» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1048 / 1155
»»

orreel ::

Kdorkoli ?
Da spremenim popravim naročilo če kaj ni v redu.

FireSnake ::

RAMi so CL16?
Ostalo se mi zdi ok.
Tudi B550 bi bila ok.
Nima tistega malega ventilatorja.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Ja rami so CL16
In še kakšna razlika v matični ?

B550 nima enega malega ventilatorja na veznem čipovju.
Kar je prednost.
Drugače pa ne vem, kakšne priključke ti želiš. Če imaš kakšne posebne želje.

Načeloma B550 izpolni vse želje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

Kakšna pa je razlika v sami kvaliteti in zaščiti med tema ploščama razen videza ?
B550 se mi zdi da ima samo 2 pcle reži.

darck ::

Hvala za pomoč,sem se odločil za b550 plus.

orreel je izjavil:

Ni problema zato pa smo tukaj,da si pomagamo :)

orreel je izjavil:

Dobra odločitev.

gregor ::

Ali morda kdo ve, kakšen je postopek reklamacije pri Mindfactory?

Očitno sem dobil defekten disk WD 4TB.
V BIOS se ga sicer vidi, v Win. 10 pa ga ni mogoče dodati med diske, javi napako. Sem poizkusil rešiti zadevo z nekaj namenskimi programi za te zadeve, žal brez uspeha.
Tudi z diskpart ne gre.

Hvala

LP

Johnny QJ ::

Wd je res postal jajc. Lansko leto dobil DVA njihova defektna prenosna diska..

Kako ta odgovor pomaga gregorju?

gregor:
Telefon: 04421 / 91 31 010
E-Mail: info@mindfactory.de

Nazaj bo treba poslati.

Zdaj bi pa še jaz imel eno vprašanje:
zanima me, če je kdo delal raziskavo katera AM4 matična je najboljša za mining?

Procesor bo 35W TDP, nekaj od tega:
- Ryzen 2200GE
- Ryzen 5 2400GE
- Ryzen 3 4300GE
- AMD Athlon 200GE
- Athlon 3000g

Rudarila bo Asus 3090 TUF Gaming.

Gre se mi za napajalni del pri grafični, ker bo laufal 24/7.

V prihodnje se zna zgoditi, da bi dodal še eno grafično (več pa zagotovo ne).
Pa ne bi rad dal 200EUR za matično. Tukaj pa res ne bi zapravlja več, kot je potrebno.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

A520 :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

FireSnake je izjavil:

Kako ta odgovor pomaga gregorju?

gregor:
Telefon: 04421 / 91 31 010
E-Mail: info@mindfactory.de

Nazaj bo treba poslati.

Hvala, grem v akcijo. :(

LP

Še 1 vprašanje za vas
Ali so rami Crucial Ballistix red ustrezni za Asus tuf gaming b550 plus ?
Ter v čem je sploh razlika z črnimi ?
Saj sem naročil rdeče in upam da so pravi.

https://www.mimovrste.com/ram-za-osebne...

https://www.mimovrste.com/ram-za-osebne...

Hvala za pomoč.

Han ::

Bo delovalo, samo barva je druga.

Ali so rdeči tudi kit komplet,saj imajo malce pomanjkljive opise?

Super hvala.

Han ::

Tudi za rdeče piše 2×16 GB...

Reaper ::

FireSnake je izjavil:

- Ryzen 2200GE
- Ryzen 5 2400GE
- Ryzen 3 4300GE
- AMD Athlon 200GE
- Athlon 3000g

Pa ne bi rad dal 200EUR za matično. Tukaj pa res ne bi zapravlja več, kot je potrebno.

Za matično poglej katera ima več VRM-jev. Če bosta max 2 grafični potem bo načeloma vsaka mid range plata dovolj dobra, pomemben je še dober napajalnik in zračno ohišje. PCI express vodilo ima itak močnostno omejitev, preostalo kartici dobavi napajalnik.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Reaper ()

Minion1994 ::

Pozdravljeni,

kupujem nov računalnik za cca 800-1000€ (z ohišjem vred). Računalnik bo priklopljen na 32" monitor z resolucijo 2560×1440. Uporabljal se bo za občasno delo v CAD programih (AutoCAD, ArchiCAD, Revit, ipd.), v tem letu tudi malo več za delo z zahtevnejšim 3D modeliranjem (za potrebe magistrske naloge), ter seveda za vsakodnevne stvari (filmi, brskanje,...).

Kaj mi priporočate za takšen denar, ter kje se najbolj splača nabaviti komponente? Nazadnje sem naročil iz mindfactorya, ampak kolikor vem, zdaj ne omogočajo več pošiljanja v SLO.

