» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
42 / 1154
»»

JackOdpirac ::

Ker sem dobil ugodno ponudbo za moj stari Core 2 Duo na 775ki, sem se odločil da še to poletje presedlam na nek i-procesor

Najbolj sem se ogrel za i7 920 ali 930, vendar sem po forumih prebral, da se je že (skorajda) umaknil s prodaje (na dinokompu in pri solu kaže da je še na zalogi?)
Potem sem pa slišal, da je 1366 niti ni več tako zanimiv, saj se za spodobno ceno dobi že precej soliden procesor na 1156 podnožju + procesorji so cenejši glede na zmogljivost. Vendar kolikor sem prebral na 1156 naj nebi bilo mogoče spraviti več kot quad core-ov? To pa se mi zdi za prihodnost malo hecno, sploh ker matične ne mislim menjati najmanj 3 leta ali še več

Torej na veliko kolebam med 1156 in 1366, sploh glede prihodnosti?

Poleg tega pa se bom polastil v prihodnosti verjetno kakega CF, ker HD4850 ne bo dovolj.

Res hvala vsem, ki mi boste svetovali:)

bluefish ::

Ali pa AMD-jev X6.

PrimozR ::

Upgrade path za LGA-1156 se ppolnoma zapre konec leta, ko pride podnožje LGA-1155. Naslednik 1366 pride šele nekje sredi leta 2011 v obliki LGA-2011. Z obema podnožjema pride še nova arhitektura, itd. Če nimaš že zdaj želje po šestjedrniku, vzemi LGA-1156. Za kaj se bo PC uporabljal?

Če imaš zdaj 4860, zakaj bi šel v prihodnosti na crossfire? Kak 5850 bo že sam neprimerno hitrejši, kaj šele v paru.

Galaxy ::

Kateri laptop do 600EUR in bo na njem tekel Call of Duty 4 gladko na min nastavitvah, vendar na resoluciji vsaj 1280x800?

PrimozR je izjavil:

Upgrade path za LGA-1156 se ppolnoma zapre konec leta, ko pride podnožje LGA-1155. Naslednik 1366 pride šele nekje sredi leta 2011 v obliki LGA-2011. Z obema podnožjema pride še nova arhitektura, itd. Če nimaš že zdaj želje po šestjedrniku, vzemi LGA-1156. Za kaj se bo PC uporabljal?

Če imaš zdaj 4860, zakaj bi šel v prihodnosti na crossfire? Kak 5850 bo že sam neprimerno hitrejši, kaj šele v paru.

Že tako hitro pridejo nova podnožja? Kaj za vraga se grejo?
Naj torej posežem po 1366ici? 920/930 se še kje dobi? Racunalnik bo namenjen igram filmom and so on...
Grafika je pa v poznejšem planu ;D

NejcSSD ::

NZXT. Hades Črna
LC Power LC6650GP3 "Silent Giant" v2.3
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
AMD Phenom™ II X4 955 "Black Edition"
Cooler Master V8
G.Skill PC3-12800 "Trident" KIT 4096MB 1600 MHz DDR III
Sapphire Radeon HD 5850 1024MB GDDR 5 PCI-Express™ 16x
Western Digital WD1001FALS "Caviar(R) Black™" 1000GB 7200RPM 32MB Serial ATA II

Kakšen se vam zdi tale komp?
Rabil bi ga za igre,filme, itd...
MAX 1000eur dam

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NejcSSD ()

GTAjevc gledanju filmov? Če je grafika v poznejšem planu, filme boš pa gledal, je popolnoma čez glavo dvojedrni Core i3 :P

njeccar kar vredu, razen za hladilnik ne morem reči ničesar. Kako se obnese s Scytheovim Mugnom?

PrimozR je izjavil:

GTAjevc gledanju filmov? Če je grafika v poznejšem planu, filme boš pa gledal, je popolnoma čez glavo dvojedrni Core i3 :P

Kot prvo sem napisal igre;)

Torej 1366?

1156. Razen če imaš preveč denarja. Kako so ti lahko igre najpomembnejše, če je grafika v drugem planu?! Za igre je najpomembnejša ravno grafična kartica, pri CPUju skorajda ni važno kaj imaš, samo da imaš 2 jedri ter da je nekaj sorazmeroma novega.

