» »

Nakup namiznega PC-ja

Nakup namiznega PC-ja

Temo vidijo: vsi
««
930 / 1152
»»

DarwiN ::

ion je izjavil:

Nobena današnja igra ne koristi več kot 8 niti, kaj je potem prednost AMDja? Cena? 9700k na bmark nese 3950x. Nadgradnja v prihodnosti? Nobene garancije, da bo AMD držal svojo obljubo.

Cena, poraba, temperature, nadgradljivost.. AM4 ima že danes zagotovljeno podporo za 32-nitni procesor, Intel pa za 16-nitni.

To so okvirne prednosti AMDja. Kakšne so pa prednosti Intela? Nekoliko višji FPSji, ampak samo v bizarnem primeru, če kupiš GPU za 1200€ in igraš na 1080p medium.

V realnosti je pa razlika v gamingu 5% v 1080p in znotraj merske napake pri 1440p in višjih resolucijah.

Torej še enkrat. Naštej eno samo oprijemljivo prednost Intela?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

D3m ::

latence :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Poudarek je bil na "oprijemljivo", D3m.

ion ::

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I...

Hvala za debato, dovolj imam Intel vs. AMD. Iščem optimizacijo Intelovega igralnega builda in če ima kdo kakšen nasvet glede matične, hlajenja, spomina, ga lepo prosim za odgovor. Lepo praznujte in srečno 2020.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ion ()

Saj je. :)

Zadnja nitka, ki se jo držijo preden uleti 4000 serija, ki bo še to prevzela. :)

ion je izjavil:

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/I...

Hvala za debato, dovolj imam Intel vs. AMD. Iščem optimizacijo Intelovega igralnega builda in če ima kdo kakšen nasvet glede matične, hlajenja, spomina, ga lepo prosim za odgovor. Lepo praznujte in srečno 2020.

9400F + vodno.

P.S.

cpu.benchmark je orenk off. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Tilen88 ::

Nej kupi intel če mu paše. Jaz se spogledujem po vseh teh letih z AMD-jem (prvič)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

Saj glede na to, da je razlike po userbench med 9700k in 9400f samo 5%.

Priporočam 9400F + vodno :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

prozac ::

DarwiN, hvala za predlog. V resnici sem ze na pol poti do tvojega predloga. Kupil sem zadovoljivo tipkovnico (chery), misko(ze kar stara mx), stol in monitor (aoc 32").

Na komponente se glih prevec ne spoznam. Ce bi sledil tvojmu nasvetu, bi vzel neki tazga?

https://www.mlacom.si/konfigurator?myco...

Rad bi da je cim bol tih komp zato bolj zmogliv napajalnik. Cenejse x570 maticne pr mlacomu nism najdu, je pa na funtech asus prime 186e. pa glede graficne tud ne vem...

imate bolsi predlog?

prozac, moj predlog je bil, da kupiš en poceni procesor, ki ima že vgrajeno grafično kartico. Recimo en Athlon 200GE ali 3000G za 50-60€. Tukaj potem ne potrebuješ dodatne ločene grafične kartice. S tem procesorjem lahko gladko opravljaš vsa splošna opravila, gaming pa seveda odpade.

Tako imaš vse komponente super, razen procesorja in grafične... Čez par let, ko otroci odrastejo, pa kupiš pravi procesor in pravo grafično kartico, tega 200GE pa vržeš med pomije. ;) To je bilo bistvo predloga.

Pri naročilu lahko privarčuješ z nakupom iz Nemčije.

prozac je izjavil:

DarwiN, hvala za predlog. V resnici sem ze na pol poti do tvojega predloga. Kupil sem zadovoljivo tipkovnico (chery), misko(ze kar stara mx), stol in monitor (aoc 32").

Na komponente se glih prevec ne spoznam. Ce bi sledil tvojmu nasvetu, bi vzel neki tazga?

Rad bi da je cim bol tih komp zato bolj zmogliv napajalnik. Cenejse x570 maticne pr mlacomu nism najdu, je pa na funtech asus prime 186e. pa glede graficne tud ne vem...

imate bolsi predlog?