Hvala

Reaper je izjavil:

FireSnake je izjavil:

- Ryzen 2200GE
- Ryzen 5 2400GE
- Ryzen 3 4300GE
- AMD Athlon 200GE
- Athlon 3000g

Za matično poglej katera ima več VRM-jev. Če bosta max 2 grafični potem bo načeloma vsaka mid range plata dovolj dobra, pomemben je še dober napajalnik in zračno ohišje. PCI express vodilo ima itak močnostno omejitev, preostalo kartici dobavi napajalnik.

Točno to sem jaz študiral.
Zračno bo, ker bom (najverjetneje) uredil brez ohišja. Če pa ne, pa vsaj odprto ohišje + ventilatorji.
Samo za VRMje me skrbi.
Zato sem vprašal, če je kdo delal "raziskavo" kaj od tega se dobi čim bolj poceni.

Napajalnik bo platinum nekje okoli 1000W.

Malo se nagibam k temu:
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Če je kdo zadevo preštudiral se pa priporočam še za kak namig.

Moram samo pazit, da gre AMD Athlon 200GE gor.

Zgodovina sprememb…

matic492 ::

FireSnake je izjavil:

Malo se nagibam k temu:
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...

Če je kdo zadevo preštudiral se pa priporočam še za kak namig.

Zakaj bi kupil mATX board za mining???? Kupi si čim večji z čimveč PCIEX sloti, če boš se čez 3 mesce spomnil dodat še 3 grafike. Razlika v ceni je itak zanemarljiva.

Pa preveč kompliciraš, za mining je čisto vseeno kaj imaš. Samo število PCIEX slotov je pomembno, nič drugega.

Vzame se 4GB RAMa, z najcenejšim procesorjem, najcenejšo plato ki ima 7x pci express, in 32GB USB stick za HiveOS operacijski sistem.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Procesor imam.
RAM sem kupil rabljen DDR4 3000 8GB za 30€ (zelo ugodno).
256SSD se mi tudi valja v predalu.

Povedal sem, da bodo 2 grafični MAX. Še to je malo verjetno, bo najverjetneje ostalo pri eni (3090).

FireSnake je izjavil:

Procesor imam.
RAM sem kupil rabljen DDR4 3000 8GB za 30€ (zelo ugodno).
256SSD se mi tudi valja v predalu.

Povedal sem, da bodo 2 grafični MAX. Še to je malo verjetno, bo najverjetneje ostalo pri eni (3090).

Kako jih boš sploh spravil na mATX? Obe z riserji?

En riser že imam. Seveda.

Riserji so drugače crap in radi crkujejo. Pač jaz bi na tvojem mestu vzel navaden ATX, da imaš dovolj slotov, da ne rabiš riserjev. Matično pa res najcenejšo, niti malo ne vpliva na tvoj mining performance in je stran vržen denar, razen če imaš plan sestavit PC za koga kasneje in mu podarit PC ali če hočeš kasneje prodat kot sestavljen PC.

Gledam zdaj tudi rabljene plošče, sem naletel na ene dobre ATX variante.

Tsunamii ::

Vprasanje .. rabil bi menjat plato, da mi podpira NWM diske. Micro ATX sistem.

Ker je to staro me zanima,kaj bi mi priporočali prosim. Sistema ne bom menjal še 2 leti. Upam,da se da še kje dobiti ploščo ?
Moj sistem je trenutno : Matična ASRock H110M-HDS, CPU i7 6700=>Socket 1151, Corsair DDR4-2132 8GBx2 in grafična GTX 1070.

Hvala za pomoč glede plošče.

Kako se obnese NWM WD Blue SN550WD disk ? Gledam da je 72€ trenutno? Sprasujem za frenda. Tnx.

DarwiN ::

klik, Tsunamii.

SN550WD je super. Sem ga ravno včeraj namestil nečaku v comp. :)

edit: drgač pa z nadgradnjo na nvme disk ne boš pridobil praktično nič.. V realnosti ni skoraj nobene razlike med sata in nvme. Razlika je predvsem na papirju, sicer pa zgolj v zelo specifičnih primerih pri delu.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Tsunamii ::

Hvala Darwin za plato.
Vem sicer da ne pridobis nic..ampak malo vec diskov bom imel. Plus te micro oz kar imam jaz je vsa oguljena..se vec kot 2 ventilatorja v ohisje ne morem dat..sicer lepo hladi sam vseeno.

Komaj čakam čez 2 leti ( recimo ) da menjam ... pa ne vem če grem na Micro ..edin dobro je..da ne zasede ohisje tolk prostora.

