Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
Kurzweil ::
@fokz8, pozabi te grafične. To je vse stara generacija.
Računalnik + ohišje z brezplačno dostavo (ker MindFactory računa dodatnih 20€ za dostavo ohišja)
Hehe, glede na to, da je meja 50€ da je ohišje poslano brez poštnine, te bo pršlo ceneje če je ohišje 50,40€ kot recimo če bi bilo 47,40€.
Kar pa se napajalnika tiča pa jaz ne bi škrtaril, daš tistih 70-80€ za 650W pa da je še silent in da ima vsaj 3 leta garancije in je mir.
smacker ::
Fantje, bratranec ima računalnik nekoliko v letih in bi nadgradil na RAMu. Skupno ima 6 slotov, trenutno pa še 2 prosta. Ima pa nek Exceleram 4x2Gb 1600. Kaj lahko dokupi?
Zanima pa ga tudi, kakšno grafično bi lahko dal vanj, da bi se novejše naslove boljše igralo. Išče pa se neka optimalna rešitev, ne ravno titane in z nakupom se ne mudi, lahko čaka do jeseni brez težav.
Specifikacije:
CPU: i7 950
MOBO: asus p6 x58d-e
GPU: asus 6870
PSU: 750w
Najlepša hvala!
A dejansko zafila 8GB RAMa? Kr 8GB je kr zadost za večino operacij. Grafa pa kaka gtx1060 ali rx480.
Računalnik + ohišje z brezplačno dostavo (ker MindFactory računa dodatnih 20EUR za dostavo ohišja)
Hehe, glede na to, da je meja 50EUR da je ohišje poslano brez poštnine, te bo pršlo ceneje če je ohišje 50,40EUR kot recimo če bi bilo 47,40EUR.
Kar pa se napajalnika tiča pa jaz ne bi škrtaril, daš tistih 70-80EUR za 650W pa da je še silent in da ima vsaj 3 leta garancije in je mir.
SuperFlower 550W je polna kapa. Garancija nima veze, ta napajalc ne bo crknil v roku 3 let. Če ma slučajno kako napako, se to izkaže v prvih mescih uporabe. Kvečjemu bi kak boljo hladilnik dal na CPU. Pa HDD manjka v sestavu, 512GB SSD bo hitro poln (razen če se kak star disk doda).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smacker ()
davor92 ::
Pozdravljeni,
Za pisarniško delo in poganjanje SCADA in CAD programov mi kolega ponuja več rabljenih računalnikov. Ne izplača se mi kupovati novega, ker bo v delavnici, poleg tega pa imam še prenosnika z i7 procesorjem za zahtevnejše stvari.
Na voljo imam računalnike s procesorji:
- Intel Core Quad Q6600
- Intel Core Quad Q9500 in
- Intel Core i3 2120
Zanima me, s katerim od teh dobim največ procesorske moči?
Vsa ostala konfiguracija PC-jev je pri vseh enaka (4Gb DDR3 rama, 500 Gb HDD,...)
Lepo prosim za kakšno mnenje
Za pisarniško delo in poganjanje SCADA in CAD programov mi kolega ponuja več rabljenih računalnikov. Ne izplača se mi kupovati novega, ker bo v delavnici, poleg tega pa imam še prenosnika z i7 procesorjem za zahtevnejše stvari.
Na voljo imam računalnike s procesorji:
- Intel Core Quad Q6600
- Intel Core Quad Q9500 in
- Intel Core i3 2120
Zanima me, s katerim od teh dobim največ procesorske moči?
Vsa ostala konfiguracija PC-jev je pri vseh enaka (4Gb DDR3 rama, 500 Gb HDD,...)
Lepo prosim za kakšno mnenje
fokz8 ::
Računalnik + ohišje z brezplačno dostavo (ker MindFactory računa dodatnih 20€ za dostavo ohišja)
to bi blo za ta denar to?
zanima me tudi kako je s poštnino...naprimer da js zdele to vse naročim. pošlejo vse naenkrat in kolikšna je poštnina?
hvala!
Hehe, glede na to, da je meja 50€ da je ohišje poslano brez poštnine, te bo pršlo ceneje če je ohišje 50,40€ kot recimo če bi bilo 47,40€.