Galaxy ::

Galaxy je izjavil:

Kateri laptop do 600EUR in bo na njem tekel Call of Duty 4 gladko na min nastavitvah, vendar na resoluciji vsaj 1280x800?

A ve kdo?

PrimozR je izjavil:

1156. Razen če imaš preveč denarja. Kako so ti lahko igre najpomembnejše, če je grafika v drugem planu?! Za igre je najpomembnejša ravno grafična kartica, pri CPUju skorajda ni važno kaj imaš, samo da imaš 2 jedri ter da je nekaj sorazmeroma novega.

Kot prioriteto sem si postavil zamenjat proc, ker se mi zdi da je to najbolj potrebno menjave. Graficna je zaenkrat povsem solidna. A torej 1366 opravici tam od oka 130e več?

__X__ ::

@Galaxy

Priporočene zahteve so:
2.4 GHz dual-core
1024 MB RAM (2048 MB for Vista)
Nvidia GeForce 7800 or ATI Radeon X1800[9]

Verjetno bi laufal na temle ASUS K70IO-TY005

Drugače pa priporočam 15.6" na katerem bo zagotovo vse tekoče delalo ACER AS5741G

Kezman91 ::

Za uporabo Adobe-vih programov macbook pro ali namizni računalnik?

st0jko ::

PC.
keks?

JackOdpirac je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Kot prioriteto sem si postavil zamenjat proc, ker se mi zdi da je to najbolj potrebno menjave. Graficna je zaenkrat povsem solidna. A torej 1366 opravici tam od oka 130e več?

Kakšen sistem imaš sedaj?

strojtech ::

Pozdravljeni, iščem prenosnika do 800 eur max, ali je ta izbira najboljša:

http://www.mimovrste.com/artikel/275026...

Rabil bi ga za kakšno risanje v autocadu/pro engineer, word, excel, pa kakšen PES in potovanje.

Hvala za odgovor! :)

PrimozR je izjavil:

JackOdpirac je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Kakšen sistem imaš sedaj?

E6400, Asus-a nabora P45, 6GB ddr2 in HD4850 1GB

Najdi LGA-775 quadcore pa vtakni v PC 5850. Problem solved for cheep.

Katerega pa priporočaš? Je huda razlika med Q9400 in Q9550?

TBH ne poznam razlik, grem pogooglat. Sicer pa definitivno nekaj na 45 nm :)

IMO je skorajda brezveze menjati komplet sistem, če ne misliš nato menjati par let. RAMa imaš dovolj, PSU je tudi verjetno dober, tako da boš s CPU-jem in grafo prišel še najceneje skozi. LGA-1156 je za gaming bolj ali manj dovolj, Q9xx0 pa niso toliko počasnejši.

Aha, razlika je precejšna: 6 proti 12 MB predpomnilnika :)

Če znese Q9550, kupi to. Sicer pa tudi Q9400 verjetno ne bo pretirano slab.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Anorexic ::

LP fantje (in dekleta)

Bi vas pa prosil, če mi lahko nekdo pomaga sestavit konfiguracijo okoli grafične kartice (cenovni razred) Sapphire Radeon HD5850.
Že nekaj let namreč nisem hardware "otaku", tako da ne vem kaj je dobro in kaj ne. Probleme imam predvsem z malenkostmi, kot je napajalnik, vem, da rabim tam okoli 750-850W, samo se vsa znana imena gibljejo tam okoli 140EUR, kar se mi zdi svinjsko drago, glede na to da je mojo 4870 X2 HD poganjal napajalnik za 30EUR. Prosu bi edino, da vsebuje Pentium in ne AMD procesor in je lahko po možnosti tudi iz tujine (prosu bi tudi za link do strani), glede na to da imam v namenu kupit še 2 ekrana, tko da bi bil vsak popust dobrodošel.

Hvala ^^

Rok

PrimozR je izjavil:

TBH ne poznam razlik, grem pogooglat. Sicer pa definitivno nekaj na 45 nm :)

IMO je skorajda brezveze menjati komplet sistem, če ne misliš nato menjati par let. RAMa imaš dovolj, PSU je tudi verjetno dober, tako da boš s CPU-jem in grafo prišel še najceneje skozi. LGA-1156 je za gaming bolj ali manj dovolj, Q9xx0 pa niso toliko počasnejši.

