» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
275 / 1161
»»

klkkkkkkkkkk ::

Ja vendar verjetno neboš kupil stock coolerja

Drgač pa nepišejo da bi imeli "velike" probleme z CF 7950

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

go ahead in kupi 7950.. nihče ti ne brani..
#brezpodpisa

No le končno so malo spustili cene...
http://www.tomshardware.com/news/nvidia...

res pa je da dobiš x2 7950 za 400€

http://www.fudzilla.com/home/item/32962...

Zgodovina sprememb…

Sergio4 ::

2x 7950 dobiš že za 245

kje ?

vzamem takoj :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

RC14 ::

verjetno je mislu 345 eur;)

lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

hvala. tiskarska napaka :p

kateri napajalnik oz. kako močen za 2x 7950 2x hdd 1xssd 4670 na nekje 4,5ghz pa ene 6 ventov?

NightHawk je izjavil:

60A na 12V minimalno. Sepravi 750W imajo dobrih 60A, tudi 850W ne bi bilo nič narobe.

corsair hx750 ima 62A na 12v. bo dovolj?

NejcSSD ::

Seveda
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

GenZNPC ::

Jaz pa mam vprašanje, če je pametno z ssdjem ocjat, glede na to da bom predvidevano 100x restartal komp preden najdem max stabilno frekvcenco. Al je bolš če ocjam najprej z navadnim diskom?
skibidi

750W je dovolj za FX 8350 4,5Ghz + 7950 x2

vaščan ::

Nebi smel bit problem. Itak maš pa zdej v windowsih toolse za rihtanje domala vsega v biosu izklopiš varčevalne in nastaviš tiste fiksne nastavitve naprej pa s programom v windowsih fine tunaš zadeve pa potem ko je stabiln samo še v biosu isto nastaviš in rešeno. Ubistvu sploh ni treba velik restartat ene parkrat pa je.

NightHawk ::

Sergio4 je izjavil:

kateri napajalnik oz. kako močen za 2x 7950 2x hdd 1xssd 4670 na nekje 4,5ghz pa ene 6 ventov?

NightHawk je izjavil:

60A na 12V minimalno. Sepravi 750W imajo dobrih 60A, tudi 850W ne bi bilo nič narobe.

corsair hx750 ima 62A na 12v. bo dovolj?

Bo dovolj.

puma982 ::

A se že da kje dobit kašno i5-ko Sandy za 100€ ?

jasa123434 ::

Jaz bi vprašal če bi kupil rač. z 8gb rama 1600mhz bi lahko vzel z starega kompa 4 gb rama in dal v tega ali ne bi bilo dobro ker vendar niso 1600mhz ali to nima veze?

bol težko, razn če so ddr3 tipa..
#brezpodpisa

Kje bi to lahko videl ? Pise kje na ramu ali ne?

Stari so 4 leta

Na ramu mode biti nalepka. Četudi je ni bi moralo kaj pisati...proizvajalec model...prepiši kar vidiš na modulih.
Če imaš pri roki DDR3 lahko pogledaš tudi spodnji del, ki gre v plato. DDR3 in DDR2 imata drugače tisto zarezo, zato, da ne paše DDR2 v DDR3 režo in obratno.

SuperVeloce ::

4 leta nazaj so imeli DDR3 precej višje napetosti za doseganje specificirane frekvence. Na koncu se ti lahko zgodi, da bi za napetost 1,5V moral imeti vse rame na 1066mhz ali celo 800mhz.

To so ti ki bom jih imel v novem rac.

http://www.dinokomp.at/produkt/crucial-...

Za stare pa bom pogledal samo moram priti do rac.

Naprej
 corsair xms2 xtreme performance ddr2 memory

corsair xms2 xtreme performance ddr2 memory

5-5-5-18 800mhz 2048mb xms2-6400
1.80 ver 1.3

Res pa je da so ddr2
Ka to pomeni?

To pomeni, da ne pašejo v novo DDR3 plato ;)

Hayabusa ::

Da niso kompatibilni z ddr3.

KOKIsan ::

Pozdravljeni,

za te praznike si nameravam kupiti gaming/workstation PC.
Moj budget je 1000-1200€ (najrajše pa manj :) in sem si že izbral nekaj komponent, za ostale pa sem prišel po vašo modrost ;)

V prihodnosti nameravam navijati (ne preveč), toliko da se lahko igram) in dograjevati, zato so nekatere komponente vzete z rezervo (nekje sredni rang).