Ti bom malo pomagal.

|HP EliteBook|R5 6650U|

gddr85 ::

32GB rama in 5700 za 4+ letnika?

4+ je?

Naj mu kupi Nintendo Switch.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

prozac ::

S tako grafo se lahko igra neki let stare spile?

drgac bi zdej gledu en sredne zmogliv laptop (okol 1000e - po moznosti refurbished) in nakup stacionarca prestavim v prihodnost

Reaper ::

Glede laptopa na dell uk outlet poglej kakšnega XPS-a 15",kjer lahko nadgradiš ram in ssd. To bi s kodo za popust znalo biti okoli 1k €.

prozac je izjavil:

S tako grafo se lahko igra neki let stare spile?

drgac bi zdej gledu en sredne zmogliv laptop (okol 1000e - po moznosti refurbished) in nakup stacionarca prestavim v prihodnost

Lahko se igra.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tilen88 ::

Kar tle vprašam. Vidim da si ljudje stavijo 4x8gb v rige. A je kak benefit 4x8gb napram 2x16gb. Estetika? Cena ? Zmogljivost?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tilen88 ()

Luk as ::

Tudi jaz prosim za pomoč pri nakupu novega namiznega računalnika za domačo uporabo. Trenutni je že kar v letih kmalu bo star tam cca 10 let.
Nekaj specifikacij starega trenutnega računalnika:
Procesor: Intel i5 CPU 750 / 2.67GHz (Lynnfield 45nm)
Video Card: NVIDIA GeForce 9500 GT (1024MB)
RAM: 12 GB dual-ch DDR3 / 664MHz (9-9-9-24)
Matična: Intel Corp. DH55HC(XU1)

Do sedaj je delal brez problemov. Sedaj pa, ko veliko gledam raznorazne filme večjih ločljivosti pa postaja problem.
PC bo namenjen za ogled filmov, brskanje po netu, office, nič zahtevnega.

Procesor naj bi bil vsaj i5, ali temu primeren AMD in 12 GB RAMa. Na grafične se ne spoznam.
Na PC imam preko HDMI kabla povezano TV 4K. Na kablu, ki sem ga kupil piše high speed with ethernet Equip 2.0 5m. Ne vem ali je to dober kabel ali bo treba menjat za ogled take vsebine. Mora pa omogočat brezhiben prenos-ogled 4K vsebin (tudi 4k@60fps). Trenutno na starem PC tam filme 1080 ločljivosti še prenaša, kar je večjega od 20GB oziroma blueray vsebin ne predvaja tekoče. Pomembno je, da je tih. Iger načeloma ne igram, nič pa ni narobe, če bo zmogljiv tudi za igranje kakšnih ne preveč zmogljivih iger. Bolj mi je važen brezhiben prenos-ogled vsebin preko neta, tudi EON aplikacijo imam naloženo na PCju in preko tega gledam.
Uporabljam tudi torrente. Plex na drug 4K TV. Pa brez kakšnih predlogov o vmesnih boxih. Jih je že tako preveč(EON).
Torej hiter net. Vem da je to večinoma odvisno od zunanjega ponudnika toda hočem, da da ven toliko kot je max mogoče.
Sedaj, če samo prenašam, kopiram kakšne datoteke iz diska na disk in tudi na istem disku, se delovanje tako upočasni, da kakšno dodatno delo ni mogoče. PC je bil pred kratkim formatiran na novo, naloženi uradni W10.
Disk SSD.
Trenutno imam dve particiji na navadnem disku, ne vem če bo potem to tudi potem potrebno, razmišljal sem o enem SSD tam 128GB samo za windowse in potem še kakšnega navadnega tam 2-3 TB.
Ali enega večjega SSD pa vse gor razen za tisto šaro(filme...) potem še kakšnga navadnega lahko tudi zunanjega teh imam itak doma ene tri.
Ostalo mi je važno samo, da bo tih in ohišje brez ne vem kakšnega lightshowa.
Sam pojma nimam kaj in kako sestavit in ne vem kaj naročit preko teh spletnih trgovin, tako da bi rad takega že sestavljenega ali pač da ga mi nekdo sestavi, lahko tudi funtech ali kdorkoli podoben samo mora pa bit res potem vse, ker jaz ne vem kaj vse je treba dat v kišto da bo delovala, da ko mi pride na dom samo priklopim štrom in gas, no ja windowse znam sam naložit, če jih še ne bi bilo gor. Doplačilo za sestavo ni problem. Starega sem kupil osebno v neki računalniški trgovini kjer so mi ga sestavili po naročilu. Budget sem nastavil tam cca 800€?

