» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
1003 / 1151
»»

house ::

Senior Dev je izjavil:

house je izjavil:

Kaj kupiti za domačo rabo (splet - Youtube, Gmail, brskanje)? Obnovljeno ali novo, komplet za dom, trojček ali AIO, raje prenosnik? Oprema naj bi zdržala vsaj 5 let.

Mini računalnik + 24 monitor. Kakšen Intel NUC z i5 in integrirano grafiko ali alternativo z Ryzen procesorjem z integrirano grafiko.

Kakšen link prosim? Kolikšna pa je cena?

luckysmiley ::

Pozdravljeni,
zanima me ce imamo kaksno temo za nakup tipkovnic.
Lp

FireSnake ::

Si pa fejst len!

Je tako težko?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Senior Dev ::

house je izjavil:

Senior Dev je izjavil:

house je izjavil:

Kaj kupiti za domačo rabo (splet - Youtube, Gmail, brskanje)? Obnovljeno ali novo, komplet za dom, trojček ali AIO, raje prenosnik? Oprema naj bi zdržala vsaj 5 let.

Mini računalnik + 24 monitor. Kakšen Intel NUC z i5 in integrirano grafiko ali alternativo z Ryzen procesorjem z integrirano grafiko.

Poglej na mimovrste ali pa na bolhi za rabljeni intel nuc. Načeloma je tako da kupiš Intel NUC Kit, zraven kupiš ram in pa disk. Namestitev je enostavna. Rabiš še monitor. Vse skupaj ne bi smelo nanesti več kot 500€.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Pečo89 ::

Kolega kupuje komp za max cca 800€. Kaksen nasvet kaj se dobi dobrega za ta budget pa da bodo igre lepo laufale.

Kebo ::

Nek tak budget build z 0% šminke in maksimalno fps/€. Še poštnina in ohišje pri nas in si lih na 800€. Mogoče pogledat, če se dobi kaka pametna grafična na bolhi (rabljena 2070, 1080ti, etc.).

mtosev ::

Naj doda 20e in kupi plato s 4mi ram sloti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Senior Dev je izjavil:

house je izjavil:

Senior Dev je izjavil:

house je izjavil:

Poglej na mimovrste ali pa na bolhi za rabljeni intel nuc. Načeloma je tako da kupiš Intel NUC Kit, zraven kupiš ram in pa disk. Namestitev je enostavna. Rabiš še monitor. Vse skupaj ne bi smelo nanesti več kot 500€.

Kot je tole (obstaja še kje ceneje?):
https://www.markit.eu/eu/sl/intel-next-...

A mi lahko kdo kupi morda prosim preko podjetja (brez DDV)? Hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: house ()

issak ::

Je že čas za upgrade iz 4790K? Gledam

Ryzen 5600X
MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI plata
2x16GB 3600 CL18 RAM (Corsair Vengeance)

Grafična (RTX2080), SSD, ohišje in napajlnik ostanejo.

Ali počakam na AM5? :)
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

D3m ::

AM5 je 2022.

Kar vzemi.

P.S.

grafično počakaj, 18.11 ima AMD predstavitev in test novih graf.

Lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

issak ::

D3m je izjavil:

AM5 je 2022.

Kar vzemi.

P.S.

grafično počakaj, 18.11 ima AMD predstavitev in test novih graf.

Lp.

4790K ne bo zdržal do 2022? :D

Grafično že imam, ne mislim menjat nekaj časa.
Desktop: i7-12700F | 7900XTX | Asrock H670M-ITX/ax | 32 GB RAM | Dell G3223Q
Server: G4560 | 16GB RAM | 3x4TB
OLKB Planck | Logitech G Pro X Superlight | Sennheiser HD660S2

Kvinta ::

Je to dobra matična da bom mel vsaj 5 let mir :D

https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
A.C.A.B

globoko grlo ::

@issak
Kako to misliš? A če bo še delal 2022? Al če bo še štrom leta 2022? Al mogoče, če bo MSFS fural na 60+fps?

Res glupo, zdržal bo, kaj boš fural gor, je pa tvoj problem!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Argica ::

kvinta najboljša x570 plata 100%

DMX ::

Mi lahko prosim poveste, katero kamero se splaca kupit. Rabim jo za otroka (zoom).