Aha, razlika je precejšna: 6 proti 12 MB predpomnilnika :)

Imas kje kaksen podatek o zmogljivosti Q-jev? Cena, sploh q9550 je kar zasoljena glede na i5
.

figa ::

Je kar nekaj let kar smo kupili namizni računalnik. Sedaj smo se odločili, da kupimo novega. Radi bi imeli namizni PC z delovni spomin ram 4 GB, trdi disk naj bi bil primerno velik. Računalnik bi rabili tudi za obdelavo slik, zato naj bi imel čitalce medijskih kartic. kaj nam priporočate?

Hvala za odgovor

Leks ::

@figa
Čitalec spominskih kartic stane cca 5EUR in se da v 3.5" režo, kamor so včasih vgrajevali disketnike. Lahko kupiš tudi nekoliko dražji zunanji USB čitalec kartic.
Glede računalnika pa predvidevam da ne boste sami sestavlajli ? Zato priporočam katero sestavo HP, Lenovo( brand, 3 leta garancije) ali katero bolj "garažno" MSG, PCX,... (tile mislim da dajo samo 2 leti garancije).

ProGTX ::

strojtech: Kar dobro si našel. Iskal sem še za boljši procesor, vendar je bila slabša grafična - predvidevam, da je slednja zate pomembnejša. Core i3 bi pa načeloma moral zadostiti potrebam.

GTAjevc: Q9550 bo dosti boljši od tvojega trenutnega. Ne more se primerjati z i5, ampak če hočeš priti poceni skozi, boš menjal samo proc, a ne? Dobro, še grafo, ampak raje vzemi Geforce GTX 460 kot HD5850.

Nasvet ostalim: če hočete, da vam pomagamo, je ponavadi poleg namena uporabe treba navesti tudi predviden proračun. Se da iztisniti dobre stvari, po potrebi se tudi cena lahko dodatno zbije. Sicer pa z veseljem pomagam.

figa ::

Za računalnik bi namenili med 500EUR in 600EUR. Če bi mogoče tudi kaj manj???

Anorexic je izjavil:

LP fantje (in dekleta)

Bi vas pa prosil, če mi lahko nekdo pomaga sestavit konfiguracijo okoli grafične kartice (cenovni razred) Sapphire Radeon HD5850.
Že nekaj let namreč nisem hardware "otaku", tako da ne vem kaj je dobro in kaj ne. Probleme imam predvsem z malenkostmi, kot je napajalnik, vem, da rabim tam okoli 750-850W, samo se vsa znana imena gibljejo tam okoli 140EUR, kar se mi zdi svinjsko drago, glede na to da je mojo 4870 X2 HD poganjal napajalnik za 30EUR. Prosu bi edino, da vsebuje Pentium in ne AMD procesor in je lahko po možnosti tudi iz tujine (prosu bi tudi za link do strani), glede na to da imam v namenu kupit še 2 ekrana, tko da bi bil vsak popust dobrodošel.

Hvala ^^

Rok

Bump (zanimajo me predvsem cenejše strani iz tujine, in poceni dober napajalnik, če že ne gre drugače), drugače pa nekaj med srednjim in visokem cenovnem razredu (i7 870, itd), kot pravim se ne spoznam več kaj se splača, predvsem ne poznam razmerji med ceno in učinkom.

Hvala

Leks je izjavil:

Zato priporočam katero sestavo HP, Lenovo( brand, 3 leta garancije) ali katero bolj "garažno" MSG, PCX,... (tile mislim da dajo samo 2 leti garancije).

Zakaj?!? Računalnik ti sestavijo v vsaki računalniški štacuni, sicer ni vredna tega imena.

HupChup ::

Lp!

Jaz pa nabiram skupaj komponente za celotno kišto: disk, cpe, grafična, rami, napajalnik, ohišje, plata. Računalnik bo namenjen poslovni uporabi (recimo prevajalski programi, urejevalniki besedil in podobno), zato ni nekega poudarka na grafiki, prednost dajem procesorju in pa dejstvu, da bo računalnik vzdržal kakšna štiri leta.

Če mi kdo spiše kak primer konfiguracije, bom zelo hvaležen!