Kar pa se napajalnika tiča pa jaz ne bi škrtaril, daš tistih 70-80€ za 650W pa da je še silent in da ima vsaj 3 leta garancije in je mir.
kateri napajalnik predlagaš :) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fokz8 ()
to bi blo za ta denar to?
zanima me tudi kako je s poštnino...naprimer da js zdele to vse naročim. pošlejo vse naenkrat in kolikšna je poštnina?
hvala!
aja btw v laptopu imam 120gb SSD ter 1.5tb HDD, zato ga tam ne potrebujem ker bom prestavo...
kateri napajalnik predlagaš :) ?
DarwiN ::
Poštnina pri MF je 20EUR, pošljejo pa takoj, ko so vse komponente na zalogi... V omenjeni sestavi so od včeraj do danes že razprodali Gainwardove grafične.... Če danes naročiš, zamenjaš za Zotacovo in dobiš to sestavo, ki bi naj bila poslana ~29.7, ko dobijo procesor. Ampak treba je naročit, ker zaloge hitro padejo in moraš menjat komponente oziroma čakaš 14 dni... Ohišje pa tako ali tako naročiš takoj, kateregakoli že boš vzel.
Napajlanik je ta 550W polna kapa in kakovost. Ta računalnik ne bo žrl več kot 300W, in poleg tega so napajalniki najbolj učinkoviti pri 50-80% moči, tko da bi bil 650W dejansko manj učinkovit in jasno 2x premočan.
edit: procesor je medtem postal zelen, oziroma imajo 1 komad na zalogi. :D
Napajlanik je ta 550W polna kapa in kakovost. Ta računalnik ne bo žrl več kot 300W, in poleg tega so napajalniki najbolj učinkoviti pri 50-80% moči, tko da bi bil 650W dejansko manj učinkovit in jasno 2x premočan.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Poštnina pri MF je 20EUR, pošljejo pa takoj, ko so vse komponente na zalogi... V omenjeni sestavi so od včeraj do danes že razprodali Gainwardove grafične.... Če danes naročiš, zamenjaš za Zotacovo in dobiš to sestavo, ki bi naj bila poslana ~29.7, ko dobijo procesor. Ampak treba je naročit, ker zaloge hitro padejo in moraš menjat komponente oziroma čakaš 14 dni... Ohišje pa tako ali tako naročiš takoj, kateregakoli že boš vzel.
hvala za trud!
ubistvo mam namen kupit okvirno 15.8 (pri plači), kajti sedaj še nimam te vsote...gledam pa malo v naprej, da se malo spoznam s komponentami in pa da nebom potem nekaj na hitro naročeval... (:
ziga1990 ::
^^ a naj nebi bili kmalu navoljo Kabylake procesorji, če bojo kmalu se splača malo počakati
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900
Pennywis3 ::
Katero osnovno ploščo za Skylake bi svetovali?
Budget nekje 160 - 200 eur
Gledam npr. te dve:
https://www.mimovrste.com/plosce-intel-...
Budget nekje 160 - 200 eur
Gledam npr. te dve:
Ranger če že hočeš da piše gor gaming. Bo pa tud kaka za 100EUR dobra
Čisto vseeno kaj gor piše, gre se mi zato, da jo bom mel lahko 8-10 let, tko kot sedanjo Gigabyte, ki je 9 let stara
Malce več bi dal, ker sklepam da so gaming plate kvalitetnejše in bolj vzdržljive od tistih za 100e.
Nevem, mogoče se motim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pennywis3 ()
kaby nebo nek hud upgrade napram skylake, ker je to samo bugfix skylake-a .
to je res ampak še vedno bo boljši od Skylake
^^ kaj pa podpora optane tehnologije?
PredatorX ::
overkill za 1080P. Drgač pa lihk za tak budget vržeš boljšo plato, pa tud splača se vzet i7tko.
gddr85 ::
imo i5 bo čist ok za špile, komot 1070ko, sploh če boš kasnej kdaj menjal na 1440p, pa 450-550w imaš dovolj za psu
lahko pa seveda vzameš tud eno rx480/gtx 1060 in še prišpapraš..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
PredatorX ::
imo i5 bo čist ok za špile, komot 1070ko, sploh če boš kasnej kdaj menjal na 1440p, pa 450-550w imaš dovolj za psu
i5 6600 zna met kr pšrobleme z GTX 1070 na 1080p. Glede na budget mu nebi smel bi težko dodat tistih 100-120€ = menja i5 6600 za i7 6700 in mal boljšo plato za 70-90€.