DarwiN
Hvala za pomoč.
Od česa je odvisna glasnost. Samo od ventilatorjev? Na starem imam štiri ventilatorje. Eden na ohišju, eden na napajalniku, en na procesorju in en na grafični. Tisti na grafični se je na osi odlimal in je začel full opletat in ropotat, tako da sem kar odstranil veternico.
Bi bilo tako ohišje primerno?
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
Aja pozabil sem samo povedat, da bi imel dovolj oziroma primerne priključke, kot so recimo HDMI, USB, Display Port, USB-C, USB 2.0, USB 3.1, LAN, po možnosti čitalec kartic Čitalec kartic...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Luk as ()

|HP EliteBook|R5 6650U|

Hvala obema.
MlacoM
Matična ASUS PRIME B450M-K (90MB0YP0-M0EAY0) 63,85€
Procesor AMD Ryzen 7 2700X, 8x 3.70GHz, box - Wraith Prism (YD270XBGAFBOX) 192,94€
Pomnilnik G.Skill 16GB (2x8GB) DDR4-3000 F4-3000C15D-16GVGB 75,73€
Grafična ASUS Dual Radeon RX 580 OC, DUAL-RX580-O8G, 8GB GDDR5, 90YV0AQ1-M0NA00 209,62€
Trdi disk Seagate BarraCuda 2TB 3,5 SATA3 6GB/s 256MB 7200 obratov (ST2000DM008) 60,73€
SSD ADATA XPG SX8100 512GB PCIe Gen3x4 M.2 2280 NVMe SSD Read 3500MB/s, Write 3000MB/s 80,08€
Ohišje Nanoxia Deep Silence 4 Dark Black (mATX) 74,48€
Napajalnik be quiet! System Power 9 600W (BN247) 65,04€
SKUPAJ: 822€

Funtech
Matična plošča ASUS TUF B450-PRO GAMING, AM4 ATX (90MB10C0-M0EAY0) 105,87€
Procesor AMD Ryzen 5 3600x 4,4GHz AM4 Wraith Spire BOX 100-100000022BOX 229,87€
Pomnilnik G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 ram F43000C16D-16GISB 60,43€
Grafična Gigabyte GeForce GTX 1650 Super WF OC 4G GDDR6 GV-N165SWF2OC-4GD 194,61€
SSD GIGABYTE NVME SSD 512GB M.2 2280 GP-GSM2NE3512GNTD 72,63€
Ohišje Cooler Master Silencio RC-550M-KKN1 Midi-Tower - črn 102,10€
Napajalnik Seasonic Core GC 80 Plus Gold - 500W CORE-GC-500 71,71€
Trdi disk 60€
SKUPAJ: 895 €

No sedaj sem to mal skup potegnu. Cena je tam tam. Spodaj sem malo zaokrožil, samo ne bomo sedaj 1€ gor dol. Sedaj pa samo čakam, da poveste kaj je boljše:D oziroma še kakšne malenkosti-izboljšave, vsaki predlogi so dobrodošli, pa brez kreganja;)
Jaz kot rečeno nimam pojma. Drug teden, gremo pa v nabavo.

Horas ::

prvo si sestav isti sestav da vidiš kje je ceneje ne pa da maš čist različno. in pa zjasn se kaj hočeš sploh

Horas je izjavil:

prvo si sestav isti sestav da vidiš kje je ceneje ne pa da maš čist različno. in pa zjasn se kaj hočeš sploh

Ne vem kaj ti ni jasno?
Te sestave sta predlagala zgoraj DarwiN in D3m. Jaz sem samo skup potegnil na "papir"!
Kaj bi rad, pa sem tudi mislim da dovolj razločno opisal.
Če si še pod vplivom včerajšne "noči" prosim, da se ne vmešavaš. Globoko vdihni, malo počij, prespi pa se potem slišimo.