Okvirna cena: do 600 EUR.

Da še prilepim svojo konfiguracijo. Mnenja dobrodošla.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Leks ::

@PIPI
Se strinjam, da bi ti ga povsod sestavili (nekje zastonj, drugje proti plačilu). Iz njegovega posta sem sklepal, da ni do potankosti v računalniških vodah in se mu ne da ubadati s sestavljanjem komponent in bi zgolj rad imel računalnik out-of-the box. Brand firme predlagam zato, ker dajo 3 leta garancije na vse komponente, ker večina komponent custom sestave, katere najpogosteje crkujejo (PSU, disk) ima pa zgolj 2 ali 1 leto garancije.

Zato se za moje pojme za manj vešče in nezahtevne uporabnike na koncu izplača kupit brand računalnik. Če je možno takšnega, ki ima "on side" popravilo. Ker poznam tudi ljudi, ki so in še vozijo računalnik v garancijsko popravil v 30km in več oddaljene trgovine, kjer so ga kupili. Če bi sešteli vse stroške jih brand računalnik na koncu pride ceneje.

EDIT: slovnica :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Leks ()

@ProGTX in PIPI

Hvala za nasvete. Bom se odločil še glede ali kupim Qja ali pa se preselim na 1156. Odvisno od denarnih sredstev:) Želja je, da bi bila vsej matična pripravljena na prihodnost in nebi bilo potrebno vsakič kupovat nove. Nekdo (mislim, daj je bil PIPI) je dejal, da se 1156 (in malo pozneje 1366) prihodnje leto že poslavlja? Če to slučajno drži, se mi pa zdi res trapasto kupvoat i7/i7 in si raje takoj nabavim Q9XXX?

DIski so praktično vsi s 3 oz. celo petletno garancijo. PSU-ji imajo prav tako, vsaj kvalitetnejši, 5 let garancije. BOX CPU-ji 3 leta. Matične plošče in grafične kartice imajo prav tako v nekaterih primerih 5 in več let.

Konfiguracijo bomo pa itak sestavili tukaj. To je ves point te teme :P

GTAjevc ravno zato, kupi Q9xxx pa je problem rešen. Resno, sploh ker že imaš 6 GB RAMa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Se res nobenemu ne da stegnit in mi sestavit konfiguracije? Sej konc koncu nima veze, bom pač porabu 5 ur na googlu, da pogruntam, kaj je vredno kupit, tko da nima veze.

lp

dzinks63 ::

Npr.: p/p

AEROCOOLVS-9 BLACK€ 33,83
INTERTECHCP750 Power Supply 750W ATX € 39,36
ASUSM4A87TD USB3 Socket AM3 DDR3 ATX AMD870 SB850 PCIe USB3.0 € 83,51
AMDPhenom II X4 965 Quad Core 3400MHz AM3 125Watt Black Edition € 169,84
CORSAIRDDR3 1600MHZ 4G KIT OF 2 2X240 CL7 90,21
SAMSUNG SpinPoint F3 1TB 7200rpm SATA 32MB 8,9cm 3,5Zoll € 54,75
SH-S223L 22x8x16xDVD+RW € 15,46
EVGAGrafikkarte e-GeForce GTX460 NVIDIA Ge € 174,82
€ 661,78

BALAST ::

Anorexic, mal razumi da je čas dopustov...

ROTFLMAO, kam gre ta svet... 750 W PSU za 40 EUR... :)

Sicer pa zelo kul konfiguracija, sam bi recimo zamenjal samo PSU, ampak bi zanj dal še enkrat toliko za le dobro polovico wattaže.

dzinks63 je izjavil:

Npr.: p/p

AEROCOOLVS-9 BLACK€ 33,83
INTERTECHCP750 Power Supply 750W ATX € 39,36
ASUSM4A87TD USB3 Socket AM3 DDR3 ATX AMD870 SB850 PCIe USB3.0 € 83,51
AMDPhenom II X4 965 Quad Core 3400MHz AM3 125Watt Black Edition € 169,84
CORSAIRDDR3 1600MHZ 4G KIT OF 2 2X240 CL7 90,21
SAMSUNG SpinPoint F3 1TB 7200rpm SATA 32MB 8,9cm 3,5Zoll € 54,75
SH-S223L 22x8x16xDVD+RW € 15,46
EVGAGrafikkarte e-GeForce GTX460 NVIDIA Ge € 174,82
€ 661,78