InLine ::
Glede na to, da so na pohodu razni "cryptlocker-ji" sem se odločil, da ločim sistema za spletno delo (brskanje, youtube in online igre: kongregate ipd.) in pa ostalo delo (arhiv družinskih slik, filmčkov, ostalih dokumentov in projektov). Glede na to, da za Cosmos 2 ohišje nimam prostora sem se odločil za Nanoxio Deep Silence 5 Rev.B (pred Fractal R5). Grafika bo zaenkrat integrirana, mogoče kdaj kasneje tudi ločena.
1. Ima kdo mogoče izkušnje z novimi Brix sistemi?
2. Kako prepoznati Kingstonove ali katere koli druge ram-e s hynix-ovimi čipi (namreč Hynix se je "odlično" odrezal na "Rowhammer" ranljivost, medtem ko Crucial z Micron čipi "porazno"), Hynix A-Die pri spodaj podanih ECC RAMih verjetno pomeni prav to, medtem ko pri SO-DIMM nisem siguren kaj pomeni HX (HX421S13IB/8) Hynix ali HyperX ?
3. Glede matične se še nisem povsem odločil med Gigabyte GA-X170-Extreme ECC, Gigabyte GA-X170-WS ECC in ASUS P10S WS (90SB05T0-M0EAY0) verjetno pa se bom odločil za prvo.
4. Je spodaj podani hladilnik vredu izbira za ta sistem?
5. Katero PCIe razširitveno kartico za dodatne SATA priključke in katero za USB.3.0?
ONLINE SISTEM:
Gigabyte Brix GB-BSi3HA-6100
Samsung SSD 850 Evo 250GB, SATA (MZ-75E250B)
Kingston HyperX Impact SO-DIMM 8GB, DDR4-2133, CL13-13-13 (HX421S13IB/8)
OFFLINE SISTEM:
Nanoxia Deep Silence 5 Rev. B anthrazit, schallgedämmt (NXDS5AB)
Corsair Professional Series Platinum AX760 760W ATX 2.31 (CP-9020045-EU)
Kingston ValueRAM Hynix A-Die DIMM 8GB, DDR4-2133, CL15-15-15, ECC (KVR21E15D8/8HA)
Kingston ValueRAM Hynix A-Die DIMM 8GB, DDR4-2133, CL15-15-15, ECC (KVR21E15D8/8HA)
Intel Xeon E3-1245 v5, 4x 3.50GHz, boxed (BX80662E31245V5)
Cooler Master Hyper 212X EU-Version (RR-212X-17PK-R1)
Gigabyte GA-X170-Extreme ECC
Hvala za pomoč!
1. Ima kdo mogoče izkušnje z novimi Brix sistemi?
2. Kako prepoznati Kingstonove ali katere koli druge ram-e s hynix-ovimi čipi (namreč Hynix se je "odlično" odrezal na "Rowhammer" ranljivost, medtem ko Crucial z Micron čipi "porazno"), Hynix A-Die pri spodaj podanih ECC RAMih verjetno pomeni prav to, medtem ko pri SO-DIMM nisem siguren kaj pomeni HX (HX421S13IB/8) Hynix ali HyperX ?
3. Glede matične se še nisem povsem odločil med Gigabyte GA-X170-Extreme ECC, Gigabyte GA-X170-WS ECC in ASUS P10S WS (90SB05T0-M0EAY0) verjetno pa se bom odločil za prvo.
4. Je spodaj podani hladilnik vredu izbira za ta sistem?
5. Katero PCIe razširitveno kartico za dodatne SATA priključke in katero za USB.3.0?
ONLINE SISTEM:
Gigabyte Brix GB-BSi3HA-6100
Kingston HyperX Impact SO-DIMM 8GB, DDR4-2133, CL13-13-13 (HX421S13IB/8)
OFFLINE SISTEM:
Nanoxia Deep Silence 5 Rev. B anthrazit, schallgedämmt (NXDS5AB)
Corsair Professional Series Platinum AX760 760W ATX 2.31 (CP-9020045-EU)
Intel Xeon E3-1245 v5, 4x 3.50GHz, boxed (BX80662E31245V5)
Cooler Master Hyper 212X EU-Version (RR-212X-17PK-R1)
Gigabyte GA-X170-Extreme ECC
Hvala za pomoč!