Ima prav kar se tiče jabolka vs. jabolka

Je pa problem ker Mlacom ali Funtech nimata enake ponudbe.

:)

Zdele ti sestavljam še od Funtech konfiguracijo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Predlog št.3

Funtech

Matična ASUS PRIME B450M-K (90MB0YP0-M0EAY0) 62,34€
Procesor AMD Ryzen 7 2700X, 8x 3.70GHz, box - Wraith Prism (YD270XBGAFBOX) 195,15€
Pomnilnik G.Skill Aegis 16GB (2x8GB) DDR4-3000 F4-3000C16D-16GISB 60,43€
Grafična kartica XFX RX 590 FATBOY 8192MB,PCI-E,DVI,HDMI,3xDP RX-590P8DFD6, 218,92€
Trdi disk Seagate BarraCuda 2TB 3,5 SATA3 6GB/s 256MB 7200 obratov (ST2000DM008) 58,74€
SSD GIGABYTE NVME SSD 512GB M.2 2280 GP-GSM2NE3512GNTD 72,63€
Ohišje Cooler Master Silencio RC-550M-KKN1 Midi-Tower - črn 102,10€
Napajalnik Seasonic Core GC 80 Plus Gold - 500W CORE-GC-500 71,71€
SKUPAJ: 842€
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kot rečeno sem dal skupaj samo primerjave od DarwiNa in D3m.
Zaupat bom moral vam. Kaj je razlika ne vem, prosim, da mi na lep način razložite, če mi kaj ni jasno. Ne pa me tukaj kot Horas napadat, da naj se razjasnim kaj bi rad.
Kaj bi rad sem nekako razložil, ne vem, če je dovolj jasno, če komu kaj ni pa naj vpraša.
Torej ta tretja ponudba od D3m se od DarwiNove razlikuje v procesorju, grafični in matični.
-Matična: ASUS TUF B450-PRO GAMING, AM4 ATX (90MB10C0-M0EAY0) vs ASUS PRIME B450M-K (90MB0YP0-M0EAY0)
OK že cena je 105 vs 62 predvidevam, da je prva boljša? Ali tudi vredna razlike?
-Grafična: Gigabyte GeForce GTX 1650 Super WF OC 4G GDDR6 GV-N165SWF2OC-4GD vs XFX RX 590 FATBOY 8192MB,PCI-E,DVI,HDMI,3xDP RX-590P8DFD6
tukaj je cena 195 vs 219 ?
-Procesor: AMD Ryzen 5 3600x 4,4GHz AM4 Wraith Spire BOX 100-100000022BOX vs AMD Ryzen 7 2700X, 8x 3.70GHz, box - Wraith Prism (YD270XBGAFBOX)
cena 230 vs 195 ?
Če skupaj potegnem je razlike cca 100€?
Ni mi problem dat teh 100€ več, če je vredno te razlike, da bo le delalo tako kot je treba, ker glede na to, da sem dosedanjega imel cca 10let bo tudi ta pr hiš najmanj 5let, če bo le delal. Tako da... No ja za brez veze pa ne bi dajal, če ni potrebe.

- B450 čip imata oba.

- TUF je ATX velikosti, PRIME je pa mATX velikost (manjša matična).

- TUF ima ALC S1200 zvočno
- PRIME ima ALC 887 zvočno

Razlike ne boš opazil. 40 eur v ceni pa boš opazil.

- GTX 1650S je novejša, RX 590 fatboy je starejša in malo hitrejša.

Pa še razlika v procesorjih.

|HP EliteBook|R5 6650U|

Najbolj bistvena razlika med omenjenima ploščama je v VRMjih.. TUF ima boljše VRMje in tudi dobro hlajene.. Po drugi strani PRIME sploh nima hlajenja na VRMjih.

Pomeni, da četudi obe plati uradno podpirata nadgradnjo na 12 in 16-jedrne procesorje, s takšno osnovno ploščo kot je tale PRIME jaz tega ne bi počel.