Bi pa jo narocil na Amazonu, saj npr. Funtech nima nobene zaloge in vprasanje kdaj bi jo tam dobil, saj ze na rac. komponente, katere sem placal pred 2 tednoma se do danes nisem dobil, z izgovorom, da imajo zaradi covid-a tezave z dobavitelji, medtem ko iz tujine dobivam robo v ca. 3 dneh

Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DMX ()

easyrider3 ::

Spet sem v dilemi enkrat tako drugič tako. Zaradi kakšne igre odigrane na leto sem mislil konzolo kupiti kot prvo sem študiral za PS3 pa sem rekel ne ker je počasen potem sem mislil PS4 pa pravijo d ani nič kaj hitrejši pri nalaganju med igrami zato sem rekel potem pa morda PS5. Zdaj dati 500 Eur za nekaj da parkrat na leto odigram kaj vem je spet brez veze morda je bolje kot sem mislil ze5 od začetka da bi računalnika si sestavil. seveda računalnik se lahko uporablja pa se za veliko drugih stvari in to je dobro pa zanima me kako se bi obnesel z povezavo kar na televizor a televizor potem sliko kaj procesira na 4K saj rekli so mi da če priključimo obični DVD player ali 4K Player d she vseeno saj televizor sam procesira. Recimo da bi hotel sestaviti računalnik za igranje iger kot so Far Cry,Sniper Ghost Warrior,Call of Duty potem kakšno dirkaško igro kaj bi za začetek moral imeti od matične plošče, procesorja,Ramov, Grafične kartice. Tam do 500 Eur se da sestaviti kaj? A so AMD procesorji sedaj res toliko bolj popularni in se bolj prodajajo kakor Intelovi?

Han ::

@DMX: obstajata vsaj dve temi o spletnih kamerah, ena je v drugem oddelku (zvok in slika)... Shoppster ima trenutno v akciji Xiaomi model.

Hvala

Han je izjavil:

@DMX: obstajata vsaj dve temi o spletnih kamerah, ena je v drugem oddelku (zvok in slika)... Shoppster ima trenutno v akciji Xiaomi model.

Kateri model pa je v akciji?

DMX je izjavil:

Han je izjavil:

Kateri model pa je v akciji?

EDIT: ze nasel

XIAOMI IMILAB, model W88S, USB2.0, 1080p Full HD

Gogo ::

Javljam se z novega PC. Kupil pa sem tole:
Gigabyte Aorus B550 Elite
Ryzen 3 3100
GeForce GT 1030
TG Delta RGB 16GB CL 16
ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX
Antec PerformanceOne P7 Silent Black

Naslednje leto pa Ryzen 5000 serije in orenk grafa.
Hvala za pomoč.
Gigabyte Aorus B550 Elite|Ryzen 3 3100|GeForce GT 1030|
TG Delta RGB 16GB CL 16|ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2|
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX| Antec PerformanceOne P7 Silent Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gogo ()

Kvinta ::

Argica je izjavil:

kvinta najboljša x570 plata 100%

Hvala pol sem kr zadel .... Kaj pa RAMI to me še edino bega za začetek bi dal 4x 16Gb do tega cenovnega razreda https://geizhals.at/g-skill-ripjaws-v-r...
A.C.A.B

gavrin ::

A kdo ve kako je sedaj z naročanjem in prevzemom v funtech-u?

These are the Sniper Ghost Warrior 3 system requirements
(recommended)
Memory:16 GB
Graphics Card:AMD Radeon RX 480
Sniper Ghost Warrior 3 CPU:Intel Core i7-4790
File Size:50 GB

Kaj bi za ene komponente rabil za igranje podobnih iger kot je ta

Reaper ::

500 €, gaming, mir za nekaj let bo kar težka kombinacija. Neke optimalne konfiguracije se gibljejo okoli 700 - 800 €, predvsem na AMD platformi.

Na hitro na pamet:
- Ryzen 5 3600 ali kakšen 3400, bo še kdo pokomentiral, mislim da razlika v ceni ni velika. Za kakšne 150 € bi bil tudi Ryzen 7 2700 dober nakup po moje.
- 16 GB RAM 3200 MHz, jaz imam G.Skill Ripjaws V
- matična kakšna na čipovju B550, da lahko kasneje migriraš na AMD 5000 serijo. Msi ali Asus recimo.
- grafika Nvidia GTX1660 Super, za 1080p gaming, 4K video bi morala predvajati BP.
- napajalnik 550 W, Gold, kakšen Corsair, Seasonic, nekaj kvalitetnega.
- ohišje po želji
- SSD disk M.2 512GB + HDD za podatke. SSDje sem jaz kupoval Adata XPG8200 Pro, imaš tudi cenejše zadeve ala Crucial P1 recimo itd.

tetriandoch ::

gavrin je izjavil:

A kdo ve kako je sedaj z naročanjem in prevzemom v funtech-u?