DarwiN je izjavil:

klik, Tsunamii.

edit: drgač pa z nadgradnjo na nvme disk ne boš pridobil praktično nič.. V realnosti ni skoraj nobene razlike med sata in nvme. Razlika je predvsem na papirju, sicer pa zgolj v zelo specifičnih primerih pri delu.

Tudi v praksi je razlika.
In to ogromna!
Ni tako velika, kot med HDD in SSD.

Jaz bi rekel, da za faktor 4. Računalo je bilo že prej hitro. Ko sem dal notri M2 NVME je zadeva znorela.

Plus je tudi to, da se skrije pod hladilnik: pomeni nobenega kablovja.

Zgodovina sprememb…

E, bejži, bejži.. Pretiravaš, Snake. Posplošeno je razlike 1 sekunda.. Windowsi se zaženejo na primer v 14s namesto v 15s s SATA SSDjem... Igra se naloži rečmo v 9s namesto 10s. Skratka, NVME = 1 sekunda. Zlato pravilo. ;)

Razlika je pri delu z OGROMNO količino podatki.

flameir ::

Živjo, kar se da hitro moram menjat crknjeno matično: https://www.asrock.com/mb/intel/z97%20a...

Kaj kupit, da bo delalo tako kot prej? Ne rabim nič boljšo, gor je 8GB rama in Sata SSD, to je vse.

Najlepša hvala za pomoč.

gddr85 ::

gledaš 1150 socket, vzameš kar najdeš od rabljene robe..

Ali lahko okvarjen disk vrnem v Mindfactory z navadno pošto oz. moram uporabiti hitro pošto?

Če je to drugo, katera je najcenejša?

Hvala

LP

še nikoli niste pošiljali kaj nazaj v MF?
lahko dam na navadno pošto?

LP

Mislim, ne razumem zakaj bi njih brigalo s čim ti pošlješ, saj njim je vseeno kdaj pride paket, če hočeš prej pač daš hitro pošto.

Jaz sem vračal samo na caseking, pa še takrat sem sprintal nek papir in so oni plačali poštnino.

pitar ::

Minion1994 je izjavil:

Pozdravljeni,

kupujem nov računalnik za cca 800-1000€ (z ohišjem vred). Računalnik bo priklopljen na 32" monitor z resolucijo 2560×1440. Uporabljal se bo za občasno delo v CAD programih (AutoCAD, ArchiCAD, Revit, ipd.), v tem letu tudi malo več za delo z zahtevnejšim 3D modeliranjem (za potrebe magistrske naloge), ter seveda za vsakodnevne stvari (filmi, brskanje,...).

Kaj mi priporočate za takšen denar, ter kje se najbolj splača nabaviti komponente? Nazadnje sem naročil iz mindfactorya, ampak kolikor vem, zdaj ne omogočajo več pošiljanja v SLO.

Hvala

Pozdravljen,

v soboto sem naročil komponente na mindfactory, ravno zdaj sem dobil potrdilo, da je poslano na mailboxde. Plačano s Paypalom. Če bo šlo kaj narobe še sporočim, zaenkrat ni težav pa sem pri njih sploh prvič naročal.

Lp

BBB ::

FireSnake je izjavil:

DarwiN je izjavil:

klik, Tsunamii.

Tudi v praksi je razlika.
In to ogromna!
Ni tako velika, kot med HDD in SSD.

Jaz bi rekel, da za faktor 4. Računalo je bilo že prej hitro. Ko sem dal notri M2 NVME je zadeva znorela.

Plus je tudi to, da se skrije pod hladilnik: pomeni nobenega kablovja.

celje ::

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q...

tule so vsi: hdd vs ssd vs m.2

sicer nalagalni casi iger

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: celje ()

Kolarks ::

16GB XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT
ali
8GB ASUS TUF OC GEFORCE RTX 3070

za skoraj isto ceno v kombinaciji z 5600X, 32GB CL16 3600 in 750W gold PSU ?

Nvidia: software, Ray tracing in predvsem DLSS
AMD: 2x več RAMA (16Gb rama), kar morebiti pride prav v prihodnosti

Kaj od tega ti več pomeni?

Osebno bi šel z Nvidio. Ravno danes je Warzone dobil DLSS podporo. Najbolj popularna streljačina na svetu. AMD nima odgovora, pač pa zgolj prazne? obljube.