Za CPU sm izbral i7 4770K (280€ iz hoh.de)
    Za GPU ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top 3GB (299€ hoh.de)
    Matična ASUS Maximus VI Hero (C1) Z87 Socket 1150 DDR3 ATX (169€) (mogoče kakšna z vgrajenim wifijem?)
    Ram kakšen 1600-2000 (2x4 GB) in bi kasneje dokupil še 2x4GB
    Je hladilnik za proc nujno menati? Nebi priložen prenesel npr. bf4?
    Ohišja nisem znal izbrati, nekaj da zgleda cool pa da ima dost luken za ventilatorje (ali pa če že pride že z vgrajenimi)
    500-600W napajalnik bo dovolj ?
    Disk bi zaenkrat vzel enega s 7200 obrati in 1TB prostora (SSD pride kasneje)
    CD pa disketnega pogona pa teh jajc pa ne rabm :)

Naročati sem namereval iz nemčije (hoh.de, hardwareversand.de...)
Nekao cilam na budget top PC s tem da bom dokupil manjkaoče stvari čez mesec ali dva.

Pro_moted ::

http://www.dinokomp.at/konfigurator/?mb...

Takole si sestaviš na hoh.de, bo recimo še kakih 50 evrov cenejše, pa imaš noter vse.Mogoče še dodaš kak hladilnik za CPU, recimo Thermalright HR-02 Macho 120, da boš imeš še kvalitetno hlajen CPU, ko boš navijal in pa tišino.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

FlyingBee ::

dal si mu glasnejšo grafo, slabšo matično in vprašanje ali bo 550W dovolj za tole?

FlyingBee je izjavil:

dal si mu glasnejšo grafo, slabšo matično in vprašanje ali bo 550W dovolj za tole?

550W bo dovolj

GPUpoweR ::

Najboljši CPU hladilnik - do 20€ za podnožje 775??

Lp

Pro_moted ::

FlyingBee je izjavil:

550W je čisto dovolj.

Dal sem mu grafo, ki ima backplate, hlajene VRM, hlajen RAM, pri gamingu je (sodeč po testih ) TIŠJA o ASUSove, pa še navijat se bo dala boljše, kljub nižji ceni. Torej , kje je problem ?

Matična je čisto dobra, edino če bo hotel postavljat rekorde v navijanju, potem jo pač naj zamenja.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

FlyingBee ::

samo pri grafični se ne strinjam, ostalo recimo ,da drži

http://www.tomshardware.com/reviews/rad...

Klemzz ::

Fantje, rabm nek hladilnik za CPU, mam i5 4670k. Pogoj je P/P, hvala.

Klemzz je izjavil:

Fantje, rabm nek hladilnik za CPU, mam i5 4670k. Pogoj je P/P, hvala.

Thermailright HR-02 macho, 140mm (Rev.A) če imaš 162mm prostora v ohišju je definitivno p/p izbira.

Ohišje je star chieftec big tower :)

Thermailright HR-02 macho, 140mm (Rev.A) koliko je teh rev. kakšne so razlike?

Tole je za HR-02
velikost hladilnika: 150 x 120 x 130 mm
velikost ventilatorja: 120mm x 120mm x 25mm
hitrost vrtenja ventilatorja: 600~1500RPM (PWM)
heatpipe: Da, 5x 6mm

HR-02 rev. A
velikost hladilnega rebra: 160 x 102 x 140 mm
velikost ventilatorja: 140mm x 140mm x 26.5mm
hitrost vrtenja ventilatorja: 900~1300RPM (PWM)
heatpipe: Da, 6x 6mm

rev.a verjetno bolje hladi?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sergio4 ()

Sergio4 je izjavil:

rev.a verjetno bolje hladi?

Da in predvsem tišje. Večji je ventilator, manj se rabi vrtet za isti pretok zraka in tišji je. Heatsink je pa isti.

Hayabusa ::

Mugen 4, 156 mm višine.

Če imaš tega 205 širine, bo šel mugen 4 not (v moje noname ohišje širine 190 mm gre).
http://www.chieftec.eu/en/chassis/big-t...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Vidim da je mugen tudi dober. Torej mugen4 ali macho rev.a?

SuperVeloce ::

Približno ista sta. Če imaš tisti milimeter več prostora za rev.a, potem machota vzam, bo verjetno tišji. Je pa težji, če boš kaj prenašal računalnik okoli...

NejcSSD ::

Macho rev.a če ti finančno ustreza
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

iz firbca me zanima kolko pride kvalitetno vodno hlajenje? torej pumpa, cevi, 240mm radiator, blok za cpu, gpu...

maš kite, recimo corsair h110. V nemčiji dobrih 100€. Ta kit je samo za procesor. Bloki za grafično so dragi, koliko bi pa prišel kak costum sistem je pa od tebe odvisno.

matic492 ::

Jaz sem si računal nekje 350-400EUR
Osnovni kit ~200EUR ma zraven vse za CPU + 240 mm hladilnik
dodaten hladilnik 120mm+ ventilator
fitingi za hladilnik in GPU block
+ gpu block
Cevi maš iz kita in zraven seveda še tist kar kupiš za noter al destilirano vodo al karkoli.