Ni take razlike, kot jo misliš predstaviti. :)

TUF je 4 Phase. PRIME je 6 Phase. :)

Samo tega ne vidiš zaradi "dobrega hlajenja".
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

No to mi je všeč, da se na nek normalen način, malo pove v čem je razlika, čeprav nimam ne vem kaj pojma.
No kot rečeno mi je pomembno to, da če bom hotel pogledat nek malo večji 4k 50GB film, da bi to predvajalo brez zatikanja, tudi preko youtuba, EON apkja, če je potreba. Potem, hiter prenos datotek med datotekami, med diski, če bom prenašal kakšen ne vem 50GB film iz ssd na navadnega ali obratno, da mi ga bo hitro preneslo, da je tih, ker ga imam v sobi kjer spim.
Kaj je - B450 čip?
Kaj so - VRMji?
Kaj pomeni - TUF je 4 Phase - PRIME je 6 Phase?
No pa kot sem že prej omenil ali moram pred nakupom povedat kakšne izhodne priključke in koliko bi jih rad ali je to že privzeto?

Reaper ::

Za priključke pogledaš specifikacije matične plošče in grafične kartice. To bodo priklopi, ki ti bodo na voljo.

Luk as je izjavil:

No to mi je všeč, da se na nek normalen način, malo pove v čem je razlika, čeprav nimam ne vem kaj pojma.
No kot rečeno mi je pomembno to, da če bom hotel pogledat nek malo večji 4k 50GB film, da bi to predvajalo brez zatikanja, tudi preko youtuba, EON apkja, če je potreba. Potem, hiter prenos datotek med datotekami, med diski, če bom prenašal kakšen ne vem 50GB film iz ssd na navadnega ali obratno, da mi ga bo hitro preneslo, da je tih, ker ga imam v sobi kjer spim.
Kaj je - B450 čip?
Kaj so - VRMji?
Kaj pomeni - TUF je 4 Phase - PRIME je 6 Phase?
No pa kot sem že prej omenil ali moram pred nakupom povedat kakšne izhodne priključke in koliko bi jih rad ali je to že privzeto?

- B450 so srednji rang matične. Nižji rang so A320, visoki pa X470. V praksi vse delajo, če poganjaš STOCK nastavitve.
- VRMji so regulatorji voltaže oz. naloga VRMjev je, da dostavijo zadostno količino energije pri katerem mora biti konstanta in stabilna.
|HP EliteBook|R5 6650U|

vratmatra ::

Glede matičnih, prime je manjša, torej jo spraviš v manjše ohišje, če ti je to pomembno, vendar zaradi tega imaš samo 2 prostora za rame, torej se hendikepiraš za nadgradnjo rama in imaš omejitev max 64gb (tuf pa 128gb, ker ima 4 ram slote)
Poleg tega prime ne podpira 4k videa iz integrirane grafične, vendar glede na to da boš dodal svojo grafično to verjetno ne igra vloge tukaj.

Glede 4k predvajanja, pa je vse predlagano več kot dovolj, ampak mislim da ti bo tukaj ozko grlo bandwidth, torej tvoj router in povezava morata biti dovolj sposobna.

Zgodovina sprememb…

Glede na to kaj je prej uporabljal ne gleda lih 128GB ali 64GB rama.
|HP EliteBook|R5 6650U|

vratmatra ::

D3m je izjavil:

Glede na to kaj je prej uporabljal ne gleda lih 128GB ali 64GB rama.

To je res, ampak tudi če mu nekdo čez leto ali dve podari npr. še 2x 8gb, da bi nadgradil na 32gb tega ne bo morel narediti na prime.
Pač jaz osebno imam rad opcije, lahko pa da mu to ni važno, v katerem primeru je prime za to kar trenutno sprašuje dovolj.

Reaper je izjavil:

Za priključke pogledaš specifikacije matične plošče in grafične kartice. To bodo priklopi, ki ti bodo na voljo.

Aha, sem šel pogledat ja, vidim, da je vsega več kot dovolj.
Zaenkrat hvala vsem. Se priporočam še za kakšne predloge. Počakam še do ponedeljka potem pa v akcijo naročanja.;)
Bom kar preko funtecha naročil pa da mi vse sestavijo.
Koliko časa pa je ponavadi, čas dobave.

do 5 dni.

Lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pozabil sem na optično enoto za peko cdjev, dvd...a se to sploh še rabi uporablja? Na tem starem jo imam, na začetku sem to še nekako uporabljal, sedaj pa kar sem v zadnjo pekel windowse gor pa še to se več ali manj da na usb ključek?

mtosev ::

daš na usb ključ in to je to ane.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Horas ::

Luk as a si ne bi prvo raje po guglu mal prebral vse to? mogoč bi ti vzelo največ 2dni. prvo teorijo obdelaj, potem pa si sestavlaj komp.

in pa zgoraj te nisem napadel.

MrStein ::

Zakaj? A ni tu nobenega, ki zadeve pozna in lahko razloži?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

Horas je izjavil:

Luk as a si ne bi prvo raje po guglu mal prebral vse to? mogoč bi ti vzelo največ 2dni. prvo teorijo obdelaj, potem pa si sestavlaj komp.

in pa zgoraj te nisem napadel.

Kaj naj berem? Kakšno teorijo? Kaj mi bo? Stran vržena 2 dneva, če pa imam vas tukaj in ste mi ga sestavili v parih urah.
No ja razen tebe, ki tukaj nekaj nabijaš v tri krasne.
Glej, če nimaš kaj koristnega za napisat potem vseeno, če se ne oglašaš.
Vsem ostalim, predvsem D3m in DarwiNu pa najlepša hvala za pomoč.

Yoni ::

Pred novim letom sem oddal narocilo na Mindfactory in je pisalo, da je dolocen artikel na zalogi. Danes je status tega artikla "Nicht mehr lieferbar", se pravi, da ni vec na voljo. Nakazilo je bilo oddano in caka na banki...

Ima kdo izkusnje kaj se zgodi v tem primeru?

Popravljen Intel in dodan AMD, ker nisem trmast :) Priznam, da slednji izgleda precej impresivno. Razlike v ceni ni, ko dodam še spomin za AMD.

9700K
Aorus Master Z390
Gigabyte 2060 Gaming OC Pro
Ripjaws V 16GB 3200

3800X
ASRock X570 Taichi
Sapphire Pulse 5700XT

Za oba bi uporabil MasterCase 500H in SeaSonic Focus Plus 650W napajanje.

Vprašanja. Je sestava dobra za denar? Ima kdo predlog, ki bistveno poceni sistem brez velike izgube učinkovitost :) Kateri RAM uporabiti za AMD in ali je bolje na tej matični 4x4 namesto 2x8, bo serijsko hlajenje dovolj?

Mr.B ::

No ne provocijar, ce hoces 8 jedernika potem 3700, ce samo in izkjucno igre, potem 3600.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ne, ne, ion, bodi zdaj mož beseda in ostani zvest Intelu. 8-) Kar preplačaj njihove garbage CPUje za ~40%.. Cene, ki imajo postavljene tako (pre)visoko samo zato, ker se jim je totalno sesula proizvodnja in enostavno nimajo procesorjev za prodat.

No, seriously.. Lahko počakaš teden dni. Na CES sejmu prihodnji teden bo jasno, kdaj izide 10. generacija procesorjev. Glede na številne informacije, ki curljajo, zna bit izid že naslednji mesec. In 10. generacija Intelovih procesorjev bo dejansko za kupit - seveda pod pogojem, da porihtajo produkcijo in postavijo konkurenčne cene.

Lol. Si pozabil, da sem trenutno AMD? Težko ostanem zvest Intelu, lahko sem izdajalec in grem h Intelu.

Ah, nisem zasledil te informacije oz. dvomim, da si v tej nitki sploh omenil, da si že dolga leta AMDtard in ne Intelidiot. ;)

To ravno ne. Nazadnje in vmes enkrat v času x86 Athlon.

Senior Dev ::

Novi Intel procesorji pa bojda od 2 do 20% hitrejši. Koliko je to v praksi? 3%?

Zgodovina sprememb…

««
930 / 1152
»»