» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
164 / 1161
»»

Loocas ::

primerjava rama:
http://www.bit-tech.net/hardware/memory...

nekaj razlike seveda je... pri dolečenih primerih tudi občutna

Venum ::

Vidim da je skor največ pri multitaskingu. Ampak sej se vidi da je odvisno tut od procesorja.

Bega me to, da je pri video encodingu 1866mhz ram najslabši, celo slabši od 1333.

Torej overall lahko potrdimo da je več mhz tut hitrejše, ane Zeratul?

nofaith ::

Izdelek/-ki Količina. Skupaj
Western Digital Caviar Green 1500GB 64MB - SATA3 - 6Gb/s
110.40 €
Samsung SSD 830 128GB - SATA3 - 6Gb/s SSD
134.40 €
Noctua NH-C12P (775, 1155, 1156, 1366) - AKCIJA
39.00 €
Club 3D Radeon HD 7750 1GB royalQueen
118.80 €
Thermaltake Smart M650W - 650W - 80+ Bronze
76.80 €
Fractal Design Core 1000
46.80 €
Intel Core i5 3470 (3,20Ghz, 6MB) BOX
190.80 €
Gigabyte GA-B75M-D3H
82.80 €
Corsair Vengeance LP 8GB 1600Mhz cl9 KIT - 1.50V
54.00 €

Skupaj: 853.80 €

Tole sestavo imenujem: silent'n'small but deadly
evo s tele sestave sam bog nebi slišal. Če pa ne staviš toliko na tišino odstrani noctuo
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

spirit ::

Še vedno trdim Fx-8120, pa še to zna bit preveč, pa cca 120 GB SSD, in 1TB disk, komot je green, g aimam tudi sam pa po 4 letih al kok je str nima problemov. Jst bom podal konfig za AMD, ker se mi zdi tukaj bolša odločitev:
 amd

amd

in ostane še za ohišje, ki je seveda po želji pa U2412 za monitor povezano prek dvi, pa s hdmi na tv in je to to.

Lej pač njegova sestrična hoče intel... Hec. On hoče intel za njegovo sestrično. Pa vseeno mislim da tota sestrična ve kaj je 1080p. Tudi sam bi za gamerski comp uzev fx8120 v tvoji sestavi bi dal 970chipset plato pa dal tako grafiko kt sm jst dal. Mislim pa da moja sestava je zelo tiha. Jaz sam hlastam za tišino ko se mi toti fani v glavo derejo.

Hd4250 pa bi ze stokala pr 1080p high quality filmih

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nofaith ()

Resno? glede na to da moj E450 lepo predvaja filme prek HDMI na tv nvm zka ta ne bi in č nou gaminga res ne vem zakaj bi dodajal grafično, sicr pa če se izkaže da jo rabi jo kdrkol doda. Kar se plate tiče komot tut 970CS
Drgač pa če res hoče Intel bi sam gledal po kakem i3 ap pač neki ločeni grafiki, bi pa počakal na ivy i3, ostalo bi vrjetno obdržal kot pri tebi, s stock hladilnikom, če tišina ni tako pomembna in se itk ne bo navijalo ( mogoče smo eni tuki gor z določenimi stvarmi preobremenjeni kot je tišina ipd. običajne uporabnike take stvari dostkrat niti ne motijo, oziroma je vse ok ker nimajo primerjave... pa to ne mislim kot napad nate nofaith, da ne bo pomote)

1080p filme ti nemore predvajat tvoj e450 ker to enostavno ne zmore

OK če tako praviš bo vrjetno res, ker se ne spomnim kaj sm kej nazadnje predvajou je res da ponavad kr 720p dol vlečem in to mi predvaja zelo lepo, bom pa en dan preveril kako je z 1080p da bom zazih vedu pa ti potem magar sporočim ;)

FlyingBee ::

eden izmed primerov na novejši igri za tiste, ki se sprašujejo ali AMD ali Intel

http://www.tomshardware.com/reviews/gui...

število jeder in frekvenca ni vse kar vpliva na hitrost, zelo veliko pade na arhitekturo procesorjev - Sandy Bridge 2 jederni Pentium za 80 eur je lahko že dobra izbira za igre, seveda so i3 boljši, vendar razlike ni takšne kot nekateri takoj sklepate ... i5 pa je trenutno več kot dovolj za igre še za naslednje 3 leta

Je pa zelo dobro vprašanje ali izbrati 1x dražji i5 z letošnjo arhitekturo in ga imeti 4 leta ali kupiti pol cenejšega na isti arhitekturi in čez 2 leti drugega na takratni novi arhitekturi in nato spet čez 2 leti novo in tako naprej?