Samo preko pošte.

tetriandoch ::

2700 ima pri nas ceno skoraj kot 3600. Pa vse je nekam izropano do 200€, kar se ADM-ja tiče. Še stare generacije APU-jev so šle.

easyrider3 je izjavil:

Spet sem v dilemi enkrat tako drugič tako. Zaradi kakšne igre odigrane na leto sem mislil konzolo kupiti kot prvo sem študiral za PS3 pa sem rekel ne ker je počasen potem sem mislil PS4 pa pravijo d ani nič kaj hitrejši pri nalaganju med igrami zato sem rekel potem pa morda PS5. Zdaj dati 500 Eur za nekaj da parkrat na leto odigram kaj vem je spet brez veze morda je bolje kot sem mislil ze5 od začetka da bi računalnika si sestavil. seveda računalnik se lahko uporablja pa se za veliko drugih stvari in to je dobro pa zanima me kako se bi obnesel z povezavo kar na televizor a televizor potem sliko kaj procesira na 4K saj rekli so mi da če priključimo obični DVD player ali 4K Player d she vseeno saj televizor sam procesira. Recimo da bi hotel sestaviti računalnik za igranje iger kot so Far Cry,Sniper Ghost Warrior,Call of Duty potem kakšno dirkaško igro kaj bi za začetek moral imeti od matične plošče, procesorja,Ramov, Grafične kartice. Tam do 500 Eur se da sestaviti kaj? A so AMD procesorji sedaj res toliko bolj popularni in se bolj prodajajo kakor Intelovi?

Ena stvar je gotovo: poceni računalnik in igre to je ravno obratno sorazmerno.
Za igre pač rabiš močno kišto.
AMDjevi procesorji so tako popularni, da zaloge novih procesorjev poidejo v desetih minutah :)

Gogo je izjavil:

Javljam se z novega PC. Kupil pa sem tole:
Gigabyte Aorus B550 Elite
Ryzen 3 3100
GeForce GT 1030
TG Delta RGB 16GB CL 16
ADATA XPG SX8200 PRO 512GB NVMe SSD M.2
Chieftec Photon Series 650W RGB ATX
Antec PerformanceOne P7 Silent Black

Naslednje leto pa Ryzen 5000 serije in orenk grafa.
Hvala za pomoč.

Dober nakup!

Reaper je izjavil:

500 EUR, gaming, mir za nekaj let bo kar težka kombinacija. Neke optimalne konfiguracije se gibljejo okoli 700 - 800 EUR, predvsem na AMD platformi.

Na hitro na pamet:
- Ryzen 5 3600 ali kakšen 3400, bo še kdo pokomentiral, mislim da razlika v ceni ni velika. Za kakšne 150 EUR bi bil tudi Ryzen 7 2700 dober nakup po moje.
- 16 GB RAM 3200 MHz, jaz imam G.Skill Ripjaws V
- matična kakšna na čipovju B550, da lahko kasneje migriraš na AMD 5000 serijo. Msi ali Asus recimo.
- grafika Nvidia GTX1660 Super, za 1080p gaming, 4K video bi morala predvajati BP.
- napajalnik 550 W, Gold, kakšen Corsair, Seasonic, nekaj kvalitetnega.
- ohišje po želji
- SSD disk M.2 512GB + HDD za podatke. SSDje sem jaz kupoval Adata XPG8200 Pro, imaš tudi cenejše zadeve ala Crucial P1 recimo itd.