Lp

Hvala za trud ^^, čeprav sem imel v mislih kaj dražjega, ker bi bil to moj zadnji pc za vsaj 5 let (tam do 1.2-1.3k€)

Rok

dzinks63 ::

Za 2,5 let ti bo tale folgal, potem pa udariš novega za podobno ceno( kateri bo sodobnejši in boljši z novimi zmogljivešimi vsemi komponentami , pa še za tega boš dobil 200€+, kar je vse skupaj boljša varianta, kot da se sedaj steguješ po 1,3K€ dragem compu za 5let.

Mar|oo ::

Em na hitro... Kupujem računalnik po delih... in sicer imam problem ker nevem kire rame naročit.

Torej... Kišta:

Ohišje: Coolermaster 992 HAF (100€) Imam.
Napajalnik: Coolermaster GX 750W "gamer extreme" (115€) Imam.
Matična plošča: Asus RAMPAGE 2 gene, 1366 (215€) Čakam.
DVD-ROM: Samsung SH--B083L- Combo (100€) Čakam.
RAM: Kingston DDR3 3x2gb ????MHz HyperX (220€)
Trdi disk1: WD Caviar green 1TB, 7200rpm, 64MB (90€) Podatkovni
Trdi disk2: WD Caviar green 500GB, 7200rpm, 32MB (50€) Delovni
Grafična kartica: Gigabyte Radeon HD5770, 1GB, PCI-E (GV-R577D5-1GD-B) (190€)
Hladilnik za Procesor: Gigabyte G-power 2 Pro (60€)
Procesor: Intel Core i7 950 3.06GHz, 1366 (300€ po 29.8.2010)

Nevem kire rame naročit... kolko mhz...

Info:
matična: 6x DIMM, DDR3 2000*/1800*/1600* (* samo z kompatibilnimi procesorji) 1333/1066 (maksimalno 24 GB)

procesor:
Memory Types DDR3-800/1066
# of Memory Channels 3

torej... lahko kupim rame do 1066mhz? pa kaj so ti trije kanali?
ne spoznam se preveč na te komponente, tak da prosim za pomoč. :)

Predlogi, pripombe zaželjene. :)
Hvala.

dzinks63 je izjavil:

Za 2,5 let ti bo tale folgal, potem pa udariš novega za podobno ceno( kateri bo sodobnejši in boljši z novimi zmogljivešimi vsemi komponentami , pa še za tega boš dobil 200€+, kar je vse skupaj boljša varianta, kot da se sedaj steguješ po 1,3K€ dragem compu za 5let.

Lp

Prvo hvala za vse, ker si mi res pomagal, tista stran, ki si mi jo dal je res 1A, tud do 50€ ceneje stvari kot pri nas. Kot drugo, res ne bi rad kupoval kište za 600€, dosti delam v PS (zato imam v namenu tud 2 ekrana, da mam lah projekt na enem, ostalo pa na drugem), pa tud igrice še vedno rad nabijam.
Približno leto in pol nazaj, sem si sestavu res hudo kišto, potem me je pa minila volja in sem jo zamenju za laptop + €, kar zdej pošteno obžalujem, tko da bi rad res neki, kar bo delalo tko kot je treba še neki časa.

Ugl, sestavu sem ti tole konfiguracijo:

Plata: Nevem, rabim pomoč
Proc: INTEL Core i7-870 2930MHz, € 270,74, oz. INTEL Core i7-875K, € 313,72
Grafa: SAPPHIRE TOXIC HD5850 1024MB GDDR5, € 303,36
Ram: CORSAIR DDR3 1600MHZ 6GB, € 147,84
Disk: 2x WESTERN DIGITAL WD Caviar Green 640GB HDD IntelliPower min.5400rpm, € 89,12 (rad bi mel RAID 0)
Napajalc: INTERTECH CP750 Power Supply 750W ATX, € 39,36
Kišta: THERMALTAKE V3 Midi Tower, € 37,89

€ 661,78

Skupaj: € 888,31 (brez matične)

Zdej bi rabu pomoč, če lahko nekdo preveri, če vse paše skupi, pa pri matični plošči bi res rabu pomoč, ker res ne vem kaj uzet, ne bi rad dal 100€ več za par brezveznih dodatkov, ki jih nikoli ne bom rabu. Pa proc nisem siguren, če uzet odklenjenga in ga kasneje navit in dodat crossfire z še eno grafo. Pa še glede diska, je res možno da se dobi 5400rpm tko poceni? Na mimovrste stane tolko 7200rpm 500gb disk.