Zgodovina sprememb…

Zeratul ^^ ::

FX 4100 in i5 primerjaš??? 8-O
#yolo

ne, primerjam tiste, ki enako stanejo - spodaj je še en graf

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

FlyingBee je izjavil:

eden izmed primerov na novejši igri za tiste, ki se sprašujejo ali AMD ali Intel

http://www.tomshardware.com/reviews/gui...

število jeder in frekvenca ni vse kar vpliva na hitrost, zelo veliko pade na arhitekturo procesorjev - Sandy Bridge 2 jederni Pentium za 80 eur je lahko že dobra izbira za igre, seveda so i3 boljši, vendar razlike ni takšne kot nekateri takoj sklepate ... i5 pa je trenutno več kot dovolj za igre še za naslednje 3 leta

Je pa zelo dobro vprašanje ali izbrati 1x dražji i5 z letošnjo arhitekturo in ga imeti 4 leta ali kupiti pol cenejšega na isti arhitekturi in čez 2 leti drugega na takratni novi arhitekturi in nato spet čez 2 leti novo in tako naprej?

4 leta isto arhitekturo. Odkar se pri Intelu skupaj z arhitekturo menja še podnožje, je menjati še plato kar drag (in časovno potraten) postopek.

fr4nc ::

PrimozR je izjavil:

Odkar se pri Intelu skupaj z arhitekturo menja še podnožje, je menjati še plato kar drag (in časovno potraten) postopek.

+1...

Drugače pa je 8120 bestbuy skupaj s chipestom 970 ali 990 in bo dovolj za igre še precej časa.

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Dober dan ::

se splača menjat i3 2120 za fx8120? Tko za igrice... malo informativno sprašujem.

Mrakw ::

Dober dan je izjavil:

se splača menjat i3 2120 za fx8120? Tko za igrice... malo informativno sprašujem.

V vsakmu primeru ja! Tistih 30eu več

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mrakw ()

dzinks63 ::

Ne, če že, za igre nabavi močnejšo grafično, procesor I3 je dovolj.

dzinks63 je izjavil:

Ne, če že, za igre nabavi močnejšo grafično, procesor I3 je dovolj.

točno tako, vsi preveč denarja mečejo v CPU-je namesto v grafične potem pa so omejeni

Vsi hocjo future proof nakup. Zato se pa se najbolj kupit fx8120 pa 7950 crossfire ready v tem trenutku. To dvoje dobis pa ze za manj kot 900€

To je mal off topic kaj je razlika med 990fx pa 990x

fr4nc ::

Mrakw je izjavil:

Dober dan je izjavil:

V vsakmu primeru ja! Tistih 30eu več

V nekaterih igrah več pridobiš z boljšim procesorjem kot z boljšo grafično... ampak pustimo zdaj to.

Me zanima kako se obnaša i3 v MP BF3 z ene 40 igralci...

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Mendex ::

Zdravo!

Razmišljam o nakupu posameznih komponent za namizni računalnik, vendar nimam nekih blaznih izkušenj okoli tega, pa bi prosil za pomoč.
Računalnik bi uporabljal predvsem za grafčno oblikovanje (Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign) in pa programiranje spletnih strani (Dreamweaver).

Glede cene bi mi pa odgovarjalo tja do nekje 800, 900 .

Hvala za pomoč!

http://www.mlacom.si/konfigurator?mycon...
Evo kot nalašč za tvoje delo. Tih in zanesljiv računalnik.
Ce je over budget daj stran noctuo

Mendex ::

nofaith, hvala ti za tole konfiguracijo! Koliko so bo pa poznalo pri samem delu če ne dam notri CPU hladilnika?

kar pusti dober hladilnik pri tako dragem procesorju, bo manj slišno in boljše za celoten sistem, če je le denar ... verjetno pa služiš s svojim delom na PC-ju, tako da kar pogumno v nakup

satfinder ::

nofaith je izjavil:

1080p Videa 1080p E450
z AMD Radeon HD 6320 ne more predvajat,
ker to enostavno tega ne zmore.

@nofaith, tvoja "ugotovitev" NE drzi:
Z DXVA 1080p dela tekoce, brez zatikanja
na E450 z integriranim AMD Radeon HD
6320 GPU-jem, in to preverjeno:

AMD E450 z AMD Radeon HD 6320 (IGP), npr.
Lenovo IdeaPad S205, LenovoThinkPad X121e,
predvaja 1080p b.p. z DXVA , ki je v MPC-HC*
vklopljen po defaultu, in z ffdshow, oz. DivX HD
kodekom tekoce, brez kakrsnegakoli zatikanja.

*MPC-HC
Video decoder configuration> hardware acceleration
> DXVA

VLC
Prefrences > Input & Codecs > vklopi se GPU
accelerated decodeing

Test sample** na E450 AMD Radeon HD 6320 (IGP)
se predvaja tekoce b.p. na netbookih, oz laptopih
z DXVA, oz. GPU strojnim dekodiranjem.