Dober nasvet. Za pameten denar je to dejansko zelo dobra konfiguracija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

smarty ::

Evo na compu je vse inštalirano, slike dam kasneje :)
Imam pa zanimiv problem, da ko ugasnem comp se mi ventilator od napajalnika še zmeraj vrti :)

Kaj pravite, da danes oddam naročilo.

procesor: AMD Ryzen 5 3600 3,6/4,2GHz 32MB AM4 Wraith Stealth BOX 100-100000031BOX
osnovna plošča: ASUS PRIME B550M-K, DDR4, AM4 mATX (90MB14V0-M0EAY0)
ram: DDR4 16GB PC 3200 CL16 G.Skill KIT (2x8GB) Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB
napajalnik: Xilence Performance X 80 Plus Gold - 650 Watt XN072

Od starega compa ostane:
grafična: RX 580 8GB
disk samsung: SSD 970 1Tb

Dobra izbira. Kr gasa ;)

nerro32 ::

Napajalnik raje druge znamke. Pa lahko takega z manj W. Npr. Be Quiet Pure Power 11.

smarty ::

Sem rešu :)
ERP v biosu je bil disabled :)

Super!
Samo, da se je rešilo.

O mater kakšna mašina je ta moj prenosnik totalno sranje kakor tukaj pokaže na Benchmark samo kako to,da ni beležilo grafične kartice Nvidia GeForce 920M ko pa je notri a morda zaradi tega ker ne deluje saj vžge se edino kadar bi hotel kako igro odigrati.

https://prnt.sc/vj0qkk

https://www.userbenchmark.com/UserRun/3...

Hair ::

Če imaš tudi integrirano grafično browser po defaultu dela z njo. Moreš ročno nastavit katero naj uporabi. lp!
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Nazarak ::

Pozdrav, potreboval bi (vaše) drugo mnenje o sestavi bodočega PCja.

Glavni namen računalnika bo video obdelava (4k) bi pa si želel da bo zmožen tudi kako igro zagnat še par let.
Življenska doba računalnika upam da bo 5-7 let (toliko kot mi je moj zadnji preživel).
Potreboval bi ga pa do najkasneje 1.1.2021

Zdej pa h konfiguraciji...
CPU: 3700x (5600x je cenovno isto vendar zaradi manj jeder verjetno zame slabša izbira)
Matična: msi mpg b550 gaming edge wifi (na x570 nisem šel zaradi dodatnega power 4 pina katerega moj napajalnik nima)
RAM: Ripjaws 32GB 3200
Storage: 2 x Intel 665p 1T + Seagate BarraCuda 4 TB ( 1T bo sistemski, 1T bo delovni, 4T bo shrambe (tukaj se bo v prihodnosti po potrebi delala širitev)
Grafika: RTX 2060 6 GB (tukaj ne upam čakat na 3000 setijo, AMD pa kar sem gledal teste deluje počasneje v kombinaciji z Adobe programi.)

Recikliral bom iz starega kompa:
Power supply: Thermaltake Smart 750 W 80+ Bronze
Hladil za PC: Noctua U14C (morem samo dokupit nastavek za nov socket)
Ohišje: Fractal design define R4

Trenutno tak setup pride preko neta: cca 1300€
- Slovenija:

(upam še na kak črni petek popust)

Komentarji dobrodošli.

Dobro si izbral.

AM4 kit za Noctuo lahko dobiš zastonj. Rabiš le račun od matične plošče in procesorja.
Zahtevo oddaš tukaj.
Popolnoma brezplačno dobiš zadevo na dom. Preizkušeno.

gavrin je izjavil:

Kaj pravite, da danes oddam naročilo.

procesor: AMD Ryzen 5 3600 3,6/4,2GHz 32MB AM4 Wraith Stealth BOX 100-100000031BOX
osnovna plošča: ASUS PRIME B550M-K, DDR4, AM4 mATX (90MB14V0-M0EAY0)
ram: DDR4 16GB PC 3200 CL16 G.Skill KIT (2x8GB) Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB
napajalnik: Xilence Performance X 80 Plus Gold - 650 Watt XN072

Od starega compa ostane:
grafična: RX 580 8GB
disk samsung: SSD 970 1Tb

Naročeno. Pa da vidim kdaj bo dobavljeno.(funtech)

Je vse, kar si naročil, na zalogi?
Če da, bo to pri tebi takoj.

Nazarak ::

FireSnake je izjavil:

Dobro si izbral.

AM4 kit za Noctuo lahko dobiš zastonj. Rabiš le račun od matične plošče in procesorja.
Zahtevo oddaš tukaj.
Popolnoma brezplačno dobiš zadevo na dom. Preizkušeno.

Hvala za tip!