NeXo7 ::
Ga imaš pri ComputerUniverse za 160 z dostavo.. Paypal plačilo.
edit: opa! 5EUR newsletter popust, torej 155.
Hvala, sem mislil danes naročiti pa so glih prišle komponente, ki so me prepričale da naročim raje črno ohišje, ki pa je v SLO. Hvala vseeno :)
Še nekaj.. A ve kdo za kakšen uredu psu, ki je na zalogi v slo ker bi ga rad do sobote če bi šlo.. Je tale dober?http://www.mlacom.si/corsair-sf600-600w...
Hvala
Je kak poseben razlog za SFX? Raje ATX, sej maš vlko ohišje pa dost placa.
Če hočeš malo prihranit maš to: http://www.mlacom.si/xfx-xtr-550w-hybri...
Ali če bolj zaupaš Corsair: http://www.mlacom.si/corsair-rm550x-550...
Je kak poseben razlog za SFX? Raje ATX, sej maš vlko ohišje pa dost placa.
Aha pa je uredu tale corsair napajalnik? Rm550x
Aha hvala vama :) ponavadi na kompih do zdej mi je vedno PSU šel prvi.
Se pravi bom naročil ta psu zdej pa bi rabil sam še en cpu cooler za i7 6700k če bi šlo tud z mlacom ko bi rabu do sobote.. A mislite da bo hyper 212 dost uredu?
Se pravi bom naročil ta psu zdej pa bi rabil sam še en cpu cooler za i7 6700k če bi šlo tud z mlacom ko bi rabu do sobote.. A mislite da bo hyper 212 dost uredu?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NeXo7 ()
Gold efficiency, modular, fan off, 10 let garancije. Boljšega ne rabiš.
Cooler: odvisno kolk boš navijal, za stock in turbo frekvence bo dost.
Cooler: odvisno kolk boš navijal, za stock in turbo frekvence bo dost.
SuperVeloce ::
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SuperVeloce ()
Aha hvala :) bom tistega scythe če je uredu glede na to da bom psu naročil na mlacom tudi. Pa še mislim da mimovrste nima paypal opcije
aja what?... zgleda da tudi mlacom nima paypal opcije ko naročam pa čeprav jim piše v opisu da je
Na mlacomu lahko plačaš po povzetju. Poštar prinese, ti plačaš. Kaj češ lepšega?
Edit: to sem osebno pri njih naročil, ne vem če se da tudi preko spleta plačilo po povzetju. Če ne, jih pokliči, pa se zmeni, glede na to da že majo na zalogi artikle pomoje nebo komplikacij.
Edit: to sem osebno pri njih naročil, ne vem če se da tudi preko spleta plačilo po povzetju. Če ne, jih pokliči, pa se zmeni, glede na to da že majo na zalogi artikle pomoje nebo komplikacij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: smacker ()
mislil sem z paypal ko mam glih nekaj balance še gor sam zgleda da ne gre :P majo mal narobe opis http://www.mlacom.si/nakupovanje/placila .
Ko naročuješ ti da pa 3 opcije:
- ob prevzemu
- po predračunu
- s kreditno kartico
Ko naročuješ ti da pa 3 opcije:
- ob prevzemu
- po predračunu
- s kreditno kartico
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NeXo7 ()
aha sem hvala :D nism vedu da tuki kr tko gre da ti invoice pošljejo namest da bi blo avtomatsko
1player1 ::
Rabim pomoč pri izbiri komponent za pc. Budget je 550 EUR.
CPU: i3 6300, ali naj izberem kakšen starejši i7, recimo i7 2600k ali kaj podobnega
GPU: Mislil sem na rabljeno R9 390, gtx 970 ali novo rx 480 4gb.
MB: Cenejše so za starejše procesorje, za nov i3 bi me stala okoli 120 eur.
PSU: CX600
RAM: 16GB DDR4 ali če bi vzel starejši cpu 16GB DDR3
Kaj naj spremenim oziroma katere komponente bi bile najboljše.