Hvala za pomoč :), res upam, da veste, da nisem tko neumen kot zgledam ;), sam sledim ne več tolko temu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Anorexic ()

Em... 7200 rpm je hitrejši od 5400. Pa pozabi na RAID 0, razen če bi bil rad nekoč ob vse podatke. Vzemi enega izmed terabajtnih diskov (npr. prav tako Caviar Greena oz. Samsung ECOgreen, za tako ceno dobiš en 1,5 TB disk), temu pa dodaj še 60 oz. 80-gigabajtni SSD. Ta te bo sicer stal okrog 200 EUR, ampak imel boš pa bolj varen in hitrejši sistem. Pa bolj prostoren.

Procesorja ni treba odklenjenega, CrossFire pa prav tako ne bo potreben. Če boš potreboval več zmogljivosti raje zamenjaš grafo za novo, ko boš to počel. Ne potrebuješ 6 GB RAMa (je triple channel, ta procesor podpira samo dual channel), tako da vzemi 4 GB kit. Pa pri takem buildu bi jaz dal nekaj več denarja za napajalc.

PrimozR je izjavil:

Em... 7200 rpm je hitrejši od 5400. Pa pozabi na RAID 0, razen če bi bil rad nekoč ob vse podatke. Vzemi enega izmed terabajtnih diskov (npr. prav tako Caviar Greena oz. Samsung ECOgreen, za tako ceno dobiš en 1,5 TB disk), temu pa dodaj še 60 oz. 80-gigabajtni SSD. Ta te bo sicer stal okrog 200 EUR, ampak imel boš pa bolj varen in hitrejši sistem. Pa bolj prostoren.

Procesorja ni treba odklenjenega, CrossFire pa prav tako ne bo potreben. Če boš potreboval več zmogljivosti raje zamenjaš grafo za novo, ko boš to počel. Ne potrebuješ 6 GB RAMa (je triple channel, ta procesor podpira samo dual channel), tako da vzemi 4 GB kit. Pa pri takem buildu bi jaz dal nekaj več denarja za napajalc.

Lp,

Hvala, totalno sem zamešal obrate xD, kot pravim, ne sledim več temu ;)
Edino še, za plato bi rabil pomoč.

Rok

Zgodovina sprememb…

samom ::

Živjo! Zanima me kter od naslednjih dveh računalnikov se bolj splača kupiti? Računalnik bo namenjen grafičnemu oblikovanju (adobe programi)! Lahko tudi kaj dodate oziroma zamnejate!

1.
Osnovna plošča gigabyte I3, LGA1156, H55M
Procesor Intel(R) Core™ i5 650
Pomnilnik 4 GB, DDR3, PC1600, Kingston
Trdi disk 750 GB WD, SATAII, 32 MB
DVDRW pogon in čitalec spominskih kartic
Ohišje ATX Gigabyte s 550 W napajalnikom

ali

2.
Procesor Intel Core 2 Quad Q8400
Osnovna plošča Gigabyte GA-P43-ES3G
Pomnilnik Kingston DDR2 4 GB, PC 800
Trdi disk WD 640 GB SATAII, DVDRW LS
VGA nVidia 250 GTS 1GB, čitalec sp. kartic
Ohišje ATX z napajalnikom 550 W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: samom ()

samom je izjavil:

Živjo! Zanima me kter od naslednjih dveh računalnikov se bolj splača kupiti? Računalnik bo namenjen grafičnemu oblikovanju (adobe programi)! Lahko tudi kaj dodate oziroma zamnejate!