AMD Radeon HD 6320 dekodira, deblocka,
in ostri brez kakrsnekoli težave, tekoce in gladko
brez kakrsnegakoli zatikanja. Enako velja za
Youtube, kjer1080p ni prav noben problem.

**Test sample 1080p, ki ga je v temi
netbooki linkal RejZoR. Zgoraj pa je
podan povzetek debate v zvezi z
1080p vs. E450 AMD Radeon HD 6320
(IGP).

Code
Killa sample x264 1080p HD MKV Test Clip
http://tinyurl.com/blfdgt8
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: satfinder ()

Sorry ej se ti res upravičujem... Sem mislil da je to intel procesor. Oprosti mi. Sm mislil da ma to intel gma grafiko... Oprosti še enkrrat

V nekaterih primerih ko je procesor dovgo v loadu je lahko stock ventilator zelo zelo glasen... Noctuini ventilatorij pa so tihi kot duh. V tvojem računalniku pa sem dal poudarek na tišini. Pa tvoj računalnik nebo ravno poganjal ravno najbolj zahtevnejših iger na maksimalnih resolucijah. Bi pa poganjal na 1080p medium nastavitve. Za delanje v photosshopu premieru pa bi moral biti blazno hiter in tih tudi ob visokih obremenitvah.

Pa ce imas se kaksen € našparan lahko daš 2x8gb ram ker bi znalo porabit ce mas 2ps ja pa premiere ipd odprto

pol3ni ::

Ponovno se oglašam za pomoč pri nabavi compa za sestrično vendar je bilo nekaj stvari tedaj nejasnih.Sedaj sem ji zadevo bolj podrobno predstavil.Torej zadeva je sledeča.Rabi odziven comp,iger ne bo igrala,mogoče tiste na netu,ni važno amd ali inel,povezave comp -tv ne bo ,kakšen hd film bi si ogledala na comp.Grafično bi kupila kasneje ko bo za to potreba.Obvezno pa mora biti SSD disk+1 tb sata disk in pa da ji bo comp zdržal vsaj nekaj let.
Hvala

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: pol3ni ()

nofaith, grafično bo kupoval kasneje, če bo potreba, zakaj si jo dal v konfiguracijo? vse kar bo delala na PC je surfanje po netu in HD video, ti pa si dal notri i5 4 jederni procesor, drag napajalnik ... no, glede da ni dal omejen budget, potem niti ni tako zgrešeno

Fullhd filmi pa intelova grafa so taka kako bi reku jeba...

Ja a je možno brez grafične,ker sedaj je trenutno res ne rabi pa sam napajalnik ali je dovolj zmogljiv če bi čez čas dala kakšno boljšo grafo.Budget pa je 800-900

Evo ti total overkill za tvojo sestrično
Za manj denarja daj i5 3450 pa 8gb rama

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: joze67 ()

Hvala če pa ima kdo še kakšen predlog pa kar na plan z njim

evo, razliko v performansih ne bo opazila, razen v tem, da bo lahko za razliko 320 EUR imela še soliden mobitel - recimo rabljen galaxy Note pa lahko tudi tam HD filme in surfa

Predator ^^ ::

Gnmstle

FlyingBee je izjavil:

evo, razliko v performansih ne bo opazila, razen v tem, da bo lahko za razliko 320 EUR imela še soliden mobitel - recimo rabljen galaxy Note pa lahko tudi tam HD filme in surfa

se ti zdi da nebo opazna... Razlika med intel hd3000 in hd4000 je 60%. I7 bi bil future proof za najmanj 7 let zanjo. Med 16gb in 4gb bos rekel da ni razlike. Enako kot med 1tb in 2tb. In ti govoris da razlika nebo opazna... Seveda bo se pri njej ki ni tako zahtevna uporabnica bo opazna.
Pol3ni se vedno lahko das notri i5 3450 in 8gb rama in bo to 700€.

amigo_no1 ::

satfinder
*MPC-HC
Video decoder configuration> hardware acceleration
> DXVA

Tega jaz v mpc-hc 1.6.2 ne najdem.
Misliš v ffdshow "DXVA Video decoder configuration" -> "hardware acceleration" ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

ja, točno tako, lahko daš še 4 gb, če bi te že zdaj motilo (sam da ne bo windows 32-bit gor posnela), pri gledanju videa HD in surfanja po netu je 60% razlika med HD 4000 in 3000 ?

nekako se mi zdi, da je 800 do 900 eur veliko denarja za to kar namerava na PC-ju delat, se ji že bolj splača prenosnik kupiti, ampak ker bo treba enkrat za igre, potem lepo mojo konfiguracijo kupiš zdaj potem pa še RAm in grafo daš notri in bo letel

Buddah ::

