izjavil:
Če bi menjal plato, procesor in grafo, je nujno da se komp formatira ali lahko samo od plate driverje in vse driverje naložim in bi šlo?
Načeloma ne rabiš nič.
Lahko pa potem kake driverje naložiš. Če so kaki problemi. Sicer je dobro načelo: don't fix it if ain't broken
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
mahoni ::
Potem pa so se CL timings tu se najbol pri ceni pozna bol kot pri frekvenci, sweet spot je 3600 mhz CL16-19-19-39 cenovno dokaj ugodni pa priporocajo se koliko sem gledal g.skill TridentZ neo DDR4 3600 mhz CL16-19-19-39 1,35V ali pa skoraj identicni cenejsi G.Skill Ripjaws V
Ni res - Our recommended 3600 MHz CL16 Memory for Ryzen 3000 builds is the G.Skill TridentZ RGB, which features Samsung B-Die DDR4 that helps you overclock this further, timings of 16-16-16-36, and features one of the best-looking heatsinks on any DDR4 memory kit.
Praktično nobene.. Ni vredno doplačat 20-30€ za 3600@CL16.. 3200@CL16 je polna kapa.. No, odvisno, kje kupuješ in kakšne imajo cene.. 10€ bi še mogoče doplačal.
printer ::
Ni res - Our recommended 3600 MHz CL16 Memory for Ryzen 3000 builds is the G.Skill TridentZ RGB, which features Samsung B-Die DDR4 that helps you overclock this further, timings of 16-16-16-36, and features one of the best-looking heatsinks on any DDR4 memory kit.
Potem pa se opravicujem za napako, mi prosim razlozis kaksno pohitritev ti prinesejo rami 16-16-16-36, ce vracunamo ceno.
CL16-19-19-39
https://www.computeruniverse.net/en/gsk...
CL16-16-16-36
Ali slucajno mislis kere druge.
MisterR ::
Priporočate kaj ugodnejšega kot
Maticna:
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
CPU:
Ram (2x):
PSU:
Ohišje:
Vse skupaj: 376€
Maticna:
CPU:
Ram (2x):
PSU:
Ohišje:
Vse skupaj: 376€
matobeli ::
RAM: vzem 1x 8gb, ker boš čez čas lahko vsaj na 16gb nadgradil
PSU: Intertech, LC Power in še kakšen niso zanesljive znamke, sploh pa niti ni cenovno ugoden. Vzemi nekaj od Seasonic, Bequiet, lahko najšvohnejšega, če želiš da bo sistem podpiral kakšno eksterno grafično pa vzemi 500W za vsak slučaj.
Ohišje: Če ti je res všeč vzemi, drugač maš ohišji okol 50€ kar nekaj, tudi v ITX box izvedbah.
CPU hladilnik: nimaš nobenega, nekaj rabiš ker so Intel priloženi bolj glasni.
PSU: Intertech, LC Power in še kakšen niso zanesljive znamke, sploh pa niti ni cenovno ugoden. Vzemi nekaj od Seasonic, Bequiet, lahko najšvohnejšega, če želiš da bo sistem podpiral kakšno eksterno grafično pa vzemi 500W za vsak slučaj.
Ohišje: Če ti je res všeč vzemi, drugač maš ohišji okol 50€ kar nekaj, tudi v ITX box izvedbah.
Sem se odločil da bom menjal procesor, plato, in grafično, dodal bi še SSD disk 1 TB, imam že 2 diska 128 gb SSD in 1TB navaden. Glede RAM nvm če bi obržal 16 GB samo so 2133mHz. Bi lahko dokupil boljše še 16 gb in bi imel 32 ali najbolje da pustim tako kot je ali pa pač zamenjam (ne vem kako bi različne frekvence delovale?) (napajalnik imam 650W bo dovolj?)
Bi mi kdo sestavil na mindfactory za CCA 1300 max. Grafo sem imel v mislih: GeForce RTX 2080, kakšen amd proc in plato nič kaj special.
Lp
Bi mi kdo sestavil na mindfactory za CCA 1300 max. Grafo sem imel v mislih: GeForce RTX 2080, kakšen amd proc in plato nič kaj special.
Lp
BorutK-73 ::
winko12345 je izjavil:
Zaženeš sistem in testiraš, če ne gre, fresh install.
Seveda pred menjavo komponent naredi backup podatkov.
mahoni ::
winko12345 je izjavil:
Sem se odločil da bom menjal procesor, plato, in grafično, dodal bi še SSD disk 1 TB, imam že 2 diska 128 gb SSD in 1TB navaden. Glede RAM nvm če bi obržal 16 GB samo so 2133mHz. Bi lahko dokupil boljše še 16 gb in bi imel 32 ali najbolje da pustim tako kot je ali pa pač zamenjam (ne vem kako bi različne frekvence delovale?) (napajalnik imam 650W bo dovolj?)
Lp
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Dal sem not RTX 2070 Super, tako ne bos imel bottleneck na racun kaksnega CPU-ja ali plate...
winko12345 je izjavil:
Lp
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Dal sem not RTX 2070 Super, tako ne bos imel bottleneck na racun kaksnega CPU-ja ali plate...
Sestava je super. Kaj pa stare rame dam zraven notri ali prodam? Ker imam že 16 gb vendar so 2133 mhz. S plato nebi šlo ceneje? Ker 210€ za plato je kr ogromno?
Winko, ti bi moral kot prvo menjat monitor.. Nek spodoben monitor in potem gradit kompjuter okrog te osnove.. Monitor je najpomembnejša komponenta.
Tako pa imaš nek usran 1080p monitor, ki ga boš sparil s 2070S/3700X kombinacijo.. Čista neumnost. To je tako kot bi vložil 30.000 evrov v nadgradnjo vozila YUGO-45, ampak ne za boljše udobje, saj te boli qrac za udobje. ;)
Edit: če pa ti ni mar za monitor in vizualno izkušnjo, potem pa ne vlagaj toliko denarja v nadgradnjo, saj bo že nek R5-1600AF + RTX2060 polna kapa.
Tako pa imaš nek usran 1080p monitor, ki ga boš sparil s 2070S/3700X kombinacijo.. Čista neumnost. To je tako kot bi vložil 30.000 evrov v nadgradnjo vozila YUGO-45, ampak ne za boljše udobje, saj te boli qrac za udobje. ;)
Edit: če pa ti ni mar za monitor in vizualno izkušnjo, potem pa ne vlagaj toliko denarja v nadgradnjo, saj bo že nek R5-1600AF + RTX2060 polna kapa.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
MisterR ::
RAM: vzem 1x 8gb, ker boš čez čas lahko vsaj na 16gb nadgradil
Druga itx ohišja ne omogočajo toliko 3.5 in ssd diskov kot node 304.
Psu: kako bi se obnesel https://www.bolha.com/napajalniki-ohisj... z grafično srednjega ranga?
Se splača vzet na funtech ali priporočate kako tujo trgovino? Na amazon.de mi ni problem nabavit, ker je do zdaj se vse bilo ok in poceni poštnina. Na drugih straneh pa se mi zdi da nabijejo poštnino na 20+€.
Hvala
Winko, ti bi moral kot prvo menjat monitor.. Nek spodoben monitor in potem gradit kompjuter okrog te osnove.. Monitor je najpomembnejša komponenta.
Seveda je plan menjava monitorja tudi. Saj to sestavo potrebujem za to.