Po drugi strani pa lahko nekoč kaj pridobiš na račun 16Gb rama.. Čeprav, ko boš čez ~5 let potreboval 16Gb rama, bo 6800XT tako ali tako prešvoh kartica in boš moral v igrah nižat grafične nastavitve, kar hkrati niža potrebo po količini rama.. Tko da je zelo verjetno, da bo teh 16Gb za vselej overkill na teh "2020" karticah, razen mogoče kakšnih ekstremnih robnih primerov, ki jih pravzaprav lahko zrežiraš že danes (8k gaming na primer :D).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

DarwiN je izjavil:

Nvidia: software, Ray tracing in predvsem DLSS
AMD: 2x več RAMA (16Gb rama), kar morebiti pride prav v prihodnosti

Kaj od tega ti več pomeni?

Osebno bi šel z Nvidio. Ravno danes je Warzone dobil DLSS podporo. Najbolj popularna streljačina na svetu. AMD nima odgovora, pač pa zgolj prazne? obljube.

Po drugi strani pa lahko nekoč kaj pridobiš na račun 16Gb rama.. Čeprav, ko boš čez ~5 let potreboval 16Gb rama, bo 6800XT tako ali tako prešvoh kartica in boš moral v igrah nižat grafične nastavitve, kar hkrati niža potrebo po količini rama.. Tko da je zelo verjetno, da bo teh 16Gb za vselej overkill na teh "2020" karticah, razen mogoče kakšnih ekstremnih robnih primerov, ki jih pravzaprav lahko zrežiraš že danes (8k gaming na primer :D).

Hvala za odgovor. Igralo se bo na 1440p 165hz, mogoče celo 240hz, če se odločim slučajno za odyseya :)
Se strinjam, obe mate neke pluse in minuse, kolker je razvidno je 3070 kar se tiče raw performanca precej slabša od 6800XT saj se ta primerja ali celo prekaša 3080. Druga zgodba pa je, če vključiš RTX in DLSS, seveda v gejmih, ki to podpirajo. Kolker sem gledal 6800XT prekaša 3070 ponekod tudi z ray tracingom, saj ma vseeno boljši RT kot recimo prejšnja generacija Nvidije (2080ti). Odločitev je res težka, sploh zaradi tega, ker se ne ve kakšen bo odgovor AMD-ja na NVIDIjin DLSS , naj bi prišlo neki ven še letos. Pri 3070 me predvsem skrbi 8GB memory, saj nisem prepričan, če bo dovolj za igranje 1440p vse na ultra in pa seveda še zaradi DLSS-a, ki ga tudi pošteno odžira..
Za boljšo predstavo, 6800XT dobim za 1430EUR , 3070 pa za 1350EUR .. vem brutalne cene, ampak sem pripravljen plačat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kolarks ()

Ja, tole sem pozabil upoštevat, da je 6800XT privzeto ~20% hitrejša. Sem imel v mislih 6800 non-XT. Pol je odločitev pravzaprav malo lažja. Ali pač? :8)

Če hočeš naročit preko mailboxde, dobiš tukaj lahko ceneje 3080:

https://www.alternate.de/Grafikkarten/R...

ko vidiš zeleno, pomeni da je dejansko na zalogi, rezervira se ko da nekdo v košarico. Ko piše "Artikel kann derzeit nicht gekauft werden" pomeni da je na zalogi, ampak so zaprli dodajanje v košarico. Imaš tudi 3070 za ~900€ in 3060 ti za od 574€ naprej. Boš moral met pa malo sreče.

Preverjeno, pred 2 tedni kupil 3080, da ne bo kdo mislil da so še "stare cene":

Evga so vse cenej, celo za 2k€ je bila 3090 na zalogi.

matic492 je izjavil:

Če hočeš naročit preko mailboxde, dobiš tukaj lahko ceneje 3080:

https://www.alternate.de/Grafikkarten/R...

ko vidiš zeleno, pomeni da je dejansko na zalogi, rezervira se ko da nekdo v košarico. Ko piše "Artikel kann derzeit nicht gekauft werden" pomeni da je na zalogi, ampak so zaprli dodajanje v košarico. Imaš tudi 3070 za ~900€ in 3060 ti za od 574€ naprej. Boš moral met pa malo sreče.

Preverjeno, pred 2 tedni kupil 3080, da ne bo kdo mislil da so še "stare cene":

Evga so vse cenej, celo za 2k€ je bila 3090 na zalogi.

Hvala za tole! Kolker gledam ni zaenkrat nič pametnega na zalogi... Na vse bi moral čakati še vsaj 3 tedne. Problem je, ker imam vse komponente že doma razen grafične in nebi sedaj še čakal toliko časa.

D3m ::

Kolarks je izjavil:

16GB XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT
ali
8GB ASUS TUF OC GEFORCE RTX 3070

za skoraj isto ceno v kombinaciji z 5600X, 32GB CL16 3600 in 750W gold PSU ?

MERC seveda.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
1048 / 1155
»»