CPU: i3 6300, ali naj izberem kakšen starejši i7, recimo i7 2600k ali kaj podobnega
GPU: Mislil sem na rabljeno R9 390, gtx 970 ali novo rx 480 4gb.
MB: Cenejše so za starejše procesorje, za nov i3 bi me stala okoli 120 eur.
PSU: CX600
RAM: 16GB DDR4 ali če bi vzel starejši cpu 16GB DDR3
Kaj naj spremenim oziroma katere komponente bi bile najboljše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 1player1 ()
hojnikb ::
namen rabe ?
max budget in kaj vse sploh nucač..
max budget in kaj vse sploh nucač..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
1player1 ::
Obdelava video posnetkov in fotografij, tu pa tam kakšna igra in filmi. Max budget je 550 eur
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 1player1 ()
hojnikb ::
http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami...
pa rx480 4gb ko se pojavi. prideš skos
Aja pa kak ssd še zram porin, če ga še nimaš
pa rx480 4gb ko se pojavi. prideš skos
Aja pa kak ssd še zram porin, če ga še nimaš
#brezpodpisa
Jerry000 ::
JamesTheKing je izjavil:
Pozdravljeni,
stric bi potreboval nov računalnik za brskanje po spletu in gledanje HD filmov, skratka nič kaj težkega.
Računalnik naj deluje hitro (predvidevam da SSD?) in pa čim cenejša varianta.
Hvala :)
Tudi jaz bi kakšen nasvet glede tega, nekako me zanima kako je z onimi PCji ko so buildani v ekran, ali pa imajo zelo majhno kišto. Opravila: to kar je v citatu (dokumenti, filmi, slike, brskanje po spletu)
En mini build za našteta opravila: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Hvala, vendar sem bolj mislil na tiste PC kateri so že sestavljeni in v ohišju...ali v ekranu not.
grandhaven ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če je tale sestava OK za 3d modeliranje in podobno:
https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Grafično imam pa še gtx 770
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grandhaven ()
grandhaven je izjavil:
Pozdravljeni!
LP
Napajalnik vzami raje gold kot modular, sej par odvečnih kablov ni tako motečih. Če malo dodaš, dobiš i7 6700k z 4.0Ghz + možnost navitja do 4.5.
Samo v razmislek: https://www.mindfactory.de/shopping_car...
Za resno navijanje še boljši cooler: http://www.mindfactory.de/product_info....
katere slovenske spletne trgovine so najcenejše za rač. komponente?
Odvisno od komponent, lahko pogledaš sestavi.si, mlacom.si
Drugače pa mindfactory.de, kjer so cene občudno nižje in če kupuješ več komponent se definitivno splača slednje.
Lahko plačaš z direktnim nakazilom preko banke ali paypal, tako da ni noben bav bav kupovanje tam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Pennywis3 ()
Kje je tema zračno vs. vodno hlajenje?
Teli novejši 280mm AIO coolerji vidm da so kar hudi, npr. Corsair H110i GT poseka Noctuo 15 in Dark rock pro 3 tudi po 10 stopinj pri navitih procih, kar mislim da se že kar splača. Discuss plz :)
Teli novejši 280mm AIO coolerji vidm da so kar hudi, npr. Corsair H110i GT poseka Noctuo 15 in Dark rock pro 3 tudi po 10 stopinj pri navitih procih, kar mislim da se že kar splača. Discuss plz :)
Jaz sem za zrak. Razlogi?
- pumpe znajo bit dokaj glasne, pri kvalitetnih air coolerjih maš opcijo tihega delovanja
- možnost spuščanja tekočine,
- cena, boljši p/p ratio
- air cooler je večn, če crkne ventilator ga menjaš za 10€
Ne navijam v extreme, i7 4790k z dark rock 3 (ne pro) laufam na 4,6Ghz pod 70°C. Za več bi rabil vodno.
- pumpe znajo bit dokaj glasne, pri kvalitetnih air coolerjih maš opcijo tihega delovanja
- možnost spuščanja tekočine,
- cena, boljši p/p ratio
- air cooler je večn, če crkne ventilator ga menjaš za 10€
Ne navijam v extreme, i7 4790k z dark rock 3 (ne pro) laufam na 4,6Ghz pod 70°C. Za več bi rabil vodno.