Evo me spet :)
torej do konca tedna bom končno naročil PC :) imam samo eno vprašanje...v začetni fazi ni bil računalnik niti malo mišljen za igranje iger sedaj pa me je premamil tale Prototype 2 pa še kako FIFO, NBA bi rad kdaj odigral s prijatelji. V štartu je bila v sestavi hd5450 ter kasneje 6450-ker sem se odločil naročiti pri dinokompu (sploh nimajo 5450). Razlika med 6450 in 6670 je 30e, v performance-u pa naj bi bila razlika kar opazna ane? Torej....je za ta denar (580e) to to, ali lahko iztržim še kaj več? Primarni namen uporabe PCja je brskanje po internetu ter arhiviranje glasbe, sekundarno pa občasno igranje kakih iger. Nisem nek gamer oz. za to nimam več časa tako da v neke večje izdatke glede grafične nebi šel!
Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovore oz. mnenja!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buddah ()

vrži 6670 ven, daj notri 7770 in še vrzi i3 ven pa daj notri pentium g860 pa je ca enak denar in boljša zmogljivost v igrah ... arhiviranje glasbe in surfanje bo ostalo enako

stock ::

Se strinjam glede 7770 (če nisi nek gamer pa še to grafo daj ven), i3 bi jaz obdržal oz. mogoče naš notr kar ivy bridge i3 (pa bo že integrirana grafa za pol te ki si jo izbral), mislim da jih morajo že met, z 1.9 je uradno v prodaji. Sploh glede na to da si plato izbral tako. Potem pa je tu dilema glede diskov. HDD imaš za dodatnih 50% cene 200% prostora in pri SSD za dodatnih 30% dodatnih 50% prostora. Le v razmislek.

Izmed vseh predlogov sem sestavil nekaj takega

Kaj pravite a bo o.k

lej, seveda bo, saj bo 700 EUR ženska plačala za mašino, katere zmogljivosti, razen s kakšnimi benchmarki, ne bo do 50 % izbrabila

FlyingBee je izjavil:

lej, seveda bo, saj bo 700 EUR ženska plačala za mašino, katere zmogljivosti, razen s kakšnimi benchmarki, ne bo do 50 % izbrabila

Ja verjetno imaš res prav torej tvoje mnenje je da je tvoja konfiguracija max kar
bo rabila in da kar je več bo samo metanje € v komponente ki jih ne bo izkoristila.
Ma nekaj tukaj vmes ji bom naročil pa bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pol3ni ()

minecart ::

Mnenja ? bi kaj spremenili ali dodali ?

Mnenja ? bi kaj spremenili ali dodali ?

freesty ::

Če je za igrice potem slabsi procesor in cenejso maticno plosco. Ce rabis predvsem procesorsko moc pa je recimo ok. Vseeno bi lahko prisparal nekaj malega na maticni plosci. Sploh zato, ker vidim, da ni poleg aftermarket hladilnika za procesor sklepam, da ne bos navijal.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Isotropic ::

cenejso maticno, 150e max alpa tam okol, proc naj bo 3570k pa gtx670.

Alenn ::

Čas za menjavo me je doletel. bugdet 350-400€ potrebujem pa vse razen ohišja in pogojno napajalnika.
Tole sem spacal skupaj do zdaj.
Proc: AMD Phenom 2 x4 965 c3 BE (bo navit) 84€
Plata: ASRock 970 Extreme3 970 Sockel AM3+ ATX DDR3 69€
Disk: Seagate Samsung Spinpoint 1000GB F3 1TB 69€
Ram: G.Skill 8GB KIT RipJaws-X PC3-12800U DDR3-1600 CL9 42€
Vse novo iz hoh.de

do tu je 265€

Grafična: se še iščem med:
Gtx 460 1gb (zaželjen dual fan) rabljena do 100€ (najraje MSI Hawk ali twin frozer 2)--> navijanje
xfx HD 7770 double disipation nova 104€
xfx HD 6870 dual fan nova 148€ /rabljena če se le da
Lahko tudi kaj drugega
Manjši problem je PSU. Imam 6 let starega tagana i-xeye 420w ima 2 6pin konenkotja a le 22amp na +12v. Sem skoraj čustveno navezan nanj a se bojim da nebo dovolj za gtx 460/hd6870/gtx 560 (non ti)

Računalnik primarno za igre, pa nekaj brskanja po spletu, filme. Kasneje je planu tudi monitor 19 ali tam nekje (z res 1440-900 ali 1280 x 1024 več ne potrebujem.)
Če je psu prešvoh bi verjetno vzel Corsair GS500 500W ATX 2,3 140mm 80+ za 42€

Možen je tudi AMD FX-6200 (125€) ali Intel P g850/g860 (65/74€) ali pogojno i3 2120 (108€) in ne predraga plata.
Preferiram AMD.

Za mnenja in nasvete se vnaprej zahvaljujem.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Alenn ()
««
164 / 1161
»»