Netrunner ::

Par strani nazaj sem dal eno konfiguracijo katero z ryzen 5600x katero ste načeloma odobrili. Malo me begajo rami in sicer prvotno sem izbral 3600mhz vendar zaradi cene sem potem dal raje 3200mhz obakrat CL16. Ko sem še malo preverjal zadeve so ti rami bili priporočeni za ryzen 3600 serijo in za 5600x pa se govori bolj o frekvencah 4000mhz. Kako ke kaj zdaj s temi rami ??? Kateri je sweet spot za 5600x ??

Na osnovi česa naj izberem frekvenco ?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

edi45 ::

Netrunner je izjavil:

Par strani nazaj sem dal eno konfiguracijo katero z ryzen 5600x katero ste načeloma odobrili. Malo me begajo rami in sicer prvotno sem izbral 3600mhz vendar zaradi cene sem potem dal raje 3200mhz obakrat CL16. Ko sem še malo preverjal zadeve so ti rami bili priporočeni za ryzen 3600 serijo in za 5600x pa se govori bolj o frekvencah 4000mhz. Kako ke kaj zdaj s temi rami ??? Kateri je sweet spot za 5600x ??

Na osnovi česa naj izberem frekvenco ?

Hitrejši rami kot so boljše je za 3. generacijo, pri 5. pa ni več tako pomembna hitrost, med 3200mhz in 4000mhz je šele zgolj razlike 1-2fps v igri. Tako da 3600cl16 bi rekel da je sweet spot, lahko tudi 3200 če je velika razlika v ceni.

Hair je izjavil:

Če imaš tudi integrirano grafično browser po defaultu dela z njo. Moreš ročno nastavit katero naj uporabi. lp!

A dobro da sedaj vem itak raje vidim da je tako kot sedaj in se integrirana grafična vključi samo takrat ko je potrebno to itak vem kdaj saj v prenosniku se začne ventilator bolj naglas vrteti,saj drugače prenosnika sploh ni nič slišati kot da ventilator za procesor nič ne dela.

Senior Dev ::

Z rami se ne splača preveč izgubljat energije in denarja ne za 3. in ne za 5. generacijo. Vzameš poceni 3200 ali 3600, s tem da poceni 3600 včasih deluje tako ali tako samo na 3200. Malo je odvisno tudi od matične ploščice in sreče od katerega proizvajalca je ramov čip. So pa razlike v ceni kar velike - enkrat več in več za boljši sdamsungon bdie čip z boljšimi tajmingi. Razlika brez benchmarkov neopazna, če tekmuješ v benchmarkih pa lahko pridobiš od 5-10% z ramom in optimizacijo le tega.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin

Heisenberg ::

Zdravo, gradim svoj prvi SFFPC (small form factor PC) - Mini ITX.
Izbral sem naslednje komponente za ohišje Jonsbo A4.

Prosim za nasvet ali je vse kompatibilno in OK za sestavo ?!?!? HVALA!

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

vse je kompatibilno.

Če želiš znižat budget greš komot na Gold napajalnik in 3200 rame.

Glede CPU coolerja pa poglej če ti paše not blackridge alpenhofen, je najbolj low profile, pa večji vent lahko gor vtakneš.
(v tem primeru bi edino low profile rame potreboval ker bi cooler gledal čez)

Ne vem sicer kako je z modernejšimi mITX platami, ampak to si verjetno že sam preveril če dobiš slučajno B550.

Kakšna grafika gre not?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Reaper ::

tetriandoch je izjavil:

2700 ima pri nas ceno skoraj kot 3600. Pa vse je nekam izropano do 200€, kar se ADM-ja tiče. Še stare generacije APU-jev so šle.

Bi bilo najbrž potrebno gledati tujino. Zadnjič sem v tujini zasledil 2700X za dobrih 150€. Jaz sem 1 leto nazaj dal zanj okoli 180€ če se be motim. Pri nas je pa potem vsekakor 3600 boljša izbira, se strinjam.

Če želi poceni dober pc je potrebne kar nekaj telovadba. Dobi se recimo kakšen poceni RAM ali SSD tu na forumu, procesor in grafika tujina itd...

Tilen88 ::

@ Heisenberg

če boš imel za normalno uporabo oz editing je vredu, če milsiš kak fps dva več stisnit v igrah pa vzemi rame z nižjo latenco

pa m2 disk bi vzel cruicial P2 ki je malo hitrejši kot P1

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()
««
1003 / 1151
»»