1.
Osnovna plošča gigabyte I3, LGA1156, H55M
Procesor Intel® Core™ i5 650
Pomnilnik 4 GB, DDR3, PC1600, Kingston
Trdi disk 750 GB WD, SATAII, 32 MB
DVDRW pogon in čitalec spominskih kartic
Ohišje ATX Gigabyte s 550 W napajalnikom

ali

2.
Procesor Intel Core 2 Quad Q8400
Osnovna plošča Gigabyte GA-P43-ES3G
Pomnilnik Kingston DDR2 4 GB, PC 800
Trdi disk WD 640 GB SATAII, DVDRW LS
VGA nVidia 250 GTS 1GB, čitalec sp. kartic
Ohišje ATX z napajalnikom 550 W

Nisem več najbolj vešč, ampak sem skoraj prepričan, da je drugi v primerjavi s prvim zastarel, vse je odvisno zdaj od tega, kakšno grafo dobiš s prvim. Če hočeš gladko delovanje v PS4, Adobe Flash itd, izberi rajši močen procesor in dober ram, čeprav je za PS4/5 z integracijo Open GL postala pomembna tudi grafična (je pa tudi res, da lahko opcijo "Graphic Card Acceleration" izklopiš, in prepustiš vse renderiranje procesorju").

Zgodovina sprememb…

andrejkorl ::

Zdravo!

Minilo je precej časa od nakupa mojega zadnjega računalnika in sedaj mi s to staro gajbo ni več živeti. Potrebujem novo kišto, seveda čimveč za čimmanj denarja, za igranje iger, filmi itd., z relativno visokim budgetom +1000EUR (max. 1200EUR) in določenimi prioritetami:

procesor: i7 (nagibam se k 860 - 2.8) - pomoč (ali potrebujem dodatno hlajenje?)
osnovna plošča: Asus oz. Gigabyte - pomoč?
ohišje: Midi - Thermaltake ali nekaj podobnega - srednji rang - pomoč
napajalnik: nekaj zadosti močnega in ne leva firma - pomoč
rami: ne vem ali 4 giga ali 8 - katere? - pomoč
grafična: Radeon (nagibam se k Shappire 5850, opažam pa še navite verzije - Toxic, Vapor X - kako je s tem?) - pomoč
disk: WD 1TB
SSD: da ali ne? kateri? velikost? Ali je postopek namestitve Windowsov na SSD kaj drugačen?
DVDRW

Kje se najbolj splača kupiti, če kupiš komplet, prosim kakšno priporočilo trgovine?

Najlepša hvala za odgovore.

LP

Kr kul config ja.

andrejkorl ::

Anorexic je izjavil:

Uzemi isto kot jaz:

http://www.mylemon.at/artikel,nr,267544...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,204085...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,193137...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,110800...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,268776...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,247732...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,250391...

Vidim da je precej ceneje v tej trgovini; pri nas za podobne komponente odšteješ nekoliko več, še najbližje tem cenam je dinokomp.si samo z njim nimam izkušenj. Tvoj sistem si šel osebno prevzet ali kako se zmeniš za plačilo oz. dostavo v Avstriji? Saj garancijo lahko potem načeloma tudi v Sloveniji uveljavljaš, ali se motim?

Torej prišel je čas odlocitve; vzamem Q9400 ali Q9550. Prvi je 182e drugi pa 245e. Razlika je za par sto Mhz in 6MB proti 12MB. Racunalnik itak nameravam uporabljat za igre in filme, kake hude programe pa itak ne nameravam uporablat. Verjetno naj raje dam razliko denarja v grafiko?

andrejkorl je izjavil:

Anorexic je izjavil:

Uzemi isto kot jaz:

http://www.mylemon.at/artikel,nr,267544...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,204085...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,193137...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,110800...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,268776...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,247732...
http://www.mylemon.at/artikel,nr,250391...

Vidim da je precej ceneje v tej trgovini; pri nas za podobne komponente odšteješ nekoliko več, še najbližje tem cenam je dinokomp.si samo z njim nimam izkušenj. Tvoj sistem si šel osebno prevzet ali kako se zmeniš za plačilo oz. dostavo v Avstriji? Saj garancijo lahko potem načeloma tudi v Sloveniji uveljavljaš, ali se motim?

Nakažeš denar na njihov bančni račun in ti pošljejo po pošti, garancija pa nevem, vrjetno moreš poslat nazaj v Avstrijo.
««
42 / 1154
»»