Vse skupaj pride brez problema čez 400EUR, še posebej če kupiš full cover, drugače EK Supremacy VGA je pa tam okoli 50EUR

Tule maš slovenska firma, lahka greš v Ljubljano pa stvari, pa so tudi mednarodno znani po kvaliteti :)
http://www.ekwb.com/
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

N4m31355 ::

@nighthawk kvalitetno voddno in corsair H serija ne gresta ravno vkup... Saj se lahko primerja z top zracnimi hladilniki ki pa so na voljo po nizji ceni.

Matic bla ko sem si jaz nekaj casa nazaj racunal bi me prislo nekje 270EUR. Seveda je veliko odvisno od zelj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: N4m31355 ()

Kaj je narobe s corsair H serijo?

N4m31355 ::

NightHawk je izjavil:

Kaj je narobe s corsair H serijo?

Slabo hladi glede na ceno.

matic492 ::

Napisal je:
pumpa, cevi, 240mm radiator, blok za cpu, gpu.

Corsair H ne pride glih v pošte, hm?
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

corsair closed loop nima za burek proti open loopu. sicer pa ne razmišljam za sebe, ampak me zanima koliko pač stane

AlenScorpio ::

Odločam se za nakup novega PC-ja. Uporabljal ga bom za grafične programe (Adobe, Corel) in procesiral večje baze podatkov.
S svojim laičnim znanjem sem si sestavil konfiguracijo, vendar me zanima mnenje koga ki se bolj spozna.
Rad bi prišel čim ugodneje skozi, ampak nisem prepričan katere komponente sploh potrebujem boljše in pri katerih se lahko "špara".
Prosim, če lahko kdo na hitro preleti mojo konfiguracijo in mi pove, če lahko kakšno komponento menjam za cenejšo alternativo oz. pri kateri komponenti bi moral dodati še dražjo/boljšo opcijo ;)

Ohišje: PROSIM ZA PREDLOG (še nimam izbranega, ker se na to ne spoznam sploh...osebno mi je pomembno da ima na prednji strani USB vhode)

Napajalnik: CORSAIR CX750 modular (izbran na podlagi spletnih mnenje, ne vem pa če sploh potrebujem tako močnega oz. je še mogoče premočan)

Matična plošča: ASUS Z87-PRO (C2)(tu sem bil še najbolj zmeden zaradi vseh podobnih oznak - tole sem izbral na predlog znanca...se pa računlanik ne bo navijal, tako da bi bilo mogoče primerno tudi kaj drugega)

Procesor: Intel i7-4570 (najverjetneje se bom kasneje odločil za 4770, če pri ostalem kaj privarčujem...se dosti pozna razlika med tema dvema?

Procesorski hladilnik: Cooler Master Hyper 212 Evo (je tole sploh potrebno ali ponavadi vključuje že ohišje? Na voljo je bila izbira in sem "začasno" izbral enega)

Spomin: Kingston PC3-19200 "HyperX Beast" KIT 16384 MB, DDR III, 2400 MHz (za te sem bral da so top, prosim pa za nasvet če sploh potrebujem tako močne in če se MhZ res dosti pozna pri samem performance-u)

Grafična kartica: ASUS GeForce GTX 650 Ti BOOST "DirectCU II OC" 2GB (tu sem prebral dosti po spletu in mislim da mi ta zadostuje, sem pa odprt do drugih mnenj ;)

HDD disk: Seagate ST1000DM003 "Barracuda(R) 14" 1000 GB, Serial ATA III, 64 MB (ne potrebujem nekaj posebnega, ker bom uporabljal le za sekundarni disk...sem gledal le na ceno in firmo)

SSD disk: Samsung840 "EVO series" SSD 250GB Serial ATA III, 512 MB (večina review-ov pravi da je najboljša izbira za razmerje cena/kvaliteta )

Optična enota: ASUS BC-12D2HT Silent (se bo uporabljalo zelo malo oz. skoraj nič, zato je izbira čisto naključna)

Omembe vredno je še mogoče da bom uporabljal 2x Dell UltraSharp U2412M in občasno po potrebi dodal še en monitor, zato mi je pomembno da imam podporo/vhode za 3 monitorje.

Vnaprej hvala za nasvete/mnenja, da ne bom kakšne komponente kasneje obžaloval ;)
««
275 / 1161
»»